Τα πιό αποτελεσματικά παραφερνάλια(tweaks) στο σύστημά σας.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Νομίζω,ότι όλοι μας έχουμε εμπειρίες απο μικρές αλλαγές σε περιφεριακά ή απο τα αποτελέσματα που πήραμε,χρησιμοποιώντας διάφορα "κόλπα" και περίεργα κατασκευάσματα στο σύστημά μας.Πολλά απ' αυτά έχουν γίνει αντικείμενο έντονων αντικρουόμενων απόψεων,μεταξύ των χομπιστών κι όχι μόνο στην χώρα μας.

Προσωπικά πιστεύω πολύ στο σωστό ανά περίπτωση αντικραδασμικό υλικό.

Ας καταγράψουμε λοιπόν,τις θετικές ή αρνητικές εμπειρίες μας κι απόψεις πάνω στο θέμα αυτό.

Παρακαλώ εκ προοιμίου να σεβαστούμε όλοι την αντίθετη εμπειρία κι άποψη.

το δισκακι της purist
τα αντικραδασμικα της symposium
τα bybee
οχι μονο βαλιου φορ μανι αλλα και τρομερα σε αποδοση
συντομα ετοιμαζω και ψυχοτεστ σε καποια αλλλα προιοντα
νεα ερχονται...................

Ένα καλό ρακ, το οποίο να αναλαμβάνει τη σωστή στήριξη των συσκευών, το θεωρώ must.

Κι ανάλογα το πάτωμα, το κατιτίς κάτω από τα ηχεία είναι επίσης απαραίτητο.

Απάντηση: Re: Τα πιό αποτελεσματικά παραφερνάλια(tweaks) στο σύστημά σας.

Ένα καλό ρακ, το οποίο να αναλαμβάνει τη σωστή στήριξη των συσκευών, το θεωρώ must.

Κι ανάλογα το πάτωμα, το κατιτίς κάτω από τα ηχεία είναι επίσης απαραίτητο.

Ποιό καλό ράκ έχεις υπόψη σου μάνα μου;Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;

Θετικα αποτελεσματα εκτιμω οτι πηρα απο(η παραθεση γινεται με τυχαια σειρα)
1)Γρανιτες κατω απο κυρια ηχεια και τα σαμπς
2) τα vibrapods κατω απο τις συσκευες
3)το cd Densen De Magic(επαναδιατασσει τους μαγνητες των ηχειων θεωρητικα).
Ηχητικη Χυλοπιτα εισεπραχθη απο
1)φεριτες και διαφορα rings σε ιντερκονεκτς και καλωδια ρευματος
2)φιλμ-ζελατινα που τοποθετειται στην ανω επιφανεια των cds(θεωρητικα για καλυτερη συγκλιση της ακτινας lazer).

Ποιό καλό ράκ έχεις υπόψη σου μάνα μου;Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;

Γενικά μιλάω. Δε θέλω να "προτείνω" απευθείας μηχανήματα, νιώθω σαν να πατρονάρω τον κόσμο.

Πάντως, ίσως η απόλυτη value for money λύση σε ρακ, είναι η ιδιοκατασκευή του TNT Audio.

Και το "κόβεις και ράβεις" εντελώς στα μέτρα σου.

Φερρίτες γιά καλώδια ρεύματος (audioquest) Στο CDP και στο πικάπ.
Κατασκευή νέου Rack και αλλαγή ματ στο πλατό του πικάπ. Απλά πράγματα, που όμως έφεραν αρκετά διακριτές αλλαγές στον ήχο.

To τροφοδοτικό που μου έφτιαξε φίλος με κόστος κατασκευής αστείο.
Απλά απογείωσε το σύστημα και δυναμικά δεν έκοψε κι έχω και τελικό
γαιδούρι.

Tην μεγαλύτερη διαφορά την άκουσα όταν άλλαξα το ράκ και όλα τα καλώδια του συστήματος.
Σαν πρώτη διαφορά βάζω το ράκ, (TAOK), που μου έδωσε καθαρότητα και δυναμικά και αμέσως μετά τα καλώδια, (Soundstring). Ολα τα καλώδια είναι της ίδιας εταιρείας απο ηχείων μέχρι ρεύματος, χάλκινα, όπου ανέδειξαν ότι υπήρχε κρυμμένο στις ηχογραφίσεις, χωρίς να προσθέτουν τίποτα, εκτός απο μουσικότητα.

Υ.Γ. Macmod, που είσαι? σε έχασα...

Απλό βάψιμο με μαρκαδοράκι, ή κάποια πιο συγκεκριμένη διαδικασία ?

συντομα θα εχω στα χερια μου ενα δισκακι που εχω δανεισει
και ενα ιδιο (παλι δικο μου με μπογια απο το γνωστο μαρκαδορακι)
θα σας πω τι ακουσα

:grandpa: Έχει σημασία το χρώμα;
Εννοώ... Αν δεν είναι πρασίνισμα και είναι κοκκίνισμα ή μπλέδιασμα;
Όχι τίποτα άλλο αλλά έχω ένα μαρκαδοράκι ειδικά για να γράφω πάνω στα CD... Αλλά είναι μπλε...

Βρε που καταντήσαμε...
Σε λίγο θα λέμε "Οι μπλε Stabilo κάνουν πιο υγρές τις μεσαίες ενώ οι πράσινοι τονώνουν τις χαμηλές"... :flipout:

Βρε που καταντήσαμε...
Σε λίγο θα λέμε "Οι μπλε Stabilo κάνουν πιο υγρές τις μεσαίες ενώ οι πράσινοι τονώνουν τις χαμηλές"...

Δεν το έγραψα γιατί δεν μπορώ ακόμη να το εξηγήσω, όμως η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη σαν να άλλαξα δωμάτιο, ή καλύτερα σαν να αποσυμπίεσα τις εγγραφές...

Πίσω απο τα ηχεία μου, εκτός απο τις μπόρνες που συνδέονται τα καλώδια έχει και άλλη μία που είναι συνδεδεμένη με την βάση του μεγαφώνου δηλ. γειώνει το σασί.
Σε όσα τεστ είχα διαβάσει, κανένας δεν την είχε χρησιμοποιήσει.
Ακόμη και η εταιρεία δεν εξηγεί τίποτα, απλά λεει κάτι για δοκιμή.

Συνέδεσα λοιπόν ένα απλό καλώδιο, με την γείωση του προενισχυτή και άλλαξαν όλα.
Ο ήχος αποσυμπιέστηκε, απέκτησε άλλες διαστάσεις και καθαρότητα.
Ακούστηκαν, ή καλύτερα βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι λεπτομέρειες απο όλες τις ηχογράφησεις, ιδιαιτέρως απο το cd και τα δυναμικά είναι το κάτι άλλο.

Δεν ξέρω πως το καταλαβαίνεται αυτό που έγραψα, όμως κάποια εξήγηση πρέπει να υπάρχει που να εξηγεί το πως και γιατί.
Μεγάφωνο είναι το ομόκεντρο της TANNOY.