Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Μοιάζει να ειναι το ίδιο, αλλα μεγαλωσα λιγο την φωτο εκει στο hs εχει κατι διαφορές που πιάνεις το hs
Μηπως είναι το experience 1 το δικο μου είναι το 2
O βραχιονας σου δεν ειναι carbon ?

Φιλε θα δικαιωθουν κυριως οι καλλιτεχνες. Γιατι αν ξερατε τι κερδιζουν πλεον απο το.... "αϋλο" πραγματικα δεν αξιζει να σπαει κανεις το κεφαλι του να συνθεσει ενα εργο. Μονο αν κανει δηθενια και τα βγαζει απο διαφημησεις.

Δεν εχω αριθμους προχειρους (γιατι εξαρταται απο την καθε πλατφορμα, η χειροτερη ειναι η σποτιφαϊ, αλλα εχω ενα παραδειγμα προσφατο που εμαθα απο αυτον που ηταν πρωτος σε πωλησεις, η μαλον για να το λεμε καλυτερα πλεον σε κατεβασματα στην Γαλλια. Το νο 1 του τσαρτ που λεγαμε καποτε.
Τα κερδη του ανερχονταν σε 25.000 ευρω ! Οποτε φανταστειτε αυτοι που πουλανε 10, 20, 30 χιλιαδες δισκους. Δεν βγαζουν σχεδον τιποτα.

Πριν με την κανονικη πωληση αγαθων ειτε βινυλιο ειτε CD οι μουσικοι κερδιζαν τη ζωη τους και ταν σε πρωτες θεσεις ηταν ηδη πλουσιοι.
Χιούμορ φιλέ μου χιούμορ. Να δικαιωθούν οι καλλιτέχνες πάνω απο ολα. Με το βυνιλιο ακόμη και αν το αγορασες χωρις να γνωρίζεις τον καλλιτεχνη, σε φερνει κοντά του σε αντιθεση με το ψηφιακο που πολυ συχνά δεν ξέρεις ποιον ακούς, αρα πρωτη δικαίωση στην ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. Οπως πολυ σωστά γράφεις στα περισσότερα ψηφιακά μπορει να μη βγαζουν και τίποτα οι καλλιτέχνες αρα δικαίωση και στο ΚΕΡΔΟΣ με το βινυλιο.

O βραχιονας σου δεν ειναι carbon ?
Πανο ο δικος μου ειναι αφου το ξέρεις.
Είναι διαφορετικό το πικαπ του μπορει να μοιάζει με το δικο μου που ειναι ακρυλικο αλλα εχει διαφορές λείπει απο αριστερα το κουμπι που δινεις ρεύμα στο μοτερ για να ξεκινήσει το πλατό και ο βραχιονας του στο πιάσιμο στο hs ειναι διαφορετικό είναι εντελώς ευθεία ενώ το δικο μου ειναι με καμπύλη.

Για να λύσω τις απορίες (καί τις δικές μου) το πικάπ μου είναι το Xperiance 2 (μοντέλο 2005). Πιθανώς τα μετέπειτα να έχουν κάποιες διαφορές.

• Like
Reactions: mparaxir
Σήμερα είχε πολύ καλή μέρα. Βρήκα την ευκαιρία και πετάχτηκα στο παρακάτω μαγαζί στο μοναστηράκι.
Μικρό αλλά με πολύ υλικό για όλα τα γούστα, και τα μεταχειρισμένα του είναι πολύ προσεγμένα. Από τιμές πολύ καλές επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι τα βινύλια έχουν πάρει την ανηφόρα ξανά.
θα ακούσω αυτά που πήρα και θα ανεβάσω τα καλυτερα.

• Like
Reactions: mparaxir and vlad66
Σήμερα είχε πολύ καλή μέρα. Βρήκα την ευκαιρία και πετάχτηκα στο παρακάτω μαγαζί στο μοναστηράκι.
Μικρό αλλά με πολύ υλικό για όλα τα γούστα, και τα μεταχειρισμένα του είναι πολύ προσεγμένα. Από τιμές πολύ καλές επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι τα βινύλια έχουν πάρει την ανηφόρα ξανά.
θα ακούσω αυτά που πήρα και θα ανεβάσω τα καλυτερα.

Ξεχασα να γράψω - (απαντωντας και σε ερωτηση μέλους) - οτι ρωτησα και αναλαμβάνει το πλυσιμο βινυλιων με 1ευρω το κομμάτι.
Εχει το πλυντηριο της moth

• Like
Reactions: vlad66 and mparaxir
Καλημέρα παιδιά ήθελα να μοιραστώ μία απορία μου απλά δε ξέρω αν το νήμα είναι το σωστό μιας και δεν βρήκα κάτι κοντινότερο. Σε ένα πέρασμά μου από το Facebook πέρασε από την οθόνη του κινητού μου διαφήμιση σχετική με το αντικείμενο που ψάχνω στο διαδίκτυο και είναι η metal μουσική το παρακάτω site.
Η τιμή του προϊόντος δεν υπάρχει πουθενά. Το έβαλα στο καλάθι και με την διεύθυνσή μου μου έβγαλε μεταφορικά 10 δολλάρια. Όσο και αν είναι οι φόροι τελωνείου παραμένει τρελή ευκαιρία (στο discogs έχει 2000 ευρώ πλέον!!!)
Κώλωσα να παραγγείλω γιατί λέω "πολύ βρώμα η δουλειά" που λέει και ο Λεζές. Πείτε μου ρε παιδιά ότι έχω δίκιο γιατί με έχει στοιχειώσει...
Ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα παιδιά ήθελα να μοιραστώ μία απορία μου απλά δε ξέρω αν το νήμα είναι το σωστό μιας και δεν βρήκα κάτι κοντινότερο. Σε ένα πέρασμά μου από το Facebook πέρασε από την οθόνη του κινητού μου διαφήμιση σχετική με το αντικείμενο που ψάχνω στο διαδίκτυο και είναι η metal μουσική το παρακάτω site.
Η τιμή του προϊόντος δεν υπάρχει πουθενά. Το έβαλα στο καλάθι και με την διεύθυνσή μου μου έβγαλε μεταφορικά 10 δολλάρια. Όσο και αν είναι οι φόροι τελωνείου παραμένει τρελή ευκαιρία (στο discogs έχει 2000 ευρώ πλέον!!!)
Κώλωσα να παραγγείλω γιατί λέω "πολύ βρώμα η δουλειά" που λέει και ο Λεζές. Πείτε μου ρε παιδιά ότι έχω δίκιο γιατί με έχει στοιχειώσει...
Ευχαριστώ πολύ
Γενικα διαφημισεις απο Facebook μακριά την εχω πατήσει που ήθελα να αγοράσω ενα φωτοσπαθο παλι καλα ειχα κανει την αγορά μεσω paypal αλλα τράβηξα τα πανδηνα για να παρω τα λεφτα μου πισω.
Αποψη μου μην προχωρησεις σε αγορά οσο και να φαίνεται το σαιτ τακτοποιημενο με paypal και τα συναφή ετσι ηταν περίπου και το αλλο.
Γιατι του εριξα μια ματιά.

Συνονοματε το εχει κι εδω
Απλα προσοχη θα εχει τελωνείο.

Δισκακια που τσιμπησα εχθες στο παζάρι βυνιλιου, γινόταν πρώτη μέρα εχθες ο χαμος παλι καλα ολοι φορούσαν μάσκες αλλα βρε διοργανωτές σαν πολλούς δεν είχατε βαλει;
Γιατι οταν φύγαμε πρέπει να τους βαλανε χέρι και ενας έβγαινε ενας έμπαινε. Γενικα τσιμπημένες τιμές δεν βρήκα πολλά 4 πηρα στην ουσία ενα μεταχειρα και τα υπολοιπα 3 καινούργια
IMG_20220205_191315.jpg

• Like
Reactions: superfly
...Γενικα τσιμπημένες τιμές...
Αυτό είναι νόμος στην Ελλάδα, είτε σε δισκάδικο είτε σε HiFi έκθεση είτε σε παζάρι ευκαιρία σπάνια θα βρεις. Εγώ τα παζάρια τα έκοψα νωρίς, κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση είναι. Ζηλεύω όταν διαβάζω αναφορές Αμερικάνων που ακόμα και σήμερα αγοράζουν δίσκους με λίγα δολάρια.

• Like
Reactions: superfly and vlad66
Αυτό είναι νόμος στην Ελλάδα, είτε σε δισκάδικο είτε σε HiFi έκθεση είτε σε παζάρι ευκαιρία σπάνια θα βρεις. Εγώ τα παζάρια τα έκοψα νωρίς, κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση είναι. Ζηλεύω όταν διαβάζω αναφορές Αμερικάνων που ακόμα και σήμερα αγοράζουν δίσκους με λίγα δολάρια.
Κοιτα επειδή και εγω χρόνια πάω φέτος ναι μπορω να πω ηταν αρκετά τσιμπημενες οι τιμές, διότι εχει γίνει μόδα και σκανε τα πιτσιρίκια που είναι νεοεισερχομενοι και τους δαγκώνουν.
Βέβαια εφόσον πήγαινες χρόνια όπως παω και εγω πρέπει να τους είχες μάθει τους πωλητές είναι μερικοί που ειναι πανακριβοι οι λεγομενοι δαγκωνιαριδες και υπάρχουν και οι σωστοί επαγγελματίες που έχουν τον στανταρ πελάτη που προσπαθούν οσο μπορούν να έχουν καλές τιμές να σε κρατήσουν.
Παντος γενικά φέτος ήταν λίγο μια απογοήτευση γιατί δεν βρήκα κα τιποτα σπάνια πράγματα που αλλες φορες έβρισκα, εκτος το bauhaus που πηρα στο 15 ευρω πολύ καλη κατάσταση μεταχειρα ενώ και καινουργιο το βρισκεις σχεδον ενα 30αρι.
Τα υπόλοιπα που πηρα τα έβρισκα και μεσω discogs

• Like
Reactions: vlad66
Κοιτα επειδή και εγω χρόνια πάω φέτος ναι μπορω να πω ηταν αρκετά τσιμπημενες οι τιμές, διότι εχει γίνει μόδα και σκανε τα πιτσιρίκια που είναι νεοεισερχομενοι και τους δαγκώνουν.
Βέβαια εφόσον πήγαινες χρόνια όπως παω και εγω πρέπει να τους είχες μάθει τους πωλητές είναι μερικοί που ειναι πανακριβοι οι λεγομενοι δαγκωνιαριδες και υπάρχουν και οι σωστοί επαγγελματίες που έχουν τον στανταρ πελάτη που προσπαθούν οσο μπορούν να έχουν καλές τιμές να σε κρατήσουν.
Παντος γενικά φέτος ήταν λίγο μια απογοήτευση γιατί δεν βρήκα κα τιποτα σπάνια πράγματα που αλλες φορες έβρισκα, εκτος το bauhaus που πηρα στο 15 ευρω πολύ καλη κατάσταση μεταχειρα ενώ και καινουργιο το βρισκεις σχεδον ενα 30αρι.
Τα υπόλοιπα που πηρα τα έβρισκα και μεσω discogs

Πάντα κάτι φταίει και κρατάει τις τιμές ψηλά στην Ελλάδα... Αρχές '90 η πλειοψηφία των δίσκων κόστιζε 1000 - 2000δρχ και ξαφνικά η νέες κυκλοφορίες πήγαν στα 4000 - 6000δρχ! Τη δεκαετία του '90 με τη παγκόσμια επικράτηση του CD οι νέες κυκλοφορίες που έβγαιναν σε δίσκο ήταν λιγοστές και σε περιορισμένα κομμάτια, το ενδιαφέρον είχε ελαττωθεί ασχέτως αν εδώ το CD άρχισε να επικρατεί στα ράφια των δισκοπωλείων από τα τέλη '90 και μετά. Από τότε οι δίσκοι δεν έπεσαν ποτέ στην Ελλάδα, ακόμα και τις χρυσές δεκαετίες του CD. Με το ευρώ οι τιμές αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω και συνέχισαν να πηγαίνουν πάνω ακόμα και όταν όλοι είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο CD. Είδε κανείς ράφια με δίσκους 1€ και 2€ όπως συμβαίνει στην Αμερική? Δεν εννοώ "σκουπίδια" που δε τα θέλει κανείς, τέτοια ράφια υπάρχουν. Εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός αλλά 15€ και 20€ για μένα δεν είναι καλές τιμές. Για κάποιον που έχει συνηθίσει να δίνει 60ρια και 100ρια για audiophile κυκλοφορίες το 20ρικο φαντάζει ως ευκαιρία, σε μένα όχι.

Εγώ από αρχές '90 είχα στραφεί στο εξωτερικό, και λόγω τιμών αλλά και γιατί δεν έβρισκα ότι ήθελα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Ουαλό που είχαμε βρει από το record collector και παραγγέλναμε μέσω αλληλογραφίας δίσκους από πένες μέχρι 2£. Ευτυχώς ακόμα και προ ευρώ/ΕΕ το τελωνείο δεν ασχολιόταν με τα δικά μας πακέτα.

κατέβηκα κέντρο για κάτι ιμάντες για κασετόφωνο και μπήκα στο scare crow για πανκογκαράζ κατάσταση...
χτύπησα 2 νούμερα για το "γαμώτο", γιατί μόνο εγώ τα ακούω αυτά...
IMG_20220208_154155[1].jpg

πήρα και το rocka rolla από judas priest και αυτό ακούω τώρα γιατί είναι κοινής αποδοχής...
σε πουστριλέ χρώμα...
IMG_20220208_154223[1].jpg
η εγγραφή χωρίς να είναι αυτό που λέμε "αναφοράς", είναι έτσι ακριβώς όπως την θέλω.
από wave, ελάχιστο έως ανεπαίσθητο..
IMG_20220208_160130[1].jpg
δισκάρα!!!