dimitris_av
AVClub Enthusiast
Συγγνώμη αλλά προσωπικά δεν έπιασα τι εννοείς?Μια ερωτηση προς ολους για να καταλάβω, αλλάζετε το εξωτερικό του δίσκου και μετα οταν μαζευτουν πολλοί πως τους ξεχωριζεται??
Συγγνώμη αλλά προσωπικά δεν έπιασα τι εννοείς?Μια ερωτηση προς ολους για να καταλάβω, αλλάζετε το εξωτερικό του δίσκου και μετα οταν μαζευτουν πολλοί πως τους ξεχωριζεται??
Αν κάποιος έχει ας πούμε πάνω από 500 δίσκους νούμερο νομίζω βατό για τους ανθρώπους με την τρέλα μας, τους έχει τοποθετημένους σε κάποιο ράφι και θελει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο που δεν απόκτησε πρόσφατα ώστε να θυμάται σε ποιο σημείο ακριβώς τον τοποθέτησε, πως θα τον βρει οπτικά αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια???Συγγνώμη αλλά προσωπικά δεν έπιασα τι εννοείς?
Ωραία πράγματα, πολύ ωραία! Αυξάνεσθε και πληθύνεστε βλέπω...Χαμός έγινε σήμερα, μετά από καιρό πηξιματος. Πολλά τα λεφτά, αλλά τελικά ο,τι πληρώσεις παίρνεις. Καταπληκτικά τα living stereo.
View attachment 197873
Εγω παλι δεν καταλαβα τι θες να πεις, μαλλον εχεις μπερδευτεί που είπαμε ποιο πανω βάζουμε γαλακτερά εξώφυλλα.Αν κάποιος έχει ας πούμε πάνω από 500 δίσκους νούμερο νομίζω βατό για τους ανθρώπους με την τρέλα μας, τους έχει τοποθετημένους σε κάποιο ράφι και θελει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο που δεν απόκτησε πρόσφατα ώστε να θυμάται σε ποιο σημείο ακριβώς τον τοποθέτησε, πως θα τον βρει οπτικά αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια???
Οι ζελατίνες που προστατεύουν τον δίσκο εξωτερικά (χαρτόνι και βινύλιο) δηλαδή είναι διαφανείς.
γαλακτερά είναι ίσως τα νάιλον προστατευτικά του βινυλίου αυτού καθεαυτού που είναι μέσα στο χαρτόνι.
Αν κατάλαβα τι θέλεις να πεις αν όλα τα βινύλια έχουν εξωτερικά προστατευτική ζελατίνα είναι δύσκολο να διαβαστούν οι Ράχες των χαρτονιών όπου αναγράφεται το συγκρότημα και ο τίτλος του δίσκου.
ναι ισχύει είναι δύσκολο αλλά εγώ προσωπικά τα έχω αλφαβητικά.
και για αυτό σε πολύ μεγάλες συλλογές βλέπεις να υπάρχουν τα γράμματα εκεί που ξεκινάει το λήμμα (Α,B,C...) ώστε να πηγαίνεις στο section που σε ενδιαφέρει και να ψάχνεις αλφαβητικά το δίσκο αλλά μιλάμε για πολύ μεγάλες συλλογές.
εμείς με ένα απλό αλφαβητικό καλυπτόμαστε.
Ειμαστε στο ιδιο μηκος κυμάτος. Αρχικά τα είχα Αλφαβητικά μετά τα χωρισα ανα είδος μουσικής και τώρα σχεδον τελειώνω την τελευταία ταξινόμηση που εχει κρατήσει πανω απο χρόνο ανα ποιότητα εγγραφής.Γαλακτερά εννοώ τα εξωτερικά προστατευτικά, τα νάιλον, είναι διαφανή όπως όλα αλλά πιο χοντρά. Γιατί τώρα τα λένε γαλακτερά δεν ξέρω, έτσι τα έμαθα.
Και όντως μάλλον ο analog-jimaras εννοεί αυτό που λες με τη ράχη, πράγματι δεν φαίνεται να διαβάσεις τη ράχη. Είναι η μόνιμη γκρίνια ενός φίλου μου όποτε έρχεται σπίτι. Ο οποίος φίλος χρησιμοποιεί επίσης τα γαλακτερά αλλά τα βάζει έτσι ώστε το άνοιγμά τους να είναι στη ράχη και να μπορεί να τα διαβάζει. Που όμως το θεωρώ δώρον άδωρον αφού έτσι δεν προστατεύεται το βασικό που θες να προστατέψεις, η ράχη.
Εμένα δεν με ενοχλεί. Την ξέρω τη δισκοθήκη μου (αγγίζει τους 2,5 χιλιάδες δίσκους) και έστω στο περίπου ξέρω σε ποιο ράφι είναι αυτό που ψάχνω, οπότε απλά τους «φυλλομετρώ» και βρίσκω αυτό που θέλω. Ο όποιος επισκέπτης βέβαια δεν την ξέρει και έχει θέμα, αλλά τι να κάνουμε, δικιά μου είναι, εμένα πρέπει να βολεύει
Το πρόβλημα είναι η ταξινόμηση. Μέχρι πρότινος τα είχα όλα αυστηρά αλφαβητικά, ξεχωρίζοντας απλά τελείως χοντρικές κατηγορίες, ροκ, τζαζ κτλ. Αλλά το αλφαβητικό με κούρασε. Ποτέ δεν ήμουν πολύ καλός στα ονόματα, γερνάμε κιόλας και πλέον δεν θυμάμαι, ειδικά στη τζαζ ή σε σόλο καλλιτέχνη, πολλές φορές κολλάει το μυαλό.
Τελευταία έχω βάλει στόχο να κάτσω να αλλάξω ταξινόμηση και να τα χωρίσω πολύ αναλυτικά ανά είδος. Όχι απλώς ροκ δηλαδή, αλλά μπλουζ, προγκρέσιβ, ψυχεδέλεια, χαρντ και πάει λέγοντας. Αλλά εκεί κι αν γίνεται χαμός κι ανοίγει πολύ μεγάλη συζήτηση. Θα το παλέψω πάντως κάποια στιγμή.
Αυτή την ταξινόμηση βάσει εγγραφής σε ακούω που την έχεις αναφέρει καιρό και πραγματικά με έχεις τρομάξει. Το θεωρώ αδιανόητο πρότζεκτ. Πέρα από τη δυσκολία να καταλήξεις στην αξιολόγηση των εγγραφών (που οκ αυτό πες ότι είναι ευχαρίστηση και απλώς χρειάζεσαι χρόνο να ακούσεις), αν έχεις δύο δίσκους Γκάλαχερ πχ και ο ένας είναι σούπερ και ο άλλος χάλια, θα τους έχεις σε διαφορετική θέση;Ειμαστε στο ιδιο μηκος κυμάτος. Αρχικά τα είχα Αλφαβητικά μετά τα χωρισα ανα είδος μουσικής και τώρα σχεδον τελειώνω την τελευταία ταξινόμηση που εχει κρατήσει πανω απο χρόνο ανα ποιότητα εγγραφής.
Οι πιο καλες εγγραφές πρωτες και φθίνουσα σειρά. στην κλίμακα παίζει ρόλο και η φθορά του δίσκου.
Ναι στα γαλακτερά δεν βλέπεις τη ράχη με τίποτα σε αυτο αναφερόμουν εγω διαλεγω πάντα διαφανα.
Πλεον στην τελευταια ταξινόμηση εχω φτιάξει excel και εχω αριθμήσει ολα τα ράφια .
Ακριβως για παράδειγμα σε ενα αλμπουμ του αείμνηστου Tom Petty η Ελληνική κόπια δεν ακουγεται σε αντιθεση με την αμερικάνικη που είναι θαυμάσια, θα μπουν σε εκδιαμέτρου αντίθετες θέσεις.Αυτή την ταξινόμηση βάσει εγγραφής σε ακούω που την έχεις αναφέρει καιρό και πραγματικά με έχεις τρομάξει. Το θεωρώ αδιανόητο πρότζεκτ. Πέρα από τη δυσκολία να καταλήξεις στην αξιολόγηση των εγγραφών (που οκ αυτό πες ότι είναι ευχαρίστηση και απλώς χρειάζεσαι χρόνο να ακούσεις), αν έχεις δύο δίσκους Γκάλαχερ πχ και ο ένας είναι σούπερ και ο άλλος χάλια, θα τους έχεις σε διαφορετική θέση;
Ακριβως για παράδειγμα σε ενα αλμπουμ του αείμνηστου Tom Petty η Ελληνική κόπια δεν ακουγεται σε αντιθεση με την αμερικάνικη που είναι θαυμάσια, θα μπουν σε εκδιαμέτρου αντίθετες θέσεις.
Τέλος δεν είναι μόνο αυτό πριν ακούσω τα σχεδον 4000 κομμάτια τελειωσε η βελόνα και με την αλλαγή υπαρχουν και ανακατατάξεις.
Ελεος θα το ολοκληρώσω ομως εστω και ακουγοντας μονο ενα κομμάτι απο καθε αλμπουμ.
Ακριβως οπως τα γράφεις είναι, απλα απο τη στιγμή που οι καλές εγγραφες ξεκινουν ας πουμε απο τα αριστερά ξέρεις οτι οσο πιο δεξιά πάς τοσο χαμηλωνει η ποιοτητα εγγραφής.Ντάξει, αυτό είναι κατανοητό, όταν μιλάμε για δύο κόπιες του ίδιου δίσκου. Όταν θες να τον ακούσεις, θα πας στην καλή (αν φυσικά θυμάσαι ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι καλή εγγραφή και όχι μέτρια). Κι εγώ που έχω μπόλικα «διπλά» από την ένωση της δικιάς μου δισκοθήκης με αυτή της αγαπημένης μου, έχω κρατήσει την καλή κόπια στην κανονική δισκοθήση και όλες οι «κακές» διπλές είναι στο πιο δυσπρόσιτο ράφι με το οποίο δεν ασχολούμαι ποτέ.
Το εφιαλτικό είναι αν δεν είναι το ίδιο άλμπουμ αλλά το ίδιο γκρουπ. Έχεις πχ το Mirage σε εγγραφάρα, το Snowgoose σε μέτρια και το Moonmadness σε κακή, θα έχεις Camel σε τρία σημεία. Ειδικά για μένα που είμαι τύπος εμμονικός που φτιάχνει δισκογραφία συγκροτημάτων ακούγεται τελείως ανέφικτο και -το σημαντικότερο- καθόλου πρακτικό.
Γενικά, μεγάλο μπέρδεμα η ταξινόμηση.......![]()
Μα ο Κιουζακ απο μένα το πήρε.Πάντως σας βλέπω σε λίγο να κάνετε ταξινόμηση όπως ο Τζον κιούζακ στο high fidelity που τα ταξινομούσε σύμφωνα με τη συναισθηματική φόρτιση που είχε ανά περίοδο που είχε τους δίσκους χαχαχα....
Πάντως αυτό για ταξινόμηση σχετικά με τις εγγραφές θα ήταν μία ωραία πρόταση όπως λες για να μην έχεις τη δισκογραφία ενός συγκροτήματος σε τρία διαφορετικά μέρη να βάλεις δύο ή τρεις ή τέσσερις εκδοχές του ίδιου δίσκου με σειρά εγγραφής μαζί ώστε αν έρθει και κάποιος φιλοξενούμενος να του κάνεις άμεσα μάθημα περί άλλων εγγράφων...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.