Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Tzimisce

Αντικαταβολή από site του εξωτερικού;
Πιστευω οτι κανει οτι κανω και εγω ,οταν παραλαμβανω κατι απο εξωτερικο η εσωτερικο και εχει καποια σοβαρη αξια ξεκιναω να καταγραφω με το κινητο ολο το ξεπακεταρισμα ακομα και να το θεσω σε λειτουργια αν χρειαζετα οποτε αν υπαρχει προβλημα θα ειναι λογος μου και το βιντεο απεναντι στον λογο τους

• Like
Reactions: koupa

Θα κλάψουνε μανούλες και θα γεμίσουν οι τσέπες των ιδιωτικών courier.

Συγχωνεύονται τα ΕΛΤΑ courier με τα ΕΛΤΑ. Να δω το φίλο μου για τον οποίο έγραψα πριν λίγες μέρες ότι είναι μέσα στη μίρλα, να περιμένει πιπινάκι με babydoll που μετράει τα δίευρα να δει αν του βγαίνει η αντικαταβολή για το δέμα.

Πρωτοσέλιδο θα γίνουμε. Αιμοσταγής δολοφόνος κατακρεούργησε νεαρή κοπέλα.
Ετσι και αλλιως και που υπηρχαν τα ελτα κουριερ ηταν σαν να μην υπηρχαν ,σχεδον παντα επρεπε να παω να το παρω εγω το δεμα και απο τηλεφωνο τιποτα και παντα εβλεπες το περασαμε αλλα δεν εισασταν στο χωρο

• Like
Reactions: koupa
Γι’αυτό ενοποιούνται τώρα, για το καλό μας.
Γιατί να έχει μόνο το ταχυδρομείο ουρά, τώρα θα έχουν και τα δύο. :mad:

Πιστευω οτι κανει οτι κανω και εγω ,οταν παραλαμβανω κατι απο εξωτερικο η εσωτερικο και εχει καποια σοβαρη αξια ξεκιναω να καταγραφω με το κινητο ολο το ξεπακεταρισμα ακομα και να το θεσω σε λειτουργια αν χρειαζετα οποτε αν υπαρχει προβλημα θα ειναι λογος μου και το βιντεο απεναντι στον λογο τους
Και τι σχέση έχει αυτό με την αντικαταβολή;Aυτό το κάνεις με όποιο τρόπο και να έχεις επιλέξει να πληρώσεις,αλλά αντικαταβολή από sites του εξωτερικού δεν έχω βρεί ποτέ.

Πωπωπω τι κινηση.

Ενώνοντας δυο αχρηστους θυμηστε μου τι πετυχαινουμε???
Σωτηρια των βυσματων εκεινης της εποχης....
Οταν αποσπαστηκαν τα Κουριερ απο τα ΕΛΤΑ ποιοι νομιζετε οτι πηραν τα μαγαζια? Βυσματα, και παιδια των υπαλληλων στα ΕΛΤΑ

• Like
Reactions: lazarefa and koupa
Οταν αποσπαστηκαν τα Κουριερ απο τα ΕΛΤΑ ποιοι νομιζετε οτι πηραν τα μαγαζια? Βυσματα, και παιδια των υπαλληλων στα ΕΛΤΑ
Δεν υπάρχει σωτηρια δυστυχώς.
Καταδικασμενοι είναι απλα παράταση παίρνουν.

• Like
Reactions: kospap
Δεν υπάρχει σωτηρια δυστυχώς.
Καταδικασμενοι είναι απλα παράταση παίρνουν.
Τα ίδια λέγαμε και για τη ΔΕΗ (άλλο μεγάλο μαγαζί του δημοσίου) - τελικά σώθηκε. Φυσικά, όλοι τσοντάραμε.

Όσο περνάει ο καιρός χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο ρεύμα. Από πότε έχεις να στείλεις γράμμα με γραμματόσημο;
Η τιμή του ρεύματος τελευταία έχει διπλασιαστεί/τριπλασιαστεί και ξαφνικά η ΔΕΗ έγραψε κέρδη - δεν τα έγραψε από την αύξηση της ζήτησης. Λέω, μήπως δούμε να γίνεται τίποτα ανάλογο με τα πακέτα στο μέλλον, έχουμε παράδοση από καρτέλ στην χώρα μας. Για γράμματα δεν το συζητώ έχει πεθάνει αυτή η αγορά.

• Like
Reactions: lazarefa
Τα έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ; :p
Ε ναι βρε συ!!

Και το τελευταίο διάστημα με παλικάρι από την Κρήτη ο οποίος μου έστειλε κομμάτια από το πικάπ του, του τα έστειλα πίσω, μετά του έστειλα ένα phono, το δοκίμασε το έστειλε πίσω,,,...
Κανένα πρόβλημα με τόσα σούρτα φέρτα...

Σήμερα στη δουλειά το συζητήσαμε και ο "μεγάλος" μας είπε το λογικό. Θα γίνουν από ιδιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Ευχήθηκε να βρεθεί κάποιος να μας αγοράσει μπας και σωθούμε. Όποιος δημόσιος και να είναι.

Ούτε εγώ είχα πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ courier. Αλλά ήταν μια ακόμα περίπτωση του "σπάμε την εταιρία στα δύο, το καλό μέρος το περνούν οι ιδιώτες, το κακό το κράτος". Όπως έγινε και με τις τράπεζες. Αλλά, για φαντάσου, οι ιδιώτες δεν τα κατάφεραν και θα το πάρει πισω το κράτος.

• Like
Reactions: lazarefa
Tα ELTA COURIER άνοιγαν με franchise.Δεν ξέρω αν τα άνοιγαν "Βυσματα, και παιδια των υπαλληλων στα ΕΛΤΑ",πάντως το 2016 συνάδελφός μου που έφυγε με εθελουσία από την τράπεζα,άνοιξε υποκατάστημα,χωρίς να είναι βύσμα και χωρίς να δουλεύει ο πατέρας του στα ΕΛΤΑ.Συζητήσεις είχα κάνει επίσης και εγώ μαζί τους,επίσης χωρίς να έχω βύσμα ή να δουλεύει ο πατέρας μου στα ΕΛΤΑ.
Αν ήταν άχρηστοι ή αν ναυάγησαν;Aυτό που ξέρω εγώ είναι το ότι ο πρώην συνάδελφος,είχε κερδοφορία άνω των 50k κάθε χρόνο και θα είχε πολύ μεγαλύτερη αν ήταν τα ΕΛΤΑ COURIER ήταν full ιδιωτική εταιρεία.Πως όμως να το πετύχει όταν τα κέντρα διανομής και οι αποθήκες απαρτίζονταν από δημόσιους υπαλλήλους,με αποτέλεσμα,να φέρνει πελάτες αλλά να τους κρατάει με τα δόντια ή να τους χάνει γιατί τα δέματα στέλνονταν/παραλαμβάνονταν με τεράστιες καθυστερήσεις;
Τώρα,πως και τι θα συγχωνευθεί,όπως και γίνει,το αποτέλεσμα μάλλον το ξέρουμε.

Τα ΕΛΤΑ (όμιλος) ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023. Οι ζημίες παραμένουν, αν και μειωμένες. Από www.capital.gr
https://www.capital.gr/epixeiriseis...-kuklou-ergasion-egrapsan-zimies-kai-to-2023/

Δείτε και αυτό. Αύξηση καταστημάτων, συγχώνευση με τα ΕΛΤΑ Courier κτλ. αλλά και "Απολογισμός έργου 2023". Από www.euro2day.gr
https://www.euro2day.gr/news/enterp...ml?utm_source=e2drelated&utm_medium=textlinks

Απο τα ΕΛΤΑ με χρεωσαν τον ηδη ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΦΠΑ για αγορα που εκανα απο eBay Ιαπωνιας.
Το μονο καλο ηταν οτι η πληρωμη δεν εγινε στα καταστηματα των ΕΛΤΑ η στο τελωνειο οπως παλαιοτερα, αλλα επι τοπου με καρτα/κινητο NFC στον ταχυδρομο.

Εδω το πακετακι με την σημανση..
YN05AeCl.jpg

...παρ'ολο που ξεκαθαρα αναγραφοταν οτι ο ΦΠΑ εχει πληρωθει!!
WJqtfl1h.jpg

Δεν το παρατηρησα οταν μου εδωσε τον φακελο ο ταχυδρομος. Πιστευα οτι οντως ειχε γινει λαθος και δεν το ειχε πληρωσει ο πωλητης του eBay καθως γινεται και αυτο.

Τι να πεις τωρα? Ειτε δεν γνωριζουν Αγγλικα, ειτε δεν το προσεξαν, ειτε οτι δεν τους ενδιαφερει.. Σε καθε περιπτωση ειναι απαραδεκτοι.

Αν και το ποσο ειναι ευτελες, θα παω στο ταχυδρομειο μονο και μονο απο περιεργεια, ετσι για την εμπειρια, να δω πως θα αντιμετωπισουν το ζητημα και πως θα γινει η επιστροφη του αχρεωστητως καταβληθεντως ποσου.