ετσι για την εμπειρια
..
Αν και το ποσο ειναι ευτελες, θα παω στο ταχυδρομειο μονο και μονο απο περιεργεια, ετσι για την εμπειρια, να δω πως θα αντιμετωπισουν το ζητημα και πως θα γινει η επιστροφη του αχρεωστητως καταβληθεντως ποσου.
Ακριβώς το ίδιο έγινε και σ΄εμένα πριν από 1 μήνα.Αγορά από ebay με πωλητή από Ιαπωνία.Μάλλον ισχύει αυτό που έγραψε ο Τάσος πιο πάνω."Ότι βλέπετε εκτός ΕΕ,να κολλάτε χαρτάκι".Nαι αλλα στην περιπτωση μου το VAT εχει πληρωθει, αναφερεται μαλιστα και ο αριθμος πληρωμης του πανω στον φακελο.
Οποτε το eBay δεν εχει ευθυνη αφου το τελωνειο αγνοησε την σημανση πληρωμης. Τι να ζητησω απο το eBay, την ευθυνη για τα χαλια των ΕΛΤΑ?
To ebay εισπράτει το ΦΠΑ και το αποδίδει στο Ελληνικό κράτος. Εαν τα ΕΛΤΑ εισπράτουν για δεύτερη φορά το ΦΠΑ τότε το ebay το επιστρέφει στον αγοραστή. Το αναφέρει και στους όρους συναλλαγών. Κάνε λοιπόν ένα claim στο Customer Service του ebay και σε 5 ημέρες θα σου επιστραφεί το ΦΠΑ.Nαι αλλα στην περιπτωση μου το VAT εχει πληρωθει, αναφερεται μαλιστα και ο αριθμος πληρωμης του πανω στον φακελο.
Οποτε το eBay δεν εχει ευθυνη αφου το τελωνειο αγνοησε την σημανση πληρωμης. Τι να ζητησω απο το eBay, την ευθυνη για τα χαλια των ΕΛΤΑ?
Απαράδεκτοι.Απο τα ΕΛΤΑ με χρεωσαν τον ηδη ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΦΠΑ για αγορα που εκανα απο eBay Ιαπωνιας.
Το μονο καλο ηταν οτι η πληρωμη δεν εγινε στα καταστηματα των ΕΛΤΑ η στο τελωνειο οπως παλαιοτερα, αλλα επι τοπου με καρτα/κινητο NFC στον ταχυδρομο.
Εδω το πακετακι με την σημανση..
![]()
...παρ'ολο που ξεκαθαρα αναγραφοταν οτι ο ΦΠΑ εχει πληρωθει!!
![]()
Δεν το παρατηρησα οταν μου εδωσε τον φακελο ο ταχυδρομος. Πιστευα οτι οντως ειχε γινει λαθος και δεν το ειχε πληρωσει ο πωλητης του eBay καθως γινεται και αυτο.
Τι να πεις τωρα? Ειτε δεν γνωριζουν Αγγλικα, ειτε δεν το προσεξαν, ειτε οτι δεν τους ενδιαφερει.. Σε καθε περιπτωση ειναι απαραδεκτοι.
Αν και το ποσο ειναι ευτελες, θα παω στο ταχυδρομειο μονο και μονο απο περιεργεια, ετσι για την εμπειρια, να δω πως θα αντιμετωπισουν το ζητημα και πως θα γινει η επιστροφη του αχρεωστητως καταβληθεντως ποσου.
Δυστυχως μιχαλη, τις τελευταιες 2 φορες που αγορασα απο καναδα, αν και ο αριθμος γραφοτανε.... στη τρελα τους και οτι γραφοτανε....Δεν θυμαμαι ποτε να ειδα συγκεκριμενο αυτοκολλητο σε αντιστοιχες περιπτωσεις που εχω παραλαβει απο τριτες χωρες απο eBay.
Σε μια αλλη περιπτωση που πληρωσα παλι ΦΠΑ (αν και τον ειχα πληρωσει στο eBay), o αριθμος IOSS δεν αναγραφοταν στον φακελο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.