Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι η "πατίνα". Έχει οξειδωθεί η επιφάνεια; Είναι χάλκινο το περίβλημα;
Αυτο ακριβως. Οτι περιεχει χαλκο, οπως και ο μπρουτζος, μετα απο καιρο αποκτα πατινα. Αν και η λεξη χρησιμοποιειται γενικα και για οξειδώσεις και αλλων μεταλλων (ασημι ).

Συμφωνω με τον Χιωτη για το ακαταλληλο του bit. Χρησιμοποιεις πανοβουρτσα, τσοχα, την παραδοσιακη μεθοδο με την σταχτη, καλο σαπουνι (και οχι την κρεμα της dremel), σκοτςμπραιτ, ακομα και μετασελ. Δοκιμαζεις εναλαξ ποιο σου καθαριζει καλυτερα χωρις να δημιουργει χαρακιες.
Πριν περασεις βερνικι φροντιζεις να ειναι πεντακαθαρη η επιφανεια απο ολα τα παραπανω.
Παντως θελει επιμονη το πραγμα γιατι καποια στιγμη μπουχτιζεις. Εχω κανει ετσι μπρουτζινα διακοσμητικα απο παλιο χυτο κρεβατι καθως και παλιες οβιδες βαζα. Εκει που δεν την παλεψα καθολου ηταν ενας καλυκας απο βλημα πυροβολου σκαλιστος ολος στο χερι.

Λοιποοοοον...Εχω εκνευριστει λιγο με τη dremel και τα περιβοητα ποιοτικα εργαλεια της..Καθαρισα απο την πατινα μια μπρουτζινη πυξιδα,προσπαθησα τουλαχιστον,σε μεγεθος ας πουμε πεπονιου.Δυαλυθηκαν δυο τετοια βουρτσακια
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5396
δουλεμενα σε χαμηλοτερες στροφες απο οτι αναφερουν τα specs τους.Ο καθαρισμος εμεινε στη μεση αφου τα βουρτσακια εγιναν φυλλο και φτερο.Και ρωτω:Χρειαζομαι αλλα δυο για να τελειωσω,δηλαδη ο καθαρισμος του αντικειμενου θα μου κοστισει...10 ;;Δε μου φαινεται λογικο παιδια.Λυπαμαι αλλα αν αυτο ειναι το hype των dremelεκανα κακη αγορα.Ποια η γνωμη σας;

Λάθος εξάρτημα Νικόλα. Και μάλλον θα δημιούργησες και μικρές/ψιλές χαρακιές στον μπρούτζο. Θα επρεπε να χρησιμοποιήσεις την πάστα με τα αντίστοιχα πάνινα βουρτσάκια, Θα σου εβγαζαν την οξείδωση αλλά και θα γυάλιζαν ταυτόχρονα.

Ουπς...σου απάντησε ο Μιχάλης.

Κυριοι για να κοψω γυαλινα μπουκαλια που θελω να τα κανω ρεσω τι τροχακι χρειαζομαι;Και το βασικοτερο,ποσα τροχακια θα χρειαστω για να κοψω καμια εικοσαρια;Αν ειναι να μου παει κανενα κατοσταρικο να λειπει..

Κυριοι για να κοψω γυαλινα μπουκαλια που θελω να τα κανω ρεσω τι τροχακι χρειαζομαι;Και το βασικοτερο,ποσα τροχακια θα χρειαστω για να κοψω καμια εικοσαρια;Αν ειναι να μου παει κανενα κατοσταρικο να λειπει..

Έχω εργαλείο ρε. Ας το Dremel στην άκρη.

Χρειαζεσαι διαμαντοδισκακι που ειναι ακριβο. Δεν ξερω ποσο θα αντεξει γιατι δεν εχω κοψει τοσο πολυ υλικο οσο θες να κοψεις εσυ.

Υπαρχουν ομως φτηνα κινεζικα διαμαντοδισκακια http://www.banggood.com/search/diamond-disc-dremel.html

Η κοπη γυαλιου θελει τροπο. Πρεπει να βαλεις ταινια πανω στο γυαλι και καλο ειναι να βρεχεται ο δισκος κατα τη διαρκεια της κοπης για να κρατησει περισσοτερο.

Αλλο αν δεν το συνιστα, και πολυ σωστα το λεει καθως χρειαζεται ειδικη διαδικασια και προσοχη, και αλλο αν μπορεις να κοψεις γυαλι με τον διαμαντοδισκο, που σιγουρα μπορεις.
Το θεμα της dremel ειναι η υγρη κοπη, μηπως παει νερο στο μοτερ και βραχυκυκλωσει.

Ειπα στον Νικο τι πρεπει να κανει, αν θελει να δοκιμασει. Το εχω κανει αρκετες φορες ειτε με ψεκασμο ειτε με μικρη ροη νερου ειτε χωρις τιποτα αλλα τρωγεται πιο ευκολα ο δισκος.

Το ξέρω ότι στο γιου-τιουμπ βρίσκεις δεκάδες σχετικά βίντεο. Εμένα το θέμα μου είναι η σκόνη, της ντρεμέλ το νερό... :smile:

H σκονη απο γυαλι θελει προσοχη, παντα με μασκα, το νερο μπορει να γινεται και με ψεκασμα δεν ειναι προβλημα.

Εχω δει τα βιντεο παιδια,αυτα με τη χαρτοταινια και το νερο.Ευχαριστω,θα δοκιμασω και θα σας αναφερω τα αποτελεσματα.Μιχαλη εχω κατι δισκακια γτπκ,θα δοκιμασω για πλακα με αυτα..

Εχω δει τα βιντεο παιδια,αυτα με τη χαρτοταινια και το νερο.Ευχαριστω,θα δοκιμασω και θα σας αναφερω τα αποτελεσματα.Μιχαλη εχω κατι δισκακια γτπκ,θα δοκιμασω για πλακα με αυτα..

Νικο αυτο εχω

http://youtu.be/ecX4ma8QdnM

Οποτε θες στο δίνω να κανεις τη δουλειά σου. Μη σκοτωθείς με το dremel! :)

Χρειαζεσαι διαμαντοδισκακι που ειναι ακριβο. Δεν ξερω ποσο θα αντεξει γιατι δεν εχω κοψει τοσο πολυ υλικο οσο θες να κοψεις εσυ.
Το παλιο (βιδακι στο κεντρο και τρυπες στην περιφερια) αντεχει αρκετα. Το ειχα παρει πριν πολλα χρονια για κοπες σε μεταλλο, επειδη η τοτε εναλλακτικη με τα απλα δισκακια που σπαγανε ηταν για κλαματα. Ειχε πονεσει βεβαια η αγορα του (πολυ ανω του χιλλιαρικου) αλλα θεωρω οτι τα εβγαλε τα λεφτα του.