Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

Καλησπέρα σας ,
θελω να αγοράσω ενα ηλεκτρικό πολυεργαλείο.

ειμαι ανάμεσα απο το dremel 3000

και στο Ferm ctm1010

Το ferm είναι πιο πλήρες πακέτο όπως θα δείτε και συμφέρει περισσότερο σαν πακέτο με περισσότερα εξαρτήματα μέσα , αλλα δεν γνωρίζω ποιοτικά και ποσό δυνατό είναι.

εχει κανείς εμπειρία πάνω στα συγκεκριμένα;

Aν θες περισσοτερα εξαρτηματα, τοτε δες και αυτο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5446

Το Dremel εχει ονομα αλλα και τη χαρη. Ειναι δοκιμασμενο και σιγουρο. Το skil δεν εχει μεγαλη απηχηση γενικοτερα, κακως, γιατι ειναι εξ'ισου αξιολογο εργαλειο, μελος της οικογενειας bosch, οπως και η Dremel.

Δεν εχω αποψη για το ferm αλλα δεν θα το προτιμουσα επειδη εχει περισσοτερα εξαρτηματα. Θα το προτιμουσα ισως επειδη εχει μεγαλυτερη ισχυ απο τα 2 παραπανω και 20+%. Ειναι βεβαια και βαρυτερο.

Να πω εδω οτι αυτα τα πολυεργαλεια χρειαζονται προσοχη καθως γυριζουν με δεκαδες χιλιαδες στροφες το λεπτο. Προστατευτικα γυαλια ειναι ακρως απαραιτητα, ιδιως με τους λεπτους δισκους κοπης.

Η χρηςη Που το θέλω είναι για να γυαλισω κάποιες μεταλλικές ράμπες σε ενα φλιπερ που έχω και σκέφτομαι αν βρω στα ανταλακτικα και βούρτσακι να το χρησιμοποιήσω σαν μίνι αλοιφαδορο για να καθαρίσω και να γυαλιςω κάποιες ξύλινες επιφάνειες που εχει σε κάποια σημεία που είναι δύσκολο να μπει χέρι.

Πχ όπως εδώ στο 2:25 και μετά...
http://youtu.be/YHh8qYWdV2c

To πολυεργαλειο parkside δυστυχως τα εφτυσε.
Τα εξαρτηματα του (τρυπανακια, τροχακια κλπ) ταιριαζουν στο dremel 3000? (ή εναλακτικα στο skil?)

Εμένα στην 2η πολύ ελαφριά χρήση (πήγα να κόψω ένα πλαστικό κεφάλι μιας βίδας), ο άξονας δεν μαγκώνει πλέον και κάποια στιγμή πρέπει να το ανοίξω να το φτιάξω ή να το στείλω στο service.
Πραγματικά απαράδεκτο και ας έχει τόσα αξεσουάρ μέσα...

Σιγουρα θα ετυχε.
Το δικο μου εζησε 3 χρονια, φουλ χρηση, και πεθανε φυσιολογικα απο μπαταρια.

Σιγουρα θα ετυχε.
Το δικο μου εζησε 3 χρονια, φουλ χρηση, και πεθανε φυσιολογικα απο μπαταρια.

Καλά σίγουρα είναι θέμα τύχης σύντροφε... :)
Η επέμβαση θα δείξει!

Εμένα στην 2η πολύ ελαφριά χρήση (πήγα να κόψω ένα πλαστικό κεφάλι μιας βίδας), ο άξονας δεν μαγκώνει πλέον και κάποια στιγμή πρέπει να το ανοίξω να το φτιάξω ή να το στείλω στο service.
Πραγματικά απαράδεκτο και ας έχει τόσα αξεσουάρ μέσα...
Αν εχεις του ρευματος οπως εγω, το κουμπι που μπλοκαρει τον αξονα για να αλλαξεις εξαρτημα ειναι της πλακας. Το εχω ανοιξει και ενω το μοτερ, τα γραναζια και ο αξονας δειχνουν καλης ποιοτητας, το κουμπι on-off η ροδελα της ταχυτητας και ειδικα το κουμπακι του αξονα ειναι της πλακας. Παντως η λογικη του τροπου που ασφαλιζει τον αξονα με εγκοπη και ελατηριο σηκωνει diy αν διαλυθεί το κουμπι και δεν κανει για πεταμα το εργαλειο.

Είναι όντως της πλάκας, αλλά εμένα μου χάλασε μόνο για άλλο λόγο (σκούριασε ο άξονας και κόλλησε το τσοκ). Σε κανονική χρήση, σε πόσα χρόνια θα χαλάσει;

Εννούσα αυτο το πολυεργαλειο.
Στο πρωτο μηνα της αγορας και σε μενα χαλασε το κουμπι του αξονα.
Εβγαλα το κουμπι και χρησιμοποιουσα ενα τρυπανακι στην τρυπα για να σφιξω το τσοκ.

Τωρα "κλωτσησε" το σπειρωμα του τσοκ και αχρηστευθηκε,
εντωμεταξυ ομως, ως ντρεμελοειδες εχει γινει αναντικαταστατο εργαλειο.

Εννούσα αυτο το πολυεργαλειο.
Στο πρωτο μηνα της αγορας και σε μενα χαλασε το κουμπι του αξονα.
Εβγαλα το κουμπι και χρησιμοποιουσα ενα τρυπανακι στην τρυπα για να σφιξω το τσοκ.

Τωρα "κλωτσησε" το σπειρωμα του τσοκ και αχρηστευθηκε,
εντωμεταξυ ομως, ως ντρεμελοειδες εχει γινει αναντικαταστατο εργαλειο.

Nαι, αυτο το εργαλειο μοντελισμου ειναι ελαφρυ και χρηστικοτατο!

Στην ιδια τιμη εχω βολευτει αφανταστα το αντιστοιχο της proxxon, παναλαφρο και ισχυρο. Βεβαια ο μετασχηματιστης για τα εργαλεια της σειρας κανει αλλα 25 ευρω, αλλα αξιζει τον κοπο.

Σε πολυ χαμηλες τιμες βγαινουν και αλλα παρομοια εργαλεια μεχρι και μικρη σεγα χειρος.
Το καλο με το παραπανω δραπανακι ειναι οτι μπαινει στην ΑΡΙΣΤΗ βαση για δραπανακια της proxxon που σου δινει εξαιρετικη ακριβεια. Καμμια σχεση με την αντιστοιχη βαση της dremel.

Αν εχεις του ρευματος οπως εγω, το κουμπι που μπλοκαρει τον αξονα για να αλλαξεις εξαρτημα ειναι της πλακας. Το εχω ανοιξει και ενω το μοτερ, τα γραναζια και ο αξονας δειχνουν καλης ποιοτητας, το κουμπι on-off η ροδελα της ταχυτητας και ειδικα το κουμπακι του αξονα ειναι της πλακας. Παντως η λογικη του τροπου που ασφαλιζει τον αξονα με εγκοπη και ελατηριο σηκωνει diy αν διαλυθεί το κουμπι και δεν κανει για πεταμα το εργαλειο.

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, όταν βάζω εξάρτημα σφίγγει κανονικά, όταν πάω να το βγάλω πρέπει να πατήσω το κουμπάκι που μπλοκάρει τον
άξονα με σφιγκτήρα διαφορετικά δε μπλοκάρει, ευτυχώς έχω και το Dremel αλλιώς το parkside θα μου είχε σπάσει τα νεύρα

Στην ιδια τιμη εχω βολευτει αφανταστα το αντιστοιχο της proxxon, παναλαφρο και ισχυρο.

Φανταζομαι οτι το μικρο βαρος ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα των 12βολτων ντρεμελοειδων
εναντι των 220 volt.

Eπειδη χρησιμοποιω το dremel 8200 (12v) πολυ περισσοτερο απο το dremel 4000 (220v), σε αναλογια 90 προς 10, δεν πολυθυμαμαι καποια ιδιαιτερη διαφορα στο βαρος.
Νομιζω οτι και τα δυο εργαλεια ειναι τα ιδια. Το μεγαλο πλεονεκτημα των 12βολτων εναντι του ρευματος, ειναι οτι ειναι μπαταριας!

Είναι ελαφρώς βαρύτερο το 4000. Αλλά ο "αέρας" της χρήσης χωρίς καλώδιο, κάνει ακόμα πιο ελαφρύ το 8200.

κ γω αναμεσα σε αυτα τα 2 ημουν και κατεληξα στο ferm. κινεζικο βεβαια αλλα αν το παρεις δεν θα το μετανιωσεις.. πολυ δυναμη και καλη ποιοτητα στα αξεσουαρ κ αναλωσιμα που εχει το βαλιτσακι. καμια σχεση με την κασετινα του λιντλ που ειχε βγαλει σεπτεμβρη - οκτωβρη αν θυμαμαι καλα. τα περισσοτερα μολις τα εβαλα επανω στο ferm διαλυθηκαν

συν οτι περνεις κ βαση και ακαμπτο αξονα. πολυ εξυπηρετικο

Kαλοριζικο Γιαννη το ferm, δυνατο μηχανακι!
Eχω την εντυπωση ομως οτι πρεπει να εισαι προσεκτικος με τα αναλωσιμα επειδη το εργαλειακι ειναι πολυ ισχυροτερο (160w!) απο οτι τα αναλωσιμα της αγορας για ροταρυ εργαλεια μπορουν να αντεξουν.
160w και 35,000 στροφες θελουν κορυφαιας ποιοτητας bits.