Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

kostas k said:
Με αφορμή το thread του Μιχάλη Κορ. για το πανέμορφο cd-player Pathos σκέφτηκα να ανοίξω ένα thread με τα ομορφότερα hi-end προϊόντα σύμφωνα πάντα με την προσωπική γνώμη και γούστο του καθενός.

Ξεκινώ με το απίστευτης αισθητικής πικάπ της Simon York Desing ( http://www.recordplayer.com/series7.htm ).

Υπάρχει αντίρρηση;

Eνδιαφέρουσα περίπτωση. Λιτό που μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά σε έναν αντίστοιχο χώρο...

Re: Για να τσιγκλίσω λιγάκι τα πνεύματα

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...και να τσατιστεί ο φίλτατος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ιδού ένα δείγμα βιομηχανικού σχεδιασμού υψηλής αισθητικής: Sony Qualia. Δείτε, απλώς, το τηλεχειριστήριό του και πείτε μου, ειλικρινά, αν έχετε συναντήσει πουθενά κάτι αντίστοιχο...

Ξέρω, ξέρω, δεν είναι συσκευή ήχου: αλλά, γιατί ένας βιντεοπροβολέας τέτοιου επιπέδου ποιότητας (και τιμής) να μην θεωρείται High End μηχανή;

Άψογο κομμάτι...

Τώρα που έχω λίγο χρόνο θα αναζητήσω στη φωτογραφική βιβλιοθήκη μου κάποια πολύ ωραία κομμάτια που συνάντησα στη διαδρομή των τελευταίων 15 ετών.

Ας αρχίσω με κάτι που έχω εύκαιρο όμως.

Usher D2.

Επιβλητικό, Θηριώδη(200 κιλά) και υψηλής αισθητικής.

Attachments

• Usher D2.jpg
    Usher D2.jpg
    90 KB · Views: 203
Last edited:
Απάντηση: Re: Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

Κώστας Παπαγεωργίου said:
Τώρα που έχω λίγο χρόνο θα αναζητήσω στη φωτογραφική βιβλιοθήκη μου κάποια πολύ ωραία κομμάτια που συνάντησα στη διαδρομή των τελευταίων 15 ετών.

Ας αρχίσω με κάτι που έχω εύκαιρο όμως.

Usher D2.

Επιβλητικό, Θηριώδη(200 κιλά) και υψηλής αισθητικής.
Σίγουρα επιβλητικό αλλά το βρίσκω υπερβολή προσωπικά.

Μιλώντας για "υπερβολές"...

...ιδού η άποψη του Georges Cabasse (Γάλλος, φυσικά, τι άλλο; ) για ένα Ultra High End σύστημα δορυφόρων - υπογούφερ.

Τα Cabasse Baltic διαθέτουν το πατενταρισμένο "μάτι", που αποτελείται από 3 ομοαξονικά μεγάφωνα (tweeter, midrange, woofer), φασικά ευθυγραμμισμένα, μέσα σε σφαιρικό περίβλημα από ακουστικά αδρανές σύνθετο υλικό για πλήρη εξάλειψη των ενδογενών περιθλάσεων.

Οι δορυφόροι συνδέονται μέσω εξωτερικού ηλεκτρονικού κροσόβερ με το υπογούφερ Stromboli, που ακολουθεί την αρχιτεκτονική διπλού ισοβαρικού θαλάμου, για σωστό μπάσο σε όλα τα σημεία του δωματίου.

Δεν έχω καταφέρει να τ' ακούσω, αλλά οι κριτικές στα ξένα ΜΜΕ είναι διθυραμβικές. Όσο για την αισθητική, είναι "αλλού", συμφωνείτε;

Attachments

• cabasse baltic+stromboli.jpg
    cabasse baltic+stromboli.jpg
    7.5 KB · Views: 146
Last edited:
Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως...

...για τα δικά μου μάτια, τουλάχιστον, είναι το ηχείο πλήρους φάσματος Kara της ίδιας εταιρείας. Αν η ηχητική του απόδοση είναι εφάμιλλη της εμφάνισης -που, για κάποιο μυστήριο λόγο, παραπέμπει σε Επίδαυρο και αρχαία τραγωδία- ευχαρίστως άλλαζα τα MartinLogan για χάρη του...//;-)

Attachments

• cabasse kara.jpg
    cabasse kara.jpg
    28.5 KB · Views: 143
Πολύ όμορφο το Kara Σπύρο. Μου θυμίζει τους Βόρλονς από το Babylon 5!

Εγώ να παραθέσω από ηχεία ένα πολύ όμορφο που παίζει ακόμα ωραιότερα στις ψηλές, αλλά στις χαμηλομεσαίες και στο δέσιμο τα χαλάει λίγο. Το Precide (Oscar) Syrinx:
syrinx2.jpg

__Στην πρώτη εικόνα θα δείτε hi-end εικόνα... όχι στερεοφωνική, την άλλη... (καθώς και hi-end μπασοπαγίδες) ;) Στην δεύτερη, hi-end diy και στην τριτη και μετά, hi-end σύστημα. Νομίζω πως όλα είναι πολύ όμορφα. Τέλος, με πολύ κόπο, κρατήθηκα και δεν έβαλα δύο άλλα ultra hi-end αλλοδαπά "προϊόντα", Nicole Kidman & Angelina Jolie... εκεί να δεις ομορφιά! :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Attachments

• m.jpg
    m.jpg
    105.5 KB · Views: 209
  • Steve00005.jpg2.jpg
    Steve00005.jpg2.jpg
    117.5 KB · Views: 208
  • drive_hero.jpg
    drive_hero.jpg
    71.1 KB · Views: 185
  • model9000.jpg
    model9000.jpg
    71.3 KB · Views: 180
  • rig.jpg
    rig.jpg
    123.3 KB · Views: 209
Last edited:
Re: Άντε, για να μη κλαίνε και οι Αμερικάνοι

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...Hovland Sapphire (τελικός ενισχυτής με λυχνίες): οι γυάλινες "καμινάδες" γύρω από τις λυχνίες δε χρησιμεύουν μόνο για να μην τις ακουμπάνε περίεργα παιδικά χεράκια (ή μύτες κατοικίδιων...) αλλά και για την ευκολότερη απαγωγή του θερμού αέρα.

Εντελώς ιταλικό design από ένα παραδοσιακό "επαγγελματικό" κατασκευαστή...:grinning-smiley-043

πανέμορφο εύγε

f9_1.JPG

Ουντ άιν Νορντμέντε Πάρσιφαλ μιτ ούλτρακουρτσβέλλε. Όμορφο πραγματάκι, και τυχερό, στην κατάσταση που είναι μετά από τόσα χρόνια...

Re: Απάντηση: Τα πιο όμορφα hi-end προϊόντα

Costas Coyias said:
f9_1.JPG

Ουντ άιν Νορντμέντε Πάρσιφαλ μιτ ούλτρακουρτσβέλλε. Όμορφο πραγματάκι, και τυχερό, στην κατάσταση που είναι μετά από τόσα χρόνια...

Πουσε ρε Κωστα?

Attachments

• 0001.jpg
    0001.jpg
    77.4 KB · Views: 136
Last edited:
Ώστε σου αρέσουνε τα καλτ προϊόντα, Κώστα;

Costas Coyias said:
...The bat-amp. Αυτός, με την πιτσιλωτή βαφή...

Πιο καλτ από τον τελικό 405 (το γνωστό "αερόθερμο") της Quad, γίνεται; Δε γίνεται.

Γι' αυτό τους λένε και Εγγλεζάρες...//;-)

Attachments

• 405.jpg
    405.jpg
    81 KB · Views: 171
Τι έγινε, βαρεθήκαμε;

Για να συνεχίζουμε: λοιπόν, πού είχαμε μείνει; Α, ναι: στα "καλτ" προϊόντα.

Είναι σύμπτωση, άραγε, ότι οι δύο επισυναπτόμενες συσκευές που έγραψαν ιστορία με το ανατρεπτικό τους design και γέννησαν αρκετούς μιμητές, είναι -πάλι;- Made in England (κοινώς, "Μέγκλα");

Να' ναι καλά η γόνιμη φαντασία του Anthony Michaelson -ιθύνων νους και ψυχή της MF- που μας χάρισε αριστουργήματα σαν τον ολοκληρωμένο Musical Fidelity A1 (η γνωστή "τοστιέρα", όχι μόνο λόγω σχήματος, αλλά και θερμοκρασίας που ανέβαζε, Class A γαρ) και το λαμπάτο buffer Musical Fidelity X10D, που όχι μόνο βελτίωσε τον απαράδεκτο ήχο των CD players της δεκαετίας του '80, αλλά οδήγησε στη γνωστή σειρά ενισχυτικών - "βαρελάκια", με εξαιρετικό λόγο τιμής προς απόδοση...//;-)

Attachments

• mf a1.jpg
    mf a1.jpg
    58.7 KB · Views: 158
  • X10D.gif
    X10D.gif
    41.7 KB · Views: 173