Cinemusic - Ανδρέας
Supreme Member
Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία
Χάνεις απλώς το πακέτο σου αλλά γλιτώνεις το εξωφρενικό ποσό που σου ζητάνε και φυσικά ούτε αυτοί κερδίζουν αλλά σιγά σιγά γεμίζουν τις αποθήκες τους με αζητητα.
Επίσης επειδή διαβάζω παραπάνω ότι τα ΕΛΤΑ με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τον μικρό επιχειρηματία να σημειώσω πως αυτή η δηθεν προστασία δεν είναι δουλειά των ΕΛΤΑ.
Αν ήθελαν πραγματικά να εισπράξουν και να προστατέψουν τον έμπορο ας έβαζαν τις τελωνειακες αρχές να εισπράττουν ΦΠΑ σε όλα τα πακέτα με αξία κάτω των 22 .
Ο παραλογισμός χρεώσεων που υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα πλήρωναν το επιπλέον ποσό γιατί θα ήταν λογικό και το κράτος θα είχε έσοδα.
Καμία επίπτωση δεν έχεις.Το έγραψα και σε αλλο νημα αλλα θα το γραψω κι εδω: ειναι ευκαιρία για τα χρεοκοπημενα ΕΛΤΑ να μαζέψουν ζεστο χρημα για να σωσουν ότι σώζεται.
* Ερωτηση: αν πχ παραγγειλω κατι που κανει 1 ευρω και παω να το παραλαβω και ζητησουν το 3ευρω εχω δικαίωμα να αρνηθω να το παραλαβω; Εχω καποιες επιπτώσεις;
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χάνεις απλώς το πακέτο σου αλλά γλιτώνεις το εξωφρενικό ποσό που σου ζητάνε και φυσικά ούτε αυτοί κερδίζουν αλλά σιγά σιγά γεμίζουν τις αποθήκες τους με αζητητα.
Επίσης επειδή διαβάζω παραπάνω ότι τα ΕΛΤΑ με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τον μικρό επιχειρηματία να σημειώσω πως αυτή η δηθεν προστασία δεν είναι δουλειά των ΕΛΤΑ.
Αν ήθελαν πραγματικά να εισπράξουν και να προστατέψουν τον έμπορο ας έβαζαν τις τελωνειακες αρχές να εισπράττουν ΦΠΑ σε όλα τα πακέτα με αξία κάτω των 22 .
Ο παραλογισμός χρεώσεων που υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα πλήρωναν το επιπλέον ποσό γιατί θα ήταν λογικό και το κράτος θα είχε έσοδα.