Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

καλησπερα. Ευχαριστω για την απαντηση.
Θελω να εχει το δαχτυλιδι αντιγραφης. Δες το λινκ. Και μαλιστα απο τη μερια του πιανει στο εργαλειο.
Εχω βρει στο amazon αλλα εχει το δαχτυλιδι απο την αλλη μερια.

Θελω να αντιγραφω με template απο plexiglass τις καμπύλες. Ουσιαστικα να σκαβω στα 2 mm.
Δες το λινκ παρακατω. Θελω το δευτερο αλλα με το δαχτυλιδι απο την αλλη μερια.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...z6RajKz8fvD2eUgdGHAZhkUZSQIrseSvqXiuQoxTa5n0w

Αυτο που λεω με το να το φτιαξουμε μονοι μας εννοω αν εχω ενα κοπτικο με το καταλληλο παχος και να μπορουμε να προσαρμοσουμε μονοι μας δαχτυλίδι , οποτε να βγαίνει στο ιδιο παχος (κοπτικο - δαχτυλίδι)

Στην εικονα που εχεις βαλει το 654 αν παιρνει δαχτυλιδι λεπτο και να βγαινει στο ιδιο παχος θα μου εκανε
ευχαριστω και παλι !!!
δεν ξέρω μήπως υπάρχει ρουλεμάν του εμπορίου σε τόσο μικρές διαστάσεις...αλλιώς 2 δακτυλιδάκια σε τορνακι, το ενα να περιστρέφετε και το αλλο πρεσαριστο(μικρότερο)

καλησπερα
Και εγω το φοβαμαι οτι δε θα υπαρχει κατι ετοιμο...
Εννοεις το πρεσαριστο κατω απο το πρωτο για να μη μπορει να μετακινειται. Και το πρωτο να κανει την αντιγραφή ετσι;
Καλο μου ακουγεται, αν και μαλλον θα "σερνεται" πανω στο πλεξιγκλας αντι να περιστρεφεται, χωρις αυτο να με πειραζει τόσο.
Θα μου βγει ο κουκος αηδονι βεβαια με τον τορνο...
Θα κανω μια ερωτηση να μαθω κόστος

Σε ευχαριστω και παλι.

καλησπερα
Και εγω το φοβαμαι οτι δε θα υπαρχει κατι ετοιμο...
Εννοεις το πρεσαριστο κατω απο το πρωτο για να μη μπορει να μετακινειται. Και το πρωτο να κανει την αντιγραφή ετσι;
Καλο μου ακουγεται, αν και μαλλον θα "σερνεται" πανω στο πλεξιγκλας αντι να περιστρεφεται, χωρις αυτο να με πειραζει τόσο.
Θα μου βγει ο κουκος αηδονι βεβαια με τον τορνο...
Θα κανω μια ερωτηση να μαθω κόστος

Σε ευχαριστω και παλι.

ναι το πρεσαριστο να κλειδώνει το αντιγραφής για να μην κουνιεται πάνω κάτω...είναι τόσο μικρά που δεν ξέρω καν αν μπορεί να τα φτιάξει ο τόρνος..ειδικά το πρεσαριστο που πρέπει να είναι λεπτότερο...
δες μήπως το ένα δαχτυλίδι γίνει μπρούτζινο και περιστρέφετε λίγο πιο ευκολα

ίσως χρειαστει δυο πρεσαριστα..πανω κατω..

Last edited:

Παιδια. Τα 612 ,615, 618 το σταθερό στέλεχος που εχουν απο πανω κανει την ίδια δουλειά με το ρουλεμαν. Δεν μου εχει δημιουργήσει προβλημα μεχρι τωρα που δεν ειναι ρουλεμαν αλλα σταθερό. Με το ίδιο τροπο μπορει να χρησιμοποιηθεί το 650. Η διάμετρος κοπής ειναι ίδια με το στέλεχος 3.2mm. Με λίγη προσοχή και δοκιμαστική κοπή , μπορει το template να πατάει στο στέλεχος και το κοπτικό να κανει την αντιγραφή .

Παιδια. Τα 612 ,615, 618 το σταθερό στέλεχος που εχουν απο πανω κανει την ίδια δουλειά με το ρουλεμαν. Δεν μου εχει δημιουργήσει προβλημα μεχρι τωρα που δεν ειναι ρουλεμαν αλλα σταθερό. Με το ίδιο τροπο μπορει να χρησιμοποιηθεί το 650. Η διάμετρος κοπής ειναι ίδια με το στέλεχος 3.2mm. Με λίγη προσοχή και δοκιμαστική κοπή , μπορει το template να πατάει στο στέλεχος και το κοπτικό να κανει την αντιγραφή .
σωστό αυτό που λεσ !δεν είχα δει πως έχει κοπτικό ίδιας διαμέτρου με τον άξονα..

σωστό αυτό που λεσ !δεν είχα δει πως έχει κοπτικό ίδιας διαμέτρου με τον άξονα..
Εχω το αντίστοιχο απο proxxon. Το βραδυ που θα γυρίσω σπιτι αν θες το δοκιμάζω. Θα κανω ενα template απο χοντρό χαρτι και θα δοκιμάσω να το αντιγράψω .

Εχω το αντίστοιχο απο proxxon. Το βραδυ που θα γυρίσω σπιτι αν θες το δοκιμάζω. Θα κανω ενα template απο χοντρό χαρτι και θα δοκιμάσω να το αντιγράψω .

τον ggeorge ρώτα!

Μπραβο, χρησιμη δοκιμη θα ειναι!

Ναι φυσικα και θελω
Δες αν "καιει" το template
Και αν κλοτσαει το dremel οταν το ακουμπαει. Αν κλοτσαει ισως χανουμε τη λεπτομερεια
Χιλια ευχαριστω

Τα πρωτα που εχουν το στέλεχος αντιγραφής απο κατω, δεν καίνε το template . Δοκιμασμένο σε κιθαρα . Τωρα η δοκιμη που θα κανω θα δείξει μηπως θέλει κάποιο λιπαντικό . Δεν ξερω αν απο την τριβή ζεσταθεί πολυ και σπάσει το κοπτικό . Αν σπάσει και δεν έχουμε κανένα ατύχημα θα εχω χάσει 6 και θα αποκομίσουμε εμπειρία για να μην επαναληφθεί :p

Τα πρωτα που εχουν το στέλεχος αντιγραφής απο κατω, δεν καίνε το template . Δοκιμασμένο σε κιθαρα . Τωρα η δοκιμη που θα κανω θα δείξει μηπως θέλει κάποιο λιπαντικό . Δεν ξερω αν απο την τριβή ζεσταθεί πολυ και σπάσει το κοπτικό . Αν σπάσει και δεν έχουμε κανένα ατύχημα θα εχω χάσει 6 και θα αποκομίσουμε εμπειρία για να μην επαναληφθεί :p

Κάποιοι χρησιμοποιούν λιπαντικό όταν δουλεύουν με ρούτερ.
Δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς όμως.

Απάντηση: Τα πάντα για τα DREMEL

Υπάρχει έτοιμος αντάπτορας στο εμπόριο έτσι ώστε να μπορώ στο Dremel 3000 που παιρνει bits με διάμετρο στελέχους 3.2 mm, να φορέσω bits με 6 ή με 8 mm διάμετρο στελέχους ?

Δεν εχω δει ποτε τετοιον ανταπτορα. Υπαρχουν καποιοι κινεζικοι εως 4μμ.
Γενικα ομως επειδη αυτα τα πολυεργαλεια τρεχουν μεχρι πανω απο τις 30,0000 στροφες το λεπτο, πρεπει να υπαρχει η δεουσα προσοχη αναφορικα με third party ανταπτορες.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Δεν εχω δει ποτε τετοιον ανταπτορα. Υπαρχουν καποιοι κινεζικοι εως 4μμ.
Γενικα ομως επειδη αυτα τα πολυεργαλεια τρεχουν μεχρι πανω απο τις 30,0000 στροφες το λεπτο, πρεπει να υπαρχει η δεουσα προσοχη αναφορικα με third party ανταπτορες.

ok!
Θα "κατεβάσω" στον τόρνο ένα κοπτικό των 6 mm στα 3,2 mm & θα δοκιμάσω να το δουλέψω με χαμηλές στροφές.

Λοιπόν έκανα την δοκιμή. Να σημειώσω ότι το proxxon έχει μια λεπίδα ενώ το dremel δύο. Το proxxon το θεωρώ ακατάλληλο γιατί πριν ξεκινήσει η λεπίδα ο λαιμός στενευει σε λιγότερο από 3.2. Επίσης είχα δυσκολία στο κόψιμο 6mm κόντρα πλακέ. Σε λεπτότερο ή μαλακοτερο υλικό θα ήταν καλύτερα. Να σημειώσω ότι θέλει αυτοσχεδια βάση καθώς η μικρή πλαστική δεν κατεβάζει αρκετά το κοπτικο. Τουλάχιστον της proxxon. Το κοπτικο πάντως βρίσκει το template και σταματά την κοπή.
2909c9d15e26a4548fa56f2ce1d188f3.jpg
1a561e7e05f1bfdef2e5482c24aa231c.jpg
7dd8f74eaa94bc4d5d7076901f8f6579.jpg

Καλημέρα στην παρέα!

Μόλις εχτές παρέλαβα το DREMEL VersaTip (2000-6), φοβερό το εργαλείο, το δοκίμασα με αρκετές κολλήσεις που φύλαγα για καιρό!

Δεν είχα ξαναδουλέψει με αέριο, και η ταχύτητα/ ευκολία του είναι εντυπωσιακή.

Το μόνο που κάπως με χάλασε (είναι βέβαια και θέμα συνήθειας) είναι στην μύτη του κολλητηριού. Υπάρχει μια τρύπα για την εκτόνωση της θερμοκρασίας, αν έχει συνηθίσει με τα ηλεκτρικά, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καθώς η θερμότητα που βγαίνει από εκεί μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιο Component η ακόμα και να μας κάψει!

Καλημέρα στην παρέα!

Μόλις εχτές παρέλαβα το DREMEL VersaTip (2000-6), φοβερό το εργαλείο, το δοκίμασα με αρκετές κολλήσεις που φύλαγα για καιρό!

Δεν είχα ξαναδουλέψει με αέριο, και η ταχύτητα/ ευκολία του είναι εντυπωσιακή.

Το μόνο που κάπως με χάλασε (είναι βέβαια και θέμα συνήθειας) είναι στην μύτη του κολλητηριού. Υπάρχει μια τρύπα για την εκτόνωση της θερμοκρασίας, αν έχει συνηθίσει με τα ηλεκτρικά, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καθώς η θερμότητα που βγαίνει από εκεί μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιο Component η ακόμα και να μας κάψει!

Πρόσεξε να μην βγάλεις τον καταλύτη γιατί θα παίρνει μπροστά δύσκολα.
Με την χρήση θα μάθεις να μην καίγεσαι από την εκτόνωση! :)

Λοιπόν έκανα την δοκιμή. Να σημειώσω ότι το proxxon έχει μια λεπίδα ενώ το dremel δύο. Το proxxon το θεωρώ ακατάλληλο γιατί πριν ξεκινήσει η λεπίδα ο λαιμός στενευει σε λιγότερο από 3.2. Επίσης είχα δυσκολία στο κόψιμο 6mm κόντρα πλακέ. Σε λεπτότερο ή μαλακοτερο υλικό θα ήταν καλύτερα. Να σημειώσω ότι θέλει αυτοσχεδια βάση καθώς η μικρή πλαστική δεν κατεβάζει αρκετά το κοπτικο. Τουλάχιστον της proxxon. Το κοπτικο πάντως βρίσκει το template και σταματά την κοπή.
2909c9d15e26a4548fa56f2ce1d188f3.jpg
1a561e7e05f1bfdef2e5482c24aa231c.jpg
7dd8f74eaa94bc4d5d7076901f8f6579.jpg

Παιδια δεν ξερω αν πρεπει να σας το πω η αν το ξερετε ηδη.
Αυτα ειναι για τοσο μικροδουλειες που και τα 6 χιλιοστα κπ τους ειναι βουνο.

Παιδια δεν ξερω αν πρεπει να σας το πω η αν το ξερετε ηδη.
Αυτα ειναι για τοσο μικροδουλειες που και τα 6 χιλιοστα κπ τους ειναι βουνο.
Αναλογα το υλικο. Το συγκεκριμενο Bit κοβει παλισσανδρο 6mm ανετα. Στο κοντρα πλακε ομως τα βρηκε σκουρα. Φυσικα στον παλισσανδρο εχεις ενα ωραιο κομματι με ισοβενα νερα και απο την αλλη το τεχνητο κοντραπλακε που ...δεν εχει νερα...

Σε plexiglas παντως δεν θα εχει καποιος προβλημα.