Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Status
Not open for further replies.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ δουλευουν σε ΟΛΑ τα συστηματα....

(απο τη στιγμη που δεν ακουσα καμια διαφορα στο δικο μου).

Σιγουρα ομως δουλευουν σε καποια αλλα συστηματα απο τη στιγμη που οι χρηστες που ορκιζονται σε αυτα ΔΕΝ ειναι κουφοι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Αυτό προσπαθώ να καταλάβω για αυτό και ρωτάω Ηλία.

χρειαζόμαστε το λιγότερο μετρήσεις Μιχάλη. Δυστυχώς ο κατασκευαστής δεν......

Ο Νικος με διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έχει μετρήσεις αν και κατα την προσωπική μου άποψη όταν κάτι ακούγεται ΤΟΣΟ πολύ οι μετρήσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα για τον απλό χομπιστα!Και εγώ πριν τα ακούσω ήμουν επιφυλακτικος όσο δεν φανταζεσαι!

ΥΓ Συγχωρεστε με για τους τόνους γράφω από το iPhone!

Άσχετο, αν δεν έχει κάποιος κανονίσει κάτι για το βράδυ ας πάρει κανένα τηλ θα είμαστε για καφέ με φίλους του ήχου (δείτε το κιν μου σε καμμιά αγγελία:idea:)

γεια

Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Διευκρινιστικα να πω οτι, ρωτησα γιατι αναφερθηκαν οι φερριτες και οι ιδιοτητες τους στα στελθ και στην ηλ/τικη.

Εδω .......http://209.85.135.132/search?q=cach...lth&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a

ΜΕΛΕΤΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΑ ΡΑΝΤΑΡ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

του

Κωνσταντίνου Γ. Σταμπουλή

Ω ρε παιδιά, οι φερρίτες δεν σε κάνουν stealth στις χαμηλές συχνότητες. Δεν είναι αρκετά απορροφητικοί στο χαμηλό φάσμα.

Το λέει και ο τύπος στη διπλωματική του στα αντίμετρα κατά της τεχνολογίας stealth:

"...στις χαμηλές συχνότητες (HF-VHF-UHF) τα χρησιμοποιούμενα απορροφητικά υλικά και η τεχνική μορφοποίησης σχήματος παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση..."

η οποία παρεπιπτόντως είναι copy-paste από εδώ

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=498105&prid=186530&deid=0

όπου γράφει περισσότερα για το θέμα.

Τους φερρίτες (ferrite beads) τους αναφέρουμε απλά ως παράδειγμα, γιατί γνωρίζουμε τι κάνουν (και τι δεν κάνουν). Απορροφούν ραδιοσυχνότητες (εξ ου και το RFI - Radio Frequency Interference) και τις μετατρέπουν σε θερμότητα. Είτε αυτές εκπέμπονται απευθείας από το ίδιο το καλώδιο (όπως πχ τα καλώδια των πληκτρολογίων και των ποντικών) είτε εκπέμπονται μετά από επαγωγή σε αυτά των ακτινοβολιών του περιβάλλοντος (πχ τα καλώδια τροφοδοσίας).

Το θέμα είναι αυτές οι ιερές πέτρες τι ακριβώς κάνουν.

Last edited:
Ναι κινητό μπορείτε να πάρετε,οι εξαγνιστικοί δεν τα επηρεάζουν-bye-

Να κανω εγω μια ερωτηση σαν completely newb στο χωρο των μηχανηματων?

Φανταζομαι οτι οι ισχυρισμοι του κατασκευαστη ειναι οτι "εξαγνιζουν" τα HMF που επηρεαζουν τα μηχανηματα (μεγαλη κουβεντα...). Δεν θα διαφωνησω περι αυτου. Μακαρι.
Αλλα αυτοματα μου δημιουργειται μια αλλη ερωτηση...
Αν εγω εχω δωσει ενα μικρο "σκασμο" euro σε εναν ενισχυτη (γιατι σε CD ή καποια αλλη πηγη ειναι τουλαχιστον αστειο...και οποιος πιστευει το αντιθετο ας το κοιταξει (συγνωμη που το λεω τοσο αποτομα) ή ας μου πει πως ακριβως κανει αυτο που κανει...) δεν πρεπει αυτη η ηλεκτρονικη διαταξη να ειναι ηδη ετοιμη να αντιμετωπισει αυτα τα προβληματα? Δεν ειναι αυτονοητο?
Κι αν δεν ειναι, γιατι κανει τοσο?

Συγνωμη για τις απορριες αλλα διαβαζοντας τοσα posts επρεπε να ρωτησω...

Δεν είναι.Μόνο σε κλωβό γίνεται απομόνωση.Και δεν είναι μόνο τα μηχανήματα.Καθε γραμμή ρεύματος,που διαρρέεται απο ρεύμα παράγει emf.

Για να μην ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια,οι ενδιαφερόμενοι άς διαβάσουν το θέμα απο την αρχή ή έστω απο την...μέση.

Κάπου καταντάει πέρα απο αστείο και κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια,με την ευκαιρία κάθε νέου μηνύματος...

Προσωπικά δεν επανέρχομαι μέχρι να υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο, επιστημονικά δομημένη απάντηση,μέτρηση απο τον κατασκευαστή.Γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα απ' αυτά.

Το μόνο ορατό και χειροπιαστό στοιχείο,είναι τα πολλά χιλιάρικα που ζητιούνται για τους .....εξαγνιστικούς!!!! λίθους.

Last edited:
Διονυση οι μετρησεις ειναι κατι σχετικό

δεν μπορείς να κανεις μετρηση σε ενισχυτες ή άλλα μηχανακια ηχου γιατι το καθενα απο αυτά εχει διαφορετικής ποιότητας θωρακίσεις, οπότε δεν μπορείς να εχεις συστημα αναφοράς και να γνωρίζει όποιος δει τα νουμερα να γνωριζει τι θα κανει στο συστημα του

πρέπει να το μετρήσεις σε ενα καλώδιο ρευματος της ΔΕΗ που να γνωρίζεις επακριβώς το ρευμα που το διαρρεεί δηλαδη σχεδόν τη καταναλωση σου σε watt.

Θα φτιάξεις ενα γράφημα με διαφορετικές τιμές εντασης ρευματος του αγωγού στο φάσμα των μηχανημάτων μας και χωρίς purifier θα μετρήσεις με ενα ραδιομετρο χαμηλού φασματος το μαγνητικό πεδίο σε διαφορετικές αποστασεις
το ιδιο πρεπει να κανεις και με τη παρουσία του purifier
τοτε θα δεις αν δουλευει και πόσο δουλευει
προσοχη μετρας μετα το purifier
δηλαδη ειναι καλωδιο, purifier, ραδιομετρο

σε ενα εργαστηριο το πειραμα εεε μετρησεις θα γινόντουσαν πολύ ευκολα με εκπομπή απόλυτα ελεγχόμενης ΗΜΑ πάνω στα purifiers και μετρηση του πεδίου πισω απο αυτα
στο εργαστηριο δεν εχει νόημα αυτη η μεθοδος γιατι απέχει απο τη πραγματικότητα η οποία ειναι κατα βαση η ΔΕΗ
και κάτι ακόμα ποιοτικό και ιδιαιτερα σημαντικό, αλλο ΗΑΜ και αλλο μαγνητικό πεδίο προερχόμενο απο ρευματοφόρο αγωγο
βεβαια αυτο εχει μονο θεωρητική σημασία στη περίπτωση μας

αυτο πέιραμα θα κανανε στο δημόκριτο μαζί με καυση...
αλλά θα γελάνε εκει πιστεψτε με αν γνώριζαν το μεγεθος της ιστορίας
θα το κανανε μονο για να βγάλουν νουμερα,
μετρησεις απορρόφησης και ποσοστα περιεκτικότητας υλικών

να αναφερω εδω κατι γιατι το λέει ο καημένος ο Κουγιας αλλά μαλλον λιγοι το καταλαβενουν
ποσοτική αναλυση ή ποσοτικά εννοούν μεγέθη με τύπους-νουμερα-αποτελεσματα και ακρίβεια

ποιοτική αναλυση ή ποιοτικά εννοούν να δουμε ρε παιδακι μου τι γινεται?
πως δουλευει? που πάει?
πάει πανω? πάει κάτω?
δεν με ενδιαφερει με ποσα πάει, μονο που πάει

ποιοτικά δουλευουν
ποσοτικά εχει να κανει καθαρά με τις συνθηκες

προσοχη μετρας μετα το purifier
δηλαδη ειναι καλωδιο, purifier, ραδιομετρο

παιδια sorry τραγικό
στους μετασχηματιστες αυτa

στα καλωδια που κάνουν κυκλικό ομόκεντρο πεδιο γυρω απο το καλώδιο, ισχυρότερο κοντα του,
αρκει μονο να το βάλεις παραλληλα με το πλατος του ακτινικά και να μετρησεις πανω κατω απο το purifier

παιδια sorry τραγικό
στους μετασχηματιστες αυτa

στα καλωδια που κάνουν κυκλικό ομόκεντρο πεδιο γυρω απο το καλώδιο, ισχυρότερο κοντα του,
αρκει μονο να το βάλεις παραλληλα με το πλατος του ακτινικά και να μετρησεις πανω κατω απο το purifier

οπα sorry αλλά 8 ωρες δουλεια και 6 σχολή...τα παιξαμε..

το πρωτο
το δευτερο δε ξερω πως μουρθε

στο δικό μου συστημα οι διαφορες ειναι αισθητες από το πρωτο δευτερολεπτο

τα ακουσαμε σε ενα φιλο ο οποίος εχει πολύ πιο καλα θωρακισμένο συστημα με 8mm καπακι και 10mm προσοψη, αναισθητα ηχεία και το πιο χοντρο δεν το αναφερω μη καρφωθουμε
και δεν ακουσαμε διαφορες

αυτο επιβεβαιωνει οτι δουλευουν
και οτι εχει να κανει με τα ρευματα των κυκλωμάτων και οχι με ΗΑΜ που μας περιβάλει

Εγώ θεωρώ,ότι καταστέλουν μερικά κραδασμούς λόγω μάζας.

Οποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν συμβαίνει αυτό κι έχει στοιχεία,που αποδεικνύουν το αντίθετο άς έρθει...Κάτι σαν αυτά,μόνο που αυτά κοστίζουν κλάσματα των εξαγνιστικών...
http://www.soundstage.com/revequip/hrs_nimbus_damping_plates_followup.htm

Οι "τεχνοκράτες" που έχουν πληρώσει χιλιάρικα,χωρίς να ξέρουν τι είναι και πως επιδρούν(εδώ δεν ξέρει ο δημιουργός τους),με το συγχώριο αλλά είναι απλά αιμοδότες.Αν δεν ξέρουν τι να κάνουν τα χρήματά τους και στα συστήματά τους,έχουν επιλύσει κάθε άλλο άλλο πρόβλημα(κι ειδικά ακουστικής χώρου κι αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κραδασμών),δικάιωμά τους είναι να τα ξοδεύουν όπως θέλουν.

Τώρα,άν πρέπει όλοι να πληρώσουμε χιλιάρικα,για κάτι που φαίνεται πιστή αντιγραφή,κάποιων "θαυματουργών" αντικειμένων φένγκ σούι,που έχουν παρατεθεί κάπου στην αρχή του θέματος και κάνουν...καλό και στα ρευματικά,θα μου επιτρέψετε να μην πάρω.

Last edited:

Το θέμα είναι ότι άνθρωποι τεχνοκράτες μέχρι εκεί που δεν παίρνει τα χρησιμοποιούν. Αυτό για μένα κάτι λέει.

Να ρωτήσω κάτι μια που είσαι "του χώρου".

Μπας και υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν πια γιατί η διαφορά ήταν προς το χειρότερο;

Μπας και υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν πια γιατί η διαφορά ήταν προς το χειρότερο;

Ο Ελληνας οταν πληρωσει κατι αδρα ακομα και να μην ειναι προς το συμφερον του δυσκολα θα το παραδεχτει.

Φανταζομαι οτι και ο Ελληνας Hi-endας το ιδιο ειναι...

Εδώ μέχρι και ο Τζακ ο Παραμέλισσας στην αγωνία του να πουλήσει τα δικά του purifiers προσπαθεί να δώσει κάποιες επιστημονικοφανείς εξηγήσεις:

http://www.partsconnexion.com/t/audiogon_pix/WEBPAGES/bybee_purifiers.htm

και εδώ

http://www.sixmoons.com/audioreviews/cryotweaks/bybee.html

Είναι όμως προσεκτικός. Ζητάει λιγότερα από τον δικό μας.

Last edited:
Εδώ μέχρι και ο Τζακ ο Παραμέλισσας .....

Είναι όμως προσεκτικός. Ζητάει λιγότερα από τον δικό μας.

Ειναι με το κιλο το κοστος.

Αυτα που βλεπω ειναι μια σταλιτσα.

Βαλε τα υλικα.
Βαλε την εσωτερικη αρχιτεκτονικη που εκει αποδιδονται οι ευεργετικες ιδιοτητες απο οτι εχω καταλαβει.

Οι περι ου ο λογος πετρες ειναι κοτζαμαν αγκωναρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Purifiers του Ν.Μενδρινού....

Δεν θεωρώ ότι είμαι "του χώρου". Θα σου απαντήσω όμως είλικρινά.

Άκουσα σχόλια του στυλ "Μου τεμαχίζει τον ήχο, έφερε τη σκηνή μπροστά" κτλ!

Status
Not open for further replies.