Τα πάντα για τα Dremel

Re: Τα πάντα για τα DREMEL

το καταλαβα αργα Μιχαλη δεν το ηξερα.. κ παροτι δουλεψαν σε μεση προς χαμηλη ταχυτητα σκορπισαν :)

Υπαρχει λυση...proxxon και dremel αναλωσιμα, και με σωστο κουλαντρισμα της ισχυος του εργαλειου :)))

Eπειδη χρησιμοποιω το dremel 8200 (12v) πολυ περισσοτερο απο το dremel 4000 (220v), σε αναλογια 90 προς 10, δεν πολυθυμαμαι καποια ιδιαιτερη διαφορα στο βαρος.
Νομιζω οτι και τα δυο εργαλεια ειναι τα ιδια. Το μεγαλο πλεονεκτημα των 12βολτων εναντι του ρευματος, ειναι οτι ειναι μπαταριας!

Μικρου βαρους, εννοουσα τα ντρεμελοειδη με εξωτερικο μετασχηματιστη 12volt.
Τα επαναφορτιζομενα κουβαλουν το βαρος των μπαταριων.

Δεν κουμπωνει σε κανενα εκτος απο τα dremel.

Η ποιοτητα της βασης αυτης ειναι παρα πολυ καλη, η λειτουργια της ομως σαν βαση δραπανου ειναι μετρια.

Όντως πολύ μέτρια σαν βάση δράπανου.. Την χρησιμοποίησα χθες για τρύπημα pcb και ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν τρύπες με απόλυτη ακρίβεια. Υπάρχει κάποια πρόταση για παρόμοια βάση καλύτερης ποιότητας; Μήπως η proxxon;

Σαφως η βαση της proxxon ειναι κλασεις ανωτερη σε σταθεροτητα, με ολα τα δραπανα proxxon που εχουν 'λαιμο' για να πιανουν στην βαση. Το πιασιμο του εργαλειου στη βαση proxxon ειναι απλο, ευκολο και δυνατο.

23861286853_f00ba3ccb2_c.jpg

Last edited:

Φοβερή και εντυπωσιακή βάση!

Ναι, ειναι πολυ καλοφτιαγμενη και πολυ βαρια μαλιστα για proxxon!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ταιριάζει όμως με το Dremel...Σωστά?

Δυστυχως καθολου..

Σαφως η βαση της proxxon ειναι κλασεις ανωτερη σε σταθεροτητα, με ολα τα δραπανα proxxon που εχουν 'λαιμο' για να πιανουν στην βαση. Το πιασιμο του εργαλειου στη βαση proxxon ειναι απλο, ευκολο και δυνατο.

23861286853_f00ba3ccb2_c.jpg

Καλησπέρες

Αυτή η βάση της φωτογραφίας είναι η ΜΒ 140/s απ'ότι είδα στον κατάλογο, σωστά?
Η τιμή της είναι ελαφρώς χαηλότερη από της dremel και μου φαίνεται αρκετά δελεαστική.
Το θέμα μου είναι ότι θέλω να την χρησιμοποιήσω με ένα no-name πολυεργαλείο,
(βασικά ένα από Alex Pack που μου είχαν κάνει δώρο πριν καμιά δεκαριά χρόνια),
που έχει πλαστικό σπείρωμα και όχι μεταλλικό λαιμό.
Υπάρχει σχετική εμπειρία χρήσης, η θα πρέπει να κοιτάξω την περίπτωση να πάρω και ένα
από τα εργαλεία της proxxon με μεταλλικό λαιμό?
Μικροκατασκευές δεν κάνω ιδιέταιρα συχνά, και μέχρι τώρα το no-name που έχω με κάλυπτε.
Προέκυψε μια ανάγκη να τρυπήσω φελλούς μπουκαλιών κατακόρυφα και σκέφτηκα ότι θα βόλευε
και γενικότερα μια τέτοια βάση, οπότε και το ψάχνω.

Δυστυχως αυτη η βαση δεν κανει για κανενα αλλο πολυεργαλειο εκτος απο τα proxxon με τον μεταλλικο λαιμο.
Το ανοιγμα δεν ανοιγει πολυ, ισα ισα να χωρεσει τον λαιμο των συγκεκριμενων proxxon που ειναι στενοτατος.

Η βαση ειναι εντυπωσιακα καλοφτιαγμενη και δινει στο εργαλειο την απαραιτητη σταθεροτητα που δεν την δινει καμμια αλλη αντιστοιχη μικρη αλλων πολυεργαλειων ειτε ακομα καμμια κανονικη για τα νορμαλ δραπανα.

Θυμησε μου λιγο τη διαμετρο του λαιμου των proxxon. Ισως αν αφαιρεθει το collet του σπειρωματος στον λαιμο να μπορει να μπει και αλλο εργαλειο , με κίνδυνο ομως απο το σφιξιμο να χαλασουν τα πασα. Αν θυμαμαι τα dremel εχουν μια διαμετρο 18-19 χιλιοστα χωρις το collet.

Last edited: