Τα πάντα για το SKY HD

Eπίσης, πλέον οι εφαρμογές των BT Sports δουλεύουν με το Chromecast.

Οπότε αν θέλουν να κάνουν αδύνατη την λήψη ας την κάνουν(αν και δεν νομίζω να έχουμε τέτοιο θέμα) γιατί οι εφαρμογές δίνουν Full HD.

Last edited:
Για να δουλέψει το chromecast θέλει ρουτερ συνδεδεμένο σε VPN router με σύνδεση openvpn . Αρκετά περίπλοκο για τους περισσότερους . Το κακο ειναι με το geolocation που έβαλαν στις ios devices

Δεν είναι τίποτα τρομερό το να βάλεις VPN στο ρούτερ.
Και όχι υποχρεωτικά open vpn. Εγώ L2TP έχω και ο Νίκος(ilise) L2TP έχει και αυτός αν θυμάμαι καλά.

Ναι στις ios μόνο ευτυχώς και όχι στις android.

Με l2tp κάνει αρκετές αποσυνδεσεις και πάλι θέλει ξεχωριστό router, το δε open VPN που ειναι 100% σταθερό πρεπει να ειναι το ρουτερ tomato η dwrt . Ελάχιστοι άνθρωποι που απλα θέλουν με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπουν ποδόσφαιρο ξέρουν τη σημαίνει το VPN και ακόμη παραπέρα ...

Πολλές αποσυνδέσεις εχώ δεν έχω δει.
Μόνο 1 φορά μου έτυχε.

Εντάξει δεν είναι πάτημα ενός κουμπιού αλλά σίγουρα αξίζει να το κάνεις για τα on demand του Sky.

Για να δούμε ITV live σε HD(όταν έχει CH.L) καμία ιδέα μήπως υπάρχει?

Με l2tp κάνει αρκετές αποσυνδεσεις και πάλι θέλει ξεχωριστό router, το δε open VPN που ειναι 100% σταθερό πρεπει να ειναι το ρουτερ tomato η dwrt . Ελάχιστοι άνθρωποι που απλα θέλουν με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπουν ποδόσφαιρο ξέρουν τη σημαίνει το VPN και ακόμη παραπέρα ...

Συμφωνώ απόλυτα..!
L2TP καθημερινά αποσύνδεση - σε μένα τουλάχιστον - και προσπαθώντας να κάνω το router να τρέχει PPTP το "έσπασα". Πέρασα λάθος λειτουργικό και δεν μπορούσα να το επαναφέρω σε recovery mode.

Μέχρι και άνοιξα χθες το βράδυ το καπάκι του για να το βραχυκυκλώσω (σύμφωνα με τις οδηγίες του forum dd-wrt) αλλά τζίφος.

Οπότε, ακούω πρόταση δοκιμασμένη (να τρέχει δλδ PPTP με dd-wrt ή και χωρίς αυτό) για καινούργιο budjet router..

Μην προσπαθείς pptp και l2tp. Άλλαξε το firmware σε dd wrt η σε tomato και μετα openvpn. Θα εχεις max ταχύτητα 8-9mbps αλλα καμπάνα .το router πρεπει να ειναι πολύ πολύ καλο γιατι η κρυπτογράφηση στο openvpn θέλει μεγάλη επεξεργαστική δύναμη. Δες τα δυο top που πουλάει έτοιμα το strongvpn .

Μην προσπαθείς pptp και l2tp. Άλλαξε το firmware σε dd wrt η σε tomato και μετα openvpn. Θα εχεις max ταχύτητα 8-9mbps αλλα καμπάνα .το router πρεπει να ειναι πολύ πολύ καλο γιατι η κρυπτογράφηση στο openvpn θέλει μεγάλη επεξεργαστική δύναμη. Δες τα δυο top που πουλάει έτοιμα το strongvpn .

Το είχα αλλάξει σε dd-wrt και έπαιζε με L2TP αλλά καθημερινά έπρεπε να το κάνω επανεκκίνηση αφού είχα αποσυνδέσεις..
Ήταν ένα Linksys WRT610 που είχα από παλιά, μιας και στο δίκτυό μου έχω πλέον Time Machine και Airport Extreme.
Τα είδα τα router στο strong vpn. Μάλλον θα πάω στην λύση του ilise με TP-Link που είναι πιο budjet..

Συμφωνώ απόλυτα..!
L2TP καθημερινά αποσύνδεση - σε μένα τουλάχιστον - και προσπαθώντας να κάνω το router να τρέχει PPTP το "έσπασα". Πέρασα λάθος λειτουργικό και δεν μπορούσα να το επαναφέρω σε recovery mode.

Μέχρι και άνοιξα χθες το βράδυ το καπάκι του για να το βραχυκυκλώσω (σύμφωνα με τις οδηγίες του forum dd-wrt) αλλά τζίφος.

Οπότε, ακούω πρόταση δοκιμασμένη (να τρέχει δλδ PPTP με dd-wrt ή και χωρίς αυτό) για καινούργιο budjet router..

Δημητρη καλημερα,
Την πατησα ακριβως οπως και συ. Εκανα αναβαθμιση το router και μετα δεν μπορεσα να ξανασυνδεθω με PPTP παρα μονο με L2TP το οποιο καμμια φορα αποσυνδεεται και πανω απο 1 φορα την ημερα.
Εκανα και επαναφορα με ειδικο λογισμικο ξαναπερασα το παλιοτερο που ειχα κανονικη συνδεση με PPTP αλλα τιποτα. Δεν τα καταφερα να κανασυνδεθω ΡΡΤΡ και εφεξης μονο L2TP

Ειδικά να συνδέεται το sky box επάνω , καλο ειναι ΜΟΝΟ openvpn. Διαφορετικά θα τους χτυπάει συχνά οτι είστε εκτός με το box. Τα BT SPORT δεν ειναι τυχαίο οτι έβαλαν geolocation γιατι ήταν πιθανό μεγάλο το bandwidth που έβγαινε προς εξωτερικο και πιθανό να εχει μεγάλο κόστος για αυτούς

Ειδικά να συνδέεται το sky box επάνω , καλο ειναι ΜΟΝΟ openvpn. Διαφορετικά θα τους χτυπάει συχνά οτι είστε εκτός με το box. Τα BT SPORT δεν ειναι τυχαίο οτι έβαλαν geolocation γιατι ήταν πιθανό μεγάλο το bandwidth που έβγαινε προς εξωτερικο και πιθανό να εχει μεγάλο κόστος για αυτούς

Sto hideipvpn απο οτι ξερω και βλεπω τουλαχιστον δεν προσφερεται openvpn μεσω router παρα μονο με win or mac

Εχω τρία πακέτα. 2 κλασσικά pp2tp με l2tp το ένα για Αγγλία και το άλλο για Αμερική. Και ένα openvpn .

Δεν νομίζω πως βλέπουν από που συνδέεσαι.
Απλά για να μπεις και να κατεβάσεις θες UK ip.
Αλλιώς δεν κατεβάζεις καθόλου.

Εμένα είχε πρόβλημα με το PPTP,με το L2TP όλα καλά συνήθως.

Last edited:
Μετά απο πολλές δοκιμές παίρνω μόνο απο strongvpn

Προσωπικά θα διαφωνήσω. Μετά απο 2 χρόνια στο strongvpn μεταπήδησα στο vyprvpn και η διάφορα υπέρ του δεύτερου ειναι εμφανής ειδικά σε ταχύτητα.

Δεν το εχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο. Θα ζητήσω ένα openvpn test και θα σας πω

Προσωπικά θα διαφωνήσω. Μετά απο 2 χρόνια στο strongvpn μεταπήδησα στο vyprvpn και η διάφορα υπέρ του δεύτερου ειναι εμφανής ειδικά σε ταχύτητα.

Αυτο δεν το ηξερα καθολου. Βλεπω τελειως διαφορετικες ρυθμισεις σε dd-wrt router σε σχεση μ αυτες που εχω τωρα μεσω hideipvpn.
Θα ηθελα να κανω τεστ για τη σταθεροτητα οσον αφορα τις αποσυνδεσεις L2TP αλλα και να δοκιμασω ενα λογαριασμο openvpn.
Ειναι και ακριβοτεροι!

Last edited:
λίγο ακριβές τις βλέπω τις τιμές...

@kozadin: έχεις το απλό πακέτο;

γενικά τι μέγεθος κίνησης δεδομένων έχετε;

@macgalileo Κάνεις εγγραφή και για δυο μέρες δεν σε χρεώνουν. Οπότε αν δεν σου αρέσει διακόπτες.
@publicdomain. Όχι έχω το premium γιατί θέλω δυο ξεχωριστές συνδέσεις. Στη μια έχω με openvpn το dd-wrt όπου ειναι συνδεδεμένο το skybox. Την άλλη την χρησιμοποιώ on demand οπότε χρειάζομαι ip αγγλική στο PC. Το κάνω έτσι γιατί αλλιώς θα θυσιάζω την ταχύτητα απο την vdsl. Ζητήματα αποσυνδεσεων δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα.
@ilise. Έχει πράγματι λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις. Στο δικό μου ρουτερ (e2000) χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ένα διαφορετικό script που μου το έστειλαν απο το help desk