Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Καλά Πέτρο πιστεύεις ότι αυτοί που γράφουν τα παλαβά ενδιαφέρονται για το αν παίζουν ή όχι τα Purifiers?
Αν ενδιαφερόταν θα έκαναν αυτό που κάθε απλά σκεπτόμενος άνθρωπος κάνει. Να καλέσει τον ΝΜ και να τα ακούσει στο χώρο του και το σύστημα του και να ρωτήσει τον κατασκευαστή ότι διευκρίνηση θέλει και κατόπιν να αποφασίσει αν αξίζουν ή όχι.

Κάποια πράγματα είναι πιό απλά από ότι θέλουν καποιοι να πιστεύουμε

Στο οικιακό περιβάλλον υπάρχουν πολλά πεδία.Ακόμα και καλώδια που είναι απλά στην μπρίζα,χωρίς να είναι on οι συσκευές που τροφοδοτούν με ρεύμα,παράγουν Η/Μ πεδία.

Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση,να πάρεις μεμονωμένες μετρήσεις σ' ένα μηχάνημα.

Πέρα απ' αυτά,μπορεί κάποιος να μου δώσει θεωρητική τεκμηρίωση,για απορρόφηση(ήγουν εξαφάνιση) Η/Μ πεδίων,γιατί εγώ δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι τέτοιο.Μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Last edited:
Τα φύλλα μολύβδου είναι για ραδιενέργεια.
Αν μένουμε δίπλα στο Τσερνόμπιλ καλά είναι...
Όλα τα μέταλλα "κόβουν" τα ηλεκτροστατικά πεδία (μέχρι και μεταλλικό πλέγμα είναι ΟΚ).
Τα πεδία υψηλών συχνοτήτων αποσβαίνονται λόγω του επιδερμικού φαινομένου και η απόσβεση που εισάγεται εξαρτάται από την αγωγιμότητα (άρα θέλουμε χαλκό ή ασήμι) και δεν επιτρέπονται ανοίγματα (τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλα ώστε να είναι συγκρίσιμα με το μήκος κύματος).
Τα πεδία χαμηλών συχνοτήτων ή τα μαγνητοστατικά δεν αποσβαίνονται από μέταλλα (εκτός αν μιλάμε για τιτανοτεράστια μεγέθη) και σ'αυτή τη περίπτωση αυτό που μας σώζει είναι μαγνητικά υλικά που περικλείουν τη συσκευή που θέλουμε να προστατεύσουμε ώστε το μαγνητικό πεδίο να περιορίζεται εντός ή εκτός.
Άρα αναλογα με το είδος του πεδίου (ηλεκτροστατικό, μαγνητοστατικό, ηλεκτρομαγνητικά χαμηλής και υψηλής συχνότητας) πράττουμε ανάλογα.
Αν τώρα υπάρχει συνταγή για όοοολες τις περιπτώσεις τι να πω;

Στο οικιακό περιβάλλον υπάρχουν πολλά πεδία.Ακόμα και καλώδια που είναι απλά στην μπρίζα,χωρίς να είναι on οι συσκευές που τροφοδοτούν με ρεύμα,παράγουν Η/Μ πεδία.

Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση,να πάρεις μεμονωμένες μετρήσεις σ' ένα μηχάνημα.

Πέρα απ' αυτά,μπορεί κάποιος να μου δώσει θεωρητική τεκμηρίωση,για απορρόφηση(ήγουν εξαφάνιση) Η/Μ πεδίων,γιατί εγώ δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι τέτοιο.Μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Όχι.

Re: Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Φαντάζεσαι οι ακτινολόγοι στα νοσοκομεία να μην χρησιμοποιούσαν θωράκιση από μόλυβδο στα ακτινολογικά μηχανήματα, αλλά να χρησιμοποιούσαν ΝΜ Sonic purifiers; Πολύ γέλιο!
Θα είχαν βγάλει όλοι κέρατα από την ακτινοβολία! :antlers:

Θα βγάλω και εγώ κέρατα καθώς αυτή τη στιγμή είμαι μαζί με έναν ακτινολόγο…

BTW τι πρόβλημα έχουν όλοι αυτοί εκεί και μιλάνε μισά αγγλικά μισά ελληνικά; Είναι όλοι αμρεικανοσπουδαγμένοι και έχουν ξεχάσει to ellinikos? Pos to lete eseis edo sto Ellada? :flipout:
Νταξ… και εγώ καμία φορά μπερδεύομαι… ας μην οργώνουμε κάθε λεπτομέρεια.

Διονυση ελπιζω να πηρες την θεωρητικη τεκμηριωση που ζητουσες και να καλυφθηκες,οι τεκμηριωσεις ειναι αμφιδρομες και πρεπει να δινονται.Και επειδη πιθανον δεν εγινε κατανοητο αντιστρεφω,την πολυ καλη ερωτηση του Διονυση,και ρωτω γιατι δεν μπορει να γινει η απορροφηση των πεδιων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Γιατί πώς νομίζεις έκανε την τυχαία ανακάλυψη του ο κατασκευαστής ?
Χρόνια κυκλοφορούν αυτά στη Αμερική αλλά για άλλη χρήση.Τα αγόρασε ή του τα έκαναν δώρο για μπιμπελό...

Επίσης η προσωπικές σου φιλίες επηρεάζουν τη γνώμη σου.Να το προσέξεις.

Ουτε νομιζω ουτε ξερω ουτε θελω να μαθω! Το γιατι το εξηγησα παραπανω.
Το εαν κυκλοφορουν η οχι χρονια στην Αμερικη, παλι δεν με απασχολει. Καλυτερα να ενημερωσεις εκεινους που δεν το γνωριζαν τοσα χρονια και ψαχνονταν ενω εσυ το ηξερες -bye-

Οσον αφορα προσωπικες φιλιες κλπ που ανεφερες, να σε πληροφορησω οτι ουτε εχω ουτε επιδιωκω, και μαλλον θα μπορεσουν να στο πιστοποιησουν πολλοι απο εδω μεσα.
Αυτοι και πολλοι ακομη πιστευω που διαβαζουν το παρον θεμα, ειναι πολυ πιο ευκολο να πιστοποιησουν μια εμπαθεια σου προς τον Ν.Μ. και στο προιον που διαθετει.

Θα ελεγα οτι αυτο ειναι αξιοτερο προσοχης !

Τι να απαντήσω όταν έχουν κάποιοι λίγοι δημιουργήσει ένα τόσο αρνητικό κλίμα αντιπαραθέσεων, συγκρίσεων, συσχετισμού με αλλα προιόντα, ειρωνικών κοστολογήσεων, και απόψεων για ενα προιόν χωρίς να έχει γίνει καμία δοκιμή που εχουν προταθεί.

Τι να απαντήσω όταν μετά από μια διεθνή διάκριση ενός Ελληνικού προϊόντος βλέπω μια τόσο μεγάλη επίθεση από κάποιους που δεν σέβονται κανένα και προσβάλουν όλους όσους έχουν άποψη και εμπειρία για το προϊόν όπως και όσους ειναι καλοπροαίρετοι και εχουν δείξει ενδιαφέρον για περισσότερες πληροφορίες.

Κανείς δεν αγοράζει με το ζόρι κανένα προϊόν. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας.

Αυτό όμως που μάλλον δεν γνωρίζουν κάποιοι λίγοι είναι ότι πρέπει να σέβονται τους άλλους για να τους σέβονται και οι άλλοι και να μην εκτίθενται δημόσια.

Εγώ το ξέρω...

Τα Η/Μ πεδία,είναι δυνατόν μόνο να απομονωθούν ή να ανακατευθυνθούν.

Επομένως απο την φυσική(όση ξέρω ή φρεσκάρισα),τα αντικείμενα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξαφανίσουν Η/Μ πεδία(άν συνέβαινε αυτό θα μιλούσαμε για πολύ σπουδαία ανακάλυψη).Εκ κατασκευής αποκλείεται να τα απομονώνουν και δεν Βλέπω γιατί θα μπορούσαν να τα ανακατευθύνουν.

Τι να απαντήσω όταν έχουν κάποιοι λίγοι δημιουργήσει ένα τόσο αρνητικό κλίμα αντιπαραθέσεων, συγκρίσεων, συσχετισμού με αλλα προιόντα, ειρωνικών κοστολογήσεων, και απόψεων για ενα προιόν χωρίς να έχει γίνει καμία δοκιμή που εχουν προταθεί.

Οπως και εσεις ειπατε : " καποιοι λιγοι ".

Οι υπολοιποι ειναι περισσοτεροι.

Δωστε μας την χαρα να συζητησουμε μαζι για τα προιοντα σας και εν καιρω θα απαλειφθουν.....

Θέλω να ευχαριστησω όλους όσους προσπάθησαν να κρατήσουν το επίπεδο επισημαίνοντας την εμπάθεια κάποιων προς κάποιους, όπως και τις αδικες επιθεσεις που εχουν εξαπολύσει.

Λυπηρές επισημάνσεις, αληθείς όμως και δίκαιες.

Κ. Μενδρινέ από την πλευρά μου οφείλω να παραδεχτώ ότι το κλίμα δεν είναι το καλύτερο – και ως συν-διαχειριστής θα προσπαθήσω εδώ να υπάρχει πάντοτε βήμα για όλους.

Απλά τροφή σε αυτό το κλίμα δίνουν ορισμένα αποσπάσματα από το website σας. Καθώς από όσο καταλαβαίνω –άσχετα με το εάν λειτουργεί- το θεωρητικό κομμάτι δεν ευσταθεί πλήρως. Ίσως να λειτουργεί απλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφεται… αλλά δεν θέλω να κάνω υποθέσεις.

Η τεκμηρίωση δεν είναι απαραίτητη μεν για ορισμένα προϊόντα. Αλλά υπάρχει πάντοτε ό κίνδυνος της διολίσθησης σε επιστημονικά σφάλματα εφόσον αναφέρονται επιστημονικά αποτελέσματα και μετρήσεις -> που στόχο έχουν να υποστηρίξουν το προϊόν.

Αρκεί από εσάς καταρχάς να επιβεβαιώσετε τα όσα έχετε εκθέσει στο website σας. Εγώ για παράδειγμα (που δεν είμαι Ηλεκ. Μηχανολόγος) θεωρώ ότι υπάρχουν σφάλματα. Μια σειρά από μέλη με επιστημονική κατάρτιση κάνουν ανάλογες επισημάνσεις.

Βεβαίως και θα προσπαθήσω και εγώ να αποκτήσω προσωπική εμπειρία – καθώς σέβομαι ένα αριθμό μελών μας που εκφράζουν θετικές προσωπικές εμπειρίες.

Όσο λυπηρές και εάν είναι οι διαπιστώσεις σας καθώς και οι δικές μου για τη συμπεριφορά ορισμένων… Θα δανειστώ το καλό χιούμορ ενός φίλου:
Το θέμα είναι σαν να κυκλοφορεί μια ημίγυμνη θεογκόμενα σε μια παραλία και να περιμένεις όλοι να φερθούν συνετά… Ή μάλλον ολόγυμνη.

Last edited:
Ωραία τώρα αρχίσαμε τις κομμουνιστικές πρακτικές όπου όποιος τους κάνει κριτική του κολλάνε την ταμπέλα "αντικομουνιστής" και προσπερνούν τα ερωτήματα του χωρίς να απαντήσουν επί της ουσίας.
Οταν βγαίνεις και πουλάς κάτι και δεν απαντάς στο βασικό ερώτημα:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Είναι μετά δυνατόν να βγαίνεις να ζητάς και τα ρέστα και να το παίζεις αδικημένος ?

Last edited:
Πουθενά δεν κολλάει ο Pass... Aτυχώς αναφέρθηκε απο τον papakos λέγοντας οτι οι κατασκευαστές ειναι όλοι ιδιοι οταν τους τίθενται σημαντικές ερωτήσεις σε forums: δεν απαντούν. Φυσικά, όποιος γνωρίζει την συμβολή του Pass στα forums του diyaudio.com, διαπιστώνει τουλάχιστο το αντίθετο.

Μα ακριβως αυτο εννοουσα. Η ενοια ομοιοτητα ειχε εντελως "αντιθετο" νοημα.
Ολοκληρος Pass απαντα ακομη και σε προσωπικου επιπεδου ερωτησεις ακομα και σε μελλοντικες υπο σκεψην ακομη αποκλειστικες πατεντες του χωρις φοβο ενω οι δικοι μας κατασκευαστες απαξιουν ακομη και να ασχοληθουν λεγοντας οτι προσβαλονται απο τις ερωτησεις και τους χαρακτηρισμους.

Ξαναλεγω λοιπον, φτου μας and φτου μας again!!!

Ξερει κανεις βαση ποιου φυσικου νομου το ταδε καλωδιο πχ μεγαλωνει το βαθος της σκηνης? Απο τη μια, το να μην εξηγει η εταιρια ειναι κακο. Απο την αλλη, ολοι εμεις εχουμε το προνομιο να ειμαστε διπλα στον κατασκευαστη, ο οποιος μας δινει για δοκιμη το προιον του. Αρα, δεν εχουμε τιποτα να χασουμε και συνεπως κακως το ψαχνουμε επιστημονικα το θεμα. Αν δουμε πως δουλευουν τα Purifiers, τοτε ας αποφασισουμε αν μπορουμε να τα πληρωσουμε και αν μας ενδιαφερει να καταλαβουμε και τη φυσικη που κρυβουν. Τα υπολοιπα ειναι καπως υπερβολικα νομιζω.

Last edited:
Δυο πραγματα μαλλον συμβαινουν η βρισκομαστε στον Μεσαιωνα και υπαρχει Ιερα Εξεταση και βαζει στην πυρα ανθρωπους η καποιοι προσπαθουν να πουλησουν στους ιθαγενεις καθρεφτακια για να τους εξαπατησουν.Οπως και να εχει βρισκομαστε πολλους αιωνες πισω,αν κανω λαθος στην εκτιμηση μου ζητω συγγνωμη

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Ξερει κανεις βαση ποιου φυσικου νομου το ταδε καλωδιο πχ μεγαλωνει το βαθος της σκηνης? Απο τη μια, το να μην εξηγει η εταιρια ειναι κακο. Απο την αλλη, ολοι εμεις εχουμε το προνομιο να ειμαστε διπλα στον κατασκευαστη, ο οποιος μας δινει για δοκιμη το προιον του. Αρα, δεν εχουμε τιποτα να χασουμε και συνεπως κακως το ψαχνουμε επιστημονικα το θεμα. Αν δουμε πως δουλευουν τα Purifiers, τοτε ας αποφασισουμε αν μπορουμε να τα πληρωσουμε και αν μας ενδιαφερει να καταλαβουμε και τη φυσικη που κρυβουν. Τα υπολοιπα ειναι καπως υπερβολικα νομιζω.

κανένα καλωδιο δεν μεγαλώνει τίποτα ...

εκτός από το εισόδημα μερικών παπατζήδων

( εδώ θα έχουμε πλάκα να ανάψουμε φωτιά μεσ την φωτιά :flipout: )

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Ξερει κανεις βαση ποιου φυσικου νομου το ταδε καλωδιο πχ μεγαλωνει το βαθος της σκηνης? ..........

Η ψευδης αισθηση της δημιουργιας του βαθους μιας σκηνης ειναι αποτελεσμα ηλεκτρικων συντονιστικων τεχνασματων μεταξυ των συσκευων (χωρητικοτητες - αυτεπαγωγες κλπ κλπ). Ειναι μετρησιμο και επαναλαμβανομενο.

ΤΕΛΙΚΑ, πιστευω πως δεν υπαρχει ανθρωπος που να αμφισβητει οτι τα προιοντα σας κυριε Μενδρινε εχουν επιδραση στον ηχο (καλη η και κακη).
Σαφως μια δοκιμη ειναι ενας τροπος του να διαπιστωσει αν αυτη η αλλαγη του ταιριαζει και του αρεσει, ΑΛΛΑ το οτι αυτη η αλλαγη ακουγεται διοτι το προιον σας απορροφα τα Η/Μ κυματα απο τα μηχανηματα και τον περιβαλον χωρο θελει λιγο παραπανω τεκμηριωση απο μεριας σας, (στο ποσο μεγαλα-ισχυρα ειναι αυτα τα κυματα - ποσο απο αυτα απορροφονται απο την συσκευη σας και αν οντως αυτα (τα Η/Μ κυματα) ειναι η αιτια ενος "κακου" ηχου).
Πιστευω πως τετοιου ειδους ερωτηματα ειναι ευκολο να τα απαντησετε μιας και δεν απαιτηται κανενος ειδους λεπτομερεια της συστασης της συσκευης σας...

Kαι ας κάνουμε μια ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ξυπνά ένα πρωί ο κατασκευαστής και εκεί που πίνει τον καφέ του κατεβάζει ώς άλλος Κύρος Γρανάζης μιά ιδέα.
Αμέσως πάει στη κουζίνα του και σε μια φόρμα για κουλουράκια ανακατεύει ρητίνες μαζί με ρινίσματα και φτιάχνει ένα τεχνητό "βότσαλο".
Το οποίο αμέσως μετά πάει και το τοποθετεί στο στερεοφωνικό του για να του "καθαρίσει" τον ήχο.
Ή εκεί που σερφάριζε έπεσε σε κάποια τέτοια σελίδα και του μπήκαν ιδέες...
Και κάτι άλλο, αν κάποιο από τα δύο ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ έχει βάση πιστεύει κανένας ότι το κόστος κατασκευής αυτών των "βότσαλων" ξεπερνά τα πέντε ευρώ.

Last edited:
5-johnny-walker.jpg

ΕΤΣΙ μεγαλώνει η σκηνή :guitarist:
και βελτιώνεται και η εικόνα :flipout:

Status
Not open for further replies.