Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ναι σίγουρα. Αν δω ότι δεν συμφέρει θα πέσω στα Αγγλικά χέρια εκ νέου ή θα πάω σε μεγαλύτερες ποσότητες από την μακρινή Κίνα.

Με πρόλαβες Αντώνη. Κάπου εκεί το βλέπω & εγώ.

Αποκλείεται να με "λυπήθηκαν" γιατί είμαι .....καλό παιδί & ερασιτέχνης.
Αυτό δεν παίζει. Είναι αυτοματοποιημενα.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ναι σίγουρα. Αν δω ότι δεν συμφέρει θα πέσω στα Αγγλικά χέρια εκ νέου ή θα πάω σε μεγαλύτερες ποσότητες από την μακρινή Κίνα.
Μέχρι 20 ανά παραγγελία και untracked

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Με πρόλαβες Αντώνη. Κάπου εκεί το βλέπω & εγώ.

Αποκλείεται να με "λυπήθηκαν" γιατί είμαι .....καλό παιδί & ερασιτέχνης.

εκτός και αν ο τελώνης διαβάζει ''Ξυλογλυπτική -μικροξυλοκατασκευές'', ή το καλύτερο να είναι μέλος του AVclub

Μέχρι 20 ανά παραγγελία και untracked

γιατί ''untracked'' ;

AGROTISS;1058066009 γιατί ''untracked'' ;[/QUOTE said:
Γιατί σύμφωνα με τα τρολ του Ελληνικού internet η πιθανότητα να σε σταματήσουν στα untracked είναι απειροελάχιστη.

και πως γίνεται αυτό, λες στον πωλητή ότι δεν θέλεις trcking number ? ή μήπως εννοείς κάτι άλλο ρε Αντώνη και δεν κατάλαβα εγώ καλά ;

Τα περισσότερα απο Κίνα είναι χωρίς tracking number και συνήθως εσύ ζητάς tracking number..

Το συμπέρασμα λοιπόν σύμφωνα και με τα προηγούμενα σχόλια αναγνωστών είναι όχι αγορές άνω των 20 ευρώ από Κίνα, από εκεί και πάνω ελοχεύει ο κίνδυνος του τελωνείου.

Υπάρχει και η άλλη δοκιμασμενη αλλά περίπλοκη λύση για να μην περάσει τελωνείο , το κάνω στο banggod και είναι μια χαρά , ο εκτός ΕΕ το στέλνει σε μια ευρωπαϊκή αποθήκη του και μετα απο έκει το στέλνει Ελλάδα , 4 κάμερες (μεγάλο πακετάκι ) μου έχουν ερθει έτσι απο Ολλανδία (μόνο αυτό εγραφε το αυτοκόλλητο ) ενώ ηταν απο Ασία .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γιώργο ωραίο και κατατοπιστικό βιντεάκι. ο τύπος τα λέει απλά και κατανοητά.

Φαύλος κύκλος η υπόθεση πάντως. κάπου είχα διαβάσει σχόλια ότι και σε αποστολές από Κίνα μέσω Ευρωπαϊκών αποθηκών μερικές φορές περνούσαν τελωνείο με ότι αυτό συνεπάγεται. μπορεί να μην συμβαίνει συχνά όμως συμβαίνει.

Σε λιγο θα ερθει ο φιλος ταχυδρομος να μου φερει ενα πακετακι που δεν θυμαμαι τι ειναι καθως οι τελευταιες μου παραγγελιες απο Κινα ηταν τον Σεπτεμβριο-Νοεμβριο περυσι. Θα τον ρωτησω γενικα. Θελει καποιος να ρωτησω κατι ειδικοτερο?

Μιχάλη ρώτησε τον αν ο έλεγχος στα πακέτα εκτός ΕΕ γίνεται δειγματοληπτικά σε μερικά ή σε όλα πλέον.

Μην ρωτήσεις δεν πρόκειται να ξέρει και ότι καν αν σου πει θα είναι ότι έχει ακούσει δεξια και αριστερα.

Έλεγχος γίνεται σε όλα τα δεματα και αν κάποιο δέμα αξίζει η εκτελώνιση του, τότε μπαίνει τελωνείο (υποπτό δεμα π.χ. ή ηλεκτρονικα τσιγάρα ή μεγάλος όγκος μικρη τιμή ή κινητο με μικρρή τιμη κλπ κλπ κλπ)
Απο GearBest ο πιο ασφαλής τρόπος αποστολής είναι ο "Priority line - EU Express" η οποία φέυγει με DPD, πάει Αγγλία και έρχεται με Courrier εδω (τριγωνική)
Apo Banggood βγαίνει τώρα και είναι η "European Direct Mail" και αυτή τριγωνική και πληρωμένα τα τελωνεία.
Apo Banggood to Priority direct mail ΔΕΝ ειναι ασφαλής μεθοδος αποστολής. Ειναι πιο ασφαλής απο τις άλλες αλλά και πάλι ελοχεύει ο κίνδυνος τελωνίου.

Να εχετε υποψη οτι σε πολλες περιπτωσεις που οι αγοραστες εχουν πληρωσει ΦΠΑ και λοιπους φορους, εχουν στειλει σχετικο email στον πωλητη και τους εχει επιστρεψει ακομα και τα μισα χρηματα για ΦΠΑ & φορους, καθως επισης τους παρεχει και ενα bonus για επομενες αγορες.

Να εχετε υποψη οτι σε πολλες περιπτωσεις που οι αγοραστες εχουν πληρωσει ΦΠΑ και λοιπους φορους, εχουν στειλει σχετικο email στον πωλητη και τους εχει επιστρεψει ακομα και τα μισα χρηματα για ΦΠΑ & φορους, καθως επισης τους παρεχει και ενα bonus για επομενες αγορες.

Ποιός το έχει κάνει αυτο;
Το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι η gearbest επειδή έκανε πατάτα και αντί να τα στείλει με το ασφαλές τρόπο το έστειλε με κανονικό ταχυδρομείο και σου επιστρέφει τους δασμούς και λοιπά έξοδα

Ε τι να σου αραδιασω μαγαζια? Κι αν ξεχασω κανενα ή βαλω καποιο που δεν το εκανε ή δεν το κανει πλεον?
Στειλε το σχετικο email δεν εχεις να χασεις κατι! :2thumb22sup:

O Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές !!!
Τελωνείο 25,22 .
Άουτς αυτό πόνεσε.

Bye, bye, Αμερική.

Δεν έλεγα τίποτα άλλο για extradakia όταν έκανα την παραγγελία !

ωωωωχ όντος αυτό πόνεσε, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες σου.

Δημητράκη, καλοοοοό - [καιρό είχαμε να σε δούμε..]