Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Παιδιά είναι καθαρά θέμα τύχης πλέον το 15ευρο. Αν τυχαία πέσει στο δείγμα, ακόμη καί αν η αξία είναι κάτω των 22 , θα χρεωθεί 15 για την παρουσία του τελωνειακού. Οπότε αναμένετε και αν είναι κατά την παραλαβη να πληρωθεί 15ευρο ο καθένας επιλέγει αν τελικά το παραλαβει.

Δεν είναι θέμα τύχης, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η εγκύκλιος και το νέο τιμολόγιο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.
Το νέο τιμολόγιο (Νέα Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού) έχει κατέβει πό την ιστοσελίδα και δεν έχει ανέβει μέχρι και τώρα που γράφω.

Ας περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των ΕΛΤΑ.

Όχι φίλε Makfil, πλέον είναι θέμα τύχης. Τα δέματα τα οποία κατά το παρελθόν έμπαιναν σε δείγμα ελέγχου και ήταν μικρότερης των 22.00 αξίας, τα έβαζαν ένα πράσινο αυτοκολλητάκι το οποίο έγραφε "Τελωνειακώς Ελύθερα" και στα έφερνε ο ταχυδρόμος χωρίς κάποια έξτρα χρέωση. Πλέον όσα απο αυτά τα δέματα μπαίνουν σε δείγμα ελέγχου, μαζί με το πράσινο αυτοκολλητο θα έχεις και έξτρα χρέωση 15.00 για την δουλειά. Τόσο απλά και κατανοητά ( μα το λέει και η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ ξεκάθαρα :p :p :p ). Το θέμα είναι αν θα παραμείνει ο παράγοντας "τύχη" σε αυτά τα είδους δέματα ή πλέον λόγω της αλλαγής θα τα κολλάνε όλα ένα πράσινο αυτοκόλλητο για να φαίνεται ότι έγινε ο έλεγχος και θα χρεώνουν το 15 υρο. Απ' ότι φαίνεται με τις παραλαβές ορισμένων εδώ μέσα, μέχρ στιγμής δεν ελέγχονται όλα.
Το πράσινο αυτοκόλλητο να φοβάστε!

@Zabou

Αυτό που γράφεις, για τη χρέωση των 15 σε κάθε δέμα με αξία CIF κάτω των 22 , είναι η θεωρία του νέου τιμολογίου και αυτό υποστηρίζω από την πρώτη μέρα.
Μέχρι σήμερα, όμως, ΔΕΝ έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό όχι μόνο στο forum που μας φιλξενεί, αλλά και σε άλλα που παρακολουθώ.
Τα μόνα περιστατικά που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες είναι παραλαβές είτε με πράσινο αυτοκόλλητο είτε χωρίς καμία ένδειξη (όπως πριν από την 3/2/20).

Αυτό είναι το νόημα του προηγούμενου σχολίου μου και , μάλλον, δεν το κατάλαβες

Έχει αναφερθεί
δεν θυμάμαι όμως την "πηγή"

Attachments

• 01_Ntltk.jpg
    01_Ntltk.jpg
    72.5 KB · Views: 383
Πρ´τη φορά το βλέπω, και μήπως είναι το μοναδικό περιστατικό, πριν κατέβει το νέο τιμολόγιο από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ;
Γιατί, λογικά, θα έπρεπε να είχαν αναφερθεί αρκετά μετά από τόσες μέρες εφαρμογής (αν εφαρμόστηκε).

Διάβασα όλο το νήμα (δεν το είχα δει από την αρχή) και, πραγματικά, ανέβασε το 1ο σχόλιο την ΤΕ 5/2, πήγε στα ΕΛΤΑ την επομένη και πλήρωσε 15 για να παραλάβει το δέμα του.
Αλλά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι, δεν έχουμε δει άλλο παρόμοιο περιστατικό μέχρι σήμερα.

Και μακάρι να μην δουμε τέτοιες αδικιες.
Σήμερα παρέλαβα ένα φάκελο με δύο δίσκους σκαλισματος για γωνιακό τροχο και είχαν το πράσινο αυτοκόλλητο τελωνειακως ελεύθερον.

Εχω περιπου 15 δεματακια απο e-bay που περιμενω (μην φανταστειτε τπτ φοβερο, θηκες κινητου των 0,80 και αλλα τετοια).
Το επομενο διαστημα θα εχω καλο δειγμα :)

Σήμερα μου έφερε ο ταχυδρόμος καμιά 10ριά δεματάκια απο bangood ebay και Aliexpress
Μερικά ήταν με PDM μα τα περισοτερα ηταν απο ebay μικρης αξιας
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι ο ταχυδρόμος μου είπε ότι απo την ερχόμενη Δευτέρα αυτά όλα δεν θα τα φέρνει αυτός άλλα η διοίκηση είπε ότι αρχικά θα τα φέρνει το Elta Courier πόρτα πόρτα και αργότερα συνεργαζομενες εταιρίες
Δεν θελω να ειμαι απαισιοδοξος αλλα βλεπω χρονους παραλαβης απο διμηνια και πανω :argh:

Παρέλαβα κάτι ψιλολοΐδια από Αγγλία τίποτα το σπουδαίο 6 ευρώ έκαστο το πακετάκι, και δεν είχα τίποτε περιπέτειες, ή περαιτέρω ιστορίες όπως αυτές που αναγράφονται εντόνως σε αυτό το νήμα..... Και λέω Αγγλία γιατί ότι είναι η Κίνα για εμάς είναι πλέων και η Αγγλία. Ή κάνω λάθος;

Παρέλαβα κάτι ψιλολοΐδια από Αγγλία τίποτα το σπουδαίο 6 ευρώ έκαστο το πακετάκι, και δεν είχα τίποτε περιπέτειες, ή περαιτέρω ιστορίες όπως αυτές που αναγράφονται εντόνως σε αυτό το νήμα..... Και λέω Αγγλία γιατί ότι είναι η Κίνα για εμάς είναι πλέων και η Αγγλία. Ή κάνω λάθος;
Η Βρετανια δεν εχει τελωνιακους περιορισμους μεχρι τελος του 2020.

Να σημειωθεί πως είναι ένα hdd Bay της Orico, δηλαδή ογκώδες αντικείμενο και όχι κάποιο μικρό μπιχλιμπίδι.

Καλά δεν λένε ότι τα ογκώδη δέματα τα ανοίγουν για το λόγο υποψίας ακριβού (άνω των 22 ) προϊόντος ;
Και από γραφόμενα άλλων εδώ στο φόρουμ τους έχουν χρεώσει τέλη κάτω από 22
Μου φαίνεται δεν βγάζεις άκρη με δαύτους. παραγγέλνεις και κάνεις το σταυρό σου μην πληρώσεις τέλη..