Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

Νταξει αυτο ειναι υποθετικό σενάριο αμα γινεται και να γλυτώσω ωρες απο τις λάμπες απο το σπα προπαντον το καλοκαίρι..................
To kαλοκαιρι βγαζεις τις 4 που πηρες και βαζεις τις 4 που ειχε το SPA. Σε αυτες να γλυτωνεις ωρες που ειναι δυσευρετες και ακριβες.
Τις υπολοιπες τις βρισκεις ευκολα και ειναι και πολυ φθηνοτερες.

• Like
Reactions: mparaxir
Παρελλαβα σήμερα νεο δισκακι αμα προλαβω θα το ακουσω το σκ γιατι κυριακη εφαγα χωσε ενα δεν δουλευα θα παω να βοηθησω τον φρενα να αλλαξουμε δισκοπλακες και τακακια πισω απο φορτηγό daf γκρρρρ.
Καινουργια μπαντα που συμμετέχουν ο τραγουδιστης των radiohed και ο κιθαριστας νομίζω.
Οσο ακουσα στο youtube πριν το αγορασω σε δισκάκι ηταν φευγα εντελώς. IMG_20220624_201404.jpgIMG_20220624_201414.jpg

To kαλοκαιρι βγαζεις τις 4 που πηρες και βαζεις τις 4 που ειχε το SPA. Σε αυτες να γλυτωνεις ωρες που ειναι δυσευρετες και ακριβες.
Τις υπολοιπες τις βρισκεις ευκολα και ειναι και πολυ φθηνοτερες.
Ε αυτο εκανα το μεσημεράκι. Καιρο ειχα να ακουσω τις jt ποιο αγριωπες απο τις mullard sylvania ναι μεν χάνουν σε βαθος σκηνής και ανάλυσης αλλα δεν παύει γούστα και το πόσο διαφορετικά η καθε λαμπα παίζει πολυ ενδιαφέρον

Παρελλαβα σήμερα νεο δισκακι αμα προλαβω θα το ακουσω το σκ γιατι κυριακη εφαγα χωσε ενα δεν δουλευα θα παω να βοηθησω τον φρενα να αλλαξουμε δισκοπλακες και τακακια πισω απο φορτηγό daf γκρρρρ.
Καινουργια μπαντα που συμμετέχουν ο τραγουδιστης των radiohed και ο κιθαριστας νομίζω.
Οσο ακουσα στο youtube πριν το αγορασω σε δισκάκι ηταν φευγα εντελώς. View attachment 199314View attachment 199315
Το δισκακι το ακουσα φοβερή παραγωγή εχει δεν περίμενα κάτι να πω χειρότερο ξερω όταν ειναι radiohed ολα τα δισκακια τους είναι προσεγμένα στον ηχο. Ειναι αυτο που λεγαμε στα καινούργια δισκακια υπάρχουν και εξαιρέσεις

Ε αυτο εκανα το μεσημεράκι. Καιρο ειχα να ακουσω τις jt ποιο αγριωπες απο τις mullard sylvania ναι μεν χάνουν σε βαθος σκηνής και ανάλυσης αλλα δεν παύει γούστα και το πόσο διαφορετικά η καθε λαμπα παίζει πολυ ενδιαφέρον
JJ δεν έχεις;;
υπάρχουν JT ;;;

• Like
Ναι δικιο εχεις jj πως μου ήρθε το jt; πωω χαλια ειμαι το εχω καψει 🤣🤣
Διονυσιε τα βαλε βγαλε να προσεχεις γιατι αυτες οι πορσελάνινες βασούλες ειναι πολυ ευαισθητες σε ολα τα λαμπατα.
Τα τυπογραφικά- ορθογραφικά ειναι μεσα στο προγραμμα.

Ενα μεγάλο ευχαριστω επισης Διονυση για την εγγραφαρα που μου εφτασε την Παρασκευη.
R-2739343-1299051531.jpg
Ευτυχως σε near mint κατασταση με καποια ελάχιστα χρατσ χρουτσ μονο σε καποια λιγα tracks που δεν ενοχλουν.

• Like
@ vlad πραγματικά δεν ξερω τι εχει κάνει η elac σε αυτο το phono καλώδιο (δεν γνωριζω καν το κοστος του μιας και πιθανα δεν πωλειται χωριστά) αλλα εχω πάθει πλάκα με την πλαστικότητα που δίνει σε ολο το φάσμα, πραγματικά με αυτο το συστημα μου μεταμορφωθηκε, δεν εχω ξανακουσει ετσι το αναλογικό μου.

@ vlad πραγματικά δεν ξερω τι εχει κάνει η elac σε αυτο το phono καλώδιο (δεν γνωριζω καν το κοστος του μιας και πιθανα δεν πωλειται χωριστά) αλλα εχω πάθει πλάκα με την πλαστικότητα που δίνει σε ολο το φάσμα, πραγματικά με αυτο το συστημα μου μεταμορφωθηκε, δεν εχω ξανακουσει ετσι το αναλογικό μου.
με βάζεις στην πρίζα να σου κουβαληθώ πάλι....

• Haha
Ενα μεγάλο ευχαριστω επισης Διονυση για την εγγραφαρα που μου εφτασε την Παρασκευη.
View attachment 199426
Ευτυχως σε near mint κατασταση με καποια ελάχιστα χρατσ χρουτσ μονο σε καποια λιγα tracks που δεν ενοχλουν.
Καλο ακουστο δημητρη ριχτό στο πλυντήριο που εχεις μπας και.
Ελπιζω τα χρατς χρουτς να μην είναι στο κομματι που σου άρεσε πολυ.
Αν και ολος ο δισκος κατα εμε ειναι φοβερος εκτος απο ενα κομματι που δεν με ξετρελαινει τόσο

Διονυσιε τα βαλε βγαλε να προσεχεις γιατι αυτες οι πορσελάνινες βασούλες ειναι πολυ ευαισθητες σε ολα τα λαμπατα.
Τα τυπογραφικά- ορθογραφικά ειναι μεσα στο προγραμμα.
Δεν θα γινεται συνέχεια μια φορά το καλοκαίρι και μια προς χειμώνα κατα τον Δεκέμβριο

Καλο ακουστο δημητρη ριχτό στο πλυντήριο που εχεις μπας και.
Ελπιζω τα χρατς χρουτς να μην είναι στο κομματι που σου άρεσε πολυ.
Αν και ολος ο δισκος κατα εμε ειναι φοβερος εκτος απο ενα κομματι που δεν με ξετρελαινει τόσο
Ειναι κανόνας οποιος δισκος δεν ειναι αγορασμένος σφραγισμένος να πλενεται πριν μπει στο πικάπ.
Δυστυχως οσα χρατς χρουτς εχει το Hey Joe δεν εχουν ολες οι αλλες 3 πλευρες μαζι, (που ουσιαστικα δεν εχουν)

• Wow
σιγά μην οδηγήσεις την μηχανή σου... με το Benz θα έρθει να σας πάρει μαζί με το spa... :ROFLMAO:
Μα το είπαμε, συγκριτικό phono θα κανουμε, θα γυρισω και τις αναρτησεις απο το sport στο comfort στα πούπουλα θα μεταφερθει το spa.

• Haha
Reactions: mparaxir and vlad66
Αληθεια εχει χρατς χρουτς στο hey joe;ελεος μαλλον του τυπου του αρεσε τοσο πολυ το κομμάτι σαν και εμας και το έβαζε συνέχεια να το ακούσει

• Like
Reactions: vlad66
Αληθεια εχει χρατς χρουτς στο hey joe;ελεος μαλλον του τυπου του αρεσε τοσο πολυ το κομμάτι σαν και εμας και το έβαζε συνέχεια να το ακούσει
Ναι ειναι σχεδόν το μονο κομματι του δίσκου που εχει χρατς χρουτς αλλα ειναι λιγα μονο στην αρχη και ακουγονται σιγανά, κατα τα αλλα ο δισκος με οπτικό ελεγχο ειναι MINT - και οχι VERY GOOD +
Ακομη περιμένω τον αλλο.

κάποτε που άκουγα πιο "νορμάλ" μουσική είχα πάρει μτχ το In the skies του Peter Green σε ελληνική κόπια..
το αγαπημένο κομμάτι όλων "slabo day" δεν ακουγόταν.
το έλιωσε ο τύπος που είχε το άλμπουμ... σκρατς δεν είχε καθόλου.. άκρα δεν είχε, ούτε αρμονικές φυσικά.

Ναι ειναι σχεδόν το μονο κομματι του δίσκου που εχει χρατς χρουτς αλλα ειναι λιγα μονο στην αρχη και ακουγονται σιγανά, κατα τα αλλα ο δισκος με οπτικό ελεγχο ειναι MINT - και οχι VERY GOOD +
Ακομη περιμένω τον αλλο.
Αξιολόγηση κατάστασης δίσκου εν μέρει δεν (πρέπει) να υφίσταται.
Αν υιοθετήσουμε το Goldmine Standard του Discogs, ως αυτό που έχει επικρατήσει.
Ο δίσκος ως media, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τέλειος, αν έστω και ένα μόνο σημείο του δεν είναι τέλειο.
Μια άλλη παρανόηση αφορά τον οπτικό έλεγχο στον οποίον αναφέρονται πάρα πολλοί πωλητές, ως μέτρο αξιολόγησης, με τη δικαιολογία πως δεν μπορούν να έχουν ακούσει όλους τους δίσκους τους πριν τους πουλήσουν.
Και παραθέτω:

Near Mint (NM or M-)

A nearly perfect record. A NM or M- record has more than likely never been played, and the vinyl will play perfectly, with no imperfections during playback. Many dealers won't give a grade higher than this implying (perhaps correctly) that no record is ever truly perfect. The record should show no obvious signs of wear.

Όπως βλέπουμε όμως, η ακουστική αξιολόγηση είναι απολύτως απαραίτητη και προτάσσεται μάλιστα της οπτικής.

Very Good Plus (VG+)

Generally worth 50% of the Near Mint value. A Very Good Plus record will show some signs that it was played and otherwise handled by a previous owner who took good care of it.
Defects should be more of a cosmetic nature, not affecting the actual playback as a whole. Record surfaces may show some signs of wear and may have slight scuffs or very light scratches that don't affect one's listening experiences. Slight warps that do not affect the sound are "OK".

Επομένως, όποια ατέλεια ακούγεται κατα την αναπαραγωγή, αυτή πρέπει να κατατάσσει το δίσκο στο Very Good (όπως γράφει παρακάτω)

Στην πραγματικότητα βέβαια ο καθένας δηλώνει ότι θέλει.
Και όλοι οι ασχολούμενοι, θα έχουμε τίς αντίστοιχες εμπειρίες

ΥΓ: Η VG+ κατάσταση όπως περιγράφεται παραπάνω, δεν είναι καθόλου παρακατιανή, και μακάρι λέω εγώ, να ήταν ο κανόνας. Μισή τιμή απο τα ΝΜ, να βλέπεις τις ατέλειες, αλλά να μην τις ακούς , να μην επηρεάζουν την ακρόαση

• Like
Reactions: superfly and vlad66