Tα tracks της 10ετιας...

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Tελειωνει η δεκαετια και θα πηξουμε στις λιστες, ετσι κι αλλιως. Ας ξεκινησουμε λοιπον.

Πεντε ο καθενας.

Tracks απο καταξιωμενα ονοματα ή που ακουστηκαν αρκετα ή που, γενικως, επαιξαν σημαντικο ρολο στη μουσικη των τελευταιων ετων. Οχι, απαραιτητα, τα απολυτως καλυτερα και οχι tracks που τα γνωριζουμε εμεις, 2 φιλοι μας και αλλοι 300 στον υπολοιπο κοσμο.

1) Outkast - Hey Ya!
2) Bob Dylan - Ain't talking
3) Eminem - Loose yourself
4) White Stripes - Seven Nation Army
5) Arcade Fire - Neighborhood #1 (Tunnels)

Ειμαι βεβαιος μονο για το #1. Τα υπολοιπα παιζονται...

http://www.youtube.com/watch?v=LIv8-tYorRk

είδα λίστα και χάρηκα....αλλά tracks ; σαν να λέμε 45άρια ; Δεν μπορώ να απαντήσω

Τracks γενικα, βρε Δημητρη. Τα singles, οπως τα ξεραμε, ουσιαστικα εχουν εξαφανιστει. Γυρισαμε στη δεκαετια του 50, κατα μια εννοια, στην εποχη των τραγουδιων!

Τracks γενικα, βρε Δημητρη. Τα singles, οπως τα ξεραμε, ουσιαστικα εχουν εξαφανιστει. Γυρισαμε στη δεκαετια του 50, κατα μια εννοια, στην εποχη των τραγουδιων!

πάντοτε υπεστήριζα πως εκεί γυρίσαμε. Το downloading είναι η καταστροφή της μουσικής με αξιώσεις και ο θρίαμβος του σαχλαμπούχλα τραγουδιού . Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βοηθήσω σε αυτη τη λίστα . Να σκεφτείς ότι από υτά που αναφέρεις τα 4 δεν μου λένε κάτι , και αυτό του Ντύλαν δεν θυμάμαι που αντιστοιχεί ο τίτλος .

1)Johnny Cash:The Man comes around απο το American V.
2)Bob Dylan :Mississippi...Love and Theft.
3)Robert Wyatt:Come as You Are...Comicopera.
4)John Cale:The Ballad of Cable Hogue..Circus(το τραγούδι ειναι παλιότερο αλλά στην εκδοχή τού Live τού 2007 το θεωρώ σάν καινούριο).
5)Black River Song.Angels of Light απο το We Are Him..

Aναγκαστικά επέλεξα κομματια από albums που αγόρασα,πλήν Jazz και Κλασσικής.
Εξυπακούεται πώς δέν έχω και τη πληρέστερη ενημέρωση γιά την σύγχρονη Μουσική Σκηνή,αλλά σήμερα που γινεται η ερώτηση επιλέγω τα 5 προαναφερθέντα τραγούδια.

Εμ, το'ξερα πως αυτη ειναι η δυσκολη λιστα και οχι η αλλη, με τα αλμπουμ;)

Nομίζω πως πλέον δεν είμαι σε θέση , ούτε λίστα με τα καλύτερα άλμπουμς της δεκαετίας μπορώ να βάλω . Για άνοιξε κανα θέμα και βλέπουμε . :music-smiley-005:

Sparks: Perfume ('Hello Young Lovers')
Johnny Cash: The Devil's Right Hand ('Unearthed')
Get Well Soon: I Sold My Hand For Food, So Please Feed Me ('Rest Now Weary Head. You Will Get Well Soon')
Lou Reed: White Prism ('Ecstasy')
Sleater-Kinney: Jumpers ('The Woods')

runners up:
Was (Not Was): Forget Everything ('Boo')
Bob Dylan: High Water (τη live εκδοχή από το 'Tell Tale Signs')

Aλμπουμ της δεκαετίας, αβλεπί Brian Wilson: Smile *****

Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

Sparks: Perfume ('Hello Young Lovers')
Get Well Soon: I Sold My Hand For Food, So Please Feed Me ('Rest Now Weary Head. You Will Get Well Soon')

Kομματαρες και τα δυο Κωστα. Το perfume ειναι το αγαπημενο μου των Sparks. Oσο για το αλμπουμ της δεκαετιας, ας μην το σχολιασω.

'Η μαλλον, θα το σχολιασω. Ε, οχι!!!!!!!!:7SFGSFG:

Η δεκαετία αυτή είναι η πρώτη που έζησα ολοκληρωμένα μουσικά, καθώς το 90' ημουν γύρω στα 8 και το μουσικό μου ενδιαφέρων περιορίζοταν στα στρουμφάκια...
Δύσκολη επιλογή αλλά θα επιχειρήσω να κάνω μια λίστα.
Χωρίς συγκεκριμένη σειρά λοιπόν έχουμε:

1. Moby - Why does my Heart feel so bad.

Τεχνικώς δεν ανήκει στην δεκαετία μιας και ο δίσκος (Play) κυκλοφόρησε μέσα στο 1999. Παρόλα αυτά ήταν το 2000 που έγινε γνωστός και τότε τον πρωτοακουσα και εγώ. Πολύ δυνατός δίσκος, με υπέροχα κομμάτια. Το συγκεκριμένο ήταν το αγαπημένο μου και το ακούω και σήμερα πολύ ευχάριστα. Συνδιασμένο με πολύ ταιριαστό βίντεο βγάζει πολύ συναίσθημα.

2. Jamie Cullum - Get Your Way

Ο δίσκος του Cullum, Catching Tales είχε μείνει στην σιντέρια για σχεδόν 6 μήνες. Τον άκουγα ασταμάτητα. Νεο-τζαζ, ψαγμενο-ποπ, δεν ξέρω πώς ονομάζεται τώρα ο ήχος του μικρού αλλά ήταν πολύ φρέσκος και ζωντανός. Το πρώτο κομμάτι αυτού ξεχωρίζει για τον ρυθμό του και το θέμα του που πολύ εύστοχα περιγράφει στους στίχους του. Το παίχνίδι του φλερτ.

2.The Coral - Dreaming of You

2.The Coral - Dreaming of You

Αρχικά μπήκε σαν runner up αλλά ακούγοντας το πάλι κατάλαβα οτι ανήκει στην πεντάδα. Ίσως περισσότερο λόγω συναισθηματικής φόρτισης απο καθαρά μουσικά κριτήρια, αλλά δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Σύντομο, με νέυρο. Μου μιλάει και ο στίχος. Πολύ...

4.Razorlight - Golden Touch

Όταν το πρωτοάκουσα αυτό, το προσπέρασα χωρίς να δώσω ιδιέτερη σημασία. Μερικούς μήνες αργότερα γυρνώντας Θεσσαλονίκη βρέθηκα σε μπλόκο αγροτών να περιμένω ώρες και μοναδικό cd μαζί μου αυτό, το άκουσα αρκετές φορές και μέχρι να φτάσω το είχα καταλάβει.

5.Killers - All the things i've done

Η επιτυχία που είχε σχεδόν με ενόχλησε, καθώς όταν πρωτοκυκλοφόρησε το άλμπουμ όλοι είχαν σταθεί στα (πολύ καλά εξίσου) Mr.Brightside και Somebody told me, και αισθανόμουνοτι είχα βρεί έναν μικρό θησαυρό. Αλλά είναι πολύ καλό για να μείνει κρυμένο, και έτσι κινδύνεψε να γίνει (μηπως έγινε κιόλας?) ολίγουν σούπα. Ευτυχώς ένα καλο τραγούδι μπορεί να ξεπεράσει την επιτυχία του.

Runner Up
Mark Ronson - Stop Me

Τό είχα αρχικά στην θέση 3 αλλά του έφαγε την θέση άλλος...
Δεν έχω πολλά να πώ για το συγκεκριμένο. Αποτελεί remake του παλαιότερου των Smiths, αλλά στην ουσία πρόκειτε για καινούργιο κομμάτι. Πολύ δυνατός ρυθμός, ήχος που έγινε μόδα. Ακούγεται απο το πρωί για χαλάρωμα μέχρι το βράδυ για χορό.
Αυτά, αν και άμα το ψάξεις μπορείς να κάνεις άπειρες τέτοιες λίστες. Αφήνω απέξω πολλά κομμάτια και καλλιτέχνες (Morissey, MGMT, Gnarls Barkley, Coldplay, και πολλούς άλλους) αλλά...

Re: Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

Oσο για το αλμπουμ της δεκαετιας, ας μην το σχολιασω.

'Η μαλλον, θα το σχολιασω. Ε, οχι!!!!!!!!

Eίναι πολύ ...Ειδικός τύπος δίσκου Πέτρο, σύμφωνοι.
Αλλά, πέρα από το θράσος του -το οποίο ακόμα και σήμερα το βρίσκω απύθμενο- είναι ένας δίσκος γεμάτος σεβασμό για οτιδήποτε γύρω του και, ταυτόχρονα, με πολύ έντονη την ανάγκη να είναι πέρα για πέρα εικονοκλαστικός.
Τεράστιο φορτίο για έναν pop δίσκο, πράγματι.
Εγώ, να καταλάβεις, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική και ακούω δίσκους, δεν έχω ποτέ μου ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο.

Last edited:
φυσικά και καταλαβαίνω -απόλυτα- όποιον δεν του αρέσει.
Είναι τελείως Απροσάρμοστο άλμπουμ το Smile.
Ονειροβασία κανονική, Too much για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Οι Beach Boys πριν από το Pet Sounds, για μένα, Δεν υπάρχουν.
Στο Pet, βασικά, επίσης δεν υπάρχουν: όλο το Pet είναι Αυτός.
Πρέπει κάποιος να κοινωνήσει καλά το Pet και μετά να προχωρήσει στο Smile.
Δύσκολα πράγματα...ειδικά με όλους αυτούς τους ...Hit-makers να συνωστίζονται γύρω μας, με τις 'μόδες' να αλλάζουν κάθε βδομάδα, με τα μεγάφωνα να μας ξεκουφαίνουν κάθε τρείς και λίγο αναγγέλοντας το New Big Thing.
Πόσο 'αφ υψηλού' τα ατενίζει όλα αυτά το Smile!
Eνας πρίγκιπας ανάμεσα σε αργυραμοιβούς και λαντζέρηδες, ένας ευγενής ανάμεσα σε χυδαίους και καμποτίνους.
Φυσικά και είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Φυσικά και η θέση του είναι στο τρελλάδικο.

Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

φυσικά και καταλαβαίνω -απόλυτα- όποιον δεν του αρέσει.
Είναι τελείως Απροσάρμοστο άλμπουμ το Smile.
Ονειροβασία κανονική, Too much για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Οι Beach Boys πριν από το Pet Sounds, για μένα, Δεν υπάρχουν.
Στο Pet, βασικά, επίσης δεν υπάρχουν: όλο το Pet είναι Αυτός.
Πρέπει κάποιος να κοινωνήσει καλά το Pet και μετά να προχωρήσει στο Smile.
Δύσκολα πράγματα...ειδικά με όλους αυτούς τους ...Hit-makers να συνωστίζονται γύρω μας, με τις 'μόδες' να αλλάζουν κάθε βδομάδα, με τα μεγάφωνα να μας ξεκουφαίνουν κάθε τρείς και λίγο αναγγέλοντας το New Big Thing.
Πόσο 'αφ υψηλού' τα ατενίζει όλα αυτά το Smile!
Eνας πρίγκιπας ανάμεσα σε αργυραμοιβούς και λαντζέρηδες, ένας ευγενής ανάμεσα σε χυδαίους και καμποτίνους.
Φυσικά και είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Φυσικά και η θέση του είναι στο τρελλάδικο.

Kωστα, το Smile δεν ειναι ο δισκος που εχει "στοιχιωσει" τη δεκαετια. Ειναι μεν ο δισκος για εσενα και για μερικους ακομα, αλλα δε νομιζω πως η αναφορα στη δεκαετια του 2000 θα ξεκινα με το Smile.

Re: Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

Kωστα, το Smile δεν ειναι ο δισκος που εχει "στοιχιωσει" τη δεκαετια. Ειναι μεν ο δισκος για εσενα και για μερικους ακομα, αλλα δε νομιζω πως η αναφορα στη δεκαετια του 2000 θα ξεκινα με το Smile.

μα προσωπικές απόψεις ζήτησες.
και τέτοια έδωσα.
και δεν είπα ο πιο καθοριστικός.
είπα ο καλύτερος. Το Τοτέμ. για μένα πάντα.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου -Να βγαίνεις απ' το όνειρο
Kaada/Patton – Invocation
The Black Heart Procession - The spell
Blue Foundation - My Day
Portishead - We Carry On
Dengue Fever - One thousand tears of a tarantula

Πολύ δύσκολο θέμα Πέτρο. Αυτά μου ήρθανε πρώτα. Ίσως να μην είναι τα καλύτερα, πάντως είναι μερικά από αυτά που έχω βιώσει πιο έντονα. Νομίζω ότι με εξαίρεση τα δύο πρώτα τα υπόλοιπα μπορούν να αλλάζουν ανά πεντάλεπτο.
Θα επανέλθω μάλλον….

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tα tracks της 10ετιας...

Εγώ, να καταλάβεις, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική και ακούω δίσκους, δεν έχω ποτέ μου ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο.

είναι οι στιγμές που θέλω να σου ρίξω κουτουλιά :ernaehrung004:

είναι οι στιγμές που θέλω να σου ρίξω κουτουλιά :ernaehrung004:

και για να μην θεωρηθεί "περίεργο" ή επιθετικό το ποστ μου , το εξηγώ.
Αδυνατώ να καταλάβω , αδυνατεί να χωρέσει ο νούς μου , πως ένας άνθρωπος , τον οποίο θεωρώ μορφωμένο, ευρύτερης παιδείας , οξύτατης διανοίας , με εξαιρετικές γνώσεις στη μουσική , με εξόχως εύστοχες και περιεκτικές επισημάνσεις που εντός δύο γραμμών μπορούν να αλλάξουν άρδην τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει κανείς την Τέχνη γενικότερα και την Μουσική ειδικότερα , τον οποίον παρακολουθώ συγγράφοντα από 30ετίας και πλέον και άρα έχει διαμορφώσει εν πολλοίς και τα δικά μου αισθητικά κριτήρια , ε πως λοιπόν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ακούει αυτή την μαλακία και να την θεωρεί σημαντική . Ουφ τα είπα . Τώρα απλώς θέλω να σου ρίξω την κουτουλιά που λέγαμε . :ernaehrung004:

Last edited:

Αδυνατώ να καταλάβω , αδυνατεί να χωρέσει ο νούς μου , πως ένας άνθρωπος , τον οποίο θεωρώ μορφωμένο, ευρύτερης παιδείας , οξύτατης διανοίας , με εξαιρετικές γνώσεις στη μουσική , με εξόχως εύστοχες και περιεκτικές επισημάνσεις που εντός δύο γραμμών μπορούν να αλλάξουν άρδην τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει κανείς την Τέχνη γενικότερα και την Μουσική ειδικότερα , τον οποίον παρακολουθώ συγγράφοντα από 30ετίας και πλέον και άρα έχει διαμορφώσει εν πολλοίς και τα δικά μου αισθητικά κριτήρια , ε πως λοιπόν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ακούει αυτή την μαλακία και να την θεωρεί σημαντική . Ουφ τα είπα . Τώρα απλώς θέλω να σου ρίξω την κουτουλιά που λέγαμε . :ernaehrung004:

Το ποστ της Χρονιάς :worshippy:
(Λύμπε, no offense :D)

Last edited by a moderator:

"and it makes me wonder..."

Last edited by a moderator: