Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Προσοχή στις εντάσεις όταν χτυπούν τα κανόνια και παίζουν οι καμπάνες

Σε ηχογράφηση από Reader's Digest που είναι με τα κανόνια, δεν βλέπω να ζορίζεται ή να είναι πιο δυνατά από την υπόλοιπη ορχήστρα.
Βέβαια, πρέπει να είναι μακριά, γιατί βαράνε αλλού για αλλού, σχεδόν άσχετα με τη μουσική. :D

παράξενο που σου συνέβη για 1η φορά.. συνήθως οι καινούργοι δίσκοι έχουν έντονο στατικό φορτίο και θέλουν πλύσιμο για να το "ξεφορτωθούν"
Όχι εδώ δεν έχει να κάνει με στατικό μιας και στο εσώφυλλο του δίσκου σήμερα το πρωί βρήκα μαύρα υπολείμματα πιθανά τρίμματα που δεν καθάρισαν από την κοπή του δίσκου
Μάλλον έχουν ξεχάσει πως να χειρίζονται το βινύλιο, τι προσμίξεις χρειάζονται για να γίνεται πιο ήσυχο, χωρίς στατικό ηλεκτρισμό κλπ.
Νομίζω αυτό εχει να κάνει με το εσωφυλλο εχω παρατηρήσει (αλλαξα σε ολους σχεδον τους δίσκους μου τα εσωφυλλα) οτι τα παλια (σκέτο χαρτί) δημιουργούν ελάχιστους στατικούς κρότους σε σχέση με τα νέα τα οποια εχουν και πλαστικοποίηση στο εσωτερικό (η υπευθυνη για οτι στατικό). Η διαφορά ομως στο βγάλε βάλε τεράστια μιας και στο απλό χαρτί νιώθεις την τριβή στο άλλο απλα γλυστρά.

Σε ηχογράφηση από Reader's Digest που είναι με τα κανόνια, δεν βλέπω να ζορίζεται ή να είναι πιο δυνατά από την υπόλοιπη ορχήστρα.
Βέβαια, πρέπει να είναι μακριά, γιατί βαράνε αλλού για αλλού, σχεδόν άσχετα με τη μουσική. :D
Η ηχογράφηση που παρέθεσα δεν είναι της Readers Digest. Μόνο η έκδοση της Telarc περιλαμβάνει αληθινά κανόνια. (Το δίσκο τον έχω). Και αληθινές καμπάνες. Διάβασε τα σχετικά σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο.
Σε όλες τις άλλες ηχογραφήσεις στη θέση των κανονικών παίζουν τα μεγάλα τύμπανα της ορχήστρας. Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να διαβάσει αυλάκια τόσο μεγάλου πλάτους η βελόνα του πικ-άπ, χωρίς να αναπηδήσει.
Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για σπουδαίο κομμάτι. Οποία έκδοση κι' αν επιλέξουμε.
Θα προτιμούσα να είχα παραθέσει σε Youtube την ηχογράφηση της Telarc από την έκδοση σε CD. Αλλά δυστυχώς δε βρήκα.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Η ηχογράφηση που παρέθεσα δεν είναι της Readers Digest. Μόνο η έκδοση της Telarc περιλαμβάνει αληθινά κανόνια. (Το δίσκο τον έχω). Και αληθινές καμπάνες.
Mου τον πουλάς ;;;;; :p
Όχι, αλλά μπορώ να τον βρώ και να σου τον δανείσω.

Αυτή η επιλογή, που την έχω και εγώ, έχει την ηχογράφηση με τα κανόνια.
Αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι περίεργο, ίσα ίσα που βαράνε και με καθυστέρηση.
Με τα τύμπανα είναι πιο σωστή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο 12:37 και 14:42
Πολύ πιο καλή από την ψόφια που έχω.
Πάλι βέβαια στο γάμο του καραγκιόζη βαράνε.

Αυτή η επιλογή, που την έχω και εγώ, έχει την ηχογράφηση με τα κανόνια.
Αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι περίεργο, ίσα ίσα που βαράνε και με καθυστέρηση.
Με τα τύμπανα είναι πιο σωστή.
της Telarc κοίτα να βρεις από κάπου....
και αφού την βρεις κάνε μου την χάρη να μου την αγοράσεις γιατί εγώ σ'αυτά δεν είμαι καθόλου καλός...
θα σου χρωστώ χάρη :love:

Η ηχογράφηση που παρέθεσα δεν είναι της Readers Digest. Μόνο η έκδοση της Telarc περιλαμβάνει αληθινά κανόνια. (Το δίσκο τον έχω). Και αληθινές καμπάνες. Διάβασε τα σχετικά σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο.
Σε όλες τις άλλες ηχογραφήσεις στη θέση των κανονικών παίζουν τα μεγάλα τύμπανα της ορχήστρας. Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν να διαβάσει αυλάκια τόσο μεγάλου πλάτους η βελόνα του πικ-άπ, χωρίς να αναπηδήσει.
Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για σπουδαίο κομμάτι. Οποία έκδοση κι' αν επιλέξουμε.
Θα προτιμούσα να είχα παραθέσει σε Youtube την ηχογράφηση της Telarc από την έκδοση σε CD. Αλλά δυστυχώς δε βρήκα.
Υπάρχει και η ηχογράφηση της Mercury με τon Antal Dorati και τη Συμφωνική της Μινεάπολης, μονοφωνική απο το 1954, στερεοφωνικη απο το 1959 παρακαλώ, με ορίτζιναλ κανόνια απο τον αμερικανικό εμφύλιο!

• Like
Reactions: superfly
Υπάρχει και η ηχογράφηση της Mercury με τon Antal Dorati και τη Συμφωνική της Μινεάπολης, μονοφωνική απο το 1954, στερεοφωνικη απο το 1959 παρακαλώ, με ορίτζιναλ κανόνια απο τον αμερικανικό εμφύλιο!
κάπου είχα διαβάσει για αυτό.. όχι, προτιμώ την Telarc
(την έχει και ο geovar, άρα αυτό κάτι λέει...)

κάπου είχα διαβάσει για αυτό.. όχι, προτιμώ την Telarc
(την έχει και ο geovar, άρα αυτό κάτι λέει...)
κι εγώ την έχω, έχω και την παλιά της Mercury σε γιαπωνέζικη επανέκδοση. Απλά ήθελα να πω ότι η telarc δεν ήταν η πρώτη που ηχογράφησε πραγματικά κανόνια.

• Like
Reactions: vlad66
κι εγώ την έχω, έχω και την παλιά της Mercury σε γιαπωνέζικη επανέκδοση. Απλά ήθελα να πω ότι η telarc δεν ήταν η πρώτη που ηχογράφησε πραγματικά κανόνια.
αλίμονο αν δεν την είχες....

είμαι σίγουρος ότι όλοι εσείς της γνωστής παρέας στα "μαύρα διαμάντια κλπ.." την έχετε σε διάφορες εκδόσεις...

(εκτός τον @Sonorus .. αυτός δεν πιάνεται αφού δεν έχει πικάπ για να ακούσει τα μαύρα διαμάντια...) :LOL:

χα... ούτε ο Ιάσωνας πιάνεται ( @Maestro ) προσπάθησε , αλλά δεν τα κατάφερε.....

Last edited:
Ας απαντήσει όμως κάποιος αν είναι αυτή γιατί θα το τσιμπήσει άλλος και θα τον χάσουμε τον Βλαδίμηρο από ανακοπή! :ROFLMAO:

1736948435326.png

• Like
Reactions: vlad66