Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ωραιο αυτό το σύστημα του aliexpress αν ισχύει. Ποια επιλογή αποστολής είχες επιλέξει;

Παύλο τίποτα το ιδιαίτερο. Ό,τι έβγαζε.
Τώρα που με ρώτησες πήγα και είδα και είναι AliExpress Saver Shipping το ένα και Cainiao Super Economy Global το άλλο.
Οπότε δεν έχει σημασία ο τρόπος αποστολής μάλλον.
Και τα δυο παραγγέλθηκαν 17/11 και τα έφερε ο ταχυδρόμος σήμερα.

• Like
Reactions: pavlos49
Δεν εκπλήσσομαι συνήθως από κουλά με τις εταιρείες....αλλά αυτό παραπαει. Το Σάββατο χτυπάει τηλέφωνο. Του λέω να ανέβει να χτυπήσει ότι είναι η πεθερά μου σπίτι. Προφανώς η πεθερά μου ήταν στο μπαλκόνι....αν και απορώ αν ανέβηκε, να μην πολυλογω λέω το σύζυγό να πάει να το πάρει. Κοιτάω σήμερα να δω κωδικο και το διώξανε εχθές και ήδη είναι στο κέντρο διαλογήςΑττικης. (Είμαι Λάρισα)Το διωξανε Δευτέρα πρωί προς τι τόση βιασύνη;
Ένα καλώδιο των 4ευρω ήρθε από Χίο και θα ξαναγυρίσει εκεί χωρίς λογο

Παύλο τίποτα το ιδιαίτερο. Ό,τι έβγαζε.
Τώρα που με ρώτησες πήγα και είδα και είναι AliExpress Saver Shipping το ένα και Cainiao Super Economy Global το άλλο.
Οπότε δεν έχει σημασία ο τρόπος αποστολής μάλλον.
Και τα δυο παραγγέλθηκαν 17/11 και τα έφερε ο ταχυδρόμος σήμερα.
Φυσικά και έχει σημασία, με standard και saver ο εκτελωνισμός γίνεται Ουγγαρία, και έρχονται με νέο αυτοκόλλητο πάνω στο δέμα. Με cainiao δεν συμβαίνει αυτό και μπορεί εδώ να περάσει ξανά τελωνείο. Αν έχεις πολλά δέματα τότε στα στέλνουν σαν ένα, δεν ξέρω σε αυτή την περίπτωση που γίνεται ο εκτελωνισμός. Αν ομως έχεις ένα δέμα με cainiao είναι πολύ πιθανό να περάσει από τελωνείο όταν φτάσει Ελλάδα ακομη και αν έχεις ήδη πληρώσει ΦΠΑ.

Επιεικώς απαράδεκτος χθες ο διανομέας της comet hellas που πεταξε στα σκαλιά του σπιτιου το πακετο χωρίς να χτυπήσει καν.

Βρήκα μια αναπάντητη από άγνωστο νουμερο πηρα πισω αλλά δεν απάντησε κανεις.

Και μετά με πηρε η μητέρα μου να μου πει το παραπανω. Σπίτι ήταν όλη την ώρα η μητέρα και η αδερφή μου.

Απαραδεκτο
Και που να δεις τι γινεται με τα δεματα που κανει διανομη η Amazon στις ΗΠΑ.
Τα παρατανε οπου βρουν, δεν χτυπανε ποτε κουδουνια, και αν μενεις στο δρομο 10 και υπαρχει και δρομάκι 10, μπορει μα το παρατησουν και εκει.
Και σου ερχεται ενα ωραιο your package delivered, και ψαχνεσς να βρεις ποιος το εχει.
Και αν εχει φιλοτιμο σαν εμενα που αφηνα χαρτακια ατην πορτα του παραληπτη και δεν τα ανοιγα, εχει καλως.
Εμενα μου έχουν φερει δεμα 2 μερες μετα, μεσα ατην νυχτα ανοιγμενο και χωρις αυτος που το πηρε να χτυπησει κουδουνι.
Ας ειναι καλα η καμερα.

Επισης εχει γινει hobby το tracing and stealing Amazon packages.16402739595353881514891338548342.jpg16402739595353881514891338548342.jpg

Last edited:
Καοιος mod να συμμαζεψει το ανωτερω post παρακαλώ.
Απο κουνητο δεεεεν...

Παραγγελια απο aliexpress σχεδον δυο μηνες και αγνοειται η τυχη του. Παραγγελια απο bangood ήρθε μετα απο ενα μηνα comet-speedex. Παραγγελια απο amazon.de σε 5 μερες παραληφθηκε με ΓΕΝΙΚΗ.

Κωστή καλύτερα αυτό το σύστημα του skroutz πάρα το χάλι των courier που τους πληρώνουμε για να τα παραδώσουν κάτι αλλά καταλήγουμε να αναμένουμε στις ουρές για να παραλάβουμε τελικά.

Mακαρι να γεμισει ο τοπος απο αυτα τα σημεια παραδοσης. Οι παραγγελιες θα ερχονται πιο γρηγορα και πιθανον φτηνοτερα.

Στην Αγγλια το Amazon βαζει παντου, απο βενζιναδικα και supermarkets, μεχρι πανεπιστημια και αλλους πολυσυχναστους χωρους.

• Like
Reactions: n_olympios
Συμφωνώ και επαυξανω Γιώργο και Μιχάλη....
Σιγουρα συμφέρει και την εταιρία να μην χρονοτριβει και να είναι πιο ενταξει στις παραδόσεις..
Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τα καταστήματα που πρέπει να μπουν στο σύστημα του Eshop...
Το θέμα είναι ότι χωρανε μικρά πράγματα και εάν παρατηρήσεις είναι με θυρίδες που θα είναι ονομαστικές κατά βάση..οπότε θεωρώ ότι ξεκινάει πυλωτικα και θα δουν πως θα πάει...

Οι θυριδες δεν ειναι ονομαστικες.
Η εταιρεια διανομης σου δινει εναν κωδικο για καθε παραδοση που τον πληκτρολογεις σε μια οθονη και σου ανοιγει αυτοματα την πορτα της θυριδας και τσιμπας το πακετακι σου.

Ναι, ετσι ακριβως. Ο οποιοσδηποτε μπορει να παραλαβει.
Το πρωτο βημα ειναι να δηλωσεις εσυ οτι θελεις να παραλαβεις απο το συγκεκριμενο κιοσκι.
Απο κει και περα η εταιρεια σου στελλει κωδικο και ημερομηνια που θα ειναι εκει το πακετο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μια παραμετρος για αυτη τη κινηση ειναι η αδυναμια των εταιρειων να βρουν διαθεσιμους κουριερ με μηχανακια καθως οι περισσοτεροι την κανουν για τα ντελιβερι.
Ειναι σχεδον διπλασια τα λεφτα που βγαζουν στις περισσοτερες περιπτωσεις οι ντελιβεραδες

• Like
Reactions: lazarefa
Ειναι ασφαλη αυτα τα κιοσκια ρε παιδια; Μπορει τις νυχτες να τα παραβιαζουν συμμοριες με λοστους και να τα αδειαζουν. Τι γινεται μετα;

• Like
Reactions: pavlos49
Ειναι ασφαλη αυτα τα κιοσκια ρε παιδια; Μπορει τις νυχτες να τα παραβιαζουν συμμοριες με λοστους και να τα αδειαζουν. Τι γινεται μετα;
Από το στόμα μου το πήρες.
Κρύβε λόγια μην παρακολουθεί κάποιος από αυτούς και του δίνουμε ιδέες.. 😂

• Haha
Reactions: nickmanak
Από το amazon.co.uk μου είπαν:

Your package was shipped Thursday, 2 December.
Arriving 11 December - 3 January

Πολύ σαφής... Μπορεί να κάνει μια βδομάδα, μπορεί κι ένα μήνα.

Μια αλλαγή προς το χειρότερο: Στην προηγούμενη παραγγελία μου (προ Brexit) το site της Amazon έβγαζε και tracking info για το Marketplace. Τώρα λέει να επικοινωνήσω απ' ευθείας με τον πωλητή για tracking number.
Το πακέτο έφτασε στις 21/12 τελικά. Χωρίς καμιά εξτρά χρέωση. Απλά η συσκευασία ήταν σκισμένη, ίσως από έλεγχο στο τελωνείο;
Παρατηρήσεις:
Ο πωλητής πληρώθηκε μεταφορικά 2 φορές, όπως γίνεται στο marketplace, αλλά τα έστειλε σε ένα πακέτο.
Το έστειλε με MHI (Mail Handling International). Το πιο αναξιόπιστο tracking που έχω συναντήσει. Ο κωδικός που μου έστειλαν δεν εμφανίστηκε ποτέ στο tracking system. Επιπλέον, στις υπηρεσίες της MHI λέει ότι προσφέρει μόνο επιβεβαίωση παραλαβής στο αποστολέα, όχι πραγματικό tracking. Το δέμα έφτασε σε εταιρία στην Αθήνα, που το έδωσε στα ΕΛΤΑ Courier που τελικά μου το έφεραν. Το tracking επάνω στο πακέτο ήταν διαφορετικό από αυτό που μου έστειλε ο αποστολέας και ΔΕΝ ήταν έγκυρο στο tracking των ΕΛΤΑ Courier! Πιάστο αυγό και κούρευτο αν είχε καθυστερήσει και το έψαχνα.

Θυμαμαι την πρωτη φορα που αγορασα κατι απο e-shop (το 1999, μια καρτα γραφικων). Φαινοταν τοσο αλλοκοτο, να μην εχεις παει σε μαγαζι, να μην εχεις καν μιλησει με ανθρωπο. Δεν ηξερα αν θα ερθει, αν την εχει δει καν καποιος, ή απλως παταγα κουμπακια, ενω π.χ. το μαγαζι ειχε κλεισει καιρο...
Τωρα θα πηγαινουν σε θυριδα, και σε λιγο θα μας τα φερνει το ντροουνακι, πιθανοτατα ΟΝΤΩΣ χωρις να τα εχει δει ματι ανθρωπου.

• Like
Reactions: n_olympios