- 16 February 2012
- 2,610
Γιατί να είναι ίδια τα εξώφυλλα;. Ο κάθε δίσκος είναι μοναδικός και αυτό το art είναι μία βασική δικαιολογία για να συλλέγει ακόμη κάποιος δίσκους βινυλίου. Γιατί να το κρύψεις (το εξώφυλλο); Από εκεί και πέρα, η τοποθέτηση γίνεται συνήθως αλφαβητικά με/χωρίς κατά είδος μουσικής.Αν κάποιος έχει ας πούμε πάνω από 500 δίσκους νούμερο νομίζω βατό για τους ανθρώπους με την τρέλα μας, τους έχει τοποθετημένους σε κάποιο ράφι και θελει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο που δεν απόκτησε πρόσφατα ώστε να θυμάται σε ποιο σημείο ακριβώς τον τοποθέτησε, πως θα τον βρει οπτικά αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια???
Καλε μου φίλε για την τοποθέτηση εχουμε γράψει πολλα και καποια πολυ ξεκαρδιστικά στη φιλοσοφία του εργου musical fidelity.Γιατί να είναι ίδια τα εξώφυλλα;. Ο κάθε δίσκος είναι μοναδικός και αυτό το art είναι μία βασική δικαιολογία για να συλλέγει ακόμη κάποιος δίσκους βινυλίου. Γιατί να το κρύψεις; Από εκεί και πέρα, η τοποθέτηση γίνεται συνήθως αλφαβητικά.
Οκ, άλλο κατάλαβα...έγραψες το εξής: "τους έχει τοποθετημένους σε κάποιο ράφι και θελει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο...... πως θα τον βρει οπτικά αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια??Καλε μου φίλε για την τοποθέτηση εχουμε γράψει πολλα και καποια πολυ ξεκαρδιστικά στη φιλοσοφία του εργου musical fidelity.
Με τα διαφανα εξωφυλλα δεν κρυβουμε αλλα προστατευουμε απλα η κουβεντα ηταν οτι το ανοιχτό μερος (προσωπικη γνωμη) πρεπει να ειναι στη ραχη του εξωφυλου για να ειναι ευκολα αναγνωσιμο.
Ναι ολοι μας καποιες φορες δεν καταφερνουμε να τυπωσουμε με λεξεις αυτο ακριβως που εχουμε στο μυαλο μας.Οκ, άλλο κατάλαβα...έγραψες το εξής: "τους έχει τοποθετημένους σε κάποιο ράφι και θελει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο...... πως θα τον βρει οπτικά αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια??
Με μπέρδεψε η φράση σου "..αν όλα τα εξώφυλλα είναι ίδια...".
Μετά από δέκα χρόνια από την "απλή" αυτή κατάταξη θα ξανατοποθετησεις τους δισκους με βάση το είδος μουσικής. Μετά από άλλο τόσο θα βρεις έναν άλλο τρόπο. Τελικά ίσως κάποτε αποφασίσεις να τους τοποθετήσεις με βάση την ποιότητα εγγραφής. Αυτο το ολοκλήρωσα πρόσφατα.Βάζεις τους δίσκους σου με αλφαβητική σειρά κατά όνομα μπάντας και έτος κυκλοφορίας δίσκου. Πας εκεί που είναι κοντά το όνομα της μπάντας που σε ενδιαφέρει και βρίσκεις σιγά σιγά αυτό που θες... απλό...
Κι όμως, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, ΠανίκοΦτανει να μην ειναι βασει της ημερομηνιας αγορας ............. χαχαχα
Και οι δικοι μου χυμα στο κυμα και εκτος σειρας ,μονο χωρισμενοι κατα ειδος μουσικης , και συγκροτηματος/καλλιτεχνη (χωρις αλφαβητικη σειρα). Ξερω σχεδον ακριβως που ειναι ο καθενας...........χαχαχαΚι όμως, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, Πανίκο
Οταν έγινε η μεταφορά της "δισκοθήκης" πριν χρόνια στον τωρινό χώρο, ακολουθήθηκε η ταξινόμηση (αλφαβητική) που υπήρχε. Ότι αγοράστηκε απο εκεί και μετά, μπήκε χύμα στο κύμα και εκτός σειράς φυσικά.
Και πως βρίσκω αυτό που θέλω να ακούσω; Προσπαθώντας να θυμηθώ τι αγοράστηκε πότε !! Ε, και φυσικά ψάχνοντας λίγο παραπάνω.
Δεν είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα αυτή η διαδικασία;![]()
Στα σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η διαδικασία -το ψάξιμο - άσε που μπορει να πεσεις σε κατι που δεν θυμόσουν όμως και τι εκνευρισμος να μη βρίσκεις με τίποτα αυτό που θες.Κι όμως, αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, Πανίκο
Οταν έγινε η μεταφορά της "δισκοθήκης" πριν χρόνια στον τωρινό χώρο, ακολουθήθηκε η ταξινόμηση (αλφαβητική) που υπήρχε. Ότι αγοράστηκε απο εκεί και μετά, μπήκε χύμα στο κύμα και εκτός σειράς φυσικά.
Και πως βρίσκω αυτό που θέλω να ακούσω; Προσπαθώντας να θυμηθώ τι αγοράστηκε πότε !! Ε, και φυσικά ψάχνοντας λίγο παραπάνω.
Δεν είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα αυτή η διαδικασία;![]()
Ναι το εχω παρατηρησει και εγω αυτο λες για τα εξω ρακ στον εξωτερικο χώρο που ειναι και καλα οι προσφορες; αμα ναι ξέρω ποιο μαγαζι το κάνει.Παρατήρηση - παράπονο λίγο άσχετο.... Κατέβηκα προχθές στο Μοναστηράκι μετά από πάρα πολύ καιρό και επισκεπτηκα κάποια καταστήματα δίσκων...
ρε παιδιά είμαι μόνο εγώ περίεργος ή.... τι να πω .....
Γιατί στα stand των μαγαζιών οι δίσκοι και τα cd είναι ασφυκτικά τοποθετημένα στις θηκες τόσο που δεν χωράει το δάχτυλό σου να γυρίσει να πάει στον από πίσω δίσκο.... νομίζεις ότι θα σπάσει το βινύλιο...
βάλτε ρε παιδιά στα μαγαζιά πιο αραιά τους δίσκους σε κουτιά κάπως. δεν μπορεί ένας πελάτης να ψάξει τα βινύλια με τα δάχτυλά του όταν είναι σφηνωμένα μέσα στις θήκες των ρακ... έλεος
Υπομονή και καλή δύναμη θα γίνει καλά και θα το κάνουμε παρέαΝαι το εχω παρατηρησει και εγω αυτο λες για τα εξω ρακ στον εξωτερικο χώρο που ειναι και καλα οι προσφορες; αμα ναι ξέρω ποιο μαγαζι το κάνει.
Η αλήθεια ειναι παντος εχω πεθυμησει το μοναστηρακι που κατέβαινα με το μετρό πρωι πρωι συνηθως Σάββατο και καθόμουν με τις ωρες.
Μολις τελειωνα πηγαινα και στο ταφτ που για εμενα ειναι υπέροχο μαγαζι και επινα μετα την καφεδουμπα μου.
Αλλα τωρα και με το ποδι της γυναικας το σαββατο ειμαι απασχολημένος η θα καθαρισω το σπιτι η θα παω ξανα σουπερ μαρκετ.
μπορείς και τους ακούς ακόμα;;Αναμνήσεις με πολυ καλό ήχο (ειδικά τα μεσαία στα 3 πρωτα tracks)
View attachment 199112
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.