Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της αγοράς...

Eχω ενα απο τα πρωτα hyundai getz στην ελλαδα (αυγουστος 2002) εχει 171000 χιλ και δεν εχω αλλαξει ουτε δισκο-πλατο ακομα.Μοναδικο προβλημα αλλαγη αισθητηρας abs-ebd στα 40000 χιλ μεσα στην εγγυηση.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος (το ειχα δει στο internet και περιμενα να βγει τοτε, γιατι ηθελα 1300 κιβ και το yaris ηταν ακριβο) ισως επειδη τα προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα ηταν ενα mini cooper μεταχ/μενο-1978 μοντ. και ενα lada samara καταλυτικο 1991 που με ειχαν "γδαρει" με τα προβληματα τους.

Έχοντας αυτοκίνητα τόσο από την ευρωπαϊκή βιομηχανία (octavia) όσο και από την Ασία (Lantra) αυτό που έχω διαπιστώσει είναι δύο πράγματα. Τα παλιότερα μοντέλα ανεξαρτήτως μάρκας που είχαν λιγότερα συστήματα είχαν και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Επίσης τα υλικά ήταν καλύτερης ποιότητας από ότι τα σημερινά. Τα σημερινά αυτοκίνητα ξέρεις ότι είναι για 5-6 χρόνια. Μετά θα σου ζητούν τόσα χρήματα για βλάβες που θα καταντά ασύμφορη η συντήρησή τους. Και έτσι θα παίρνεις καινούργια αυτοκίνητα κάθε 6-7 χρόνια εκεί που παλιότερα άλλαζες αυτοκίνητο μετά τη 10ετία (δεν μιλάω για αυτούς που έχουν πάθος με την αυτοκίνηση, αλλά γι αυτούς που βλέπουν το αμάξι σαν εργαλείο και δεν κάνουν και τρελά χιλιόμετρα μέσα στο έτος).

το ford focus 1.4c 75hp που εχουμε(7 χρονων,απο το 2002),σπαει καθε τρεις και λιγο το ελλατηριο του πενταλ του συμπλεκτη.Εχει σπασει η 5 η 6 φορες μεχρι τωρα ολα αυτα τα χρονια.
Μια φορα μου ειχε καει ο πολλαπλασιαστης(αναψε το φωτακι βλαβης του κινητηρα και το αυτοκινητο τ'απεξε,σαν να ειχε λοξιγκα/διακοπες στον κινητηρα),μια αλλη φορα επεφτε στα καλα καθουμενα ο δεικτης ταχητητας στο 0(!)(ηταν κατι ηλεκτρονικο),μια φορα ραγισε το ψηγειο και αλλαχτηκε.
Μια φορα εσπασε ενα ελλατηριακι(παλι ελλατηριο)στο λεβιε ταχητητων,και τον εκανες αριστερα πχ και εμενε εκει.Και τελος,μια φορα το πενταλ του γκαζιου εκανα ενα θορυβο και το λαδωσαν στο σερβις και επαψε να το κανει.
Επισης στα 120.000 χλμ,ηθελε δισκο και αλλαχτηκε μαζι με κατι αλλα(πλατο,ιμαντα νομιζω,ο πατερας μου το παει για σερβις)

Σαν πολλα δεν ειναι αυτα μεσα σε 7 χρονια?

Ford , Opel , VW στο ιδιο καζανι βραζουν κατα την γνωμη μου (προς τον πατο δηλαδη) αν και εξαρταται απο ποιον αριθμο του λαχειου θα πιασει κανενας...πχ. ξαδερφος μου με Astra 8ετιας σχεδον κανενα προβλημα , φιλος μου με Corsa 7 ετιας και εχει αλλαξει το μισο αυτοκινητο...

Το τέλειο αυτοκίνητο......σασί γερμανικό,συστημα διεύθυνσης-φρένα Γαλλικό,κινητήρας-σασμάν-ηλεκτρικά Ιαπωνέζικο,εξωτερικός σχεδιασμός Ιταλικό......
Θα σάρωνε την αγορά,μιλάμε για best seller......:damnyou:

Ειχα για 4 χρονια seat ibiza 1400 101 hp, 2002-2006. Ειχε βγαλει απιστευτες ζημιες (αχ αυτα τα παραθυρα, σαν λαιμητομοι επεφταν). Απο 2006 εως και σημερα mazda rx8, δεν εχει ζητησει τιποτα, μονο βενζινες και λαδακι, και απο φετος υπαρχει και ενα terios 1,5 lt. Αυτο θα δειξει...
Η συζυγος ειχε hyundai getz, απο 2006-2009 εκτος απο μια βαλβιδα τιποτα αλλο, παλιοτερα peugeot 106 1,1 lt επισης τιποτα. Αυτα...

Εγω παλι,ειχα ενα Ibiza(πουληθηκε πριν κανα 6μηνο) μοντελο 2000(το κρατησα 9 χρονια),σπορ εκδοση με 101 hp.Αλλαγη δισκου στα 125000 χμ.Η οθονη που απεικονιζε τον κλιματισμο και το ραδιο χαλασε 2 φορες.Μια φορα εντος εγγυησης και μια εκτος,ευτυχως βρηκα μεταχειρισμενη σε τιμη χωμα(50ε) γιατι Η seat ζητουσε 600!!
Καμια αλλη βλαβη ολα αυτα τα χρονια με τακτικα τα service βεβαια.
Αντικατασταθηκε απο Nissan Qasquai..

Οδηγώ Volvo το V50, οικογενειακό στέϊσον, μου κάνει εντύπωση η στιβαρή κατασκευή του, κάτι που δεν ένιωθα ότι είχα το Αστρα.

Κάτσε να "γεράσει" λιγάκι σαν το δικό μου, όχι πολύ, να, 5 χρόνια. Δυναμο, σοβαρή βλάβη στη κεντρική κονσόλα που επηρεάζει αρκετά από τα υποσυστήματα και δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι (ηχοσύστημα γιοκ), τώρα πάνε και οι κλειδαριές των δύο μπροστινών θυρών. Απορώ πώς έχουν το θράσος να χρεώνουν τόσο τα ανταλλακτικά τους, μια και φτιάχνονται προφανώς στην Κίνα. Ή από Κινέζους.

"Volvo for Life" είναι το moto τους. Πάντως στα σύγχρονα Volvo δεν ανταποκρίνεται γιατί εγώ δεν πρόκειται να ξαναπάρω.

Μιά και τα λέμε....

Στο octavia 5 (II) station 4X4, 100.000 χλμ, ακόμα τακάκια μαμά, δίσκοι μαμά, μπαταρία μαμά (4χρόνια)....

Μπαταρία κι εγώ μαμά έχω, 5 χρόνια και δεν έχει δώσει σημεία κοπώσεως. Σπάνιο είναι δλδ? Τα τακάκια ξέρεις πώς παίζουν... "καλό είναι" να αλλαχθούν σου λένε. Εγώ τα άλλαξα στις 55.000 νομίζω.

Μπαταρία κι εγώ μαμά έχω, 5 χρόνια και δεν έχει δώσει σημεία κοπώσεως. Σπάνιο είναι δλδ? Τα τακάκια ξέρεις πώς παίζουν... "καλό είναι" να αλλαχθούν σου λένε. Εγώ τα άλλαξα στις 55.000 νομίζω.

fiat seicento καθε χρόνο, xsara 2.5 χρόνια, polo 3....

Ούτε καν καλό είναι. Δεν θέλει....Η ερώτηση είναι "πως σταματάς ?"

Είχαν φαγωθεί κάπως παραπάνω τα πίσω από τη μέσα μεριά "λόγω esp μάλλον" όπως το απέδωσαν. Δεν βαριέσαι. Στο Citroen που είχα παλιότερα, άλλαζα τακάκια κάθε 15-20.000 χλμ.

είναι μάλλον και θέμα τετρακίνησης.
Ο κουμπάρος μου που έχει το touran έφαγε σε 15000 χλμ τα μπροστινά λάστιχα λόγω μεγάλης ιπποδύναμης και ροπής.
Ενώ τα πίσω τίποτα.
Εγώ ούτε σταύρωμα δεν έκανα που λέει ο λόγος...

να μην αρχίσω κι εγώ να σας λέω για το ΜΙΝΙ(το παλιό με τον κομπρέσορα R53) γιατί δεν θα φτάσει όλο το φόρουμ να γράφω βλάβες........

να μην αρχίσω κι εγώ να σας λέω για το ΜΙΝΙ(το παλιό με τον κομπρέσορα R53) γιατί δεν θα φτάσει όλο το φόρουμ να γράφω βλάβες........

Χμμμ... Να μην το παρω δηλαδη για την γυναικα μου?

αν μιλάμε για R53 και ειδικά για το cooper s θα έλεγα όχι.

αν μιλάς για το R56(το πιο πρόσφατο μοντέλο δηλαδή) τότε ακόμα δεν κυκλοφορούν πολλά παράπονα.

πες μου αν θες συγκεκριμένα για ποιο μοντέλο ενδιαφέρεστε να ρωτήσω τα παιδιά στο φόρουμ.

υ.γ αλλά είναι καρτ το μαμημένο .. γιαυτό και δεν το αλλάζω κι ούτε πρόκειται να το πουλήσω ποτέ κι ας είναι τρύπιος κουμπαράς. ειδικά τώρα που το έφτιαξα "λιγάκι"..

Εμενα παλι με κυνηγουν τα κιβωτια ταχυτητων βρε παιδι μου...

-Alfa Romeo 146 1.6 (απο τις πρωτες με boxer του 1995) καπου στα 90000 χλμ το κιβωτιο εσπασε (κυριολεκτικα ανοιξε σαν τριανταφυλλο δηλαδη). Αντικατασταση με μτχ και απο τοτε τιποτα, ακομα την εχω με περιπου 200000 χλμ χωρις αλλα περιεργα.

-Opel vectra 1.8 του 2004: Με το που το πηρα αρχισαν τα παρατραγουδα με κατι μηνυματακια που μου εβγαζε στον πινακα οργανων. Μετα απο περιπου 6 μηνες που εψαχναν να δουν τι φταιει με τα ηλεκτρονικα του εδω αλλα και στη Γερμανια και εντος εγγυησης φυσικα (που ακομα ισχυει) το κιβωτιο αλλαχτηκε με μια αναβαθμισμενη εκδοχη του (ετσι ειπαν τουλαχιστον απο την κατασκευαστρια εταιρεια ZF) και εκτοτε κανενα απολυτως προβλημα ΕΥΤΥΧΩΣ. Να σημειωσω πως το εν λογω κιβωτιο ειναι αυτοματο σειριακο cvt.

το mini cooper s ειναι οντως σαν καρτ! Τελειο στριψιμο! Επισης τα ford fiesta st εχουν καλη οδικη συμπεριφορα και ακομα καλυτερη τα ford focus st.

Last edited:
To ford focus(μοντελο 2002)που εχουμε στριβει πολυ ωραια,εχει πολυ καλη αισθηση στο στριψιμο.