Tαχυδρομεία - Τελωνεία

παιδια αποψη μου ειναι οτι το κειμενο θα πρεπει να ειναι "προσωπικο"
αλλο 50 υπογραφες σε ενα κειμενο που γρινιαζει, και αλλο πραγμα 50 κειμενα που το καθενα να μιλα για τις δυσκολιες που θα πειφερει το χαρατσο-τελος.
πχ εχουμε εδω στην παρεα 2-3 που ασχολουνται με τα ερασιτεχνικα, επιτραπεζια CNC. κατα την λογικη μου θα πρεπει λοιπον να υπαρξει μια επιστολη για το πως τους νοιαζει οχι τοσο το τελωνιακο τελος (ή τουλαχιστον απλα να το υπαινισσεται) αλλα το πως θα δυσκολεψει το χομπυ τους.

η τακτικη μου ειναι να "κινητοποιησω" τους κινεζους να διαμαρτυρηθουν αυτοι για τα δικα τους συμφεροντα -προφανως το εχουν ηδη κανει- και για τις οικονομικες επιπτωσεις,
και απο τη μερια μου να δωσω εμφαση την δυσκολια προμηθειας εξειδικευμενων εξαρτηματων.
πχ. τα εξειδικευμενα διακοπτακια για φακους φωτισμου βρισκονται αποκλειστικα απο την κινεζικη βιομηχανια.

Γιατι τς κάθε ειδους μικροεξαρτηματα εργαλεία, lasers πολυμετρα κλπ κλπ κλπ?
Αν θες πες μας που θα το στείλεις με διευθύνσεις κλπ ωστε να στειλουμε και εμεις μπας και ιδρωσει το αυτι τους.

γιατι σκοπος ειναι να συσχετισω το τελος προς τα αντικειμενα μικρης αξιας με την δυσκολια που θα επιφερει σε εμενα (μας) και την πτωση ακταναλωσης της Κινεζικης βιομηχανιας.
αν το παμε το παιχνιδι στα τελη εκτελωνισμου γενικα, θα χασουμε το δικιο μας γαιτι θα δωσουμε λαβη να πουνε οι δικοι μας οτι απλα αντιδραμε για την τζεπη μας.

Αποστολη στην κινεζικη Πρεσβεια

Οικονομικό και Εμπορικό Τμήμα
Διεύθυνση: 7 Διαδόχου Παύλου, Π. Ψυχικό, 15452 Αθήνα
Τηλ.: 210-6723281, 210-6727492 Φαξ.: 210-6741575
Email: [email protected] [email protected]

Για τα ΕΛΤΑ δεν βρηκα ακομα mail

Εκνευριστηκα απιστευτα με το Banggood.

31/1 παραγγειλα ενα Elksmaker A3 Pro Laser engraver και απο τοτε περιμένω καθημερινα να δω το στατους shipped.

Ειχα πληρωσει EU priority Express shipping και τους ενοχλουσα καθε δυο μερες ρωτώντας τι γινεται και μου ελεγαν αυριο θα σταλει ωσπου πηρα το παρακάτω μειλ.

We regret to inform you that the item can't be shipped with the shipping method you chose due to some specific restrictions of the logistics carrier.

In order to provide a better service to you, we could help you:

-Change: Change the shipping method to EMS Express Mail Service, which needs your phone number.

If there is a price difference between the two methods, we will refund the overcharge payment or demand payment of the shortage from our customers. Hope for your understanding.

Regarding the delivery time of shipping methods , you could check it by going to "Help Center" - "Shipping" - "Shipping methods".

Here is the reference link : https://www.banggood.com/Popular-questions_hl70_at321

-Cancel: Cancel the whole order and arrange the full refund

Please note that you are responsible for all import taxes and duties that may be charged when your parcel passes through Customs if you have not bought the tariff insurance.

Ο νεος τροπος αποστολης με την ασφάλεια ειναι συν 60 ευρω....

Τους ζητησα να ακυρωθεί η παραγγελια.

Εχει συμβει σε κανεναν σας?

Kατα συμπτωση, παρηγγειλα και εγω χτες ενα laser engraver, απο banggood με EU priority και σημερα γραφει οτι εσταλλει (shipped).
Το tracking δεν δουλευει ακομα ομως. Hμερομηνια παραλαβης (estimated delivery) 1 Μαρτιου.

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Με την ιδια μεθοδο αποστολης Μιχαλη εμενα μου εγραψαν το παραπανω.
Επισης προ δεκαπεντε μερες με την ιδια μεθοδο παρελαβα κανονικά ακομη ενα λειζερ.
Ναι . Για τον ίδιο λόγο ακύρωσα το cnc . Μου έστειλαν το ίδιο email και σε εμένα μετά από καθυστέρηση αποστολής 20 μέρες .

Νομιζω οτι η νεα ανακοινωση ειναι σαφεστατη.

....Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.....

Μπα δε το βλεπω...
3 ευρωπουλακια γραφουν...

Και απο 0 εως 150 φορος 15 ευρω!!!!

Καθαρματα.

FB-IMG-1581140385658.jpg

Νομιζω οτι η νεα ανακοινωση ειναι σαφεστατη.

....Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό. Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.....

Και ερχεται ΑΜΕΣΩΣ να το αναιρεσει γραφοντας:
""Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική""

Ειναι ξεκάθαρο όσα πακέτα θα περνουν από δειγματοληπτικό έλεγχο για τελωνειακή διασάφηση θα τρώνε 15 στο κεφάλι ακόμη και αν ανήκαν στην κατηγορία κάτω από 22 που έχουν μηδενική διαδικασία εκτελωνισμού.

Με λίγα λόγια χρεώνουν τον τελωνειακό έλεγχο στον παραλήπτη ακόμη και αν αυτός αποδεδειγμένα (αφού το προϊόν ελέγχθηκε κιόλας) δεν χρειάζεται. Όσα δεν ελεγχθούν (από αυτά που είναι κάτω απ9 22 ) δεν τσιμπάνε το 15ευρω. Άντε βγάλε άκρη τώρα ποια θα ελέγχονται και ποια όχι.

Το έγραψα και σε αλλο νημα αλλα θα το γραψω κι εδω: ειναι ευκαιρία για τα χρεοκοπημενα ΕΛΤΑ να μαζέψουν ζεστο χρημα για να σωσουν ότι σώζεται.
* Ερωτηση: αν πχ παραγγειλω κατι που κανει 1 ευρω και παω να το παραλαβω και ζητησουν το 3ευρω εχω δικαίωμα να αρνηθω να το παραλαβω; Εχω καποιες επιπτώσεις;

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιά νά κάνω τόν συνήγορου τού κακού ανθρώπου,αυτό πού κάνουν έπρεπε να τό κάνουν εδώ καί χρόνια,φεύγει τό συνάλλαγμα στό εξωτερικό γίνεται η ανατολή πλουσιότερη,καί εμείς εδώ γινόμαστε φτωχότεροι,κοιτώντας μόνο τό προσωπικό μας όφελος αδιαφορώντας γιά τό γενικό καλό τού συνόλου.Ολα είναι μιά αλυσίδα στήν ζωή,στό εμπόριο,καί παντού,καί γυρνάνε κάποια στιγμή μπούμερανγκ.

Προσωπικά προτιμώ τήν εγχώρια αγορά,καί άν δέν βρίσκω μόνο κάποιο προιόν εντός Ελλάδος θα απευθυνθώ σέ αγορά τής Ευρώπης.

Γιά νά κάνω τόν συνήγορου τού κακού ανθρώπου,αυτό πού κάνουν έπρεπε να τό κάνουν εδώ καί χρόνια,φεύγει τό συνάλλαγμα στό εξωτερικό γίνεται η ανατολή πλουσιότερη,καί εμείς εδώ γινόμαστε φτωχότεροι,κοιτώντας μόνο τό προσωπικό μας όφελος αδιαφορώντας γιά τό γενικό καλό τού συνόλου.Ολα είναι μιά αλυσίδα στήν ζωή,στό εμπόριο,καί παντού,καί γυρνάνε κάποια στιγμή μπούμερανγκ.

Προσωπικά προτιμώ τήν εγχώρια αγορά,καί άν δέν βρίσκω μόνο κάποιο προιόν εντός Ελλάδος θα απευθυνθώ σέ αγορά τής Ευρώπης.
Δηλαδη καλυτερα να κανω πλουσιο τον τοπικο πωλητη που τα αγοραζει φτηνα απο Κινα και τα πουλαει 4 φορες επανω , απο το να κρατησω τα 3/4 υπολοιπο των χρηματων και να παρω κατι αλλο ;
Δεν εχει λογικη οταν αυτα που αγοραζουμε εδω τα προμηθευονται απο το ιδιο καταστημα . Παραλειπεις τον μεσαζοντα...

Και για να σου δωσω παραδειγμα . Ενα arduino UNO κλωνος εχει στην Ελλαδα 12 + μεταφορικα οταν ακριβως το ιδιο προιον εχει αυτη τη στιγμη απο Κινα 2.5 ...

Και ερχεται ΑΜΕΣΩΣ να το αναιρεσει γραφοντας:
""Τα ΕΛΤΑ στις 03 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού». Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική""

Επειδη μου φαινεται εντελως παραλογο αλλα και ηλιθιο να αναιρεσει αυτο που γραφει στην προηγουμενη παραγραφο, νομιζω οτι απλα δεν ερμηνευουμε σωστα αυτο που γραρφει στην επομενη. Για διαβασε το πιο προσεκτικα.

Re: Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Δηλαδη καλυτερα να κανω πλουσιο τον τοπικο πωλητη που τα αγοραζει φτηνα απο Κινα και τα πουλαει 4 φορες επανω , απο το να κρατησω τα 3/4 υπολοιπο των χρηματων και να παρω κατι αλλο ;
Δεν εχει λογικη οταν αυτα που αγοραζουμε εδω τα προμηθευονται απο το ιδιο καταστημα . Παραλειπεις τον μεσαζοντα...

Και για να σου δωσω παραδειγμα . Ενα arduino UNO κλωνος εχει στην Ελλαδα 12 + μεταφορικα οταν ακριβως το ιδιο προιον εχει αυτη τη στιγμη απο Κινα 2.5 ...

Τα βλέπεις τά πράγματα πολύ ατομικά,όπως οι περισσότεροι,γιαυτό καί φτάσαμε εδώ πού φτάσαμε δυστυχώς.
Δέν κάνεις πλούσιο τόν τοπικό πωλητή μέ τά έξοδα (λογιστές,ασφαλιστικές εισφορές,ενοίκιο,φόρους,κ.τ.λ) πού έχει.
Ενα πολύ απλό παράδειγμα άν γυρνάει εδώ τό χρήμα,θά σέ φωνάξει ο εμπορας να του κάνεις καί κανα μεροκάματο στό σπίτι,στό μαγαζί,άν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας,η θα σέ προσλάβει υπάλληλο,ενώ άν τά δίνεις στήν ανατολή καί κλείσει ο έμπορας ποιός θα σε φωνάξει για κανα μεροκάματο,η θα σε προσλάβει για υπάλληλο ο ανατολίτης ?

Καί σύν τίς άλλοις σύντομα δέν θά έχεις ούτε αυτά τά λίγα να δίνεις στόν ανατολίτη.

Καί μετά λέμε γιά ανεργία,άν δέν υποστήριξεις τό σπίτι σου λένε θά πέσει καί θα σε πλακώσει.

Re: Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εχεις δικιο, η αισχροκερδια παει συννεφο.

Αλλα επειδη ουδεν κακον αμιγες καλου, κανοντας πλουσιο τον Ελληνα μπορει να σημαινει οτι με το (υπερ)κερδος του πιθανον να δινει δουλεια σε καποιους υπαλληλους, να πληρωνει καποιους φορους αλλα και να το ριξει στην Ελληνικη αγορα δημιουργοντας τζιρο. Και βεβαια να συντηρει τον ιδιο και την οικογενεια του αντι να δηλωνει ανεργος η να φυγει για το εξωτερικο.

Όπως έχω γράψει χθες και στο άλλο σχετικό νήμα , η χθεσινή ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, μετά το χαμό που έγινε στα social media, στα fora κλπ, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, αναφερόμενη στο αυτονόητο, δηλαδή ότι τα ελεύθερα δέματα (πράσινο αυτοκόλλητο) προωθούνται χωρίς χρεώσεις, και δεν λέει κουβέντα για την ουσία, που είναι η χρέωση με 15 όλων των δεμάτων που έχουν πραγματική αξία CIF κάτω των 22 .

Σχολίασα χθες στα ΕΛΤΑ στο FB την ανακοίνωση αυτή,όπωςκαι άλλοι.
Το βράδυ είδα τη θετική εξέλιξη με το κατέβασμα του νέου τιμολογίου από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αντίδραση ΟΛΩΝ με καταγγελίες στην ΕΕΤΤ, θα φέρει αποτέλεσμα.
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αυτό που έκανε το ΔΣ των χρεωκοπημένων ΕΛΤΑ.