Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Το έγραψα και σε αλλο νημα αλλα θα το γραψω κι εδω: ειναι ευκαιρία για τα χρεοκοπημενα ΕΛΤΑ να μαζέψουν ζεστο χρημα για να σωσουν ότι σώζεται.
* Ερωτηση: αν πχ παραγγειλω κατι που κανει 1 ευρω και παω να το παραλαβω και ζητησουν το 3ευρω εχω δικαίωμα να αρνηθω να το παραλαβω; Εχω καποιες επιπτώσεις;

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καμία επίπτωση δεν έχεις.
Χάνεις απλώς το πακέτο σου αλλά γλιτώνεις το εξωφρενικό ποσό που σου ζητάνε και φυσικά ούτε αυτοί κερδίζουν αλλά σιγά σιγά γεμίζουν τις αποθήκες τους με αζητητα.
Επίσης επειδή διαβάζω παραπάνω ότι τα ΕΛΤΑ με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν τον μικρό επιχειρηματία να σημειώσω πως αυτή η δηθεν προστασία δεν είναι δουλειά των ΕΛΤΑ.
Αν ήθελαν πραγματικά να εισπράξουν και να προστατέψουν τον έμπορο ας έβαζαν τις τελωνειακες αρχές να εισπράττουν ΦΠΑ σε όλα τα πακέτα με αξία κάτω των 22 .
Ο παραλογισμός χρεώσεων που υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα πλήρωναν το επιπλέον ποσό γιατί θα ήταν λογικό και το κράτος θα είχε έσοδα.

Τα 3 ευρώ πάνε στα ΕΛΤα όχι στο τελωνείο, σωστά;
Τα έξοδα εκτελωνισμού είναι πονεμένη ιστορία. Μία φορά το έκανα προσωπικά πριν πάρα πολλά χρόνια, από γραφείο σε γραφείο. Μάλσιτα πλήρωσα και ένσημα στον εκτελωνιστή που δεν δούλεψε!

Εγω πάλι νομίζω πως όλο αυτό γίνεται για να πουλήσουν τα ΕΛΤΑ. Ο σύζυγος δούλεψε στα ΕΛΤΑ Λάρισας και γινόταν ένας χαμός. Τα ατομα όλο και λιγοστεύουν και αυτό που τους κρατάει ακόμα είναι τα μικροδεματα από Κινα. Αν φύγουν και αυτά με αυτό που πάνε να κάνουν θα τα πουλήσουν κοψοχρονια. Φανταστείτε ότι κάνουν προκυρηξεις οι ιδιωτικες εταιρείες μεταφορών.... Αναλαμβάνουν να μοιράσουν π.χ. Ζενίθ και μετά τα ξαναστελνουν στα ΕΛΤΑ και τα μοιράζουν με λιγότερο κόστος.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα 3 ευρώ πάνε στα ΕΛΤα όχι στο τελωνείο, σωστά;
Τα έξοδα εκτελωνισμού είναι πονεμένη ιστορία. Μία φορά το έκανα προσωπικά πριν πάρα πολλά χρόνια, από γραφείο σε γραφείο. Μάλσιτα πλήρωσα και ένσημα στον εκτελωνιστή που δεν δούλεψε!

Τα 3 είναι έσοδο των ΕΛΤΑ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το μεγάλο θέμα είναι η χρέωση των 15 σε ΟΛΑ τα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, με αξία CIF κάτω των 22 , και γι' αυτό δεν αναφέρουν τίποτε στην ανακοίνωση.
Επαναλαμβάνω ότι είναι θετική εξέλιξη το κατέβασμα από την ιστοσελίδα τους του νέου τιμολογίου και μέχρι αυτή τη στιγμή.

Αυτός είναι ο κατάλογος όπως τον έχω κατεβάσει εγώ και πολλοί άλλοι, από την ιστοσελίαδα των ΕΛΤΑ.

Από χθες το βράδυ, όμως, στο link των Τιμοκαταλόγων, με τίτλο "Νέα Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού" εξακολουθεί να μην υπάρχει ο νέος τιμοκατάλογος

Γιά νά κάνω τόν συνήγορου τού κακού ανθρώπου,αυτό πού κάνουν έπρεπε να τό κάνουν εδώ καί χρόνια,φεύγει τό συνάλλαγμα στό εξωτερικό γίνεται η ανατολή πλουσιότερη,καί εμείς εδώ γινόμαστε φτωχότεροι,κοιτώντας μόνο τό προσωπικό μας όφελος αδιαφορώντας γιά τό γενικό καλό τού συνόλου.Ολα είναι μιά αλυσίδα στήν ζωή,στό εμπόριο,καί παντού,καί γυρνάνε κάποια στιγμή μπούμερανγκ.

Προσωπικά προτιμώ τήν εγχώρια αγορά,καί άν δέν βρίσκω μόνο κάποιο προιόν εντός Ελλάδος θα απευθυνθώ σέ αγορά τής Ευρώπης.

Συμφωνώ απόλυτα...

Ρίχνεις χρήμα στην τοπική αγορά για να πάρεις ενα μεριδιο πίσω...
Κατά το διάστημα αυτό της κρίσης εθιστηκαμε στο φτηνότερο εξ ανατολάς και φενεται κάπως όλο αυτό που γίνεται από τα ΕΛΤΑ...

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεις πράγματα που δεν πρόκειται να βρεις εδώ και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή...

Τώρα απο τα ΕΛΤΑ μάλλον τους λειπουν ν φράγκα και προχωράνε σε τέτοια κίνηση...

Πάντως κάτι θυμάμαι ότι είχε πει ο Γιώργος και για τους δασμούς στην Αυστραλία σχετικά με τις αγορές από άλλες χώρες ....

Αλλά και οι Κινέζοι ...να μαζεύουν τόσα λεφτά από το εμπόριο σε όλο τον πλανήτη και να τρώνε φίδια ποντίκια και νυχτερίδες ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εχεις δικιο, η αισχροκερδια παει συννεφο.

Αλλα επειδη ουδεν κακον αμιγες καλου, κανοντας πλουσιο τον Ελληνα μπορει να σημαινει οτι με το (υπερ)κερδος του πιθανον να δινει δουλεια σε καποιους υπαλληλους, να πληρωνει καποιους φορους αλλα και να το ριξει στην Ελληνικη αγορα δημιουργοντας τζιρο. Και βεβαια να συντηρει τον ιδιο και την οικογενεια του αντι να δηλωνει ανεργος η να φυγει για το εξωτερικο.

Συγνώμη αλλά ούτε αυτός ο έμπορος θα ριξει λεφτά στην ελληνική αγορά όταν τα προϊόντα του τα αγοράζει όλα από τις ίδιες αποθηκες στην Κίνα . Πάλι στους Κινέζους τα δίνει .

Τα φυσικά καταστήματα λιγοστεύουν όπως και οι υπάλληλοι . Όχι λόγο κρίσης , αλλά γιατί είναι περιττά . Έχουν αλλάξει οι εποχές .

Η όλη συζήτηση μου θυμίζει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ότι πρέπει να αυξάνονται γιατί έτσι θα ρίχνουν χρήμα στην αγορά και θα κινείται ...

Συμφωνω, ετσι ειναι οι εμποροι, παντα καπου θα τα δινουν ειτε σε κινεζους ειτε σε γερμανους ειτε σε αλλους. Την στιγμη που δεν παραγουμε σχεδον τιποτα, αυτο ειναι αυτονοητο.

Το οτι αλλαζει το εμποριο ειναι δεδομενο, ομως οι φοροι και ο φπα ισχυουν κανονικα οπως και ο μισθος των πιθανων υπαλληλων, ανεξαρτητα απο το αν εχει ιντερνετικο η φυσικο μαγαζι.
Επισης μερος απο το κερδος του προφανως το ριχνει αναγκαστικα στην αγορα για να ζησει. Αν ηταν ανεργος θα ηταν χειροτερα οπως και το εαν εφευγε εκτος Ελλαδος για βιοπορισμο, ελπιζω να συμφωνουμε σε αυτο.

Γιά νά κάνω τόν συνήγορου τού κακού ανθρώπου,αυτό πού κάνουν έπρεπε να τό κάνουν εδώ καί χρόνια,φεύγει τό συνάλλαγμα στό εξωτερικό γίνεται η ανατολή πλουσιότερη,καί εμείς εδώ γινόμαστε φτωχότεροι,κοιτώντας μόνο τό προσωπικό μας όφελος αδιαφορώντας γιά τό γενικό καλό τού συνόλου.Ολα είναι μιά αλυσίδα στήν ζωή,στό εμπόριο,καί παντού,καί γυρνάνε κάποια στιγμή μπούμερανγκ.

Προσωπικά προτιμώ τήν εγχώρια αγορά,καί άν δέν βρίσκω μόνο κάποιο προιόν εντός Ελλάδος θα απευθυνθώ σέ αγορά τής Ευρώπης.

Δημήτρη μου, τα ίδια έλεγα κι εγώ πρίν κάμποσα χρόνια αλλά τελικά διαπίστωσα οτι όλα αυτά είναι ρομαντικές σαχλαμάρες...
Θα ψωνίζω από κει που με συμφέρει, από κει που δεν με θεωρούν πρόβατο κι όχι απ´τον κάθε λαμόγιο κι ανήθικο που θέλει να ζήσει με αρπαχτές νομίζοντας οτι απευθύνεται σε μαλάκες.
Τι προτείνεις λοιπόν, να προτιμήσω τον Έλληνα σ´αυτή τη περίπτωση;
Όταν πήρα το Laser Engraver στην Ελλάδα έψαξα πρώτα. Πήγα στον αντιπρόσωπο και όταν τον ρώτησα γιατί μου ζητάει 580 για ένα μηχάνημα που θα το πάρω από Κίνα στα 186 η απάντηση ήταν:
-Πήγαινε πάρτο από Κίνα.
Ρέ άει σιχτήρ πονηράκια... Που θα μου το παίξεις και βαρύ πεπόνι, καραγκιόζη. :furious3:
Εννοείται βέβαια οτι το πήρα από Κίνα. Όπως και πάρα πολλά άλλα πράγματα.
Αντιθετα, τον τόρνο μου τον πήρα από την Ελληνική αντιπροσωπεία γιατί είναι τίμιος έμπορος και οι τιμές του είναι ανταγωνιστικότατες.
Τέτοιους εμπόρους να τους στηρίξω με 1000... Όχι όμως τα λαμόγια και τα τσιμπούρια ρε Μήτσο...

Δημήτρη μου, τα ίδια έλεγα κι εγώ πρίν κάμποσα χρόνια αλλά τελικά διαπίστωσα οτι όλα αυτά είναι ρομαντικές σαχλαμάρες...
Θα ψωνίζω από κει που με συμφέρει, από κει που δεν με θεωρούν πρόβατο κι όχι απ´τον κάθε λαμόγιο κι ανήθικο που θέλει να ζήσει με αρπαχτές νομίζοντας οτι απευθύνεται σε μαλάκες.
Τι προτείνεις λοιπόν, να προτιμήσω τον Έλληνα σ´αυτή τη περίπτωση;
Όταν πήρα το Laser Engraver στην Ελλάδα έψαξα πρώτα. Πήγα στον αντιπρόσωπο και όταν τον ρώτησα γιατί μου ζητάει 580 για ένα μηχάνημα που θα το πάρω από Κίνα στα 186 η απάντηση ήταν:
-Πήγαινε πάρτο από Κίνα.
Ρέ άει σιχτήρ πονηράκια... Που θα μου το παίξεις και βαρύ πεπόνι, καραγκιόζη. :furious3:
Εννοείται βέβαια οτι το πήρα από Κίνα. Όπως και πάρα πολλά άλλα πράγματα.
Αντιθετα, τον τόρνο μου τον πήρα από την Ελληνική αντιπροσωπεία γιατί είναι τίμιος έμπορος και οι τιμές του είναι ανταγωνιστικότατες.
Τέτοιους εμπόρους να τους στηρίξω με 1000... Όχι όμως τα λαμόγια και τα τσιμπούρια ρε Μήτσο...

+100

Kαί εσύ τέκνον Μπάμπη υπέπεσες στήν ξενομανίαν χάχάχά ? -bye-

Μήπως απλά έπεσες στήν περίπτωση καί δέν τό έψαξες αρκετά παραπάνω ?
Καί στό λέω αυτό γιατί είτε στά Proxxon είτε στά Stihl,είτε στά αναρριχητικά δέν βλέπω τόσες τεράστιες διαφορές από τό εξωτερικό.

Γιά να μήν σού πώ ότι άν βάλω τα μεταφορικά από Ευρώπη,ποιό φτηνά μού βγαίνει σέ ορισμένα είδη η αγορά από Ελλάδα.
Επίσης συμφωνώ ότι υπάρχουν καί μερικοί εμπόροι πού είναι όπως το αναγράφεις καί αντιπαθέστατοι να συμπληρώσω,όπως σέ όλα τα επαγγέλματα ισχύει αυτό.

Οσο γιά τά φυσικά μαγαζιά ότι είναι περιττά πού γράφτηκε παραπάνω μέ βρίσκει παντελώς αντίθετο,τό ίδιο είναι να αγοράζει κάποιος γουρούνι στό σακκί,καί τό ίδιο να το βλέπει απο κοντά στό φυσικό κατάστημα να το πιάσει στά χέρια του,νά δεί πώς τόν βολεύει κ.τ.λ,καί να έχει και μιά φιλική σχέση μέ τόν έμπορο νά του πει καί 2-3 πράγματα γιά κάποιο προιόν.
Αν είναι έτσι να κλείσουν όλα τα φυσικά καταστήματα να πάει η ανεργία στό 70 %,νά δούμε ποιός θα έχει χρήματα να κινείται η αγορά αφενός,καί αφετέρου το τεράστιο μπερδεγουέη μέ τίς επιστροφές πού θα πηγαίνουν καί θα έρχονται λόγο του ότι αλλιώς το βλέπει κάποιος σε μιά φωτό τό προιόν καί αλλιώς πιθανόν νά είναι στήν πραγματικότητα,αυτό τό λέω λόγο πού τό διαβάζω από εσάς.

Εχει μια λογικη το "αν τα παρεις απο ντοπιους εμπορους, τη διαφορα θα την ριξουν κι αυτοι στην τοπικη αγορα μετα", αλλα εχει και πολλα ναι μεν αλλα.
1ον γιατι πρεπει ΚΑΙ αυτοι να εχουν τα ιδια μυαλα.
2ον γιατι στην ουσια του, αυτο δεν οδηγει πουθενα, αν δεν υπαρχει και ντοπια παραγωγη. Καλη η ανακυκλωση του χρηματος εσωτερικα, αλλα αν εστω και αρχικα πρεπει ο εμπορος να δωσει το 1 στην Κινα για να παρει το εμπορευμα, ποιος στο καλο θα του το δωσει αυτου για να του δωσουμε εμεις μετα τα 5 που το χρεωνει, για να μας δωσει μετα τα 4 πισω μεσω της ανακυκλωσης;
Με αποκλειστικα εσωτερικη παραγωγη "υπηρεσιων" υπαρχει ενα τεραστιο κενο στο Ισοζυγιο συναλλαγων. Ενταξει, υπαρχει η αγροτικη παραγωγη και ο τουρισμος, αλλα δεν αρκουν.
Και στο ενδιαμεσο, η αγορα απο τον φτηνοτερο παραγωγο, βελτιωνει σημαντικα την αποδοτικοτητα των κεφαλαιων, ετσι ωστε το διαφορο να μην πηγαινει σε μεσαζοντες, αλλα (ιδανικα παντα) στην αναπτυξη καποιας αλλης παραγωγης.

Με λιγα λογια, αν ο Κινεζος μπορει να το παραγει και να στο πουλαει πιο φτηνα, η απαντηση δεν ειναι να το αγοραζεις απο αυτον και να το πουλας πιο ακριβα λογω μεσαζοντων.
Ειναι να αγοραζεις ΑΥΤΟ απο αυτον απευθειας φτηνα και να εξελιξεις (με επενδυσεις) παραγωγη (ιδανικα 1ογενη, ή 2ογενη, αλλα εστω και παραγωγη εξαγωγιμων υπηρεσιων) αλλων πραγματων πιο αποδοτικα. Π.χ. υψηλης τεχνολογιας, εξειδικευμενων προιοντων και υπηρεσιων κτλ.

Kαί εσύ τέκνον Μπάμπη υπέπεσες στήν ξενομανίαν χάχάχά ? -bye-

Μήπως απλά έπεσες στήν περίπτωση καί δέν τό έψαξες αρκετά παραπάνω ?
Καί στό λέω αυτό γιατί είτε στά Proxxon είτε στά Stihl,είτε στά αναρριχητικά δέν βλέπω τόσες τεράστιες διαφορές από τό εξωτερικό.

Γιά να μήν σού πώ ότι άν βάλω τα μεταφορικά από Ευρώπη,ποιό φτηνά μού βγαίνει σέ ορισμένα είδη η αγορά από Ελλάδα.
Επίσης συμφωνώ ότι υπάρχουν καί μερικοί εμπόροι πού είναι όπως το αναγράφεις καί αντιπαθέστατοι να συμπληρώσω,όπως σέ όλα τα επαγγέλματα ισχύει αυτό.

Οσο γιά τά φυσικά μαγαζιά ότι είναι περιττά πού γράφτηκε παραπάνω μέ βρίσκει παντελώς αντίθετο,τό ίδιο είναι να αγοράζει κάποιος γουρούνι στό σακκί,καί τό ίδιο να το βλέπει απο κοντά στό φυσικό κατάστημα να το πιάσει στά χέρια του,νά δεί πώς τόν βολεύει κ.τ.λ,καί να έχει και μιά φιλική σχέση μέ τόν έμπορο νά του πει καί 2-3 πράγματα γιά κάποιο προιόν.
Αν είναι έτσι να κλείσουν όλα τα φυσικά καταστήματα να πάει η ανεργία στό 70 %,νά δούμε ποιός θα έχει χρήματα να κινείται η αγορά αφενός,καί αφετέρου το τεράστιο μπερδεγουέη μέ τίς επιστροφές πού θα πηγαίνουν καί θα έρχονται λόγο του ότι αλλιώς το βλέπει κάποιος σε μιά φωτό τό προιόν καί αλλιώς πιθανόν νά είναι στήν πραγματικότητα,αυτό τό λέω λόγο πού τό διαβάζω από εσάς.
Δεν ειπα οτι θελω να κλεισουν τα φυσικα καταστηματα, αλλα οτι οι εποχες εχουν αλλαξει. Ωρες μπορω να χαζευω εργαλεια σε praktiker και leroy. Αλλα τα μικρα μαγαζια δεν μπορουν να συναγωνιστουν σε φυσικο αποθεμα και τιμες αυτες τις αλυσιδες. Μειωνουν το κοστος κανοντας απλα μια σελιδα και αντι να εχουν 10 υπαλληλους , δυο τρια φυσικα καταστηματα και μια αποθηκη, εχουν μονο μια αποθηκη, τους μισους υπαλληλους και online παραγγελιες. Ετσι μειωνουν τα εξοδα και μπορουν να εχουν ανταγωνιστηκες τιμες. Την αισχροκέρδεια ομως δεν θα την ανεχτω. Δεν θα "λυπηθω" τον πωλητη που εχει ανεβασει τις τιμες 4 φορες επανω.

Εδω πλεον οι τραπεζες αρχιζουν να μην δεχονται πελατες... Μειωνουν το προσωπικο τους , ολα ηλεκτρονικα και οταν χρειαζεται η φυσικη παρουσια κλεινεις τηλεφωνικο ραντεβου για να σε δεχτουν... Και στο ταμειο καταθεση ακριβες ποσο και μου ειπανε απο 1000 και πανω... Μπορει να επεσα σε ξινο αλλα εδω και λιγους μηνες με ωθουν υπαλληλοι να χρησιμοποιω μονο τα μηχανηματα τους και να μην ενοχλω τα ταμεια... Ευτυχως εχουν αναβαθμισει τα εξωτερικα ΑΤΜ και πλεον καταθετω χρηματα εκει χωρις φακελο ....

Αλλαζουν οι καιροι το λεω ξανα...

Και δεν είναι μόνο η τιμή ρε παιδιά, είναι και ο τρόπος συμπεριφοράς του κάθε έμπορου/υπαλλήλου και πως σε αντιμετωπίζει όταν τον ρωτάς για τη μεγάλη διαφορά τιμής που υπάρχει σε κάποιο προϊόν.
Αντί να σου εξηγήσει πως έχει η κατάσταση και να σε φέρει προς το μέρος του να σου λέει ''πήγαινε να το αγοράσεις από εκεί που το βρήκες φθηνότερο''.
ε δεν τον σιχτηρίζεις όπως λέει και ο Μπάμπης ;

Δεν χρειάζεται αρκετή φιλοσοφία ....αγοράζεις από τους σωστούς εμπόρους που το κέρδος τους είναι μέσα στα όρια της λογικής, σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμάς την αγορά της χώρας που ζεις με τους άλλους εμπόρους που σε θεωρούν βλάκα δεν ασχολείσαι καθόλου.
Τώρα για το θέμα της συζήτησης ...
Ας υποθέσουμε ότι θέλεις ένα προϊόν που κάνει 10 στην Κίνα και στην Ελλάδα 50 (σύμφωνα με αυτά που λέτε). Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι το προϊόν σου είναι απαραίτητο και θα το αγοράσεις ούτως ή άλλως κερδίζεις 40 .
Αν πάλι βρεις και άλλο ένα προϊόν απαραίτητο με τις ίδιες τιμές και φτάσεις στα 20 τότε κερδίζεις 80 . Εεε μην είμαστε και πλεονέκτες ....ας δώσουμε και για το κοινό καλό 15 τελωνείο από τα 80 κέρδος ... λογικό δεν είναι ??
Αν π.χ λέγανε ορθά κοφτά ότι από αύριο τέρμα το αφορολόγητο από τρίτες χώρες και η χαμηλότερη εισαγωγή ξεκινάει από 15 φόρο ...θα γινόταν συζήτηση ??
Και μην μου πείτε ότι έτσι ήταν και μας το αλλάζουν ...γιατί πολλά ήταν τα "έτσι ήταν" τα τελευταία χρόνια και όμως άλλαξαν.-bye-