Tablet Mac...

Re: Απάντηση: Tablet Mac...

Νεότερα από εδώ:

•Display:
◦9.6″ widescreen multi-touch display (by WinTek)
◦1440-by-1050-pixel resolution at 489 ppi
◦Fingerprint-resistant oleophobic coating
•Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.13GHz
•Memory: DDR2 2 GB @ 667 MHz
•Video: nVidia GeForce 9400M
•Storage: 64 GB flash drive
•Optical drive: Apple SuperDrive with DVD±RW and CD-RW
•Wireless:
◦Integrated Wi-Fi 802.11b/g
◦3G: HSDPA (through AT&T)
◦Bluetooth 2.1 + EDR
•Location tools:
◦Assisted GPS (aGPS)
◦Digital compass
•Battery: Built-in rechargeable lithium-ion battery (by DynaPak)
•Usage time:
◦Internet: up to 6 hours on 3G
◦Internet: up to 12 hours on Wi-Fi
◦Video playback: up to 12 hours
•Sensors:
◦Accelerometer
◦Proximity sensor
◦Ambient light sensor
•Colors:
◦black with silver or
◦white with silver
•Software:
◦Mac OS X 10.6 with touch-enabled interface
•Price level:
◦$899 USD, 799 EUR

αμα ισχυουν αυτα το μηχανακι τα σπαει!!! :grinning-smiley-043

επισης εαν κανει οσα υποσχεται να δω ποτε θα προλαβαινουμε να το φορτησουμε!

Last edited:
Δεν ξέρω...
μετά την επιλογή του απλού arm (:grinning-smiley-043) στο iPhone περίμενα άλλα...

Κάπου είχα διαβάσει για διπλοπύρηνο Arm Cortex 9 dual core και είχα χαρεί, αφού η κατανάλωση θα έπεφτε κάπου στα 250mWatts (!) ανά πυρήνα με παράλληλα μεγαλύτερη απόδοση από τους αντίστοιχους της intel

Κατά τα λοιπά
τα παραπάνω φιμολογούμενα χαρακτιριστικά μου αρκούν με το παραπάνω και αν η τιμή παίξει γύρω από τα 800ευρώ θα είναι σοβαρό το δέλεαρ

Μισό λεπτό για να καταλάβω. Τι ακριβώς παραπάνω θα κάνει από ένα πλήρες laptop; (διότι με 800 ευρώ εννοείται ότι αγοράζεις σήμερα πλήρες laptop και με 15άρα οθόνη, όχι 10).
Λόγω της touch οθόνης και της ντιζαϊνιάς γενικότερα;

Επιπλέον, δεν είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς με μια οθόνη 10" "γυμνή"; εννοώ χωρίς προστασία/καπάκι. Διότι αυτό ούτε σε τσέπη μπαίνει για προστασία σαν το iphone ούτε το κουβαλάς με "ελαφρά την καρδία".

Υπόψιν δεν τα γράφω για αντιπαράθεση, εξάλλου είμαι φανατικός iphonάκιας, αλλά θα ήθελα με επιχειρήματα να μου πει κάποιος γιατί να επιλέξω αυτό από ένα ελαφρύ laptop.
Και για να διευκολύνουμε την συζήτηση, βγάζω ΕΚΤΟΣ το οικονομικό. Ας υποθέσουμε ότι π.χ. και τα δύο μπορούμε να τα πάρουμε δωρεάν.

Πάντως μην μου πείτε για δουλειά. Εχοντας δει 10" netbook, προσωπικά ούτε κατά διάνοια δεν μπορείς να κάνεις δουλειά. Για internet, άντε και email είναι οι 10".

Re: Απάντηση: Tablet Mac...

Μισό λεπτό για να καταλάβω. Τι ακριβώς παραπάνω θα κάνει από ένα πλήρες laptop; (διότι με 800 ευρώ εννοείται ότι αγοράζεις σήμερα πλήρες laptop και με 15άρα οθόνη, όχι 10).
Λόγω της touch οθόνης και της ντιζαϊνιάς γενικότερα;

Επιπλέον, δεν είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς με μια οθόνη 10" "γυμνή"; εννοώ χωρίς προστασία/καπάκι. Διότι αυτό ούτε σε τσέπη μπαίνει για προστασία σαν το iphone ούτε το κουβαλάς με "ελαφρά την καρδία".

Υπόψιν δεν τα γράφω για αντιπαράθεση, εξάλλου είμαι φανατικός iphonάκιας, αλλά θα ήθελα με επιχειρήματα να μου πει κάποιος γιατί να επιλέξω αυτό από ένα ελαφρύ laptop.
Και για να διευκολύνουμε την συζήτηση, βγάζω ΕΚΤΟΣ το οικονομικό. Ας υποθέσουμε ότι π.χ. και τα δύο μπορούμε να τα πάρουμε δωρεάν.

Μιας και χρησιμοποιώ και HP tablet να πω ότι είναι βολικότατα για χρήση σε διακοπές – ξάπλα στην άμμο κ.ο.κ.
Τουλάχιστον τα Tablet της HP έχουν επικάλυψη στην οθόνη που δε χαράζετε ακόμα και αν προσπαθήσεις.

Μα φυσικά μιλάμε για την touch οθόνη, για το βάρος, για την ευκολία που το κρατάς και πάει λέγοντας. Εννοείται ότι δεν κάνεις κανονική δουλειά όπως με ένα laptop αλλά κάνεις δουλειά καναπέ και παραλίας. Εγώ προσωπικά το θέλω για internet, cdisplay (comic book reader), ebooks και χειρισμό των μηχανημάτων (router, NAS, HTPC κτλ).

Μάλλον δεν είμαι ο αρμοδιότερος γιά να απαντήσω και θα μιλήσω γιά την πλευρά μου μόνο.

Από καιρό ψάχνομαι γιά ένα διαχειριστή των ψηφιοποιημένων μουσικών μου
(τώρα το κάνω με pc που σημαίνει +οθόνη +πληκτρολόγιο +ποντίκι)
που να έχει τα βασικά

Φίλος που επέλεξε τη λύση squeezebox έχει συχνά προβλήματα διακοπής της μουσικής ροής με το πισί του και τώρα ψάχνει κάποιο mac
Ένα laptop έχει φουρφούρι –α που σημαίνει βρόμικο ρεύμα (μην ξεχνάς πως το αντιμετωπίζω σαν hiend συσκευή)
Ένα desktop καίει πολύ

Αν, τώρα, μπορώ επιπλέον να έχω πάντα μαζί μου κείμενα, φωτό και απροβλημάτιστο λειτουργικό τα 800ευρώ δεν είναι και πολλά

Orange exec confirms Apple tablet with 3G, webcam

islate.png

O Stephane Richard, αντιπρόεδρος της France Telecom/Οrange, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Apple tablet με υποστήριξη 3G και webcam.

H αποκάλυψη αυτή έγινε στα πλαίσια μιας συνέντευξης που έδωσε ο Richard. Όταν ρωτήθηκε για την παρουσίαση του tablet
τις επόμενες μέρες από την Apple απάντησε με ένα απλό…ναι! Συνέχισε επιβεβαιώνοντας ότι θα διαθέτει και webcam αλλά
και ότι οι πελάτες της Orange θα επωφεληθούν από τη νέα συσκευή υπαινίσσοντας της υποστηρίξη 3G.

Ο διάλογος είχε ως εξής: said:
Elkabbach: According to weekly Le Point, in a couple of days Apple will be launching its tablet computer…
Richard: Yes.
Elkabbach: …equipped with a webcam.
Richard: Yes.
Elkabbach: Are Orange customers going to be able to enjoy it?
Richard: Of course!

To iTablet/iSlate αναμένεται να παρουσιαστεί στις 27 Γενάρη μαζί με ένα preview του iPhone OS 4.0

(πηγή: iPhoneHellas)

Θα παρουσιαστεί Γενάρη

Θα ανακοινωθεί shipment τον Μαι

Θα καθυστερήσει 2 μήνες

Θα ξεκινήσουν τα πρώτα κομμάτια τον Ιούλη

Θα είναι out of stock για κάνα δίμηνο.

Μετά θα αρχίσουν οι αποστολές από Σεπτ

Οκτ τα πρώτα κομμάτια στα χέρια μας

Δεκ νέο μοντέλο.

Deja vu.... -bye-

Περιμένω την ώρα που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι τέτοιο ως ''remote'' για το pc (+ mac?) media player μας....

Να μπορείς δλδ πχ να διαλέγεις από εκεί (με cover flow κλπ) το ριπαρισμένο CDακι που θα ακούσεις απο τον server σου και να το ακούς από το κυρίως σύστημά σου (αλλά όχι μέσω itunes).

Παντως το βλεπεις και σου τρεχουν τα σάλια όντως...

Last edited:
Από http://www.mobilitysite.com/2010/01/wall-street-journal-interview-with-steve-jobs/

Απόσμασμα συνέντευξης του Jobs στην Wall street journal Που επιβεβαιώνει το tablet.

I just received a “teaser” from the Wall Street Journal about an interview in tomorrow’s edition with Steve Jobs. The title of the article is Apple Sees New Money in Old Media. Here’s the tease:

With the new tablet device that is debuting next week, Apple Inc. Chief Executive Steve Jobs is betting he can reshape businesses like textbooks, newspapers and television much the way his iPod revamped the music industry—and expand Apple’s influence and revenue as a content middleman.

In developing the device, Apple focused on the role the gadget could play in homes and in classrooms, say people familiar with the situation. The company envisions that the tablet can be shared by multiple family members to read news and check email in homes, these people say.

For classrooms, Apple has been exploring electronic-textbook …

Οι σημαντικότερες φήμες/πληροφορίες σχετικά με το αναμενόμενο Tablet της Apple:

1.ΤοApple Tablet μοιάζει με ένα μεγαλύτερο αλλά λεπτότερο iPhone 1st Gen το οποίο θα χρησιμοποιεί την μπαταρία των MacBook.

Σύμφωνα με τις πηγές του appleinsider η συσκευή μοιάζει πάρα πολύ με το παρακάτω
Tablet Concept το οποίο δημοσιεύτηκε από τον Flickr user Fotoboer.nl

appletabletipadislate.jpg

Nestled in an aluminum shell that leverages the Apple’s expertise in unibody construction but thinner proportionality than the original iPhone, the tablet reportedly sports all of the same buttons found on the handset, right down to its iconic home button — which, like the volume toggle, is missing from the rendering.

Similarly, the tablet is said to sport all the same in/out connectivity as the current iPhone 3GS, including a 3.5-mm stereo headphone jack, built-in speaker grills, a microphone, GPS, 3G connectivity and a 30-pin dock connector. Like the rendering, its 10-inch display is framed by a black border that bleeds into its wrap-around aluminum enclosure.

2. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες (!) πηγές του iLounge το Apple Tablet θα διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

a) Double Dock Connectors
We’re hearing that the tablet is going to have one on the vertical bottom edge and one on the horizontal bottom edge, enabling this device for the first time to be both mounted and charged either in portrait or landscape mode. iPhone and iPod touch users have long had to deal with the unusual sight of a cable or hard-mounted connector sticking out of the side of their devices when it’s being used as a widescreen video or game player, and accessory companies have struggled for the past three years to figure out ways to accommodate Cover Flow and the like in their speakers and docks. Two Dock Connectors fixes this, and depending on how Apple handles multiple accessory connections, could have some other nice benefits, as well.
b) Antenna Compartment
The various reports of the tablet’s iPhone-ish-ness continue with the antenna compartment, which like the original iPhone has a long rear stripe for wireless radio broadcasting. This is necessary due to the metal used in the rest of the shell, which would inhibit radio performance, and the size of the stripe—not an iPod touch-sized pill—suggests room for nice-sized antennas, and 802.11n compatibility.

(πηγή: iPhoneHellas)

Τελευταίες φήμες πριν την ανακοίνωση :

"It will run all the applications of the iPhone and iPod Touch, have a persistent wireless connection over 3G cellphone networks and Wi-Fi, and will be built with a 10-inch color display, allowing newspapers, magazines and book publishers to deliver their products with an eye to the design that had grabbed readers in print."

002701-mediamarkt_500.jpg

Τα Mediamarkt μιλάνε (ή καλύτερα μιλούσαν γιατί το έβγαλαν από την σελίδα) για 1η Μαίου, 499,00 eu με συμβόλαιο στην T-Mobile, 899,00 χωρίς.