Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ερχεται..
drone.gif

• Haha
Reactions: nickmanak
Εαν ειναι δεμα απο τριτες χωρες, μπορει να εννοουν ελλιπη πληροφοριακα στοιχεια σχετικα με την πληρωμη/παρακρατηση/αποδοση του ΦΠΑ απο τον πωλητη.

Προφανως εχουν ολα τα στοιχεια σου, αλλα μεσα στις γιορτες καλυτερα να τους παρεις εσυ, αν βγαλεις γραμμη.

Το πιο πιθανο ειναι να μην εχει αναγραψει σωστα ο αποστολεας τις πληροφοριες για το ΦΠΑ, οποτε πρεπει να το ψαξουν. Αυτο σημαινει ομως οτι θα σε χρεωσουν καποια λιγα τελη εκτελωνισμου (οχι ΦΠΑ) για την προσπαθεια τους και τον κοπο τους.

Το εχουμε ξαναδει το σκηνικο. Καποιοι αποστολεις κανουν σωστα την προεργασια και τη δουλεια για την αποδοση ΦΠΑ, καποιοι προσπαθουν φιλοτιμα αλλα δεν τα καταφερνουν.

• Like
Reactions: pavlos49
Εάν και οταν ξεμπλοκαρει μπορεί να σού σκάσει κανένα κίτρινο ταμπελακι με χρέωση
Δεν εχει να κάνει με το IOSS και αν εχει γράψει ο πωλητής σωστά τα στοιχεία στο πακέτο
Αρχισε με τήν black friday και γινεται χειρότερο οσο μεγαλώνει ο ογκος δεματων λογω εορτών

• Like
Οπότε θα το στείλουν λες και θα βάλουν ΦΠΑ και εκτελωνισμό;
Θα φας τελη εκτελωνισμου οπως εγω.
Γραφω ποιο πανω πακετο απο αμερικη iherb στο συστημα IOSS και παλι με χρεωσαν 10ευρω τελη εκτελωνισμου.
Εγω τους εχω καταγγείλει στον συνηγορο του πολιτη και οτι κατσει

• Like
Τελευταια το τρακινγκ δεματος της ACS ειναι ελλειπες και η παραδοση καθυστερει.
Η ενδειξη κολαει στο "Η αποστολή διακινείται προς το κατάστημα παράδοσης".
Στο τρακινγκ το δεμα δεν φτανει ποτε στο καταστημα παραδοσης
και μετα απο 4-5 μερες εμφανιζεται ξαφνικα ο κουριερ με το δεμα.
Μεχρι να γινει αυτο στα τηλεφωνα δεν εχουν ιδεα ποτε θα γινει παραδοση.
Παλαιοτερα φερνανε τα δεματα σε 1 το πολυ 2 μερες.
Απο Ελτα και Γενικη δεν εχω κανενα παραπονο.

• Like
Reactions: lazarefa
Αγόρασα κάτι από Γαλλία και εστάλει με Chronopost προς Αθήνα. Το Tracking number λοιπόν έδειξε τελευταία κίνηση στην Θεσσαλονίκη. Το περιμένω στην Αθήνα αλλά σήμερα κατεγραψε μια αποτυχημένη παράδοση στην Θεσσαλονίκη.

Ξέρεις κανείς να μου πει ποιός μεταφορέας εξυπηρετεί εντός Ελλάδας τα δέματα που στέλνει η Chronopost ?

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    63.9 KB · Views: 34
Παντως εδώ μια χαρα το παμε ο ενας βοηθαει τον αλλον. Σε διπλανο φορουμ συγκεκριμενα στο insomnia αντι να βοηθάει ο ενας τον αλλον είναι δυο τυποι δεν ξερω μπας και ειναι τελωνιακοι; εριστικοι οσο δεν πάει εγω εγραψα τις εντυπώσεις μου και μου απαντάει ειρωνικα IOSS και αρλουμπες αχαχ δηλαδη η εγκύκλιος απο τα ιδια τα ελτα δεν την λαμβάνουμε υποψην ε; αχχαχ και μου λεει κιόλας και πάλι καλα που πληρωσες και 10 ευρω εκτελωνισμου αχχα. Οτι να ειναι πραγματικά

• Like
Reactions: mikemtb
καλημερα. Μια ερωτηση.
Σε δεματα απο 150 μέχρι 500 ευρω πληρώνουμε το 20αρι και το ΦΠΑ της αξιας του δεματος μόνο ή εχει και κατι άλλο;
Εννοω φυσικά εκτος Ευρωπαικής ένωσης
Ευχαριστώ

Αγόρασα κάτι από Γαλλία και εστάλει με Chronopost προς Αθήνα. Το Tracking number λοιπόν έδειξε τελευταία κίνηση στην Θεσσαλονίκη. Το περιμένω στην Αθήνα αλλά σήμερα κατεγραψε μια αποτυχημένη παράδοση στην Θεσσαλονίκη.

Ξέρεις κανείς να μου πει ποιός μεταφορέας εξυπηρετεί εντός Ελλάδας τα δέματα που στέλνει η Chronopost ?
Με ACS, βάλε το τρακινγκ της chronopost στο parcelsapp για να δεις και το τρακινγκ της ACS. Αν δεν στο εμφανίζει πάρε τηλέφωνο.

Από aliexpress 2 μικρές παραγγελίες, γίνεται συγχώνευση στην Ουγγαρία σε μία και μετά Ελλάδα.
Ξέρει κάποιος ποια μεταφορική χρησιμοποιείτε μετά εντός Ελλάδος;