Τα στήσαμε...Τώρα τι κάνουμε;

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Παίδες,χθές το βράδυ,στήθηκε το σύστημα του "μικρού" εξαδέλφου(Leema Xero,Leema Pulse,Trends dac+laptop).

Ομολογώ,ότι είμαι αδαής στα αναγκαία σεταρίσματα,κατεβάσματα,για ν' αρχίσει να τρέχει το σύστημα pc+dac...

Eχει δύο laptop.Ενα μεγάλο Acer που τρέχει Vista κι ένα παλιότερο ίδιας μάρκας,που τρέχει Windows XP.

Εγιναν κάποιες προσπάθειες να κατεβάσουμε το foobar,ένα ISIO...something:flipout:,αλλά απο το μεγάλο pc ακούγαμε σχεδόν μόνο το ...ανεμιστηράκι του μηχανήματος.Δοκιμάσαμε το παλιότερο laptop,το οποίο επαιζε σε κανονικές εντάσεις.Η σύνδεση έγινε μέσω USB κι όταν απελπιστήκαμε,απο την είσοδο ακουστικών των laptops.

Κάπου εκεί,σταμάτησαν οι προσπάθειες,γιατί είχε πάει μία η ώρα το βράδυ...

Θα θέλατε να βοηθήσετε την κατάσταση,περιγράφοντας βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνει,για να παίξει κανονικά με το μεγάλο laptop με τα Vista;

Επειδή πληροφορίες υπάρχουν,αλλά είναι σκορπισμένες σε διάφορα θέματα,νομίζω,ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας τέτοιος οδηγός με όλες τις συναφείς πληροφορίες-προτάσεις σ' ένα θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

(εννοείται,ότι θα πώ στον Μιχάλη να γραφτεί και να συζητάει απευθείας,ο ίδιος μαζί σας)

Last edited:
Στο xp κανονικά πρέπει να αναγνωρίσει την usb συσκευή.
αν όχι...
Θα πάτε στο control panel στον ήχο και θα δείτε αν είναι επιλεγμένη αυτή με το που μπαίνει το usb.
Αν όχι την επιλέγετε μόνοι σας.

Ευχαριστώ Μήτσο,αλλά τα Vista είναι το πρόβλημα,που τρέχει το καλό του laptop...

να του πείς ότι το καλό (μηχάνημα) είναι το άλλο....

Αν δεν το έχεις κάνει, πήγαινε στο:

Control Panel
Harware and Sound
Sound

θα σας βγάλει ένα ξεχωριστό παράθυρο και θα κάνετε "set default" την επιλογή "Digital Output".

Μετά πατάτε το properties για το Digital Output και στην καρτέλα που λέει supported formats, επιλέγετε το sample rate.

Δεν έχω συνδέσει ποτέ DAC με υπολογιστή, αλλά πιστεύω ότι έτσι γίνετε.

Καλή συνέχεια και πες μας αν δουλέψει.

Οι επιλογές που περιγράφω μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κάρτα ήχου.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα drivers γιατί η Trends το διαφημίζει ως plug and play στα Vista και στα XP

πάντως έχω και εγώ ένα vista, αλλά είναι κρυμένα σε ένα ντουλάπι από τη μέρα που αγοράστηκε (εδώ και δυό μήνες).
Αν κάποια στιγμή το βάλω θα .....ενημερώσω....

Δε νομίζω ότι χρειάζεσαι κανένα επιπλέον πρόγραμμα για να λειτουργήσει.

Κανονικά πρέπει να παίζει μέσω του DAC οτιδήποτε θα ακουγόταν κατά τα άλλα από τα ηχεία του υπολογιστή. Μόνο που όταν θα επιλέξεις το Digital Output σαν default, τα ηχεία δεν θα ακούγονται καθόλου και θα παίζει τα πάντα μέσω του DAC. Οπότε αυτό που θα σου λείπει είναι μόνο να επιλέξεις με ποιό πρόγραμμα θα ακούς μουσική (Winamp, WMP ....).

Σας καταράστηκε ο δαίμων του high end. Να πετάξετε πάραυτα από το παράθυρο όλα αυτά τα ποταπά, ψυχρά, απάνθρωπα, αδυσώπητα ψηφιακά λαπτόπχια, και να πάτε να πάρετε αμέσως ένα πικάπ, να παίξετε αγνό βινύλιο!

Σας καταράστηκε ο δαίμων του high end. Να πετάξετε πάραυτα από το παράθυρο όλα αυτά τα ποταπά, ψυχρά, απάνθρωπα, αδυσώπητα ψηφιακά λαπτόπχια, και να πάτε να πάρετε αμέσως ένα πικάπ, να παίξετε αγνό βινύλιο!

Xαχαχαχα!!!

Καλησπέρα και Καλό Μήνα στην κοινότητα

Περι εμού ο λόγος !
Οι υπολογιστές είναι
α) ACER 8920G με λειτουργικό VISTA και
β) ACER 5024WLMi με XP.
και στις 2 περιπτώσεις ακούγεται ο υπολογιστής μέσω των ηχείων.

Όταν συνδέθηκε συσκευή mp3 δεν είχε την παραμόρφωση αυτή.

Με τις παρατηρήσεις του Ge0rge δεν βρήκα κάποια βελτίωση...

Παίδες,χθές το βράδυ,στήθηκε το σύστημα του "μικρού" εξαδέλφου(Leema Xero,Leema Pulse,Trends dac+laptop).

Ομολογώ,ότι είμαι αδαής στα αναγκαία σεταρίσματα,κατεβάσματα,για ν' αρχίσει να τρέχει το σύστημα pc+dac...

[....snip....]

(εννοείται,ότι θα πώ στον Μιχάλη να γραφτεί και να συζητάει απευθείας,ο ίδιος μαζί σας)

Λοιπόν, μιλώντας για το laptop με τα Vista (ως καλύτερη επιλογή), ξεκινάτε από εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18596, μόνο που φροντίζετε αντί του Kernel Streaming support plugin να κατεβάσετε και περάσετε το WASAPI Plugin (βλέπε εδώ). Προσοχή τα Vista να έχουν εγκατεστημένο SP1.

Υποψιάζομαι ότι ο λόγος που δεν παίρνατε ήχο από τον Trends (και στις δυο περιπτώσεις) είναι ότι δεν το επιλέξατε ως Output Device:

foobar_3.gif

Όπου SigmaTel Audio στην παραπάνω εικόνα πρέπει να εμφανιστεί το Trends.
Μπορεί να μην φαίνεται ως "Trends", αλλά ως "USB Audio Device" ή κάτι παρεμφερές.

Άπαιχτος!!! :flipout: :grinning-smiley-043

Φιλικά
Γιώργος.

Κάτω από vista για bit-exact και άλλα καλούδια θέλετε το wasapi http://www.foobar2000.org/?page=Download

Ο θόρυβος που ακούσατε από laptop μπορεί να προέρχεται από θορυβώδες τροφοδοτικό και θέματα ρεύματος. Κάντε μια δοκιμή χωρίς να φορτίζει το laptop - μόνο με τη μπαταρία του.

Καλησπέρα και Καλό Μήνα στην κοινότητα

Περι εμού ο λόγος !
Οι υπολογιστές είναι
α) ACER 8920G με λειτουργικό VISTA και
β) ACER 5024WLMi με XP.
και στις 2 περιπτώσεις ακούγεται ο υπολογιστής μέσω των ηχείων.

Όταν συνδέθηκε συσκευή mp3 δεν είχε την παραμόρφωση αυτή.

Με τις παρατηρήσεις του Ge0rge δεν βρήκα κάποια βελτίωση...

Μιχαλη, εγω το κανω τουλάχιστο 2 φορες την ημερα που αλλαζω απο ενα συστημα στο αλλο με vista.
οπως σου το ειπε καποιος δε θυμαμαι
control panel
hardware and sound
sound
και θα σου ανοιξει ενα πινακάκι
στο πινακάκι θα δεις επιλογες rca (αναλογική), spdif (ψηφιακη) και τριτη usb το λεει speakers και απο κατω usb
δηλαδη τρεις εξοδους, δυο απο τη καρτα του υπολογιστη και μια απο τη usb με παρακαμψη της καρτας κατευθειαν στο dac.
προσεξε
κλικαρεις στο usb και θα σου αναψει απο κατω το set default
ξανακλικαρεις στο δευτερο και μετα πατας ok
τοτε θα μεταφερθει η ενδειξη της εξοδου (εχω ενα πρασινο μικρο εικονιδιο)
και εισαι οκ
αν συναντησεις προβλημα στειλε πμ

αν δεν δεις ενδειξη usb στο πινακακι με τις εξοδους, ψαξε το dac
πρεπει να εχει ενα κουμπι κατι να του δινεις εισοδο απο την usb

Μιχαλη, εγω το κανω τουλάχιστο 2 φορες την ημερα που αλλαζω απο ενα συστημα στο αλλο με vista.
οπως σου το ειπε καποιος δε θυμαμαι
control panel
hardware and sound
sound
και θα σου ανοιξει ενα πινακάκι
στο πινακάκι θα δεις επιλογες rca (αναλογική), spdif (ψηφιακη) και τριτη usb το λεει speakers και απο κατω usb
δηλαδη τρεις εξοδους, δυο απο τη καρτα του υπολογιστη και μια απο τη usb με παρακαμψη της καρτας κατευθειαν στο dac.
προσεξε
κλικαρεις στο usb και θα σου αναψει απο κατω το set default
ξανακλικαρεις στο δευτερο και μετα πατας ok
τοτε θα μεταφερθει η ενδειξη της εξοδου (εχω ενα πρασινο μικρο εικονιδιο)
και εισαι οκ
αν συναντησεις προβλημα στειλε πμ

Επίσεις, υπάρχουν επιλογές για τα supported sample rates του receiver που πρέπει να τα επιλέξει ο χρήστης όπως είπα και φαντάζομαι ότι αν δεν επιλέξει το σωστό, μπορεί και να μην παίξει. Επίσης υπάρχει στο ίδιο παράθυρο, σε ξεχωριστό tab, επιλογή για να ρυθμίσεις την ένταση του ήχου που βγαίνει ψηφιακά.

sorry που θα το ξαναπώ, αλλά δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η έλειψη κάποιου driver, διότι η εταιρεία το διαφημίζει ως plug and play ακόμα και στα XP, που για 'μένα σημαίνει ότι είναι θέμα ρυθμίσεων στα Windows για να μπορέσει να παίξει σωστά.

Last edited: