Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Δημητρη εννοεις αλλαγη δισκου η/και psu?
Εγω αλλαξα το δισκο μονος μου με οδηγιες που βρηκα στο internet και εκανα εκξανα format και αντιγραφη στο νεο δισκο οτι ειχα στον παλιο ιδιοκτησιακο με copy+. Αλλα την επιδιορθωση του psu (οχι αλλαγη με την εννοια της αλλαγης ολης της πλακετας αλλα παραγγελια του ακριβου σετ πυκνωτων) την εδωσα σε ανθρωπο τεχνικο και φιλο που εμπιστευομαι.
Οταν λεω ακριβο κιτ πυκνωτων εννοω το κιτ που συμφωνα με τις προδιαγραφες του psu ενδυκνειται και για να τραβαει φορτιΑ στην εκκινηση μεγαλυτερου δισκου.
Νικος

Νίκο, εννοώ αλλαγή PSU και πυκνωτών. Όλα τελικά είναι..αλυσίδα.
Δεν μπορώ να κατεβάσω διπλό καλώδιο από την ταράτσα λόγω εσωτερικού σωλήνα που χωράει ένα μόνο δορυφορικό καλώδιο, οπότε δεν δουλεύω το anytime (:violent-smiley-030:) αλλά ούτε μπορώ να γράψω κάποιο πρόγραμμα ενώ βλέπω κάποιο άλλο. Άρα σκληρός δίσκος δεν μου χρειάζεται προς το παρόν.
Για να γράψω κάτι πρέπει να μην ξεχνάω να αφήνω τον δέκτη στο κανάλι που μ' ενδιαφέρει:frown:

Νίκο, εννοώ αλλαγή PSU και πυκνωτών. Όλα τελικά είναι..αλυσίδα.
Δεν μπορώ να κατεβάσω διπλό καλώδιο από την ταράτσα λόγω εσωτερικού σωλήνα που χωράει ένα μόνο δορυφορικό καλώδιο, οπότε δεν δουλεύω το anytime (:violent-smiley-030:) αλλά ούτε μπορώ να γράψω κάποιο πρόγραμμα ενώ βλέπω κάποιο άλλο. Άρα σκληρός δίσκος δεν μου χρειάζεται προς το παρόν.
Για να γράψω κάτι πρέπει να μην ξεχνάω να αφήνω τον δέκτη στο κανάλι που μ' ενδιαφέρει:frown:

Δημητρη κανε κατι και κατεβασε δευτερο καλωδιο απο την ταρατσα γιατι χανεις ενα μεγαλο + στις ικανοτητες του box. Δεν ξερω αν γινεται το ενα αυτο καλωδιο που κατεβαζεις να ειναι προιον μειξης απο διπλο lnb και στην συνεχεια αποπλεξη κατω για να παρεις παλι δυο ωστε να μπουν στα αντιστοιχα tuners.
To εχεις ψαξει αυτο?
Νικος

Δημητρη κανε κατι και κατεβασε δευτερο καλωδιο απο την ταρατσα γιατι χανεις ενα μεγαλο + στις ικανοτητες του box. Δεν ξερω αν γινεται το ενα αυτο καλωδιο που κατεβαζεις να ειναι προιον μειξης απο διπλο lnb και στην συνεχεια αποπλεξη κατω για να παρεις παλι δυο ωστε να μπουν στα αντιστοιχα tuners.
To εχεις ψαξει αυτο?
Νικος

Δεν το ήξερα, θα το ρωτήσω αν γίνεται..
Ξέρω πως χαίρομαι "μισό" SKY.
Είναι ένα καλώδιο με ένα lnb. Είχα ρωτήσει τον (καλό & γνώστη) τεχνικό που έβαλε το πιάτο για δύο καλώδια από διπλό lnb. Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να τα κατεβάσω εξωτερικά του κτιρίου και φυσικά να τρυπήσω το διαμέρισμα για να τα βάλω μέσα. Ανάθεμα την στιγμή που δεν κατέβασα δυο σπιράλ σωλήνες εσωτερικά όταν χτιζόταν η πολυκατοικία..

Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Δεν το ήξερα, θα το ρωτήσω αν γίνεται..
Ξέρω πως χαίρομαι "μισό" SKY.
Είναι ένα καλώδιο με ένα lnb. Είχα ρωτήσει τον (καλό & γνώστη) τεχνικό που έβαλε το πιάτο για δύο καλώδια από διπλό lnb. Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να τα κατεβάσω εξωτερικά του κτιρίου και φυσικά να τρυπήσω το διαμέρισμα για να τα βάλω μέσα. Ανάθεμα την στιγμή που δεν κατέβασα δυο σπιράλ σωλήνες εσωτερικά όταν χτιζόταν η πολυκατοικία..
Τόσο στενό ειναι το σπιράλ στον τοιχο που δεν μπορεις να περάσεις 2πλό καλώδιο?

Re: Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

@ Δημήτρης. Για τσέκαρε το γιατι το 2πλο που είδα στο σπιτι στην Αγγλία είναι πραγματικά λεπτό. Οταν γυρίσω την άλλη εβδομάδα αν θές σου φέρνω ένα κομμάτι να το δείς.

Οι μηχανικοί δεν βάζουν και ότι καλύτερο όσον αφορά default υλικά! Εκτός αν ζητήσεις κάτι καλύτερο με χρέωση δική σου φυσικά. Ζήτησα να κατεβεί δορυφορικό καλώδιο στο σαλόνι μου. Απλά έπρεπε να ζητήσω ή πιο χοντρό σπιράλ ή διπλό..anyway και έτσι που έχω το sky ροκάρει!

@ Δημήτρης. Για τσέκαρε το γιατι το 2πλο που είδα στο σπιτι στην Αγγλία είναι πραγματικά λεπτό. Οταν γυρίσω την άλλη εβδομάδα αν θές σου φέρνω ένα κομμάτι να το δείς.

Χμμ..είδα το tvcables.co.uk. Αν φέρεις κι ένα κομμάτι να το τσεκάρω θα σου είμαι υπόχρεος:a0210:

Πήγαινε με το καλό στο Νησί και τα λέμε όταν γυρίσεις.
Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον :)

Παιδια εχετε ληψη στα παρακατω καναλια ?

Universal HD
SyFy HD
Discovery HD

Μου κανει εντυπωση που δεν εχω ληψη , ειδικα στο discovery HD , την στιγμη που εχω ληψη στο Rush Hd και στο Luxury HD .

Παιδια εχετε ληψη στα παρακατω καναλια ?

Universal HD
SyFy HD
Discovery HD

Μου κανει εντυπωση που δεν εχω ληψη , ειδικα στο discovery HD , την στιγμη που εχω ληψη στο Rush Hd και στο Luxury HD .

Απο Θεσσαλονικη καλημερα, Οταν ειχα το 1,05 (Televes) με μια βαρια συννεφια το πρωτο που εχανα ηταν το Discovery HD. Μετα αλλαξα σε 1,20 Giberdini και τιναχτηκε η ποιοτητα και η ισχυς σηματος κοντα στο 75%. Δεν ξαναειχα προβλημα ποτε ακομα και με πολυ αγριο καιρο. Μολις εβαλα και ενισχυτακια γραμμης (ενα για καθε tuner) η ισχυς τιναχτηκξε στο 100% σταθερα και η πιοτητα παιζει αναμεσα στο 100% και στη χειροτερη περιπτωση 80%. Προσωπικα σωθηκα, δοκιμασε αν θελεις τα ενισχυτακια γραμμης σαν πρωτο μετρο αν και θα σου ελεγα να σκεφτεις σοβαρα και την λυση αλλαγης πιατου αν η ποιοτητα σηματος σου πεφτει κατω απο τη μεση σε Κ.Σ
Nikos

..Μολις εβαλα και ενισχυτακια γραμμης (ενα για καθε tuner) η ισχυς τιναχτηκξε στο 100% σταθερα και η πιοτητα παιζει αναμεσα στο 100% και στη χειροτερη περιπτωση 80%..

Γεια σου Νικ :)

Κάτι τέτοιο εννοείς?

10db-in-line-amp.jpg

Ευχαριστω για τις απαντησεις.Ρυθμισα λιγο το lnb και τωρα ειμαι Οκ.

Με τα CBS Reality τι γινεται , εχετε λήψη κανονικα σε ολα ?

Γεια σου Νικ :)

Κάτι τέτοιο εννοείς?

10db-in-line-amp.jpg

Nai Δημητρη καλησπερα,
Το παραξενο ειναι οτι σε αλλο δεκτη που δοκιμασα το ενισχυτακι τιναξε μεν την ισχυ του σηματος στο 100% αλλα μειωσε την ποιοτητα σηματος κατα 20% περιπου.
Παραδοξως στο Thomson box που εχω οχι μονο τιναξε την ισχυ στο 100% αλλα και την ποιοτητα στο 80-100% (και για τα 2 tuners)
Nikos

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Μαζί με το σήμα ενισχύουν και το θόρυβο, γι' αυτό.

Λογικο μου ακουγεται. Γιατι ομως το Thomson sky HD box ανταποκριθηκε διαφορετικα? Τα συγκεκριμενα ενισχυτακια με σωσανε οχι μονο γιατι η ποιοτητα σηματος ειναι σταθερα πανω απο 80% και στα δυο tuners αλλα μετα την τοποθετηση τους μειωθηκε δραματικα ο αριθμος των reboot.
Για οσους ξερουν τα Thomson ειναι πολυ ιδιοτροπα κουτια αλλα αντισταθμιζουν αυτην την παραξενια τους με καταπληκτικη ποιοτητα εικονας. Εχω δει και amstrad & samsung. Λειπει το crispness. Δεν ειναι θεμα τηλεορασης γιατι η συγκριση εγινε στην ιδια τηλεοραση.
Ενω λοιπον πριν βαλω τα ενισχυτακια εκανα δυο τουλαχιστο reboot / εβδομαδα μετα την τοποθετηση τους ουτε και γω θυμαμαι πια ποτε το κανω. Ισως μια φορα ανα 20 μερες. Γιατι?
Αρχιζει να γινεται αργο το EPG και το χειριστηριο σχεδον unrensponsive. Τοτε μια επανεκκινηση και ολα καλα.
Νικος

Και που τα τοποθετουμε αυτα ?

Αν δεις ενισχυτακια σε εικονα εχουν δυο ακρα τα οποια γραφουν επανω αναλογα με το ακρο in & out. Οι ακρες βασικα ειναι θηλυκα F. Στην ακρη out τοποθετουμε το καλωδιο που κατεβαινει απο την ταρατσα και πριν πηγαινε κατευθειαν στο tuner.
Απο την αλλη μερια (in ) χρειαζεσαι κανονικα καλωδιο το οποιο θα συνδεει το ακρο in με το tuner εκτος κι αν παρεις ενα ανταπτορακι F αρσενικο σε αρσενικο Σ αυτην την περιπτωση η μια ακρη του ανταπτορα F μποινει στην ακρη in ενω η αλλη ακρη του ανταπτορα κατευθειαν στο tuner. Σου το συνιστω γιατι το εκανα δουλευει το ιδιο καλα και ειναι και πιο μαζεμενο.
Φυσικα το ιδιο κανουμε και στο αλλο tuner,
Νικος

Αυτοί οι ενυσχυτές λειτουργούν σωστά μόνο με το Thomson Box; Με άλλους δέκτες δεν θα δω διαφορά;