Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Υπάρχουν φερρίτες, πέτρες ή οτιδήποτε παρεμφερές που να κόβουν τα 50 Hz της ΔΕΗ? Δεν το νομίζω. Δεν υπάρχουν τέτοια κόλπα για ολόκληρο το ακουστικό φάσμα. Αλλά και εάν ακόμη υπήρχαν θα σου έκοβαν και τις ακουστικές συχνότητες μαζί.

Μόνο εάν βάλεις το φούρνο μικροκυμάτων πάνω στον ενισχυτή, μπορεί να ακούσεις παρεμβολές.
Ας αντιμετωπίσουμε πρώτα τις θεμελιώδεις συχνότητες παρεμβολών μέσα στο ακουστικό εύρος και ας αφήσουμε τις συχνότητες φαντάσματα τεσσαρακοστής τάξης ενδοδιαμόρφωσης από τα μικροκύματα από τα βάθη του γαλαξία.

Last edited:
Μία από τα ίδια και για το CD player. Mόνο εάν του βάλεις από πάνω να κάθεται ένας φούρνος μικροκυμάτων, τότε μπορεί να αυξηθεί ο θόρυβος στο "eye pattern" της φωτοδιόδου ανάγνωσης, και να προκληθεί αισθητή παραμόρφωση του ψηφιακού σήματος.
Πάντως δεν χρειάζομαι πέτρες να με σώσουν.

:afro:
Υπάρχουν φερρίτες, πέτρες ή οτιδήποτε παρεμφερές που να κόβουν τα 50 Hz της ΔΕΗ? Δεν το νομίζω. Δεν υπάρχουν τέτοια κόλπα για ολόκληρο το ακουστικό φάσμα. Αλλά και εάν ακόμη υπήρχαν θα σου έκοβαν και τις ακουστικές συχνότητες μαζί.

Μόνο εάν βάλεις το φούρνο μικροκυμάτων πάνω στον ενισχυτή, μπορεί να ακούσεις παρεμβολές.
Ας αντιμετωπίσουμε πρώτα τις θεμελιώδεις συχνότητες παρεμβολών μέσα στο ακουστικό εύρος και ας αφήσουμε τις συχνότητες φαντάσματα τεσσαρακοστής τάξης ενδοδιαμόρφωσης από τα μικροκύματα από τα βάθη του γαλαξία.

http://www.bytemark.com/products/ferrmat.htm

Οπως επίσης μπορεις να ακουσεις παρεμβολές εαν εχεις κοντά το κινητο σου τηλεφωνο στον ενισχυτη. Παρόλο που δουλεύει σε GHz...

όσο για τη μεταμφίεση, πάλι με τσάκωσες!

Εξάλλου, για τους πολύ ψείρες και μυγιάγγιχτους του χώρου υπάρχει σοβαρή, δοκιμασμένη τεχνική λύση. Αλλά και πάλι έχει αποτελέσματα μόνον όταν υπάρχει πραγματικό και όχι φανταστικό πρόβλημα στα όρια της ψυχανάλυσης.

Balanced συνδέσεις.

http://www.bytemark.com/products/ferrmat.htm

Οπως επίσης μπορεις να ακουσεις παρεμβολές εαν εχεις κοντά το κινητο σου τηλεφωνο στον ενισχυτη. Παρόλο που δουλεύει σε GHz...

όσο για τη μεταμφίεση, πάλι με τσάκωσες!

Σωστός. Άρα, όταν βάλω τις πέτρες δεν θα ακούω το κινητό?

αλλα αυτό που δεν εχεις καταλάβει κυρίως, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ο άνθρωπος έφτιαξε τις "πετρες" για να φιλτράρει όλους τους θορύβους που προέρχονται ΑΣΥΡΜΑΤΑ. Δεν τις συνδεει σε σειρά με τον ενισχυτη για να κοψει συχνοτητες του ακουστικού φάσματος.

Οσο για το balanced... ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Οι φερρίτες που αναφέρεσαι είναι για να μην έχουν απώλειες στις χαμηλές συχνότητες. Σωστά?

Last edited:
Φίλτατοι, απλά μια υπενθύμιση… να αποφύγουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τις τοποθετήσεις που μπορούν να προκαλέσουν flames.
Ευχαριστώ :-)

εβαλα ενα κινητο διπλα σε ενα Tivoli ανοιχτο και αφου καλεσα το τηλ αρχισε να κανει το γνωστο σπαστικο θορυβο. Παρεμβαλλοντας ενα Purifier μειωθηκε ο θορυβος σε μεγαλο βαθμο. Το ιδιο ομως επιτευχθηκε οταν εκανα την ιδια δοκιμη με ενα απλο οργονιτη δηλαδη απλο γρεζι μεταλλικο βουτηγμενο σε ρητινη... Και τα δυο ειχαν παρομοιο effect στο συγκεκριμενο πειραμα...

οταν λεω το παρεμβαλλα εννοω οτι το σηκωσα ορθιο ετσι ωστε η κατω επιφανεια του purifier να κρυβει την οπτικη επαφη του κινητου με το Tivoli...

Last edited:
Αν βάλεις 10-15 τέτοια (εννοώ puri flyers)πάνω στο κινητό και το καλύψεις απόλυτα, αν πάρεις τηλέφωνο χτυπάει? έχει σήμα δηλαδη?

μπορεί κάποιος να απαντήσει το ερώτημα του μέλους acoustics ?

φαντάζομαι οτι θα μας απαντήσει ο ιδιος, που ειμαι σιγουρος οτι ΕΧΕΙ εχει καταλάβει την απάντηση στο post μου

"αλλα αυτό που δεν εχεις καταλάβει κυρίως, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ο άνθρωπος έφτιαξε τις "πετρες" για να φιλτράρει όλους τους θορύβους που προέρχονται ΑΣΥΡΜΑΤΑ. Δεν τις συνδεει σε σειρά με τον ενισχυτη για να κοψει συχνοτητες του ακουστικού φάσματος"

Εσεις ανήκετε στους άλλους...

Μπορειτε να συνεχίσετε να τα λέτε σε αυτό το thread.
Εγω αποχορώ.

φαντάζομαι οτι θα μας απαντήσει ο ιδιος, που ειμαι σιγουρος οτι ΕΧΕΙ εχει καταλάβει την απάντηση στο post μου

"αλλα αυτό που δεν εχεις καταλάβει κυρίως, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ο άνθρωπος έφτιαξε τις "πετρες" για να φιλτράρει όλους τους θορύβους που προέρχονται ΑΣΥΡΜΑΤΑ. Δεν τις συνδεει σε σειρά με τον ενισχυτη για να κοψει συχνοτητες του ακουστικού φάσματος"

Εσεις ανήκετε στους άλλους...

Μπορειτε να συνεχίσετε να τα λέτε σε αυτό το thread.
Εγω αποχορώ.

Γεια σου φίλε -bye-

Ίσως χρειαστεί για ένα διάστημα να επισκεφθώ το Θιβέτ.

Status
Not open for further replies.