Τα πάντα για το SKY HD

Pcmax σε ποια περιοχή εχεις τετοια σηματα ; Εγώ πάτρα εχω χάσει παντελώς sky sports 1,2 .Δεν τα σκαναρει καν.

885484740c1aea45fb3dd3914335d41c.jpg

Γιατί σου φαίνεται περίεργο. Στον 2Ε είναι αυτή όποτε είναι οκ.

Εγω ενα 1.20 και σπαω το κεφαλι μου εχασα ξαφνικά την 12110 που μεταδίδει f1. Γύρω γυρω τις κατεβάζει απο 120xx.. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Εγω ενα 1.20 και σπαω το κεφαλι μου εχασα ξαφνικά την 12110 που μεταδίδει f1. Γύρω γυρω τις κατεβάζει απο 120xx.. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Η 12109Η μου κατεβαίνει από 58% μέχρι 62%

12109ΓŽβ€”.jpg

885484740c1aea45fb3dd3914335d41c.jpg

Γιατί σου φαίνεται περίεργο. Στον 2Ε είναι αυτή όποτε είναι οκ.

Και ο Βόλος γαζώνει βλέπω τον 2Ε (Όταν ανέβω θα πάμε τσιπουράδικα στην παραλία kozadin και Νέα Αγχίαλο για καφέ)
Εγώ έχω κέντρο το 28,5Ε και όχι 28,2Ε περιμένω τον 2G και ίσως κεντράρω 28,2Ε.

Βεβαιώς Με πολλή χαρά. Στο Βόλο και Λάρισα έχουμε πρόβλημα με τον 2f. Ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιον με πάνω απο 180 πιάτο που να μπορεί να βοηθήσει

Βεβαιώς Με πολλή χαρά. Στο Βόλο και Λάρισα έχουμε πρόβλημα με τον 2f. Ακόμα δεν έχουμε βρει κάποιον με πάνω απο 180 πιάτο που να μπορεί να βοηθήσει

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο 2F είναι δυσκολότερος.
Όταν θα βγείτε βόλτα ψάξτε ταράτσες και σκεπές, κάτι θα βρείτε δεν μπορεί να μην έχει κανένας από 155cm και πάνω.

Τι LNB έχεις στον 28 και τι τύπο και μήκος καλωδίου χρησιμοποιείς;

Last edited:
Aφού υπάρχουν προβλήματα σε Θεσσαλία,Θεσσαλονίκη και Πάτρα σε σχέση με την Αθήνα, νομίζω είναι σχεδόν σίγουρο πλέον πως μιλάμε για spot beam που πιάνει την Αθήνα.

Ενδεχομένως να έχουν μετακινήσει προς την Αθήνα το spot beam της Kωνσταντινούπολης.

Φλαντζας invacom c120 με feedhorn. Καλώδιο διπλό απευθείας στο skybox webro και μονό επίσης webro μέσω diseqc στο dream box. Μήκος περίπου 10μ

Aφού υπάρχουν προβλήματα σε Θεσσαλία,Θεσσαλονίκη και Πάτρα σε σχέση με την Αθήνα, νομίζω είναι σχεδόν σίγουρο πλέον πως μιλάμε για spot beam που πιάνει την Αθήνα.

Ενδεχομένως να έχουν μετακινήσει προς την Αθήνα το spot beam της Kωνσταντινούπολης.

Αυτό παρατηρώ και εγώ και το είχα γράψει στο post 1951.
Λες τελικά το Spot του 2F να είναι πιο κάτω και όχι στην Κωνσταντινούπολη;
Αν είναι έτσι τότε εξηγείται η λήψη στον Βόλο, Αθήνα, Κυκλάδες και Χανιά.
….Όσο και να κοιτάζουμε τα footprints του 2Ε άκρη δεν βγαίνει, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι από την κεντρική Ελλάδα και πάνω δεν υπάρχει λήψη σε πολλές συχνότητες.
Το μυαλό μου πάει σε κρυφό spot το οποίο δεν το έχουν ανακοινώσει ή υπάρχει παραλοβός τον οποίο δεν μπορούν να μαζέψουν από Λαμία και κάτω, Αττική, Κυκλάδες μέχρι δυτικά της Κρήτης Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης λαμβάνει δυσκολότερα.
Μόνο από συγκεκριμένες αναφορές φίλων ανά την Ελλάδα μπορούμε να καταλάβουμε στο περίπου τα ίχνη του σήματος στις 28 μοίρες.

Astra_2F_Spot.jpg

Αρκετά πιθανώ το θεωρώ να είναι έτσι.
Έχει λογική το να θέλουν να καλύψουν την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου γιατί εκεί υπάρχουν οι περισσότεροι συνδρομητές.

Nομίζω ότι την ευρωπαική δέσμη του 2F την χρησιμοποιούν προσωρινά, μέχρι να είναι έτοιμος ο 2G που έχει αρκετά καλύτερο footprint.
Απλά έπρεπε κάπου να βάλουν τους αναμεταδότες που είχε ο 2Α.

Η Αθήνα θεωρητικά είναι οριακά εκτός footprint του 2G, αλλά το θεωρώ σχεδόν απίθανο να έχουμε θέμα λήψης αφού στο fooprint η Ήπειρος λαμβάνει με 60 εκατοστά πιάτο και μετά υποτίθεται πέφτει απότομα.

http://www.ses.com/4628824/astra-2g

Ο 2G έχει με διαφορά το καλύτερο fooprint από τους 3 τελευταίους( 2E,2F οι άλλοι).

Αν προσέξει κανείς καλά το τελείωμα από τα footprints του 2E (κόκκινο χρώμα) και του 2F (πράσινο χρώμα) ευκόλως θα διαπιστώσει ότι ο 2F είναι φιλικότερος στην Ελλάδα.

Στην πράξη όμως ισχύει το αντίθετο.
Εσείς τι λέτε;

F001.jpg

F002.jpg

Εδώ είναι η μία φωτογραφία πάνω στην άλλη.
2E Κόκκινο χρώμα - 2F Πράσινο χρώμα.

F003.jpg

Απάντηση: Re: Τα πάντα για το SKY HD

Κάποιος είχε αναφέρει για το ESPN HD ότι χάθηκε αλλά το οποίο λαμβάνω κανονικότατα στην Αθήνα .

Στην λάρισα ,περιοχή νίκαια την 11836 από την ώρα που άλλαξε fec 5/6 με gibertini op120 δεν την λαμβάνω.ενώ καποιος στην περιοχή του βόλου την λαμβάνει με πολύ καλή λήψη,έχει βέβαια op150.To έχω και εγώ αλλα βαριεμαι την διαδικασία αλλαξε την εκατασταση παλι... θα έχω αποτελέσματα??η τσάμπα κόπος ο 2G πότε μπαίνει σε λειτουργία?

Στην λάρισα ,περιοχή νίκαια την 11836 από την ώρα που άλλαξε fec 5/6 με gibertini op120 δεν την λαμβάνω.ενώ καποιος στην περιοχή του βόλου την λαμβάνει με πολύ καλή λήψη,έχει βέβαια op150.To έχω και εγώ αλλα βαριεμαι την διαδικασία αλλαξε την εκατασταση παλι... θα έχω αποτελέσματα??η τσάμπα κόπος ο 2G πότε μπαίνει σε λειτουργία?

Φτιάξε δύο καφεδάκια, φώναξε έναν φίλο σου, ανεβείτε ταράτσα / κεραμίδια τοποθετήστε το και άσε τα βαριέμαι στην άκρη αν θέλεις να πιάνεις καλά τους 2E, 2F, 2G.
Αμαρτία να το έχεις στην αποθήκη το OP150S