Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Aπο οτι ξερω το ebay χρησιμοποιει εξ'αρχης την ειδικη πλατφορμα που σε χρεωνει τον ΦΠΑ σε καθε συναλλαγη. Οποτε ειναι οκ να ψωνιζει κανεις και απο εκει.

Αυτο φαινεται στο check out, οταν πας να πληρωσεις, που σου εμφανιζει μια νεα γραμμη που την ονομαζει VAT και σε χρεωνει το Ελληνικο ΦΠΑ.

Subtotal (1 item) US $3.59
Shipping US $0.60
VAT (ΦΠΑ - η νεα γραμμη που προστεθηκε στο ebay)US $1.01 (24% ΦΠΑ της παραπανω αξιας)
Order total US $5.20
 
Και σε φίλο ακριβώς το ίδιο. Ενώ έχει πληρώσει τον φόρο στο AliExpress, του ήρθε μήνυμα να πληρώσει 3 κάτι. Έβγαλες άκρη;
Μια τα ίδια και σε εμένα. Πληρωμένο φπα στο Ali και τα ΕΛΤΑ το ζητάνε πάλι. Πλήρωσα τον παρέλαβα. Τώρα ήρθε δεύτερη παραγγελία του ίδιο έκανε dispute. Νομίζω δεν φταίνε τα ΕΛΤΑ κάτι δεν κάνουν στο Ali γιατί και το tracking του ali που δεν δείχνει ότι έχουν έρθει τα πράγματα είναι διαφορετικό με των ΕΛΤΑ που δείχνει πλήρη πορεία από την Κίνα μέχρι εδώ.

Εγώ θα τηρήσω στάση αναμονής στις αγορές να δούμε πως θα πάει.
 
Μια από τα ίδια και δεν ξέρω αν είναι αυθαιρετη κίνηση από τα ΕΛΤΑ η κάτι δεν έχουν κάνει από το AliExpress.
Μου ήρθε σήμερα μύνημα από τα ΕΛΤΑ για πακέτο (μια θήκη κινητού) με χρέωση 62 λεπτά.
Από το ali έχω το invoice που μου χρεώνει το ΦΠΑ 24% αλλα από τα ΕΛΤΑ που μίλησα μου λένε πως η χρέωση αφορά δασμούς.
Τι δασμοί είναι αυτοί;
Υποτίθεται ότι ως 150€ με προπληρωμενο ΦΠΑ δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.
Μιλάνε σοβαρά ή βάζουν τυχαίες χρεώσεις;
Επίσης δεν μπορώ να διαπιστώσω μέσω αριθμού αποστολής πιο είναι ακριβώς το προϊόν αφού αυτό που μου στέλνει τα ΕΛΤΑ δεν αντιστοιχεί με κανένα από αυτά που περιμένω από το AliExpress.

Να σημειώσω πως μου έχουν έρθει πακέτα μεγαλύτερης αξίας ( όχι από το AliExpress) παραδοτέα με dhl ή yanwen με ανταπόκριση acs από Κίνα, χωρίς να πληρώσω τίποτα παραπάνω.
 
Δασμοι δεν υπαρχουν σε εισαγωγες μεχρι 150 ευρω, υπαρχει τελος εκτελωνισμου κλιμακουμενο και μονο εαν δεν εχει πληρωθει ο ΦΠΑ.

Η χρεωση των 69 λεπτων ειναι πολυ μικρη για δασμους (τελος εκτελωνισμου ηθελαν να πουν) καθως το μινιμουμ ειναι 2.50 ευρω.

Παντως σιγουρα αυτο το παραξενο ποσο καπως θα προεκυψε αλλα κακως χρεωθηκε, με οσα γνωριζουμε τουλαχιστον.
 
Το πρόβλημα συμβαινει σε κάποιους πωλητές στο Ali (σε συνδυασμό με την μέθοδο αποστολής που επιλέγουν) οι οποίοι από αμέλεια (..) δεν δηλώνουν σωστά τα στοιχεία της συναλλαγής στο IOSS
Δυστυχώς παρατηρείται σε marketplaces με χιλιάδες πωλητές (Ali, Ebay). Ειδικά στο Aliexpress φαινεται οτι είναι εντονο και αντικειμενικά δεν φαίνεται οτι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα. Οπότε προσοχή.
 
Μου ήρθαν και μένα μπαταρίες από Ali με κόστος 0.90 και τα ΕΛΤΑ ήθελαν 2.5 ευρώ για εκτελωνισμό...Τις άφησα να επιστρέψουν.
 
Για δείτε αν γκρεμίστηκε κανένας φούρνος...
Μετά από μια χρονιά που λάμβανα του λογαρισμούς με έναν έως τρεις μήνες καθυστέρηση...
έλαβα λογαρισμό ΔΕΗ με αποστολή 28/9 και παραλαβή 29/9!
Εκτός αν στα ΕΛΤΑ έχουν μεταχρονολογημένες σφραγίδες :LOL:
 
στον εξωτικό Αγ, Ιωάννη της Αγ. Παρασκευής ( Αθηνα για να μην μπερδευόμαστε ), ο ταχυδρόμος περνάει κάθε 15 μέρες. μπορεί και 20
 
Α, να μια πιθανή απάντηση:
Γι αυτο καλωδιο απο Αγγλια που σταλθηκε 8/9, ηρθε αεροδρομιο 9/9 και το παρελαβα ...σημερα; Με +24e
 
Για δείτε αν γκρεμίστηκε κανένας φούρνος...
Μετά από μια χρονιά που λάμβανα του λογαρισμούς με έναν έως τρεις μήνες καθυστέρηση...
έλαβα λογαρισμό ΔΕΗ με αποστολή 28/9 και παραλαβή 29/9!
Εκτός αν στα ΕΛΤΑ έχουν μεταχρονολογημένες σφραγίδες :LOL:
Γράψου στο e-bill να ησυχάσεις από αυτούς.
Και τους λογαριασμούς και τους ΔΕΗδες.
 
  • Like
Reactions: Eleeinos and KOSSTV
Πρεπει να εχει παρα πολυ δουλεια το Banggood στην Ελλαδα καθως ο τοπικος συνεργατης του για τις διανομες, η Comet Hellas, προσελαβε αλλη εταιρεια κουριερ για διανομες, για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν στον αυξημενο προφανως ογκο δουλειας.

Εδω η αρχικη προωθηση απο Βanggood σε Comet Hellas, oπως αναγραφεται στην αρχικη ετικεττα.
YjIV04xh.jpg


και εδω η αλλη ετικεττα στην πισω πλευρα αφου εγινε η προωθηση του πακετου απο την Comet στην Speedex.
QEjCUvsh.jpg
 
  • Like
Reactions: almaz
Στη δουλεια εχουν ερθει τον τελευταιο χρονο 3(!) που ψαχνονται να ανοιξουν courier.
Τα προηγουμενα 10 χρονια δεν ειχε ερθει κανενας.
 
Παντως αυτό με τον εκτελωνισμό ακόμα και της πιο ευτελούς αξίας αντικειμένων καταντάει σπαστικό όταν έρχεται το sms από τα ΕΛΤΑ κάθε τρεις και λίγο ότι το δέμα σας θα βρίσκεται για 20 ημέρες μπλα μπλα και δεν τα φέρνει ο ταχυδρόμος μόνο και μόνο για να πληρώσεις το 1 η 2 ευρώ
Δεν ξέρω αλλά τελευταία έχουν αρχίσει να έρχονται δέματα από μέσα Ιουλίου !
Μάλλον τα κίτρινα ρομποτάκια που κάνουν τη διαλογή δουλεύουν υπερωρίες
 
  • Like
Reactions: Χιωτης
Το Αμαζον εχει κοντα στα 3,000 lockers/σημεια παραδοσης σε ολη την Αγγλια απο τα οποια μπορεις να παραλαβεις την παραγγελια σου.

Εδω ενα τετοιο σημειο παραδοσης μεσα στο χωρο ενος Πανεπιστημιου στην Αγγλια.
rwO0YSr.jpg


Αν θελεις να παραλαβεις απο ενα τετοιο σημειο, το οριζεις σαν διευθυνση στο check out και οταν το πακετακι σου ειναι ετοιμο λαμβανεις εναν κωδικο τον οποιο τον εισαγεις εδω.


Zηλευω αφανταστα 👿
 
  • Like
Reactions: panoss1
Έχει βάλει και το skroutz αντίστοιχο μηχάνημα σε city zen parking σε Παγκράτι και Μαρούσι

Edit και σε πρατήρια Avin


 
Καλημερα σε ολους.
Για να σας κανω μια ερώτηση εχω παραγγειλει απο το iherb κατι πολύ βιταμίνες κτλ.
Λοιπον το iherb ειναι στο συστημα να αποδίδει τους φοορυς και το φπα στην αντιστοιχη χώρα.
Την προηγουμενη φορα την πατησα αμα θυμάστε παρολου που στο πακέτο εγραφε το id taxes και τα εσκασα για τα καλα.
Ειχα κανει και καταγγελια στον καταλωτη τιποτα καμια απάντηση.
Λοιπον αμα μου ερθει πάλι και τυχει παλι να ζητάνε λεφτα για πείτε μου λιγο την διαδικασία τι κανω; δεν θελω να επιστραφεί το πακετο πίσω γιατί τις συγκεκριμένες πολυβιταμινες δεν τις βρίσκω ελλαδα. Η αξια του πακέτου είναι στα 65 ευρω