Τα πάντα για Surefire

Απάντηση: Re: Απάντηση: SUREFIRE - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ

το lx2 φανερα αλλα μου αρεσει ισως ειναι χρησιμο.
κοιτα να δεις, και σε μενα ο e2dl . φαινεται το tint μπορει να ειναι διαφορετικο στο ιδιο μοντελο:blush:

Re: SUREFIRE - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ

Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου η οχι, αλλα μερικες φορες οχι ολες μου φαινεται οτι πρασινιζει λιγο. Επισης ωρα που το λετε, μπηκα και στο CPF και υπαρχουν καποια μικροπαραπονα απο κατοχους LX2. Συγκεκριμενα απο καποιον που παραπονεθηκε επισης για καποιες γρατζουνιες μεσα απο το τζαμακι. Οντως παιδια υπαρχουν σε ολους τους LX2. Ολοι εχουν το ιδιο ελλατωμα (αν θελετε το λετε) ισως η κατασκευη για τα Τζαμακια και το ελλατωμα τους να προερχετε απο ελαττωματικη μηχανη.

Αν βαλετε στο low τον LX2 και δειτε προσεκτικα το τζαμακι εχει καποια χαραγματα πολυ μικρα απο μεσα. Καποιος στο CPF εχει και φωτο. Σε καποιους ειναι εμφανη σε καποιους ουτε που το καταλαβαινεις και ο συγκεκτριμενος κυριος δηλωσε πως φαινεται και χωρις να αναψεις το low mode.

Εστειλε το φακο πισω στην Surefire για να το φτιαξουν, επισης γιατι πρασινιζε λεει το φως (για 200 δολλαρια φακος ) και του τον επεστρεψαν χωρις να εχει λυθει το προβλημα απο το τζαμακι.

Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος.Και με δωρακι μου τον E2DL 200 lumens ειμαι υπερπληρης.

Τωρα αναμενουμε και μαζευουμε χρηματα υπομονετικα για τον LX1 και μετα πιστευω οτι για καποιο καιρο δεν θα αγορασω αλλο φακο.

παρατηρησα κατι αναμεσα στον LX2 & E2DL.

εχουν το ιδιο σωμα και μπορουν να αλλαξουν κεφαλες. Δεν μπορουν να αλλαξουν tailcaps.

Οταν βαλουμε την κεφαλη του E2DL στο σωμα του LX2 τοτε λειτουργει σαν να ειχαμε την κεφαλη του LX2.

Αν κανουμε το αντιθετο δηλαδη βαλουμε την κεφαλη του LX2 στο σωμα του E2DL τοτε εχουμε μονο ενα High mode.

αυτα γιατι...

Ο E2DL χρησιμοποιει το στανταρ tailcap της σειρας Ε-

Ο LX2 χρησιμοποιει το tailcap του Α2.....αυτο αλλαζει το ρευμα με μια αντισταση και ετσι που δινει σημα στα ηλεκτρονικα να αλλαξουν ενταση φωτος
(φανταστικος Η/Μ σχεδιασμος)

οποτε ετσι εξηγειται το "Οταν βαλουμε την κεφαλη του E2DL στο σωμα του LX2 τοτε λειτουργει σαν να ειχαμε την κεφαλη του LX2"
και αυτο
"βαλουμε την κεφαλη του LX2 στο σωμα του E2DL τοτε εχουμε μονο ενα High mode."

Ο ελεγχος της φωτεινοτητας στον E2DL γινεται με ηλεκτρονικα που παιρνουν σημα απο το αναβοσβημα *αν δεν κανω λαθος)

Απάντηση: SUREFIRE - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ

astanapane, μπορεις να μετρισεις ποσο αμπερ τραβαει στο E2DL απο την tailcap το κυκλωμα?( στα 5 λουμεν και στα 200 λουμεν)

Re: Απάντηση: SUREFIRE - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ

astanapane, μπορεις να μετρισεις ποσο αμπερ τραβαει στο E2DL απο την tailcap το κυκλωμα?( στα 5 λουμεν και στα 200 λουμεν)

στα 200 λουμενς ειναι στα 0.75 σταθερα και στα 5 ειναι 0.35 που εμενα δεν μου φαινονται να διαφερουν απο τις τιμες του LX2

με δυο cr123 - 5 λουμεν-0,20mA, 200 λουμεν-0,910mA. με δυο rcr123 - 5 λουμεν-0,20mA, 200 λουμεν-0,540mA

Re: Απάντηση: SUREFIRE - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ

και σε αυτο διαφερουμε:chinscratch:

σορρυ λαθος μου ξαναμετρησα low. LOW : 0.25 και hight το ιδιο που σου ειπα πριν .75! Το θεμα ειναι οτι εχουν ακριβως τα ιδια με τον LX2.

E2DL high .75
low .25

LX2 high .78
low .30

δεν ξερω τι να πω.

και μου φαινονται το ιδιο output και στο low 5 & 15 lumens.

κατσε να μετρησω ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ μπορει να μην ειναι γεματες

Last edited:

δεν εχω ειδα και μεγαλη διαφορα. Εβαλα τις και καλα καινουργιες που ειχε μεσα το κουτι. High 0.8

οταν βαλω αλλη energizer 123 θα ξαναμετρησω. Παντως υπαρχει διαφορα.

ο κωδικος αρχιζει με το γραμμα Β.

Εσενα πιο ειναι?

και αν εχουν τοση διαφορα λογικα ο δικος σου θα καταναλωνει τις μπαταριες πιο γρηγορα. Μηπως ειναι το efficiency που ελεγαν

ναι, ο κωδικος αρχιζει με το γραμμα Β. και στο ολοιδιο κουτι ηταν. το αγωρασα πριν απο 4 μηνες

παντως στο high o e2dl & lx2 δεν βλεπω να εχουν καμια διαφορα.

ρε παιδια 0,75 δεν ειναι πολυ? εδω με ταφθηνα κινεζικα Ρ60 μετρας 0,8, με απωλειες της πλακετας 70%......

ergotelis τι λες?

0,75 ρεύμα από 2 cr123, με πρόχειρους υπολογισμούς από 2 γεμάτες μπαταρίες, δεδομένου της πτώσης τάσης που παθαίνουν οι cr123, θα μετράνε 3V στο φορτίο(γεμάτες χωρίς φορτίο μετράνε 3,2+) Άρα για να δούμε 0,75*6= 4,5watt δε μου φαίνεται κακό... Τα seoul P4, με ένα τυπικό vf 3,5V για να αποδώσουν 200 otf σημαίνει 1+Amp, άρα αν πιάνουν ένα τυπικό 80% efficiency δεν είναι άσχημα πιστεύω... Άρα αν βγάζει κανά δυοράκι στο high είναι κομπλέ. Κοίτα επειδή είναι surefire έχουν εγγυημένα χαρακτηριστικά δεν είναι και άσχημα!

οιζω οτι ο φακος αναβαθμιστηκε...μηπως ειναι προσφορα για να διωξει το στοκ?