Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Αυτοί οι ενυσχυτές λειτουργούν σωστά μόνο με το Thomson Box; Με άλλους δέκτες δεν θα δω διαφορά;

Δοκιμασα συο διαφορετικους δεκτες,
Humax 2000 HD & Edision mini HD, Και στους δυο εριξαν την ποιοτητα σηματος. Δεν ξερω και δεν μπορω να εξηγησω γιατι το Thomson λειτουργει αναποδα,
Νικος

Ρε σεις. Υπάρχει τρόπος να στείλω HD εικόνα σε άλο δωμάτιο? Σκέφτομαι να πάρω άλλη τηλεόραση και να στείλω αυτή που έχω στο δωμάτιο.

Δε με ενδιαφέρει να στείλω απλή SD εικόνα. Θέλω να στείλω full HD είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Προτιμώ το ασύρματο αλλά np. Επίσης θα μου άρεσε να αλλάζω και κανάλια (νομίζω με magic eye γίνεται εύκολα αυτό)

Ρε σεις. Υπάρχει τρόπος να στείλω HD εικόνα σε άλο δωμάτιο? Σκέφτομαι να πάρω άλλη τηλεόραση και να στείλω αυτή που έχω στο δωμάτιο.

Δε με ενδιαφέρει να στείλω απλή SD εικόνα. Θέλω να στείλω full HD είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Προτιμώ το ασύρματο αλλά np. Επίσης θα μου άρεσε να αλλάζω και κανάλια (νομίζω με magic eye γίνεται εύκολα αυτό)

Ναι σαφως. Εγω δινω HD σε 5 τηλεορασεις.
O πιο απλος και φτηνος τροπος ειναι με καλωδια HDMI και μαλιστα με κομματια κατω απο 10 μετρα το ανωτερο 5 μετρα. Εαν θελεις να δωσεις σε δυο τηλεορασεις αγοραζεις 1 σπλιτερακι με μια εισοδο και δυο εξοδους και τελειωσες. Δινεις την εξοδο απο το sky HD box σου στην εισοδο του splitter και μετα χρησιμοποιεις τις εξοδους του για να δωσεις σημα στις δυο τηλεορασεις σου. Εαν η αποσταση της δευτερης σου τηλεορασης ειναι μεγαλυτερη apo 5 μετρα χρησιμοποιεις δυο καλωδια ενωμενα μεταξυ τους με μουφα. Γιατι στο λεω αυτο? Γιατι αν δεν περναει σημα βγαζεις τη μουφα και βαζεις ενα ενισχυτακι γραμμης και εισαι κυριος.
Υπαρχει και αλλος τροπος ο ασυρματος HDMI αλλα κοστιζει πολυ,
Τελος υπαρχει και ο τροπος με ethernet boxes αν χρειαστεις αυτον τον τροπο θα σου πω περισσοτερα,
Ps Ναι με magic eye κανεις μια χαρα τη δουλεια σου, μπορεις ομως και με ασυρματο πομπο να αλλαζεις καναλια και γενικα να κανεις ολες τις δουλειες του τηλεχειρισμου.
Νικος

Με τα HD splitters δε χάνω σε ποιότητα? Αυτό διάβαζα στα αγγλικά avforum. Τα 5 μέτρα δεν είναι εφικτός στόχος. Μιλάμε για αρκετά μέτρα (20+), ώστε να ταξιδέψει το καλώδιο σωστά χωρίς να φαίνεται πολύ.

Δουλειά με ethernet boxes και power plugs θα γίνει? Ίσως έτσι να γλιτώσω το μανούρα των καλωδίων.

Δώσε λίγο tips για ασύρματη κατάσταση.

Με τα HD splitters δε χάνω σε ποιότητα? Αυτό διάβαζα στα αγγλικά avforum. Τα 5 μέτρα δεν είναι εφικτός στόχος. Μιλάμε για αρκετά μέτρα (20+), ώστε να ταξιδέψει το καλώδιο σωστά χωρίς να φαίνεται πολύ.

Δουλειά με ethernet boxes και power plugs θα γίνει? Ίσως έτσι να γλιτώσω το μανούρα των καλωδίων.

Κατ αρχην με τα HD splitters δεν χανεις ποιοτητα. Το σημα ειναι ψηφιακο και ειτε θα κλειδωσει ειτε οχι. Απλα πραγματα. Οι τηλεορασεις που δεχονται HD σημα απο splitters εχουν καταπληκτικη ποιοτητα εικονας, δεν διαφερει η εικονα απο την πρωτη τηλεοραση η οποια δεχεται HD σημα κατευθειαν απο τον ενισχυτη. Εαν θελεις τοσα μετρα μονο και με ενισχυτες γραμμης πιστοποιημενοι για πολλα μετρα. Υπαρχουν ενισχυτες γραμμης για 20+ για 50+ κ.τ.λ.
Me power plugs και ethernet boxes πολλοι εχουν κανει δουλεια δεν μπορω να σου πω με σιγουρια γιατι ειναι κατι που δεν εχω δοκιμασει ποτε.
Τα καλωδια καλυπτονται με καναλακια σε μενα δεν φαινεται τιποτα.
Οσο για την ασυρματη μεταδοση εγω χρησιμοποιω το fly link το οποιο ειναι θαυματουργο και στελενει εικονα και ηχο με scart kai ασυρματη μεταδοση κωδικων τηλεχειριστηριου με οπτικη ινα.
Νικος

Θα μπορούσες να μου δώσεις σε link το fly link (τι ενοείς στέλνει εικόνα και ήχο με scart? πως θα μεταφερθεί HD εικόνα με scart?)

Επίσης ένα link για τα ethernet boxes.

Thanks.

Θα με ενδιεφερε και εμενα μια τετοια λυση. αν καποιος ξερει περισσοτερα να με οδηγησει στην σωστη κατευθυνση

Θα μπορούσες να μου δώσεις σε link το fly link (τι ενοείς στέλνει εικόνα και ήχο με scart? πως θα μεταφερθεί HD εικόνα με scart?)

Επίσης ένα link για τα ethernet boxes.

Thanks.

Το flylink δυστυχως εχει καταργηθει υπαρχουν ομως παρα πολλα video senders στην αγορα. Εικονα και ηχο στελνει καθε video sender ασυρματα μετσ ο πομπος που δεχεται το ασυρματο σημα το οδηγει καταλληλα στην εξοδο του που συνηιως ειναι scart το οποιο μετα παει στην τηλεοραση. Εννοειται οτι δεν παιρνουμε σημα HD με scart. Αυτο οδηγει μονο αναλογικο σημα. Αυτο που εννουσα ειναι οτι κανεις τη μεταφορα HD με καλωδια HDMI + splitters + line amplifier και την ασυρματη μεταδοση κωδικων τηλεχειρισμου με ενα οποιοδηποτε video sender. Ετσι δεν σε νοιαζει η ποιοτητα σηματος που στελνει αφου δεν θα δεις μεσω scart.

link για ethernet box: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751948

Nikos

Last edited:

Θα με ενδιεφερε και εμενα μια τετοια λυση. αν καποιος ξερει περισσοτερα να με οδηγησει στην σωστη κατευθυνση
Κλείνω και εγώ προς τα εκεί. Δεν είμαι για καλώδια, ήδη έχω τρυπήσει τα πάντα για συναγερμούς και τέτοια, και νομίζω πως ο συνδιασμός power plugs + αυτο που μου έδωσε σε link o illise είναι ό,τι καλύτερο για το χώρο μου.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσο δουλεύει αυτή η ιστορία και δε θα πετάξω καμια 200άρα ευρώ στα σκουπίδια.

ps. Thanks illise.

Κλείνω και εγώ προς τα εκεί. Δεν είμαι για καλώδια, ήδη έχω τρυπήσει τα πάντα για συναγερμούς και τέτοια, και νομίζω πως ο συνδιασμός power plugs + αυτο που μου έδωσε σε link o illise είναι ό,τι καλύτερο για το χώρο μου.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσο δουλεύει αυτή η ιστορία και δε θα πετάξω καμια 200άρα ευρώ στα σκουπίδια.

ps. Thanks illise.

Παρακαλω,
Δυστυχως αν δεν θελεις αλλα καλωδια η λυση μεταφορας σηματος HD μεσω box ethernet ειναι μονοδρομος. Δεν βλεπω ωστοσο τον λογο γιατι να μην λειτουργησει το συστημα. Παντως το συστημα καλωδιων με splitters + ενισχυτακια ειναι σαφως φτηνοτερο.
Νικος

Παρακαλω,
Δυστυχως αν δεν θελεις αλλα καλωδια η λυση μεταφορας σηματος HD μεσω box ethernet ειναι μονοδρομος. Δεν βλεπω ωστοσο τον λογο γιατι να μην λειτουργησει το συστημα. Παντως το συστημα καλωδιων με splitters + ενισχυτακια ειναι σαφως φτηνοτερο.
Νικος
Ναι σίγουρα είναι φτηνότερο. Τώρα αυτό που σκέφτομαι με τα Power plugs είναι πως ήδη ήθελα να βάλω 2 για να βγάλω το wifi του media player (θα ψηθεί το κεφάλι μας εκεί μέσα) και να στέλνω από το pc στο media player. Τώρα θέλω άλλα 2 να φέυγει σήμα από το skybox στο υπνοδωμάτιο.

Άραγε να γίνεται σε μία πρίζα με ένα πολύμπριζο να βάλω δύο power plugs και να κάνουν διαφορετική δουλειά το καθέ ένα, (το ένα να είναι media player --->pc και το άλλο skybox---> υπνοδωμάτιο). Αν δουλεύουν σε διαφορετικές συχνότητες τότε θα γίνεται. Αν είναι όλα στην ίδια συχνότητα παίζει να γίνει αχταρμάς.

ps. Thanks illise.

εννοείς ότι θα συνδέσεις τα Hdmi extenders μεταξύ τους μέσω powerplug ?? δε νομίζω ότι θα δουλέψει απλά αυτό γίνεται για να χρησιμοποιήσεις πιο φτηνά καλώδια

εννοείς ότι θα συνδέσεις τα Hdmi extenders μεταξύ τους μέσω powerplug ?? δε νομίζω ότι θα δουλέψει απλά αυτό γίνεται για να χρησιμοποιήσεις πιο φτηνά καλώδια
To setup έχω στο μυαλό μου είναι το εξής.

hdmi splitter στο κουτί του sky.
hdmi--> ethernet box και στη συνέχεια
ethernet box--> power plug

Σύνδεση του power plug στο άλο δωμάτιο και απο εκεί
ethernet box-->hdmi

Μακαρι να σου δουλεψει το συστημα για να το κανω και εγω.
Αλλα το θεμα με τα ethernet boxes ειναι οτι ειναι point to point και δεν ξερω αν τα powerplugs μπορουν να το κανουν.
Αυτο το setup μου φαινεται οτι θελει HDMI over IP πρωτοκολο κατι σαν αυτο δηλαδη http://www.aavara.com/en/products/hdmi.php?id=13.

Παντως μακαρι να δουλεψει οπως το λες γιατι το αλλο που λεω εγω ειναι καλο μεν αλλα ακριβω δε.

Δεν είμαι σίγουρος πως θα το κάνω. Με τρώει η τσέπη μου για καινούρια τηλεόραση και sky στο υπνοδωμάτιο. Ο illise λέει πως λειτουργεί. Κάτσε να το πάρω απόφαση και θα το δούμε στη πράξη:)

Κρατα μας ενημερους,γιατι αν δουλευει το κανω με την μια.

Εδώ και μέρες έχω χάσει το sky 1 hd. Λέει there is a technical fault with this channel please try later. Καμία ιδέα?

Εδώ και μέρες έχω χάσει το sky 1 hd. Λέει there is a technical fault with this channel please try later. Καμία ιδέα?

Παιζει κανονικα σε μενα,
Κανε reboot το κουτι,
Μετα βγαλε την καρτα και ξαναβαλε τη,
Το τελευταιο που μενει αν δεν πιασουν τα πρωτα δυο ειναι forced update
Νικος

To setup έχω στο μυαλό μου είναι το εξής.

hdmi splitter στο κουτί του sky.
hdmi--> ethernet box και στη συνέχεια
ethernet box--> power plug

Σύνδεση του power plug στο άλο δωμάτιο και απο εκεί
ethernet box-->hdmi

καλά το κατάλαβα, αλλά νομίζω ότι αυτά τα συστήματα απλά χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ως καλώδια δηλ. δε μπορείς να τα συνδέσεις πάνω στο δίκτυο, Hubs, κλπ

απλά σου έρχεται φτηνότερο το καλώδιο και φτάνει πιο μακριά...

ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο με τα usb αλλά κόλλησα σε αυτό το σημείο !

Πως γίνεται το forced update? λίγο βοήθεια το itv1 hd το βλέπει η σύζυγος.