Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Σταθηκες γιατι βλεπεις χαμηλο φπα 9% στα βιβλια. Kαι στην Ελλαδα 6% ειναι.
Ο κανονικος φπα σε αυτες τις χωρες ειναι πανω απο 20%, σαν την Ελλαδα.

Σταθηκες γιατι βλεπεις χαμηλο φπα 9% στα βιβλια. Kαι στην Ελλαδα 6% ειναι.
Ο κανονικος φπα σε αυτες τις χωρες ειναι πανω απο 20%, σαν την Ελλαδα.
Μάλλον του κόλλησε το 0% της Ιρλανδίας

Δύο παραγγελίες απο ali... την ίδια ημέρα.

Απο 7/5/2021 στην Ελλάδα.
Παραλαβή την Παρασκευή 17/9/2021

Δυστυχώς επειδή όσες αποστολές απο Βέλγιο ξεκινούν απο UH θεωρούνται απλή αποστολή δεν υπάρχει παρακολούθηση εντός Ελλάδος!!!

Τζάμπα πράμα...164 ημέρες
133 απο Αθήνα - Βόλο

• Wow
Reactions: songless_bird
Πρόσφατα είχα παραγγείλει ένα καπέλο από άμαζον Γερμανίας. Γύρω στις 2 βδομάδες μετά μου τηλεφωνεί ένα πρωινό που έλειπα από το σπίτι ένας κούριερ της Speedex για να μου παραδώσει δέμα. Τον ρωτάω ποιος είναι ο αποστολέας που γράφει στο δέμα και μου απαντά ότι είναι μια εταιρεία Comet...Όταν πάω στο κατάστημα για παραλαβή διαπιστώνω ότι πρόκειται για το δέμα της άμαζον. Έστειλαν Ελλάδα με Comet και εν συνεχεία η τελευταία προώθησε στον τελικό παραλήπτη (εμένα δηλαδή) με Speedex. Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό καιρό να παραλάβω κάτι από άμαζον και θυμόμουν ότι την τελευταία φορά είχα παραλάβει μέσω ΕΛΤΑ.

New champion is γενική ταχυδρομική
Αποστολή από Χίο (toolshouse) έφτασε στο υποκαστημα τους Τετάρτη και Πέμπτη Παρασκευή έβγαζε το tracking αδυναμία παράδοσης
Μετά από επικοινωνία με το υποκατάστημα τελικά παρέλαβα Δευτέρα μεσημέρι
Δεν ήταν η απόσταση 10 λεπτά δρόμος είναι αλλά ΟΤΑ πληρώνω για παράδοση στο σπίτι δεν θα κάνω εγώ την δουλειά τους
Και κάτι off topic
Αν παραγγείλεις οτιδήποτε από ψυχογιό το tracking της παραγγελίας είναι live !!
Σαν να βλέπεις το ταξί να έρχεται όπως στο Beat

Αδιανόητα πράγματα από την ACS.

Παραγγελία από Δράμα μέσω skroutz Δευτερα στις 11 το πρωι και παραδοση στις 12 την επόμενη ημέρα.
Άργησαν ε;;; τς τς τς τςτςτςτς τι να πείς!!! :LOL:
:LOL: 🤣 🥰

Γενικά τώρα τελευταία όντως η ACS (τουλάχιστον μέσω skroutz) έχει ανέβει πολύ καλά στις παραδόσεις!

Αδιανόητα πράγματα από την ACS.

Παραγγελία από Δράμα μέσω skroutz Δευτερα στις 11 το πρωι και παραδοση στις 12 την επόμενη ημέρα.
- "Να σταλεί με κούριερ".....
-Δηλαδή να σταλεί με ACS.

Όπως έλεγε κάποτε για όσους θυμούνται και η γνωστή διαφήμιση....... ΧΑΧΑΧΑΧΑ :p ;)

• Like
Reactions: ikomninos

New champion is γενική ταχυδρομική
Αποστολή από Χίο (toolshouse) έφτασε στο υποκαστημα τους Τετάρτη και Πέμπτη Παρασκευή έβγαζε το tracking αδυναμία παράδοσης
Μετά από επικοινωνία με το υποκατάστημα τελικά παρέλαβα Δευτέρα μεσημέρι
Δεν ήταν η απόσταση 10 λεπτά δρόμος είναι αλλά ΟΤΑ πληρώνω για παράδοση στο σπίτι δεν θα κάνω εγώ την δουλειά τους
Και κάτι off topic
Αν παραγγείλεις οτιδήποτε από ψυχογιό το tracking της παραγγελίας είναι live !!
Σαν να βλέπεις το ταξί να έρχεται όπως στο Beat
Νομίζω οτι πλέον είναι τακτική της Γενικής. Και στο Βόλο σε παίρνουν τηλέφωνο οτι είναι στο κατάστημα κι αν θέλετε να περάσετε να το πάρετε.
ΟΧΙ κυρία μου δεν θέλουμε να περιμένουμε στην ουρά. Πληρώσαμε για παράδοση στο σπίτι!!!

Αι....*^&%@%*&#&*#@ !!!!!

Ισχύει..
Αν και περιμένω από τον κανταρτζογλου κάτι πράγματα μέσω καλαθιού σκρουτζ τα οποία έρχονται με speedex.. Και μόνο που δεν έρχονται..
Επικοινώνησα σήμερα με σκρουτζ, μου είπαν θα το ψάξουν

Nα πω για οσους περιμενουν δεματα απο Amazon.co.uk -και γενικοτερα απο Αγγλια- οτι σημερα ελαβα ειδοποιητηριο απο τα ΕΛΤΑ να παραλαβω ενα πακετακι που ειχα παραγγειλει τον Ιουνιο (...3 μηνες καθυστερηση).

Πρεπει να πληρωσω επισης 3.24 ΦΠΑ για το προιον (υπολογισμενος με 24% πανω στην αξια του προιοντος συν την αξια των μεταφορικων) και τελη 2.5 ευρω επειδη τα ΕΛΤΑ εκτελωνισαν το δεμα αντι για μενα.

Ηταν ενα κλειδι για ανοιγμα καπακιου αδιαβροχων ρολογιων, περιπου 13 ευρω με τα μεταφορικα (7 το προιον και 6 τα μεταφορικα).

Τοτε που το εψαχνα, δεν υπηρχε στην Ελλαδα, ειχε εξαντληθει απο παντου και ενας που το ειχε ζητουσε ~20 ευρω με τα μεταφορικα.

Για δευτερη φορα εφαγε ΦΠΑ και τελη εκτελωνισμου (2,5 ευρω ) δεματακαι χαμηης αξιας (1,4Ε)....Αλλα ΚΑΙ τα δυο ειχαν αγοραστει αρχες ιουνιου, και καθυστερησαν μεχρι σημερα σε Ελληνικο εδαφος..
Αντε να βγαλεις ακρη με την αναδρομικη εφαρμογη τυο μετρου

Εδω το αυτοκολλητο του τελωνειου για τον ΦΠΑ και τα τελη που πληρωσα σημερα για ενα αντικειμενο απο την Αγγλια.
Η παραγγελια ειχε γινει στο Amazon.co.uk τον Ιουνιο

Πληρωσα τον ΦΠΑ επι της συνολικης αξιας καθως και ενα τελος 2.5 ευρω επειδη η συνολικη αξια ηταν στη κατηγορια 0-15 ευρω.
RGyu2EJl.jpg

Εδω ξαναβαζω το πινακακι που γραφει το ποσο των τελων εκτελωνισμου που θα πληρωσουμε αναλογα την αξια μεχρι τα 150 ευρω.

Δηλαδη για ενα αντικειμενο (μαζι με τα μεταφορικα) αξιας 100 ευρω, θα πληρωσουμε φυσικα 24 ευρω ΦΠΑ και επισης 10 ευρω τελη επειδη η αξια του αντικειμενου εμπιπτει στο ευρος αξιας 50-100 ευρω.

2021-07-22-13_54_01-14.4_2-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-Google.jpg

Αρα ακομα και για μια ελαχιστη αξια του 1 ευρω απο τριτες χωρες θα πληρωσουμε τελος εκτελωνισμου 2.5 ευρω (συν το ΦΠΑ 0.24 σεντς).
Το μινιμουμ τελος εκτελωνισμου ειναι 2.5 ευρω για αξιες αντικειμενου με τα μεταφορικα απο 0-15 ευρω. Συν το αντιστοιχο ΦΠΑ βεβαια.

Last edited:
  • Like
Reactions: songless_bird
Μα γιατι να εχει εκτελωνισμο ενα δεματακι 5€, στο οποιο εχει υπολογιστει, με το νεο συστημα, ο φπα, κατα την παραγγελια;
Ή κατι δεν εχω καταλαβει;

Μιλαμε για τις περιπτωσεις που ΔΕΝ εχει κρατηθει o ΦΠΑ κατα την παραγγελια.
Στην δικη μου περιπτωση η αγορα εγινε πριν να ανακοινωθουν τα νεα μετρα.

Εαν δεν εχει κρατηθει λοιπον ο ΦΠΑ εκει που κανεις την αγορα, τοτε πρεπει να τον πληρωσεις στην Ελλαδα.
Τοτε ομως, εκτος απο τον ΦΠΑ πρεπει να πληρωσεις και το αναλογο τελος εκτελωνισμου.

Αρα κάπου 5€ Να υπολογίζω και εγω συνολική επιβάρυνση για ενα κύβο Ρούμπικ . Χρησιμο το πίνακακι με τις κατηγορίες . χτυπάει ασχημα το 5€ συν ΦΠΑ αν πάρεις κατι στα 15€+

Μιλαμε για τις περιπτωσεις που ΔΕΝ εχει κρατηθει o ΦΠΑ κατα την παραγγελια.
Στην δικη μου περιπτωση η αγορα εγινε πριν να ανακοινωθουν τα νεα μετρα.

Εαν δεν εχει κρατηθει λοιπον ο ΦΠΑ εκει που κανεις την αγορα, τοτε πρεπει να τον πληρωσεις στην Ελλαδα.
Τοτε ομως, εκτος απο τον ΦΠΑ πρεπει να πληρωσεις και το αναλογο τελος εκτελωνισμου.
Οποτε βασει της παραπανω εξελιξης...amazon.de και ξερο ψωμι..;).!!!