Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Παιδια, προς ενημερωση, μηπως βοηθησω και κανεναν αλλο:
"Παρελαβα" σημερα καμια 10αρια δεματακια απο e-bay, καποια παραγγελιες απο τελη Νοεμβρη(!).
Οταν λεω "παρελαβα" εννοω το εξης:
Πηγε ενας γνωστος του θειου μου (ο θειος μενει διπλα και ειναι κι αυτος φανατικος ebayας) στο ταχυδρομειο (Μαρουσι) και ειδε μια στοιβα δεματα του θειου. Διπλα ειδε και δικα μου και ξεροντας το ονομα, τα φορτωσε ολα μαζι σε μια σακουλα και μας τα εφερε! :)

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Παιδια, προς ενημερωση, μηπως βοηθησω και κανεναν αλλο:
"Παρελαβα" σημερα καμια 10αρια δεματακια απο e-bay, καποια παραγγελιες απο τελη Νοεμβρη(!).
Οταν λεω "παρελαβα" εννοω το εξης:
Πηγε ενας γνωστος του θειου μου (ο θειος μενει διπλα και ειναι κι αυτος φανατικος ebayας) στο ταχυδρομειο (Μαρουσι) και ειδε μια στοιβα δεματα του θειου. Διπλα ειδε και δικα μου και ξεροντας το ονομα, τα φορτωσε ολα μαζι σε μια σακουλα και μας τα εφερε! :)

Καλησπέρα, Οι παραγγελίες που παρέλαβες είχαν tracking number και delivery estimation και είχαν καθυστερήσει?
Ρωτάω γιατί έχω παραγγείλει κάτι απο τις αρχές Φλεβάρη. Με τη πρώτη αποστολή (χωρίς tracking number) δεν παρέλαβα ποτέ. Μου το ξαναστέλνουν (με tracking number) στις 4 Μαρτίου με delivery estimation στις 13 Μαρτίου το οποίο πάλι δεν ήρθε... Εχει άραγε απλά καθυστερήσει πολύ ή χάθηκε και πάλι?
Λες αν πάω στο ταχυδρομείο (Αμαρουσίου) να βγάλω άκρη?

Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω λίγο ακόμα αλλά όπως έγραψα είναι αντικατάσταση της πρώτης μου παραγγελίας που δεν έλαβα ποτέ...

Καποια ειχαν, καποια οχι. Καποιο ειχε ημερομηνια παραγγελιας 27/11 (και πανω εγραφε 29/11). Καποια αλλα ηταν πιο προσφατα.
Γενικα, λογω απεργιας, δεν ερχοταν τιποτα. Νομιζω εληξε αυτη και θα αρχισουν να ερχονται σιγα σιγα. Αλλα δεν χανεις τιποτε να πας να ψαξεις ο ιδιος (κορονοιου επιτρεποντος).

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Σου είχαν δώσει και πιθανή ημερομηνία παραλαβής?

Ναι, αυτο λεω. Τα περισσοτερα ειχαν και ημερομηνια (που στα περισσοτερα ειχε περασει προ πολλου).
Ειχαν και tracking, αλλα ειχε κολλησει σε 2 μηνες πριν οτι ειχε φυγει απο το εξωτερικο (βεβαια, συχνα αυτο συμβαινει ετσι κι αλλιως, δεν ειναι αξιοπιστο το tracking).
Ειδικα αν εισαι Μαρουσι, θα σου ελεγα να πας να ψαξεις. Αλλιως περιμενε, λογικα θα αρχισουν να ερχονται.

Σε ευχαριστώ πολύ γιατι έχω ψιλοπλακωθει μαζί τους γιατί αυτοί επιμένουν ότι τα έστειλαν αλλά εγώ δεν έχω λάβει.... Και tracking number μου έδωσαν μετά από πολύ πίεση...

Σε ευχαριστώ πολύ γιατι έχω ψιλοπλακωθει μαζί τους γιατί αυτοί επιμένουν ότι τα έστειλαν αλλά εγώ δεν έχω λάβει.... Και tracking number μου έδωσαν μετά από πολύ πίεση...

Ειναι η πρωτη φορα που παραγγελεις απο Κινα Σαραντη?

Θελει υπομονη η παραλαβη, εκτος απο το ταξιδι απο Κινα, που απο μονο του μπορει να διαρκεσει και αρκετα πανω απο 1 μηνα, εχουμε και την εδω καθυστερηση.

Το οτι σου εδωσαν estimated delivery time δεν σημαινει απολυτως τιποτα οταν εχεις να κανεις με τα Ελληνικα Ταχυδρομεια τα οποια ειτε δυσλειτουργουν ειτε απεργουν ειτε δεν εχουν προσωπικο ειτε ολα μαζι.

Υπομονη θελει το πραμα. Εγω τωρα παραλαμβανω δεματα απο Δεκεμβρη Γεναρη και Φλεβαρη.

Από Αγγλία είναι η παραγγελία μου και μου είπαν ότι το στέλνουν μέσω Amazon.de...
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το έκαναν αυτό...

Ολο και περισσοτεροι πωλητες απο το Amazon στελλουν πλεον απο Κινα με αποτελεσμα την συνηθισμενη μεγαλη καθυστερηση.
Το καλο με αυτο ειναι οτι το αμαζον σε καλυπτει σε οποιαδηποτε περιπτωση lost/damaged/επιστροφων/κλπ. Το κακο ειναι οτι εαν ξεπερνα τα 22 ευρω, το πακετακι ενδεχεται να σταματηση τελωνειο.

Εαν ψωνισες απο το αμαζον, καπου στην σελιδα του προιοντος αναφερει απο που αποστελλεται το προιον.

Αγόρασα απευθείας από την εταιρεία (Scribbles that matter.co.uk) που έχει έδρα στο Λονδίνο και πουλάει και μέσω Amazon. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου είπαν ότι μου το στέλνουν μέσω Amazon.de από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και όχι από Κίνα (μου το τόνισαν αυτό)....

Εδω κυριοι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της banggood για το λογο που δεν ειχε το δεμα μου αριθμο αποστολης Γερμανιας η Ολλανδιας και περασα τελωνιο!!!

Dear Kyriakos,

Thank you for your e-mail.

For your order 80980201, after checking, the item cannot be shipped with EU Priority Line, our colleague changed the shipping method to EMS Express Mail Service for you before.

But it will not affect the customs duty.

We hope for your understanding on this matter.

Επιεικως απαραδεκτοι καθως αν με ενημερωναν θα ακυρωνα την παραγγελια!!!!!!!!!!!!!!

προσωπικά ποτέ δεν τα συμπάθησα αυτά τα κινεζοαϊτ. Άσε που έχω και αμφιβολίες για την ποιότητα των προϊόντων τους γενικότερα .
Τώρα με τα τελωνεία εξακολουθεί να συμφέρει η αγορά από Κίνα ?

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εδω κυριοι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της banggood για το λογο που δεν ειχε το δεμα μου αριθμο αποστολης Γερμανιας η Ολλανδιας και περασα τελωνιο!!!

Dear Kyriakos,

Thank you for your e-mail.

For your order 80980201, after checking, the item cannot be shipped with EU Priority Line, our colleague changed the shipping method to EMS Express Mail Service for you before.

But it will not affect the customs duty.

We hope for your understanding on this matter.

Επιεικως απαραδεκτοι καθως αν με ενημερωναν θα ακυρωνα την παραγγελια!!!!!!!!!!!!!!
Άρα στο αλλάξανε χωρίς να σε ρωτήσουν; Εμένα είχαν στείλει ένα email και έκανα refund στο μικρό cnc . Πόσο πλήρωσες τελωνείο; Στέλνεις την απόδειξη πληρωμής μαζί με αυτό το email και ζητάς refund τα έξοδα τελωνείου . Αν δεν έχεις κάνει ακόμη review "μαύρισε " τους και εκεί . Θα δεις ότι πριν το ανεβασουν θα επικοινωνήσουν μαζί σου για να αλλάξεις την αρνητική βαθμολογία .

Για να ζητήσει τα έξοδα τελωνείου θα πρέπει να είχε κάνει κλικ την επιλογή για insourance όταν κάνει checkout
Συνήθως το έχει κλικ by default άλλα εγώ το βγάζω αφού με priority NS η SWISS δεν υπάρχει θέμα τελωνείου
Τώρα με το Amazon πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για το απο που γίνεται η αποστολή
ΠΧ Εγώ παράγγειλα τις 2 Wenol red απο Amazon Uk και ήρθαν απο Ταϊλάνδη σε 2 μηνες!!
Άλλα και οι Ευρωπαϊκές αποστολές έχουν θέμα αλλά τουλάχιστον η ανταπόκριση είναι άμεση
Παραγγελία απο Amazon De μια ζώνη της συζύγου και κάτι κάλτσες για έμενα όπως και το φυσητηρι και το κολλητήρι της Ryobi με κανονικό ταχυδρομείο 6-10 ήμερες
Μέτα απο μια εβδομάδα καθυστέρηση και των 2 παραγγελιών στο τσατ μου λέει ότι θα μου τις ξαναστειλει με το γρήγορο δηλαδή σε 3 ήμερες
Την επόμενη μέρα απο το τσατ έρχονται η ζώνη και οι κάλτσες!!:bang:
Πάω να κάνω ακύρωση άλλα είχαν ήδη φύγει!:motz:
Τελικά σε δυο μέρες ήρθαν και τα δεύτερα πακέτα
Τα πρώτα Ryobi δεν ήρθαν πότε
Κι έφαγα και μια ώρα στο ταχυδρομείο να στείλω τα διπλά πίσω :mad:
Τουλάχιστον σε 3 μέρες μου είχαν επιστρέψει τα ταχυδρομικά:cool:

πολυ σωστος ο Γιωργος (almaz)

Κυρ, να επιμεινεις με τα email και να τονισεις πως με δικη τους υπαιτιοτητα πληρωσες φορους, τους οποιους και να απαιτησεις