Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εσυ απλα αναφερεις μια μεμονομενη ατομικη προτιμηση και εγω ενα γενικευμενο προβλημα με την dhl για ολη την περιοχη του Νομου Θεσσαλονικης με διπλασιους χρονους αναμονης και ταλαιπωρίας απο την αποστολη μεσω Ολλανδιας... Δεν χρειαζεται να σε πεισω. Εσυ απλα γενικευεις κατι υποκειμενικο...

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις ...
Luigi Pirandello

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις ...
Luigi Pirandello

Δεν νομιζω. Γνωριζω.
Μπες και διαβασε τα σχολια για αποστολες dhl μεσω courier στον νομο Θεσσαλονικης. Δεν ειναι θεμα τυχης.
Ουτε καλυτερα ερχονται ουτε γρηγοροτερα τα πακετα. Γεγονος. Και αυτα τα λεω γιατι αν ανοιξει η επιλογη μεσω γερμανιας ή Ολλανδιας να ξερει ο κοσμος απο εδω οτι ειναι λαθος επιλογη η DHL.

Δεν νομιζω. Γνωριζω.
Μπες και διαβασε τα σχολια για αποστολες dhl μεσω courier στον νομο Θεσσαλονικης. Δεν ειναι θεμα τυχης.
Ουτε καλυτερα ερχονται ουτε γρηγοροτερα τα πακετα. Γεγονος. Και αυτα τα λεω γιατι αν ανοιξει η επιλογη μεσω γερμανιας ή Ολλανδιας να ξερει ο κοσμος απο εδω οτι ειναι λαθος επιλογη η DHL.

Συνεχίζεις να επιμένεις για το πως βλέπεις εσύ και συγχέεις το (γενικό) θέμα της DHL στη Θεσσαλονίκη, ενώ εγώ μεταφέρω τη γνώμη πολλών μελών αρκετών forums, για το θέμα της μεθόδου αποστολής PDM από Banggood με το Γερμανικό ταχυδρομείο.

Επιμένω στην άποψη που μετέφερα έχοντας πάρα πολλές αποδείξεις, και δεν θα συνεχίσω την αδιέξοδη συζήτηση για το θέμα αυτό.

Εσυ μιλησες ως πλεονεκτημα την αποστολη μεσω courier στην υπολοιπη ελλαδα της DHL και αυτο ειναι το λιγοτερο παραπληροφορηση.

Από πέρυσι στέλνει και με το Γερμανικό ταχυδρομείο (DHL Paket) και, κατά τη γνώμη μου, είναι η καλλίτερη μέθοδος αποστολής γιατί το δέμα έρχεται οδικώς από τη Γερμανία (Feucht) στην Αθήνα, στις αποθήκες της DHL στο Κορωπί, και διανέμεται στον παραλήπτη από την DHL στις περιοχές που έχει καταστήματα και με courier στην υπόλοιπη Ελλάδα, και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το μπελά (μεγάλες καθυστερήσεις) των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο.
Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις τη μεταφορική (NL ή DHL Paket).

Προ ημερών διάβασα ότι για την ίδια μέθοδο αποστολής (PDM) χρησιμοποιεί τώρα και το ταχυδρομείο του Λουξεμβούργου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η σωστή λειτουργία του.
Η γνωμη, θελει και γνωση. Που δεν την εχεις για το συγκεκριμενο θεμα. Εχεις απλα αποψη.

Αρχισε λοιπον να μαζευεις και τις αρνητικες γνωμες επι της αποστολης μεσω DHL. Γιατι απο αποδειξεις οσες θες επι του θεματος.

Την περιοχη πχ της Θερμης εχει αναλαβει η speedex . Αφηνω αυτο εδω και τελειωνει το θεμα https://www.google.com/search?q=spe...KB3NwZWVkZXgiFHNwZWVkZXggzrjOtc-BzrzOt8-D;mv:[

Από την δική μου εμπειρία με την dhl εδώ στις Σέρρες, μπορώ να πω ότι σε τρεις ή τέσσερις παραγγελίες από Γερμανία μου παραδόθηκαν πολύ γρήγορα όταν μπήκε Ελλάδα μέσω speedex. Την ίδια μέρα που έφθασαν Ελλάδα, προωθήθηκε στην speedex και την επομένη στις Σέρρες. Βέβαια επειδή παρακολουθώ το δέμα μου, ποτέ δεν περιμένω να μου το φέρουν στο σπίτι και πηγαίνω εγώ στο γραφείο τους στην πόλη για να το παραλάβω. Εάν το περίμενα σπίτι ίσως το καθυστερούσσν λίγο περισσότερο.

Έχουν φάει κόλλημα Πάνω από 7 δέματα (τα οποία δεν είναι όλα δικά μου) στο τελωνείο. Μόνο σε δυο λέει πως περιμενουν να ελεχθουν. Τα υπόλοιπα απλά ξεφορτωθηκαν και κάθονται εκεί.... Ολα από 20 Ιουλίου μέχρι και 14 Αυγούστου. Έχω αλλά δέματα που τα αγόρασα μετά από αυτά και εχουν έρθει (βέβαια είναι πολύ μικρά σανεγεθος) Ξερουμε τίποτα; να αρχίσω να ζητάω refund ή να περιμένω λίγο ακόμα;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eιναι κριμα να ζηταμε refund την στιγμη που ξερουμε παρα πολυ καλα πλεον οτι οι μεγαλες καθυστερησεις οφειλονται στα ΕΛΤΑ.

Και λεω κριμα, γιατι βαζω τον εαυτο μου στη θεση του κινεζου που δεν φταιει σε τιποτα να ζημιωθει για τις καθυστερησεις που ειναι αλλοι υπαιτιοι, ακομα και πολυμηνες σε καποιες περιπτωσεις, οχι λιγες μαλιστα. Και τελικα τα πακετα να παραδιδονται.

Συνιστω υπομονη. Παραγγελλω και εγω παρα πολλα δεματα απο Κινα, δεκαδες καθε χρονο, και παρ'ολη την καθυστερηση ιδιως τον τελευταιο καιρο δεν εχω χασει ποτε ουτε ενα εως τωρα!!!

Ναι το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά βγαίνει η παραγγελία ότι ολοκληρώθηκε και δυστυχώς μετά περνάνε οι μέρες και από κάποια έχω χάσει και το refund. Εγω δυστυχώς έχω χάσει αρκετά δέματα. Ίσως βέβαια να ευθύνεται και κάποιος μακρυχερης.... Στην πολυκατοικία...
Γι αυτό και ετοίμασα parcel drop box. Αλλά αυτό ανήκει σε άλλο νήμα....μολις το τοποθετήσω θα σας το δείξω.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρήγγειλα κόλλες από aliexpress https://www.aliexpress.com/item/4000463562897.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dF0CFiN
Το traking των ΕΛΤΑ μου βγάζει εδώ και 15 μέρες οτι η αποστολή παραδόθηκε περιοχή ΚΜΔ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Φυσικά δεν έχω παραλάβει τίποτα εξου και η ερώτηση.
Παίζει να την σταμάτησαν στα ΕΛΤΑ; Μήπως δεν επιτρέπεται η διακίνησή τους;
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω παραγγείλει κόλλες αλλά εκείνες μου ήρθαν.

Εαν εσυ τα περιμενεις στον Πυργο και αυτα παραδοθηκαν στην Κηφισιας, τοτε σου εχουν δωσει λαθος tracking number (το εχω παθει).
Στειλε μηνυμα στον πωλητη και εαν εξαντληθει ο χρονος, οτι και να σου απαντησει ο πωλητης (π.χ. κανε υπομονη κλπ.) εσυ θα ανοιξεις dispute για επιστροφη χρηματων.

Παρήγγειλα κόλλες από aliexpress https://www.aliexpress.com/item/4000463562897.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dF0CFiN
Το traking των ΕΛΤΑ μου βγάζει εδώ και 15 μέρες οτι η αποστολή παραδόθηκε περιοχή ΚΜΔ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Φυσικά δεν έχω παραλάβει τίποτα εξου και η ερώτηση.
Παίζει να την σταμάτησαν στα ΕΛΤΑ; Μήπως δεν επιτρέπεται η διακίνησή τους;
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω παραγγείλει κόλλες αλλά εκείνες μου ήρθαν.

μου εχει συμβει δυο φορες..θεωρω οτι ειναι απατη...κατευθειαν dispute και επισυναψη screen capture της παραδοσης σε αλλον

Παθόν κι εγώ
Δίνουν το ίδιο tracking number σε αρκετούς που παρήγγειλαν το ίδιο προϊόν και ποιανού του κάτσει παραλαβαίνει
Άμεσα dispute!

Αυτό υποθέτω σημαίνει ότι περνάει;
Αξία 21.5 ευρώ και μου στείλανε το παρακατω μετά την απόδειξη από την τράπεζα
8982d09f2a5a2414e4095e12ffd56d3d.jpg

Ναι, προφανως ελεγχθηκαν τα παραστατικα που τους εστειλες και το δεμα περναει ατελως. Δεν χρειαζεται να πληρωσεις ουτε να κανεις τιποτα, μονο υπομονη για να το παραλαβεις :)

Moυ εχει συμβει και μενα αυτο, και μετα την υποβολη και τον ελεγχο των παραστατικων το δεμα μου εφτασε σε δυο μερες.

Αυτο πως και ποτε ακριβως σου ερχεται;
Τηλεφωνικα ( αρα πρεπει να εχει τηλεφωνο πανω ο φακελος; ).
Με mail ( αρα πρεπει να εχει mail ο φακελος πανω; ).
Αν δεν εχει τιποτε απο τα δυο, ερχεται κατι με ταχυδρομειο;