Η δεκαετία αυτή είναι η πρώτη που έζησα ολοκληρωμένα μουσικά, καθώς το 90' ημουν γύρω στα 8 και το μουσικό μου ενδιαφέρων περιορίζοταν στα στρουμφάκια...
Δύσκολη επιλογή αλλά θα επιχειρήσω να κάνω μια λίστα.
Χωρίς συγκεκριμένη σειρά λοιπόν έχουμε:
1. Moby - Why does my Heart feel so bad.
Τεχνικώς δεν ανήκει στην δεκαετία μιας και ο δίσκος (Play) κυκλοφόρησε μέσα στο 1999. Παρόλα αυτά ήταν το 2000 που έγινε γνωστός και τότε τον πρωτοακουσα και εγώ. Πολύ δυνατός δίσκος, με υπέροχα κομμάτια. Το συγκεκριμένο ήταν το αγαπημένο μου και το ακούω και σήμερα πολύ ευχάριστα. Συνδιασμένο με πολύ ταιριαστό βίντεο βγάζει πολύ συναίσθημα.
2. Jamie Cullum - Get Your Way
Ο δίσκος του Cullum, Catching Tales είχε μείνει στην σιντέρια για σχεδόν 6 μήνες. Τον άκουγα ασταμάτητα. Νεο-τζαζ, ψαγμενο-ποπ, δεν ξέρω πώς ονομάζεται τώρα ο ήχος του μικρού αλλά ήταν πολύ φρέσκος και ζωντανός. Το πρώτο κομμάτι αυτού ξεχωρίζει για τον ρυθμό του και το θέμα του που πολύ εύστοχα περιγράφει στους στίχους του. Το παίχνίδι του φλερτ.
2.The Coral - Dreaming of You
2.The Coral - Dreaming of You
Αρχικά μπήκε σαν runner up αλλά ακούγοντας το πάλι κατάλαβα οτι ανήκει στην πεντάδα. Ίσως περισσότερο λόγω συναισθηματικής φόρτισης απο καθαρά μουσικά κριτήρια, αλλά δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Σύντομο, με νέυρο. Μου μιλάει και ο στίχος. Πολύ...
4.Razorlight - Golden Touch
Όταν το πρωτοάκουσα αυτό, το προσπέρασα χωρίς να δώσω ιδιέτερη σημασία. Μερικούς μήνες αργότερα γυρνώντας Θεσσαλονίκη βρέθηκα σε μπλόκο αγροτών να περιμένω ώρες και μοναδικό cd μαζί μου αυτό, το άκουσα αρκετές φορές και μέχρι να φτάσω το είχα καταλάβει.
5.Killers - All the things i've done
Η επιτυχία που είχε σχεδόν με ενόχλησε, καθώς όταν πρωτοκυκλοφόρησε το άλμπουμ όλοι είχαν σταθεί στα (πολύ καλά εξίσου) Mr.Brightside και Somebody told me, και αισθανόμουνοτι είχα βρεί έναν μικρό θησαυρό. Αλλά είναι πολύ καλό για να μείνει κρυμένο, και έτσι κινδύνεψε να γίνει (μηπως έγινε κιόλας?) ολίγουν σούπα. Ευτυχώς ένα καλο τραγούδι μπορεί να ξεπεράσει την επιτυχία του.
Runner Up
Mark Ronson - Stop Me
Τό είχα αρχικά στην θέση 3 αλλά του έφαγε την θέση άλλος...
Δεν έχω πολλά να πώ για το συγκεκριμένο. Αποτελεί remake του παλαιότερου των Smiths, αλλά στην ουσία πρόκειτε για καινούργιο κομμάτι. Πολύ δυνατός ρυθμός, ήχος που έγινε μόδα. Ακούγεται απο το πρωί για χαλάρωμα μέχρι το βράδυ για χορό.
Αυτά, αν και άμα το ψάξεις μπορείς να κάνεις άπειρες τέτοιες λίστες. Αφήνω απέξω πολλά κομμάτια και καλλιτέχνες (Morissey, MGMT, Gnarls Barkley, Coldplay, και πολλούς άλλους) αλλά...