Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Επίσης, η μουσική έχει και (ψυχ)ιατρική προσέγγιση. Άλλωστε, τα περισσότερα ερωτικά τραγούδια είναι γραμμένα σε ελλάσσονα, ενώ σχεδόν όλα τα εμβατήρια ξεκινούν και τελειώνουν οπωσδήποτε σε μείζονα κλίμακα.

Επίσης, η μουσική έχει και (ψυχ)ιατρική προσέγγιση. Άλλωστε, τα περισσότερα ερωτικά τραγούδια είναι γραμμένα σε ελλάσσονα, ενώ σχεδόν όλα τα εμβατήρια ξεκινούν και τελειώνουν οπωσδήποτε σε μείζονα κλίμακα.

Αυτές οι καταραμένες οι ορμόνες φταίνε για όλα...

Έτσι για να αλλαξει και λίγο ο τόνος της "κουβέντας"...πάντως απο αισθητικής πλευράς είναι το προϊόν για πολλά γέλια. Βλέπω να τα μπερδεύει η γυναίκα μου στο ξεσκόνισμα κ.-bye-αι να τα βρίσκω στο......μπάνιο παρέα με τα βότσαλα

Παρακαλώ να σταματήσετε τα προσωπικά σας.
Επί του θέματος.

Πάντως Γιάννη Μηχαήλο οφείλω να σου πώ εντελώς φιλικά ότι το λάθος είναι δικό σου που έμπλεξες σε μία διαμάχη η οποία δεν σε αφορά. Η παρούσα κατάσταση εδώ μπορεί μόνο να σε βλάψει δεδομένου ότι είσαι διακεκριμένος επαγγελματίας του χώρου καί όχι ερασιτέχνης όπως οι περισσότεροι εδώ.
Εδώ δεν υπερασπίζετε τον εαυτό του ο ίδιος ο κατασκευαστής, εσύ θα το κάνεις για αυτόν? Όλα έχουν κάποια όρια...

Πάντως το θέμα έχει μείνει στον αέρα.
Απο την μία έχουμε ένα προιόν χωρίς καμία επιστημονική βάση, απο την άλλη μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων ότι κάτι κάνει τελικά αυτό το πράγμα.
Τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε μία μπούρδα ή σε μία ανακάλυψη (έστω και τυχαία μιά και ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν μπορεί να εξηγήσει πώς δουλεύει) ?

Νίκο Μενδρινέ,

πριν 20 χρόνια ήρθα σε επαφή με το χόμπυ μας με ένα ζευγάρι ηχεία κατασκευασμένα από σένα (από αυτά ακούω ακόμα όταν πηγαίνω σε ένα συγγενή μου που σε ξέρει πολλά χρόνια - και ακούγονται ακόμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ).

-δεν ξαναφτιάχνεις κανένα ηχείο καλύτερα λέω εγώ?

off topic: Placebo, σταμάτα να το παίζεις "αγία λουκία":flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Αστο Διονυση δεν πειραζει μην το κουραζεις. Το τι ακουσα εγω και ενα σωρο ατομα το ξερω εγω και αυτοι! Εσυ μην τα ακουσεις (ετσι κι αλλιως δεν τα εχεις ακουσει αλλα η αποψη, αποψη), πολυ που με ενδιαφερει. Εγω δεν ξερω γιατι ακουω διαφορες, χεστηκα να μαθω, μουσικουλα ακουω με τις ωρες δεν φιλοσοφω,και ευτυχως την απολαμβανω πολυ περισσοτερο απο καποιους οι οποιοι ειναι απλα ασχετοι με το χομπι αλλα επιστημονες και φιλοσοφοι, και ψαχνουν ψαχνουν ψαχνουν, αλλα απο πραξη τριχες. Εχω ακουσει συστηματα απο γκουρου του χωρου και γελαγα που εχουν και αποψη καποιοι τετοιοι τυποι. Ασχολησου εσυ με μαγνητικα πεδια και φυσικη μαθηματικα και οτι αλλο θελεις εγω παω να ακουσω λιγη ΜΟΥΣΙΚΗ.

Μουσικούλα ακούμε όλοι Γιάννη.

Επειδή ακούμε μουσικούλα,δεν σημαίνει ότι θα ακουμπάμε ή θα ωθούμε άλλους να ακουμπάνε χιλιάρικα,επειδή κάποιοι νομίζουν,ότι κάτι άκουσαν και που δεν ξέρουν που οφείλεται,αυτό που υποτίθεται ότι άκουσαν.

Απο την μεταφυσική,σαφώς προτιμώ την φυσική.

Εσύ προσωπικά θα έπρεπε,να είσαι πιό προσεκτικός στη στάση σου,γιατί είσαι έμπορος και τα πουλάς κερδίζοντας.

Ερχεσαι και φτύνεις εδώ που προωθείς τα προϊόντα σου κι αλλού συνηγορείς σε προσβολές κατά μελών αυτού του φόρουμ(διαβάζουμε κι εμείς άλλα φόρα.Εκτός απο φυσική,ξέρουμε κι ανάγνωση).Αμα δεν σου κάνουμε δεν σε κρατάμε με το ζόρι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Μουσικούλα ακούμε όλοι Γιάννη.

Επειδή ακούμε μουσικούλα,δεν σημαίνει ότι θα ακουμπάμε ή θα ωθούμε άλλους να ακουμπάνε χιλιάρικα,επειδή κάποιοι νομίζουν,ότι κάτι άκουσαν και που δεν ξέρουν που οφείλεται,αυτό που υποτίθεται ότι άκουσαν.

Απο την μεταφυσική,σαφώς προτιμώ την φυσική.

Εσύ προσωπικά θα έπρεπε,να είσαι πιό προσεκτικός στη στάση σου,γιατί είσαι έμπορος και τα πουλάς κερδίζοντας.

Ερχεσαι και φτύνεις εδώ που προωθείς τα προϊόντα σου κι αλλού συνηγορείς σε προσβολές κατά μελών αυτού του φόρουμ(διαβάζουμε κι εμείς άλλα φόρα.Εκτός απο φυσική,ξέρουμε κι ανάγνωση).Αμα δεν σου κάνουμε δεν σε κρατάμε με το ζόρι.

πολυ κακως το οτι με βλεπεις σαν επαγγελματια ενω γραφω χρονια πριν σαν χομπιστας. Και σαν τετοιος δοκιμαζω ακουω και δεν αφοριζω προιοντα κανενος ειδικα οταν δεν τα εχω ακουσει. Σε εκεινο το φορουμ τουλαχιστον δεν κατακρινουν κατι απο το ματι ρε Διονυση! Και δεν φτυνω ουτε εχω προωθησει προιοντα μου εκτος απο μεταχειρισμενα ενω καποιοι αλλοι...τελος παντων. Εγω σταματαω εδω γιατι παει μονοπλευρα η κουβεντα και σβηνονται επιλεκτικα καποια μηνυματα δυστυχως. Καλο βραδυ. Α και μην ξεχασω τα purifiers δεν τα εμπορευομαι εγω αλλα ο Κυριος Μενδρινος. Ουτε απο αυτα θα ζησω ουτε και τα εχω αναγκη, απλα τα ακουσα σε περιπου 20 συστηματα και ειδα τι κανουν. Ευχαριστω!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

πω πω, έχασα τετοιο θερμό θρεντ...

Ας με διορθώσει ο Γ.Μηχαήλος αλλά νομίζω πως εδω ενεπλάκη ώς χομπίστας, υπερασπιζόμενος την επιλογή του, υστερα από σχετική ακρόαση, να χρησιμποιεί στο σύστημά του τα purifiers χωρις να εμπλακεί στο θεωρητικό υποβαθρο, για το οποίο όμως εχει δείξει στο παρελθόν πως δεν αδιαφορει, πραγμα που αποδεικνύεται από την επιτυχία της κατασκευής των ηχείων του. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Γ. Κούλη ότι ως επαγγελματίας είναι περισσότερο εκτεθειμένος στις όποιες επιθέσεις, όπως όλοι οι επαγγελματίες άλλωστε.

Σχετικά τωρα με τα κοκοκόψα, χωρίς να έχω ξεχάσει σε ενα μεγάλο βαθμό την φυσική του λυκείου, μόλις τα είδα, θα περίμενα η εφαρμογή τους να είναι σε όλο το μηκος του καλωδίου, ή τουλάχιστον να το αγκαλιάζει σαν κάλτσα, και στο εσωτερικό των μηχανημάτων αντί για ραβδους θα περίμενα να δω πλάκες πχ μεταξύ τροφοδοτικων και κυκλωμάτων. Υστερα ήρθε η λογικότατη εξήγηση του inest που ήρθε κι έδεσε με την εικόνα που ειχα σχηματίσει αρχικά.

Αλλά αυτά δεν εχουν και τόση σημασία. Ο κατασκευαστής βγάζει ένα προϊόν στην αγορά, το παρουσιάζει, και σου λέει κύριε αυτό είναι, άκουσέ το, βάλτο έτσι, έχει 900 , αν σ αρεσει πάρτο. Αν δεν σ'αρέσει με γειά σου με χαρά σου. Και δεν σου εξηγώ πώς δουλεύει (πχ γιατί δεν γουστάρω, δεν γνωρίζω, γιατι ο μηχανικός που το σχεδίασε απολύθηκε, γιατι δεν θέλω εν πάσει περιπτωσει..)

Αυτό που έχει σημασία κατ εμέ, είναι το υφάκι, η υπεροψία ενός επαγγελματία που μιλάει με τρόπο που δείχνει ότι θεωρεί κατώτερους τους συνομιλητές του, δείχνοντας ότι δεν εχει ακόμα αντιληφθεί οτι ο σεβασμός ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ, δεν επιβάλλεται, ούτε από τίτλους ούτε από τίποτα.

Be patient "my children"

HAVE HEARD SYSTEMS THAT YOU HAVEN'T DREAMED OFF!

κτλ κτλ

μα μιλάς σε audio fora, εναν χωρο που εκτός απο απλούς χομπίστες ειναι γεμάτο με μηχανικούς, επιστήμονες, επαγγελματίες, καταρτισμένους ανθρώπους, ανθρώπους που με μια ματιά καταλαβαίνουν πολλά, ισως περισσότερα από όσα καταλαβαίνεις κι ο ίδιος.. Το μόνο που θα κερδίσει καποιος με τετοιες απαντήσεις είναι να εκτεθεί, όπως και έγινε.

αν ενας ανθρωπος (του οποίου το κριτήριο καλούμαι να εμπιστευτώ αγοράζοντας το προιόν που εχει κατασκευάσει)
δεν εχει την στοιχειώδη εξυπνάδα να αντιληφθεί ότι βγάζοντας ενα προιόν στην αγορά με τέτοιο πρόχειρο μα και υπεροπτικό τρόπο, ότι θα φάει κράξιμο (όπως κι έγινε παγκοσμίως) και ότι είναι χαμένος από χέρι από την στιγμή που αντιμετωπίζει απαξιωτικά τους πιθανούς πελάτες του, τότε αυτό ειναι αρκετός λόγος για να μην δέιξω καμιά εμπιστοσύνη και στο προιόν. Οσο καλά και να παίζει (ανεξάρτητα με το γεγονός ότι η απόδοσή του βασίζεται και στην τύχη) πλεον δεν με αφορά. Για να μην αναφερθώ στην τιμή που (τουλάχιστον ως diy-er) την θεωρώ κοροϊδία. Θα περίμενα ύστερα από το κράξιμο στο 2ο, 3ο έστω φόρουμ να δει το λάθος του, να αναπροσαρμόσει την πολιτική του (αναδραση δεν ειναι κι αυτό?) και να δειξει την δεουσα προσοχή στους πιθανούς πελάτες του αλλά ούτε αυτό έγινε. Γενικά όλο το concept δείχνει εντελώς ερασιτεχνικό, με videakia στα οποία εχουν ξεφύγει χοντράδες όπως πχ το πολύπριζο. Ακόμα και να έχεις τετοιο πολύπριζο στο πανάκριβο και μελετημένο συστημά σου για τον αλφα ή βήτα λόγο, ε τουλάχιστον φροντίζεις να το κόψεις από το βίντεο... Οταν θες να κάνεις προμόσιον στην αγορά, αν δεν εχεις προσωπική εμπειρία, απευθύνεσαι σε επαγγελματίες για να γίνει σωστά η δουλειά. Ποιος μου λεει λοιπόν ότι το προιόν δεν εχει σχεδιαστεί με αντιστοιχη προχειρότητα?

Το μόνο που με στεναχωρεί κάπως είναι το γεγονός πως ενας ελληνας κατασκευαστής τρώει διεθνώς κράξιμο, ανεξάρτητα ποιος είναι και τι εμπορεύεται. Αυτό δεν μ αρεσει και δεν το θέλω σε καμιά περίπτωση αλλά όλα μεσα στο πρόγραμμα ειναι..

Αλλο παράδειγμα. Μπηκε ο χριστιανός (inest) κι εγραψε μια τεχνική εξήγηση, που δειχνει εμπεριστατωμένες αδυναμίες του προϊόντος. Ποια θα ήταν η αντίδραση ενός γάτου επαγγελματία? Imho να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει την βοήθειά του, να του πει "φίλε χρειάζομαι την συνεργασία σου κι από μένα ό,τι θέλεις" ή εν πασει περιπτώσει να ψαξει να βρει τον κατάλληλο μηχανικό για να βελτιώσει το προιόν του, και να ανακοινώσει πως θα ακολουθήσει και βελτιωμένη εκδοση του προιόντος με ακόμα καλύτερη απόδοση που θα κοστίζει πχ 1200 . Αντι αυτου είδαμε μονο κοκορομαχίες..

Ενδιαφέρουσα περίπτωση πάντως, και το προιόν, και το thread και όλα.. Για μένα η όποια κριτική έχει ασκηθεί στον κο ΝΜ, θα πρέπει να χρησιμποποιηθεί από τον ίδιο μόνο με θετικό τρόπο, να εντοπίσει απλά τις λάθος κινήσεις που ενδεχωμένως να έχουν γίνει, ώστε να διορθωθουν. Εν πάσει περιπτώσει πρόκειται για μια ελληνική προσπαθεια.

Ναί στον απόηχο των Ελευσίνιων μυστηρίων.

Audio Critic?
Ενδιαφέρουσα επιλογή nickname.
Άραγε πρόκειται για ειρωνική αναφορά στον πραγματικό Audio Critic (Peter Aczel) ή απλά έτυχε;

Enter The Audio Critic. Unlike other audiophile magazines that feature equipment reviews, we don’t do them restaurant-style. We wouldn’t dream of declaring that component A sounds better than B without having performed carefully controlled double-blind listening tests side by side, at levels matched within ±0.1 dB. We consider casual, sequential, “freeform” listening evaluations to be of very limited value.
Furthermore, we not only measure the component under review in a very completely equipped audio laboratory but also bring you, when relevant, a detailed design critique by a graduate engineer. We are accountable for our findings and judgments: we can prove them.
The average audiophile may not be aware of the utter contempt and jeering ridicule elicited from high-level audio professionals and academics by the self-indulgent subjective reviews in the audio press and on the Web. On the other hand, the same authorities—degreed engineers, E.E. professors, researchers in major electronics laboratories—show consistent respect for The Audio Critic, even though we try not to be too technical. Our files are bulging with letter from readers who think our reviews are the best in the business. We tend to agree.

και ενδιαφέρουσα χρήση γλώσσας και ύφους...
Γιά πρωτάρη ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.

Να σας χαιρόμαστε κύριε κριτικέ μου....

Περιμένω να σας απαντήσουν οι γκρινιάρες γκόμενες. Είμαι σίγουρος ότι ανυπομονούν...
Παραχωρώ το βήμα...

Δεν χρειάζεται διάλογος με εγκάθετους.

Στο θέμα μας.

Ετσι για να γελασουμε λιγο και να χαλαρωσουνε τα πνευματα... -bye-

Ο στοιχος ομως λεει πολυ.... -bye-

Το θεμα σηκωνει πολυ γελιο απο προώθηση και τεκμηρίωση

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Μιχαήλο δε με ξερεις και απο χθες, ουτε εγω σε ξερω...
προσπάθησε να το δεις αντικειμενικά

Εχουμε εναν ανθρωπο που βγαζει στο εμποριο ενα προϊόν ακριβό, απο εκει ξεκινάει το κακό και ακουλουθει η κακη κατα τη γνωμη μου προώθηση

Επιστημονικά οποιος εχει στοιχειώδεις γνώσεις καταλάβαίνει οτι ο κύριος Μενδρινός εχει μπερδεψει την π@@@@ με τη βουτσα, ευγενικά στο λέω

πιστέυω οτι αν σεβότανε τον εαυτό του θα διαβαζε δυο βιβλία να δει τι κανουν τα μαγνητακια και τα ηλεκτρονιακια.
..... ηλεκτρόνια και αρνητικά πεδία...
παλια ειχαμε ενα bar με τους κολλητους μου και ενας πελάτης μου ειχε ζητήσει southern με comfort, αν ειναι πελάτης κανεις το μαλακα... αλλά...
ειναι σαν να σου λέω ''θα ειχα πήγαινα'' συντελεσμένος υπερσιντελικος
''yes of course i doesn't'' και πολλαααα, πολλάαα

δεν θα γελαγες????
σκεψου οτι αν εκτείθεσε δημόσια σε παγκοσμιο επίπεδο, δεν μπορείς να λές οτι ο ηλεκτρισμός ανακαλύφθηκε στις αρχες του 20ου αιώνα, οταν ο νομος του Ohm ειναι απο το 1827 και ο Maxwell εδωσε τις εξισώσεις του το 1866 που θεμελέιωσαν και ενωσαν αυτες τις δυο ιδιοτητες της φυσης.

το καταλαβαινω οτι δεν μπορει να γνωρίζεις χρονολογίες και καταστασεις, αλλά ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ SITE ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ.
απλά...εκτειθεσε

Δεν μπορεί να πετας επιστημονικές ασυναρτησίες, εννοιες που τις εχει περίπου στο μυαλό σου ...εκτειθεσε...και το προϊον σου μπορει να ειναι καλό, δεν αντιλέγω γιατι δεν ειστε τρελοι ολοι οσοι το ακουσατε

αλλά ΔΕΝ μιλάμε για 900ευρω
900 ευρα εχει το σετακι για ένα καλώδιο και δυο πετραδακια ακομα
αν βαλεις αυτα που ειχατε παμε για πάνω απο 2000-3000!!!!!!

Το σίγουρο ειναι οτι ο κύριος Μενδρινός εχασε καποιους καταρτησμένους αλλα και κολλημένους πελάτες οι οποίοι δεν μπορούν ιδεολογικά να δωσουν λεφτα σε εναν ανθρωπο που εφτιαξε κατι ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ, χωρις να ξερει τι εκανε, απλά με δοκιμές και 35 χρονια πειρα
Εχασε ακομα αρκετους με την προώθηση μεσο των forums

εγω απο ολη την ιστορία καλά περασα :-)))
μου φτάνει

απλά αν ειχα 2000 ευρω να δωσω στο συστημα μου θα αγοραζα κατι αλλο
και αν ηθελα να τη δω με μονώσεις ΗΜΑ θα πήγαινα στη ρίζα τους να τις εγκλωβισω χωρίς να αλλοιωσω τον ηχητικό χαρακτηρα του σηματος με πολύ μικρότερο κοστος

αν καποιος το διαβασε ολο, ευχαριστω για το χρονο του

Ετσι για να γελασουμε λιγο και να χαλαρωσουνε τα πνευματα... -bye-

´´´´

Ο στοιχος ομως λεει πολυ.... -bye-

μια χαρά, 1000 φορές αυτό το βίντεο παρά τα κοκοψόψα :D

My children,

Please, read the paper again... (and the 3 videos!!!)

Technicalities will come soon...

Για τα Video ζουμε pops, ξανα και ξανα τα βλέπουμε και δε τα χορταινουμε
ποιος τα γ@$%@ τα τεχνικά...
:flipout::flipout::flipout:

και να μην ξεχνάμε τη προσφορά του προεδρου

Status
Not open for further replies.