Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

Άς βάλω και δύο πολύ καλούς τελικούς της Krell σε παλιά καλή τάξη Α.Ο Kas και οι παλιοί 600ακοσάρηδες.

Attachments

• krell_kas1.jpg
    krell_kas1.jpg
    27.7 KB · Views: 85
  • krell600s.jpg
    krell600s.jpg
    15.8 KB · Views: 89
Να και οι δύο μεγάλες αγάπες μου

Κάτω αριστερά: GAS Thoebe (pre) + Goliath (pre-pre)
Κάτω δεξιά: GAS Son of Ampzilla (τελικός).

Τα έχω από το μακρινό 1981 (αγορασμένα στις ΗΠΑ, μοντέλα του '79) και εξακολουθούν να παίζουν φανταστικά. Σχεδιασμένα από τον ταλαντούχο πιτσιρικά (τότε) James Bongiorno, παραδίδουν ακόμα και σήμερα μαθήματα σωστής solid state υλοποίησης...//;-)

Attachments

• thoebe_goliath.jpg
    thoebe_goliath.jpg
    20.8 KB · Views: 115
  • Copy of sonofampzilla_front.jpg
    Copy of sonofampzilla_front.jpg
    43.3 KB · Views: 123
Σπύρο που τα θυμήθηκες; Ώρα είναι να μας εμφανίσεις και SAE! ;)

Παίζουν καλά ε; Δεν έχω ακούσει ποτέ GAS. Από εμφάνιση πάντως ήταν ανέκαθεν κιτς όπως και ο Bongiorno.
bongiorno.jpg

Δαμιανέ καλημέρα

Όντως τα GAS (Great American Sound) ήταν ιδιάζουσα περίπτωση.
Ουσιαστικά, έκαναν όνομα με τον θηριώδη ενισχυτή Ampzilla του 1976, που ήταν ο μοναδικός εκείνη την εποχή (προ Krell) που κατόρθωνε να επαληθεύει στον πάγκο του εργαστηρίου τα νούμερα ισχύος που δήλωνε ο κατασκευαστής του.

Ο Bongiorno, μαζί με τον επίσης πιτσιρικά Andrew Hefley (σήμερα σχεδιάζει τα Monarchy Audio) εφάρμοσαν για πρώτη φορά σε αμερικάνικο ενισχυτή τον σερβοέλεγχο του κυκλώματος για την εξάλειψη του DC offset. Παράλληλα, υιοθέτησαν συμπληρωματική - συμμετρική σχεδίαση του τελικού σταδίου (NPN/PNP) και, σε συνδυασμό με τη νέα (τότε) γενιά ημιαγωγών της Motorola, συνδεδεμένων σε τοπολογία Darlington, κατάφεραν στην πράξη να οδηγεί ο Ampzilla με άνεση δύσκολα φορτία που έπεφταν συχνά κάτω από 2Ω, όπως τα ηλεκτροστατικά Beveridge και Eminent ή τα μαγνητοστατικά Apogee.

Τα υπόλοιπα μηχανήματα της εταιρείας (προενισχυτές Thoebe και Thaedra, δέκτης Charlie και τελικοί ενισχυτές Son of Ampzilla, Grandson of Ampzilla και Godzilla) παρότι εξίσου καλοσχεδιασμένα και υλοποιημένα, ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν τη φήμη του Ampzilla και το γεγονός ότι η GAS τα τιμολογούσε αρκετά γενναιόδωρα (για State-of-the-Art μηχανές) δεν βοηθούσε την κατάσταση. Μοιραία το μαγαζί έκλεισε το 1983 και σήμερα ο Bongiorno επιχειρεί την αναβίωση του θρυλικού ενισχυτικού με τίτλο "Ampzilla2000".

Το ζεύγος της προηγούμενης φωτο, που εξακολουθεί να δουλεύει άψογα σχεδόν 30 χρόνια μετά, βρίσκεται στο μαγικό υπόγειο του Morfea για αναβάθμιση υλικών και έλεγχο, πριν επανέλθει τιμή τε και δόξη στην ενεργό υπηρεσία...//;-)

Δσυτυχώς εγώ δεν έχω να βάλω φωτογραφίες και λόγω ηλικίας δεν έχω τόσο μεγάλη επαφή με την ιστορία του high end όχι οτι πρόκειται να αποκτήσω ... αλλά προχθές έπεσα κατα τύχη σε ένα site πραγματικά εξοτικό.

ρίξτε του μια ματιά και ίσως βρείτε κάτι που να σας θυμίζει κάτι .

http://www.exoticaudio.org/

εμενα μου φαίνονται πολυ ωραία μαλλον επειδή τα εφτιαξα εγω,
εχω γραψει καποια πραγματα στο DIY με θεμα attenuator,
απλά ήθελα να παρω και πιο αντικειμενικες γνώμες, για την εμφανιση τουλαχιστον, το crossover εχει ακόμα πολυ δρόμο...

Απάντηση: Re: Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

fpapado said:
τα ηχεία αυτα σας αρέσουν;

Από εμφάνιση είναι κατα πολύ καλύτερα από πολλές hi-end γκουμούλες * που παρουσιάστηκαν εδώ .

* ιδιωματισμός που σημαίνει ακαλαίσθητο αντικείμενο μεγάλου όγκου με αταίριαστες αναλογίες

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Από εμφάνιση είναι κατα πολύ καλύτερα από πολλές hi-end γκουμούλες * που παρουσιάστηκαν εδώ .

* ιδιωματισμός που σημαίνει ακαλαίσθητο αντικείμενο μεγάλου όγκου με αταίριαστες αναλογίες

Το σωστό αγαπητέ μου είναι "γκουμούτσες". :ernaehrung004:

Κακαλιός Στέργιος said:
Το σωστό αγαπητέ μου είναι "γκουμούτσες". :ernaehrung004:

Δεν ξέρω πως το αναγράφει το λεξικό , αλλά εμείς στην οικογένεια μου το λέμε γκουμούλα :flipout: