Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Δυστυχώς ο κανονισμός είναι ευρωπαϊκός από το 1996, άσχετα αν για χρόνια στη χώρα μας για Χ λόγους δεν εφαρμοζόταν πλήρως και πάντα και είχαμε "κακομάθει".
Η έννοια του δώρου δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται. Κάθε εισαγωγή από τρίτη χώρα, διακρίνεται σε "εμπορικού περιεχομένου" (όταν αφορά αγορά) και πιάνει τα πάντα πάνω από αξία 22 CIF και τα "μη εμπορικού περιεχομένου" (δεν αφορά αγορά, αλλά τα δέματα π.χ. του θείου στην Αμερική στον ανιψιό, το δώρο της Microsoft στον διαγωνισμό κλπ) για αξία CIF πάνω από τα 45 . Στις περιπτώσεις αυτές ισχύουν τα ανάλογα προβλεπόμενα τέλη/δασμοί/φόροι ανάλογα την αξία του προϊόντος.

ναι αλλα με ποια λογικη, οταν το μεγαλυτερο μερος των τελων ειναι ΦΠΑ συναλλαγματος 24% (οι δασμοι ειναι 3-7%)? Τνν στιγμη που δεν εχει καταβληθει καν αντιτιμο?
(την ξερω την απαντηση)

ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ALI 30-3-2018, ΠΑΡΑΛΑΒΗ 11-4-2018. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ !!!!
ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ALI 21-3-2018 ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ...

-bye-

Μια δική μου παραγγελία έφτασε σε μια εβδομάδα από Σιγκαπούρη και από τις 9/4 είναι στον αερολιμένα λέει. Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ εκεί; Λες να περάσει τελωνείο;

παραγγελια από lightbox .
Πραγματικό κόστος (μαζί με ασφάλεια τελωνειου) :15.40 ευρώ
Τα τσακαλία του lightbox για κάποιο ανεξήγητο λογο έγραψαν 28.70$ (!!!).
Ηρθε από ολλανδια (φυσικα φαινόταν η κινα ως αποστολεας).
Φυσικα περασε τελωνειο :
26.36 ευρω αρχικη τιμη σύμφωνα με τα τσακαλια (αντι για κατω από 14 ευρώ χωρις ασφαλεια)
Φπα 24% 6.33 ευρω
τελη εκτελωνισμου 12.10 ευρω
Φπα 2.90
Σύνολο 21.33 !!!*
Τους έστειλα τα παραστατικά και περιμένω να πάρω τους δασμους που πληρωσα πίσω.

Λοιπόν το lightbox μου έκανε full refund 15.40e ...έλα όμως που το κόστος τελωνείου ήταν 21.33! Σε αυτές τις περιπτώσεις τι ισχύει; Η ασφάλεια τελωνείου δεν καλύπτει υποτίθεται όλο το κόστος; Αν είναι έτσι αγοράζεις κάτι 10 ευρώ ο τελώνης μόνο που θα ασχοληθεί με το δέμα χρεώνει 15 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ που αναλογεί στο δέμα. Τον επιστρέφουν μόνο την αξία αγοράς δεν φτάνει. Φυσικά ζήτησα όλο το ποσό από την αρχή αλλά ήδη πιστώθηκε στο paypal μόνο 15.40....
Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πωλητης απο το aliexpress εσπασε ολα τα κοντερ, εκανα παραγγελια στις 4 Απριλιου και το προιον εφτασε στην Ελλαδα στις 9 Απριλιου, αλλά μπηκε στο ΚΑΤ του αεροδρομιου στις 22 και περιμενω ...

Πωλητης απο το aliexpress εσπασε ολα τα κοντερ, εκανα παραγγελια στις 4 Απριλιου και το προιον εφτασε στην Ελλαδα στις 9 Απριλιου, αλλά μπηκε στο ΚΑΤ του αεροδρομιου στις 22 και περιμενω ...

Me 2. Μια από τα ίδια....

ωχ καλά ξεμπερδέματα..

καλά και από τις 9 Απριλίου έως τις 22 που βρισκόταν ; παρέμενε στάσιμο στις αποθήκες ;

Άσχημα τα νέα δευτεριάτικα. Μια παραγγελία από aliexpress που ο πωλητής είναι Σιγκαπούρη και ενώ ήταν από 9/4 στο αεροδρόμιο, σήμερα το βλέπω ότι έχει περάσει από ΓΕΤΑ των ΕΛΤΑ. Το αντικείμενο έχει αξία μόλις 10.5 δηλαδή δεν πρέπει να περάσει τελωνείο, αν αυτοί μου βάλουν τι κάνω; Μπορώ να τους δείξω την πληρωμή που έκανα ή έμπλεξα;

Άσχημα τα νέα δευτεριάτικα. Μια παραγγελία από aliexpress που ο πωλητής είναι Σιγκαπούρη και ενώ ήταν από 9/4 στο αεροδρόμιο, σήμερα το βλέπω ότι έχει περάσει από ΓΕΤΑ των ΕΛΤΑ. Το αντικείμενο έχει αξία μόλις 10.5 δηλαδή δεν πρέπει να περάσει τελωνείο, αν αυτοί μου βάλουν τι κάνω; Μπορώ να τους δείξω την πληρωμή που έκανα ή έμπλεξα;

Τελικά άκυρο. Πήρα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ και μου είπε ότι πέρασε σαν ελεύθερο χωρίς τελωνείο.

Έλα ρε ...λόγια ...και εμένα την ηλεκτρονική μάσκα ηλεκτροκόλλησης που είχα πάρει ...χωρίς τελωνείο ήλθε και μάλιστα μου την έφερε και ο ταχυδρόμος με το μηχανάκι του .... τώρα θα μου πεις εγώ είμαι και διάσημος και με προσέχουν !!!:grinning-smiley-043 :flipout:

Τις πιο ακριβες παραγγελιες απο Κινα τις κανω τον Αυγουστο (μεσα Ιουλιου) και τα Χριστουγεννα (τελος Νοεμβριου).
Aργουν βεβαια λογω ογκου εργασιων/ελλειψη προσωπικου, αλλα ποτε δεν εχει σταματησει τιποτα :))