Tablet ως ψηφιακή πηγή;

swter

New member
23 February 2008
96
αθήνα
[Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές αν το πόσταρα σε λάθος κατηγορία] Λοιπόν, λάπτοπ (με φθηνή εξωτερική κάρτα ήχου) υπάρχει στο σπίτι, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμα εγκατεστημένο στο στερεοφωνικό. Το επόμενο διάστημα προσανατολίζομαι στην αγορά του DAC της DENON (DA 300 USB) για να συνδέσω το DVD και την TV, και θα ήθελα να ρωτήσω, αν πιστεύετε ότι ένα σχετικά φθηνό tablet μπορεί να παίξει τον ρόλο της πηγής συνδεδεμένο (ενσύρματα) στο DENON ή υπάρχουν περιορισμοί είτε στην αναπαραγωγή (αναφέρομαι σε hi-fi καταστάσεις, δεν έχω σύστημα αναφοράς, δεν ψάχνομαι για DSD, το θέλω για ιντερνετικό ραδιόφωνο και για mp3 όσο και για FLAC) είτε στη συνδεσιμότητα (νομίζω ότι τα πιο φθηνά -ειδικά τα android- δεν έχουν ούτε usb audio out ή δεν έχουν 2 usb – τη μία θα την ήθελα για να του συνδέσω εξωτερικό σκληρό). Υπάρχει κάποιο προσιτό tablet που να κάνει όλα αυτά (συνοψίζω: usb audio out -δεν θέλω να το συνδέσω αναλογικά-, κατά προτίμηση δεύτερη usb για εξωτερικό σκληρό και προδιαγραφές για αξιοπρεπή αναπαραγωγή προς το DAC) ή ζητάω τόσα που αναγκαστικά πάω σε δεύτερο λάπτοπ; Ή μήπως σε ένα δικτυακό bluray που να το χειρίζομαι από το κινητό; Σας ευχαριστώ

το USB AUDIO OTG από τα κινητά-ταμπλέτες android είναι μια πικρή ιστορία.

Ο μόνος τρόπος για να δεις αν δουλέψει κάτι είναι να το δοκιμάσεις.

Έχω το Note 2 το οποίο με μια προηγούμενη έκδοση 4.3 και rooted δούλευε κανονικά με το fiio E18 που έχω, αλλά μετά ένα ατυχές update όταν ξαναφλασάρισα την 4.3 σταμάτησε να δουλεύει...

Είναι σε πρώιμο στάδιο το πράγμα, έτσι το καταλαβαίνω...

Σωστός ο Στέργιος.

δοιμασμένη λύση, ipad -->apple camera kit --> Μ2tech hiface dac ή Antelope dac =δουλεύει τέλεια.

Στο δικό μου σύστημα το camera kit δεν δουλεύει με το dcs, ομως χρησιμοποιοω το cambridge ipad/iphone dock ως trnasport και από το ipad η απόδοση είναι εκπληκτική, μπορω να πω ότι χτυπαει macbook/amarra συνδυασμό.

Το έχω σκεφτεί το ipad (mini) αλλά δεν παίρνει και εξωτερικό σκληρό (νομίζω). Μάλλον δηλαδή δεν είμαι για φθηνό τάμπλετ (< 200), αλλά για κάτι άλλο, σωστά; Γιατί αν είναι να το αγοράσω και να μην παίζει...

Γιατί να περιοριστεί κανείς στο usb audio otg του android? Υπάρχουν οικονομικές λύσεις tablet με Windows 8.1 που θα μπορούσαν να διευρύνουν τη χρήση λογισμικού αναπαραγωγής. Λέω εγώ τώρα...

Δοκιμασα σε HP 1100 tc σύνδεση ethernet -squeezebox duet-βουβάλι σαφώς χειρότερο αποτέλεσμα από τη χρήση του asus x71 sl στή θέση του HP.
Θά πρότεινα επειδη υπάρχουν δεκάδες φθηνά αξιοπρεπέστατα λαπτόπ πού υπερκαλύπτουν τίς ανάγκες σου ,νά στραφείς πρός τά εκεί

Έλεγα να το αποφύγω το δεύτερο λάπτοπ. Τάμπλετ με Windows, και 2 usb (μία audio out, μία για εξωτ. σκληρό) χωρίς να δώσω όσα για φθηνό λάπτοπ δεν ξέρω αν υπάρχει. Μπορεί πιθανότατα να ζητάω κάτι που δεν υπάρχει. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Απάντηση: Re: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Έλεγα να το αποφύγω το δεύτερο λάπτοπ. Τάμπλετ με Windows, και 2 usb (μία audio out, μία για εξωτ. σκληρό) χωρίς να δώσω όσα για φθηνό λάπτοπ δεν ξέρω αν υπάρχει. Μπορεί πιθανότατα να ζητάω κάτι που δεν υπάρχει. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Υπάρχουν λαπτοπ 12 ιντσών η 13 μεταχειρισμένα πού καί ελαφριά είναι καί πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες έχουν

Aυτό εδώ π.χ

http://www.ebay.de/itm/DELL-LATITUD...eripheriegeräte_Notebooks&hash=item3cd56d9c9e

Last edited:
Αν υπαρχει οθονη διπλα στο στερεοφωνικο υπαρχουν και τα intel nuc με περιπου 200-250 ευρω για το πιο φθηνο μοντελο που νομιζω οτι θα ειναι υπεραρκετο +την εξτρα δυνατοτητα για xbmc.

Υπάρχει ΤV, αλλά δεν τη θέλω συνέχεια αναμμένη, ενώ το τάμπλετ έχει (και νομίζω μπορείς και να το χειριστείς από μακριά με smartphone). Το μεταχειρισμένο λάπτοπ θέλω να είναι η έσχατη λύση. Τι είναι το xmbc;;

Μια άλλη λύση θα ήταν tablet-bludac-denon dac. Aσύρματα (μέσω bluetooth) από το tablet στο bludac κι από εκεί ενσύρματα στο denon μιας και το bludac έχει και οπτική έξοδο...

Το να πάρεις ένα ταμπλετ και να το καλωδιώσεις , δεν είναι τόσο πρακτικό
Με το ταμπλετ θα θες να κάθεσαι άνετα στον καναπέ σου, να κυκλοφορείς στο σπίτι
Το καλωδιωμένο ταμπλετ είναι μισό ταμπλετ …
Από την άλλη, Όλοι χρησιμοποιούμε κινητό ή ταμπλέτα για τηλεκοντρολ!

ΙΜΗΟ
Για πηγή, προτίμησε κάτι πιο ‛σταθερό’ σαν τα NUC , ή και ένα παλιό pc, ή το παλιό σου laptop για αρχή
Σύνδεσε το και σε ένα dac της ποιότητας και αρεσκείας σου και δε θα χάσεις

Γενικά, φθηνό σχετικά pc, φτιάχνεις. Μεταχειρισμένο laptop ούτε και εγώ δε θα αγόραζα οπότε σε καταλαβαίνω (καλύτερα αναβάθμισε το υπάρχον στην τελική)
Αλλά και να αγοράσεις ταμπλέτα και να την καλωδιώσει κρίμα είναι!
Ενώ τα Bluetooth , λόγο παρεμβολών, δεν εγγυούνται ούτε καν lossless μετάδοση, και γενικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλος ο κόσμος στρέφεται σε usb-dacs
Δηλαδή και πάλι κρίμα θα είναι να πάρεις καλό dac, και να περιορίζεσαι από την ποιότητα του Bluetooth

Πάντα είναι δύσκολο να βρεις την ισορροπία σε όλη την αλυσίδα, που αξίζει να χαλάσεις κάνα λεφτό παραπάνω και που όχι.

Πολύ σωστά και διαφωτιστικά. Δεν προσανατολίζομαι σε ασύρματη αναπαραγωγή, ή αν το έκανα θα καθόμουν για αρχή με την υπάρχουσα κάρτα ήχου, Απλώς το τάμπλετ δεν πιάνει πολύ χώρο, και το παίρνεις τσακ-μπαμ. Από την άλλη, δεν θα ήθελα αναμμένη συνέχεια την TV. Eκτός αν τα NUC που λέτε (θα το ψάξω) τα χειρίζεσαι και από το κινητό (δεν εννοώ να στέλνεις μουσική, εννοώ playlists κλπ). Από την άλλη σκέφτομαι ότι ένα σύγχρονο bluray σαν αυτό εδώ ως media player αναπαράγει την πλειονότητα των αρχείων, έχει WiFi για να ακούω ιντερνετικούς σταθμούς, έχει στοιχειώδη οθόνη, μπορείς να το χειριστείς από tablet/κινητό, έχει ομοαξινική, νομίζω συνδέεται με σκληρό(;;;) και στικάκια, και σου μένει και ακόμη ένα τράνσπορτ. Λέω τώρα εγώ...

Απάντηση: Re: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Σωστός ο Στέργιος.

δοιμασμένη λύση, ipad -->apple camera kit --> Μ2tech hiface dac ή Antelope dac =δουλεύει τέλεια.

Στο δικό μου σύστημα το camera kit δεν δουλεύει με το dcs, ομως χρησιμοποιοω το cambridge ipad/iphone dock ως trnasport και από το ipad η απόδοση είναι εκπληκτική, μπορω να πω ότι χτυπαει macbook/amarra συνδυασμό.

Ωραία, αλλά μπορείς να κάνεις το ipad ή το iphone να παίζει το περιεχόμενο εξωτερικού σκληρού, ή το περιεχόμενο ενός mac που μπορεί να υπάρχει στο ίδιο τοπικό δίκτυο;

Το λέω γιατί ο αποθηκευτικός χώρος ενός ipad είναι αστείος όταν οι μουσικές μας βιβλιοθήκες είναι μερικά TB.

Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Και εγώ να το επαναδιατυπώσω: Ψάχνω κάτι να
1) Αναπαράγει ηχητικά αρχεία αξιοπρεπώς (το DSD καλοδεχούμενο) και να συνδέεται ψηφιακά σε DAC
2) Nα περιέχει μεγάλο σκληρό ή ακόμα καλύτερα να δέχεται εξωτερικό
3) Να έχει WiFi για (ιντερνετικό ραδιόφωνο)
4) Να έχει οθόνη (γιατί δεν μου αρέσει να ακούω μουσική με αναμμένη την TV)
5) Aν δεν έχει, να τηλεχειρίζεται (να μπορώ να αλλάζω τρακ, να φτιάχνω λίστες, όχι να στέλνω ασύρματα μουσική) π.χ. από smartphone
6) να μην είναι το υπάρχον λάπτοπ μου ούτε να κοστίζει όσο ένα Meridian

Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Και εγώ να το επαναδιατυπώσω: Ψάχνω κάτι να
1) Αναπαράγει ηχητικά αρχεία αξιοπρεπώς (το DSD καλοδεχούμενο) και να συνδέεται ψηφιακά σε DAC
2) Nα περιέχει μεγάλο σκληρό ή ακόμα καλύτερα να δέχεται εξωτερικό
3) Να έχει WiFi για (ιντερνετικό ραδιόφωνο)
4) Να έχει οθόνη (γιατί δεν μου αρέσει να ακούω μουσική με αναμμένη την TV)
5) Aν δεν έχει, να τηλεχειρίζεται (να μπορώ να αλλάζω τρακ, να φτιάχνω λίστες, όχι να στέλνω ασύρματα μουσική) π.χ. από smartphone
6) να μην είναι το υπάρχον λάπτοπ μου ούτε να κοστίζει όσο ένα Meridian

Αν μιλάμε για φτηνό τάμπλετ το 1), DSD, το ξεχνάς, τα android δεν ξέρουν τι είναι τούτο το πράγμα. Οι ανάγκες σου μου θυμίζουν ένα φίλο στο φόρουμ που χρειαζόταν κάτι ανάλογο και του είχα προτείνει ένα bluray player με δυνατότητα σύνδεσης σε DLNA server, θύρα usb και έλεγχο από smartphone με το ανάλογο app. Για ψάξτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Αν μιλάμε για φτηνό τάμπλετ το 1), DSD, το ξεχνάς, τα android δεν ξέρουν τι είναι τούτο το πράγμα.

Έτσι είναι. Αλλά αν πάμε σε ipad ή iphone το ifi Nano – iDSD παίζει dsd (και flac κ.ο.κ.) μέσω της εφαρμογής Onkyo HF Player με 10 δολάρια κόστος. Και κάνει όλα τα υπόλοιπα βέβαια.

Όμως θα επιμείνω: πως θα κάνεις το ipad να βλέπει αρχεία ήχου που δεν βρίσκονται στη μνήμη του;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tablet ως ψηφιακή πηγή;

Έτσι είναι. Αλλά αν πάμε σε ipad ή iphone το ifi Nano – iDSD παίζει dsd (και flac κ.ο.κ.) μέσω της εφαρμογής Onkyo HF Player με 10 δολάρια κόστος. Και κάνει όλα τα υπόλοιπα βέβαια.

Όμως θα επιμείνω: πως θα κάνεις το ipad να βλέπει αρχεία ήχου που δεν βρίσκονται στη μνήμη του;

Με ασύρματη σύνδεση σε DLNA server ίσως; Δεν ξέρω, ρωτάω αν υπάρχει η δυνατότητα.

Είπα λίγο πιο πάνω το Sony (6200). Αν κάνει όλα αυτά, χαλάλι το DSD, ειδικά αν σε app του κινητού μού εμφανίζει τη μουσική και μπορώ να φτιάξω και καμιά λίστα. Aυτό με τους σέρβερς δεν το «πολυέχω», κοντά στο στέρεο δεν έχει γραμμή τηλεφώνου και δεν φτάνει εύκολα το ρούτερ, δεν ξέρω αν ή πως μέσω του wifi του bluray (ή του tablet) μπορώ να χρησιμοποιήσω το pc ως σέρβερ (αλλά θα φροντίσω να μάθω). Μου φτάνει νομίζω κι ένας εξωτερικός σκληρός με όλη τη μουσική συνδεδεμένος στο player