Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Καλησπερα παιδια.
Θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας και τις γνωσεις σας.
Πριν λιγο παρελλαβα ενα πακέτο απο Αμερική απο το iherb. Κάτι ομεγα 3 και βιταμινες.
Ξερω τον νεο νόμο που οτι έρχεται τρως φπα και δασμους.
Το συγκεκριμενο ομως σαιτ έχει μπει στο συστημα που δεν θυμαμαι πως το λενε, αλλα που πληρώνεις το φπα στο σαιτ και αυτόματος αποδίδονται στο κράτος Ελλάδα δηλαδη.
Πηγα να παρω το πακετο και πλήρωσα επιπλεον 10.64ευρω,η συνολικη αξια του πακέτου ήταν 23 ευρω, επειδή ξεπέρασα τα 20 ευρω πλήρωσα υωρα; για ριχτε καμία ιδέα Screenshot_20210813-134831416.jpg

Κακώς πλήρωσες. Μπήκα να δω και οντως το site δηλώνει ότι έχει μπει στο σύστημα. Ξέχνα τα 20€ όριο. Έχει πάει στα 150 που πληρώνεις μόνο ΦΠΑ και αυτό μονο αν δεν έχει αποδοθεί στο κατάστημα.

Το θεμα όταν τους το είπα στο ταχυδρομειο μου ειπανε εμείς δεν φταίμε από το γετα γίνονται ολα αυτα, λες να τους στηλω κανενα εμαιλ; αλλα να μου πεις τώρα τα πλήρωσα και να τους στηλω κλαιν εντελώς

Όντως κακως πλήρωσες. Από ότι βλέπω ο αποστολέας έχει γράψει και τον αριθμό IOSS οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την χρέωση

• Like
Reactions: mikemtb
Το ξερω βρε παιδια οτι οντως κακως πληρωσα αυτοι οι ασχετοι εκει στο Βενιζελος αμα δείτε δεν ξερουν τον νεο νομο; η οποιον βρουν; γιατι αμα το κανουν επιτηδες εκει θελει να τους τραβηξεις μια αναφορά

Όντως κακως πλήρωσες. Από ότι βλέπω ο αποστολέας έχει γράψει και τον αριθμό IOSS οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την χρέωση
Που ειναι ο αριθμος που λες; αυτο εκει που γράφει tax id IM22 κατι;

Το ξερω βρε παιδια οτι οντως κακως πληρωσα αυτοι οι ασχετοι εκει στο Βενιζελος αμα δείτε δεν ξερουν τον νεο νομο; η οποιον βρουν; γιατι αμα το κανουν επιτηδες εκει θελει να τους τραβηξεις μια αναφορά

Που ειναι ο αριθμος που λες; αυτο εκει που γράφει tax id IM22 κατι;
Ναι, αυτός είναι

• Like
Reactions: mparaxir
Σε ασχετους επεσε το πακετο η βαλανε επιτηδες το ποσο?
Εγω εστειλα στα γετα έτσι ένα εμαιλ και τις φωτο έχω περιέργεια αμα απαντήσουν τι απάντηση θα δώσουν
Ρίξε και μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ

• Like
Reactions: mparaxir
Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με βιβλία από Αυστραλία; Μαζί με τα μεταφορικά σε ευρώ βγαίνουν 160€ (τρέχουσα τιμή από αυστραλιανό δολάριο) και στέλνει με ταχυδρομείο, οχι courier. Τα στέλνει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Mακαρι να ειναι ετσι γιατι αλλιως δεν εχει λογικη.
Το να απορροφουν μεταφορικα και ΦΠΑ εχει σημαντικο κοστος. Ουσιαστικα θα στελλουν τα προιοντα με πολυ μικρο κερδος.

Παντως ηδη εχω παραγγειλει και απο εκει κατι με Banggood Express για δοκιμη, για να τους τσεκαρουμε :)

Σημερα 24 Αυγουστου παρελαβα απο Βanggood (αποθηκη Κινας) τον 3D εκτυπωτη που ειχα παραγγειλει στις 10 Αυγουστου. Μολις σε 14 μερες.

Ηρθε με την εταιρεια Comet Hellas με την οποια συνεργαζεται πλεον η Banggood για παραδοσεις στην Ελλαδα.
Η αξια του προιοντος ηταν 93 ευρω. Δεν ειχαμε ουτε τελωνεια ουτε τιποτα καθως ο τυπος αποστολης ηταν o "Banggood Εxpress".
0sFfS5Rl.jpg

Ο λογος που ρισκαρα αγορα απο την Κινα ηταν διπλος;
-Πρωτον να τσεκαρω εαν οντως το Banggood Εxpress εχει συμπεριλαβει τελη και ΦΠΑ μεσα στην τιμη, οπως ισχυριζεται και δευτερον,
-Η τιμη προσφορας του εκτυπωτη στα 93.27 ευρω απο >140 ευρω ηταν παλι καλη εστω και εαν θα πληρωνα τελη και ΦΠΑ.

Η ουσια ομως ειναι οτι η αποστολη απο το Banggod, απο Κινα, με Banggood Εxpress ΔΕΝ περναει τελωνειο.
Προφανως οι δασμοι και τα τελη εχουν πληρωθει εξ'αρχης με την πληρωμη μας.

Πολυ καλη δουλεια το Banggood! (y)

Επιβεβαιωνω και εγω για το banggood πηρα μπασοπαγιδες ενα μετα μετατροπέα απο ψηφιακο σε αναλογικο για την καινούργια Android tv για να την συνδεσω στον ενισχυτη. Ουτε τελωνειο οιυτε τιποτα με παρεξενεψε οντο με κουριερ σου έρχονται

• Like
Reactions: mikemtb and nikfor
Καλησπερα παιδιά.
Να κανω μια ερώτηση.
Λοιπον ειχα παραγγειλει απο τον maggards σαπούνι ξυρισματος στοιχιζει 20 δολάρια. Βλεπω τωρα στο τρακινγκ περναει εκτελωνισμό. Λογικά θα βάλουν φπα που ειναι απο τι υπολογισα αμα το παμε για 24% 6ευρω επιπλέον.
Λεμε τωρα γιατι με αυτούς εκεί στα γετα ειναι απαραδεχτοι και με χρεωσουν παραπάνω τι κάνω; εκτυπώνω απόδειξη το ποσο στοίχιζε; και απόδειξη από την τράπεζα; και ζητάω επανεξεταση στο ταχυδρομειο;

Σωστό, αν δεν τα έχεις πληρωσει ήδη τα τέλη εισαγωγής θα σου ζητήσουν παραστατικα αγοράς.

Ελπίζω μόνο στην περιπτωση σου να μην ειναι 6 ΦΠΑ συν 15 τέλη εκτελωνισμου...
Εκτελωνισμό γιατι; αυτο με τον νεο νόμο δεν το εχουν κοψει; η κανω καπου λαθος;

Ρίξε και μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ

Έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ για τα ελτα, κανείς από τον ελτα δεν απάντησε ποτέ, έστειλα δεύτερη καταγγελία στην ΕΕΤΤ ότι κανείς δεν απάντησε ποτέ και απάντηση δεν πήρα ποτέ από την ΕΕΤΤ.

Καλή τύχη!

Έκανα καταγγελία στην ΕΕΤΤ για τα ελτα, κανείς από τον ελτα δεν απάντησε ποτέ, έστειλα δεύτερη καταγγελία στην ΕΕΤΤ ότι κανείς δεν απάντησε ποτέ και απάντηση δεν πήρα ποτέ από την ΕΕΤΤ.

Καλή τύχη!
Αθάνατο ελληνικό κράτος γιαυτο είμαστε μην πω τι γιατι θα βρισω και θα φαω μπαν απεριόριστο αχχα

• Like
Reactions: lazarefa
Καλησπέρα, περιμένω ένα δέμα από την Αγγλία από τελη Ιουνίου (eBay) και ακόμη …έρχεται :((
Να το θεωρήσω χαμένο, ή έχω ακόμη ελπίδες;
Ευχαριστώ