Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Οι παραγωγές του Art Blakey πάντως δεν ήταν καθόλου ζεστές..Με όποιο phono και να τις ακούσεις σαν κατσαρόλες ακούγονται. 🤭
νομίζω έχω κάτι δικό του.
Three Blind Mice ;;
σου λέει κάτι;;
με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω να το βρω και να το ακούσω.. να "δω" αν ισχύει το ..."σαν κατσαρόλες" :LOL:

νομίζω έχω κάτι δικό του.
Three Blind Mice ;;
σου λέει κάτι;;
με την πρώτη ευκαιρία θα ψάξω να το βρω και να το ακούσω.. να "δω" αν ισχύει το ..."σαν κατσαρόλες" :LOL:
Άσε τις κατσαρόλες και ξαμολήσου στα δισκάδικα.
Το πρώτο κατά σειρά θα μπορούσε να είναι το... σάουντρακ από το Συμπόσιο του Πλάτωνα.
Υπάρχουν αρμόδιοι εδώ μέσα που μπορούν να σε καθοδηγήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Attachments

• m7q5ye1vy14dmuz1pgfx.jpg
    m7q5ye1vy14dmuz1pgfx.jpg
    28.5 KB · Views: 10
  • Art-Blakey-And-The-Jazz-Messengers-Moanin-album-cover-web-optimised-820.jpg
    Art-Blakey-And-The-Jazz-Messengers-Moanin-album-cover-web-optimised-820.jpg
    119.9 KB · Views: 9
  • Like
Reactions: mparaxir
Άσε τις κατσαρόλες και ξαμολήσου στα δισκάδικα.
Το πρώτο κατά σειρά θα μπορούσε να είναι το... σάουντρακ από το Συμπόσιο του Πλάτωνα.
Υπάρχουν αρμόδιοι εδώ μέσα που μπορούν να σε καθοδηγήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Αγαπημενος εχω αρκετα σε επανεκδοσεις απο blue note

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια Πανό,τον τελευταίο καιρό με εξιταρουν οι lo-fi παραγωγές κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα.
Γουστάρω να ακούω με τις ώρες τον ήχο των Electric Wizard των Teitanblood,των Καναδών Blasphemy ,την περίφημη κασέτα του Daniel Johnston κλπ κλπ.
Έχω την εντύπωση ότι μια σούπερ γουάω παραγωγή θα αδικούσε το όλο feeling.
Κατά βάθος περνάω καλύτερα όταν στήνω αυτί να ακούσω αυτά που παίζει ο θαμμένος στην ηχογράφηση ντράμερ.
Γεροντικά χούγια ίσως, ποιός ξέρει. 😉
Καθόλου χούγια θα έλεγα, μάλλον σωστά τα λες. Πολλές παραγωγές είναι πολύ συγκεκριμένες και επίτηδες δοσμένες με συγκεκριμένο τρόπο. Ως επί το πλείστον, ειδικά στα μεταλ συγκροτήματα, υπάρχει "άποψη" επί του θέματος.

• Like
Reactions: Haagenti
Τόσο μεγάλη αξία στο νοστράδαμους;;; Εχω να το ακούσω από τότε που βγήκε, όπου το άκουσα και το παράτησα αμέσως.

Θα του δώσω άλλη μια ευκαρία, όντας τεράστιος φαν τους.
Το ψηφιακό αρχείο και εγω το ακουσα 1 φορά και το παράτησα αμέσως οπως ακριβως κι εσυ.
Συνεχίζοντας και παλι τα λόγια σου όντας τεράστιος φαν κι εγω το διαλεξα πρωτων γιατι ηταν priest και δευτερων, ηθελα κάτι απολυτος καινουργιο για να δοκιμάσω το νέο καλωδιο που ιδρωσα πολυ (κυριολεκτικα η ζεστη στο εργαστήριο ηταν αφορητη ειδικά τις μεσημεριανες ωρες παρα το κλιματιστικο, τζαμαρίες παντου) για την κατασκευη του.

Βασικα καταλαβαινεις οτι περιγραφεις για το clear audio κάτι θετικό έτσι; χαχαχα, τουλάχιστον στα δικά μου ακούσματα και γούστα. Όταν μπαίνει "ζέστη" στο μυαλό μου σημαίνει οτι γλυκαίνει κάτι και μάλλον χάνουμε "πληροφορία".

Πάντως σε κάθε περίπτωση γι αυτό τα γράφουμε και πρέπει να τα γράφουμε γιατί όλοι μας αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά!
Και ομως φαντάσου να εχεις τοση υπερανάλυση που σε κάποια κομάτια να σου δημιουργεί συριστικά και να καταφέρεις χωρις να μειωθει καθολου η αναλυση να μετατρεψεις το συριστικό σε αρμονικιό σβησιμο νότας. Αυτο κι εγω το ονομάζω ζεστη. 🚀 🚀🚀

Ρε συ Νιονιο ( pmaraxir),
Θελω να σε ρωτησω , καιρο τωρα, και το ξεχνω!
Αυτους τους Radiohead ,πως το παλευεις και του ακους??

Μετα το ok computer , oι τυποι δεν ακουγονται (με εξαιρεση το 4 minutes warning απο το in raInbows ).
Ηταν ενα απο τα πολυ αγαπημενα μου συγκροτηματα ,εδωσα τον οβολο μου μεχρι και hail to thief και μετα καταλαβα, οτι μας κανανε πλακα.
Πιστευω οτι στερεψανε , το ριξανε στο πειραματικο και .....οτι φαμε και οτι πιουμε...
Ββεαι προς τιμη τους το in rainbows το δινανε σχδον τσαμπα (μαλλον καταλαβανε οτι αυτο ειναι να το ακουμε μεταξυ τους!!) , αλλα τετοια κατηφορα λιγες φορες εχω ματαξαναδει.

Μετα το ok computer , oι τυποι δεν ακουγονται (με εξαιρεση το 4 minutes warning απο το in raInbows ).
Ηταν ενα απο τα πολυ αγαπημενα μου συγκροτηματα ,εδωσα τον οβολο μου μεχρι και hail to thief και μετα καταλαβα, οτι μας κανανε πλακα.
Πιστευω οτι στερεψανε , το ριξανε στο πειραματικο και .....οτι φαμε και οτι πιουμε...
Ββεαι προς τιμη τους το in rainbows το δινανε σχδον τσαμπα (μαλλον καταλαβανε οτι αυτο ειναι να το ακουμε μεταξυ τους!!) , αλλα τετοια κατηφορα λιγες φορες εχω ματαξαναδει.

Οχι βρε εσυ απίστευτοι γιατι;εχεις ακουσει το kid a και amnesiac ειναι και τα δυο απο τις καλύτερες δουλειές τους πολυ ψυχεδέλεια ο ηχος τους.
Βεβαια το εχω πει ειναι γούστα αυτα.
Αλλα θεωρω και εχω φιλους αυτα τα δυο που αναφερω ειναι απο τα καλύτερα τους το in rainbows και εμενα δεν μου αρεσει κάνε μου την χαρη και ακουσεται μιχαλη οπως το τελευταίο τους το a moon shaped pool φανταστικό

Το ok computer ήταν ογκόλιθος οπότε εκ των πραγμάτων δύσκολα τα πράγματα μετέπειτα. Ομως εγώ θεωρώ οτι πειραματιστήκανε αρκετα πετυχημένα, ειδικά το kid a και το amnesiac είναι δισκάρες. Το in rainbows είναι αρκετά μετριούλι κατ'εμέ και το hail αρκετά καλό.

Μετά και γω τους έχασα, δε τα χω ακούσει καλά.

Αλλά επιμένω για kid a, amnesiac, θέλουν την μέγιστη προσοχή του ακροατή για να ξεδιπλώσουν τις χάρες τους. Από κατηφόρες συγκροτημάτων πάντως ουυυυυ να φαν και οι κότες! Οι radiohead δε νομίζω οτι ανήκουν στις κατηφορικες μπαντες.

• Like
Φιλαρακια ,συγγνωμη , αλλα δεν τους μπορω με τιποτα.
Προφανως η μεταστροφη τους στο ψυχεδελικο, δεν με ακουμπαει καθολου.
Οταν εχεις συνθεσει τραγουδια σαν το creep ,το lucky ,το street spirit και αλλα πολλα , μετα το πραγμα δυσκολευει.

Οταν εχεις συνθεσει τραγουδια σαν το creep ,το lucky ,το street spirit και αλλα πολλα , μετα το πραγμα δυσκολευει.
Συγχωρεμένος!

Σιγά μην απολογηθείς κιόλας επειδή δε σου αρέσουν! Γούστα ειν αυτά!

• Like
Γιαυτο ειπα οτι ειναι γούστα Μιχάλη.εγω πιστευω οτι ωριμασε για εμενα ο ηχος τους απο το κλασσικό αγγλικο οργισμενο ηχο πριν το ok computer.το kid a amnesiac τα ηχητικά ψυχεδέλειακα περάσματα που κάνει λες τώρα τι ακουω Radiohead ;

Τι Creep πάντως οι ίδιοι το σιχαίνονται,δεν το έπαιζαν στα live.

Το Amnesiac είναι αγαπημένο. 😍

• Like
Σπυρετο , οταν ακουω τετοια βγαζω καντιλες.
Το θεωρω αδιανοητο καλλιτεχνες να αποκηρυτουν το εργο τους, επειδη εγινε επιτυχια.
Κατι σαν το Χατζιδακι που εσβησε μονοκοντυλια τα πρωτα του ,επειδη ηταν ,λεει, για τον λαουτζικο (ή κατι τετοιο τελος παντων).

Σπυρετο , οταν ακουω τετοια βγαζω καντιλες.
Το θεωρω αδιανοητο καλλιτεχνες να αποκηρυτουν το εργο τους, επειδη εγινε επιτυχια.
Κατι σαν το Χατζιδακι που εσβησε μονοκοντυλια τα πρωτα του ,επειδη ηταν ,λεει, για τον λαουτζικο (ή κατι τετοιο τελος παντων).
Καλά και ο Χατζιδάκις αν συνέχιζε με τα Νιάου νιάου βρε γατούλα ,θα μπαίναμε σαν λαός σε αφασία νωρίτερα απ' ότι μπήκαμε..
Οι Body Count κάποτε απέσυραν το Copkiller επειδη είχε υποσκελίσει τον υπόλοιπο δίσκο,το οποίο ναι μεν το γουσταρε ο λαός ( 🤭 ) αλλά συνθετικά υστερούσε σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια.
Όχι,εγώ είμαι της γνώμης ότι οι μπάντες θα πρέπει να αγνοούν επιδεικτικά τους ακροατές και να κυκλοφορούν ότι τους κατεβάσει..Αλλιώς μιλάμε για παραγγελιές στου Μπλακμαν.

• Like
Reactions: superfly and vsklav
Όχι,εγώ είμαι της γνώμης ότι οι μπάντες θα πρέπει να αγνοούν επιδεικτικά τους ακροατές και να κυκλοφορούν ότι τους κατεβάσει..Αλλιώς μιλάμε για παραγγελιές στου Μπλακμαν.
Μα και γω συμφωνω απολυτα μαζι σου.(y)

Απλα λεω ,οτι εκεινη την εποχη, αυτο κατεβασε η κουτρα τους (το Creep).
Επειδη σαρωσε και το ακουσε ενα καρο κοσμος , εκ των υστερων ειναι μαπα γιατι εμεις οι γαμαουα ,απευθυνομαστε στους αλλους ...τους εκλεκτους??
Τες παντων, ας μην χαλαω το τοπικ με τα δικα μου ψυχαναγκαστικα :)

Ολοι οι καλλιτεχνες εχουν το δικαιωμα απαρνησης εργων τους.

Ασχετως αν εμεις διαφωνουμε η συμφωνουμε. Σε τελικη αναλυση ολα μενουν στην ιστορια και εχουν καταγραφει.

Αλλα σιγουρα πολλοι ανθρωποι αλλαζουν, πολλοι παραμενουν ιδιοι οποτε δε βγαινει ακρη....

Σε τελικη αναλυση δικα τους κομματια ειναι οτι θελουν λενε! Ολοι!

Υ.γ. ουτε γω παντως συμφωνω με αποκυρηξεις τετοιου ειδους αλλα το σεβομαι.

Υ.γ2. Για Χατζηδακη παντως αυτα τα εργα ηταν που με καθυστερησανε απο το να εκτιμησω αυτον τον υπερτατο μουσικο. Δε το χωραγε ο νους μου οτι ασχολιοτανε με τετοια...αλλα κουνια που με κουναγε...ημουν και μικρο αμουστακο αγορι....

Μα και γω συμφωνω απολυτα μαζι σου.(y)

Απλα λεω ,οτι εκεινη την εποχη, αυτο κατεβασε η κουτρα τους (το Creep).
Επειδη σαρωσε και το ακουσε ενα καρο κοσμος , εκ των υστερων ειναι μαπα γιατι εμεις οι γαμαουα ,απευθυνομαστε στους αλλους ...τους εκλεκτους??
Τες παντων, ας μην χαλαω το τοπικ με τα δικα μου ψυχαναγκαστικα :)
Άνθρωπος χωρίς ψυχαναγκαστικά είναι αδιάφορος. Ένα το κρατούμενο..
Ένα δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν εκλεκτοί και μη εκλεκτοί..Το Creep υπάρχει στην επίσημη δισκογραφία απλά οι ίδιοι ένιωσαν πως δεν τους αντιπροσωπεύει πλέον και ότι δεν θέλουν το κοινό τους να τους ακολουθεί κυρίως γι' αυτό.
Δεν είναι κακό..Υπάρχουν δημιουργοί που κυνηγούν χιτακια και άλλοι που θέλουν να είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους.
Προτιμώ τη δεύτερη κατηγορία that's all.