Tαχυδρομεία - Τελωνεία

έκανα το πρωί μια παραγγελία στο Πλαίσιο και θα παραλάβω μεθαύριο. Το πλαίσιο έχει τα δικά του φορτηγά. (ένα gamepad για να περνάνε άνετα οι μέρες)
Αλλες μέρες θα παραλάμβανα την επόμενη της παραγγελίας

Καλησπερα. Περιμενω απο κινα (ebay) ενα σωρο δεματακια χωρις tracking number και λιγοτερα με traching number. Εχουν περασει 3 μηνες και φυσικα δεν εχει ερθει κατι. Προφανως και φταινε τα ελτα.
Δεν εχει ερθει ουτε ειδοποιηση για τα συστημενα
Η ερωτηση μου ειναι που βρισκονται αυτα. Αν παω στο τοπικο ταχυδρομειο θα τα βρω; Δε καιγομαι να παω λογω κορομοιου. Αλλα δε θελω να τα χασω κι ολας. Να περιμενω λετε; Θα ερθουν καποια στιγμη; Εχει ασχοληθει κανενας να δει τι γινεται με ολα αυτα τα δεματα; Φανταζομαι ολοι θα εχετε τετοιου ειδους προβληματα

Ευχαριστω

ειμαι ακριβως σε αυτη την φαση...ειναι γενικη γνωση οτι σοτιβαζονται σε καροτσια στον επριβολο του αεροδρομιου. αυτο φανηκε και απο κεραια ποτυ αρελαβα που μεσα στην πλαστικη της συσκευασια ειχε νερο...
βαλε και οτι ισχυουν και οι εξτρα αδειες για τους γονεις

Σήμερα μου ήρθαν μαζεμένα πακέτα από ελτά. 5 το σύνολο. Είχα παραγγείλει πριν από τον Φεβρουάριο. Η αλήθεια είναι ότι τα είχα για χαμένα. Ε κρεμούν κάνα δύο ακόμα.. βλέπουμε.

παιδια, καπου μπερδευτηκα..
δεμα απο κινα μεσω NL post (με αναλογο traking) περασε απο ελεγχο τελωνειου και πγρε πρασινο αυτοκολλητο "τελωνειακως ελευθερο"

έκανα το πρωί μια παραγγελία στο Πλαίσιο και θα παραλάβω μεθαύριο. Το πλαίσιο έχει τα δικά του φορτηγά. (ένα gamepad για να περνάνε άνετα οι μέρες)
Αλλες μέρες θα παραλάμβανα την επόμενη της παραγγελίας

Αυτος ειναι ο μονος τροπος να παραλαβουμε ανθρωπινα καθως και μεσω αντικαταβολης.

Παραγγελια μου απο καταστημα μεγαλου δεματος μου ρθε σε 2 εργασιμες απο την ημερα παραγγελιας (δικη τους μεταφορικη)
Παραγγελια μου απο e φαρμακειο μου ηρθε σε 4 εργασιμες μεσω Γενικης ταχυδρομικης και αντικαταβολης.
Παραγγελια μου απο καταστημα μικρου δεματος μου ηρθε σε 4 εργασιμες μεσω speedex και αντικαταβολης.(παραδοση 9μιση το βραδυ !!! και ακομα δεν ειχε τελειωσει)

Φαινεται οτι η ACS ειναι η πιο προβληματικη αυτην την εποχη για παραδοσεις.

Για γέλια...
Παραγγελία μέσω Γενικής έφυγε την ίδια ημέρα από το κατάστημα αγοράς, για δύο ημέρες το έδειχνε στα κεντρικά της Γενικής (μάλλον προσπαθούσε να δει από ποιο δρόμο να πάει στο υποκατάστημα), ρωτάω το κατάστημα Χαλανδρίου που τυχαίνει να τους γνωρίζω πότε βλέπουν να μου έρχεται και η απάντηση ήταν δεν έχουμε ιδέα ακόμα το δείχνει στα κεντρικά προς εμάς..

Μία ώρα μετά χτυπάει το κουδούνι, το έφεραν κατευθείαν από τη κεντρική διανομή χωρίς καν (ακόμα και σήμερα) να έχει ενημερωθεί το σύστημα για την παράδοση και φυσικά χωρίς καν να έχει ενημερωθεί το υποκατάστημα...

Άντε βγάλε άκρη !!

Αυτος ειναι ο μονος τροπος να παραλαβουμε ανθρωπινα καθως και μεσω αντικαταβολης.

Παραγγελια μου απο καταστημα μεγαλου δεματος μου ρθε σε 2 εργασιμες απο την ημερα παραγγελιας (δικη τους μεταφορικη)
Παραγγελια μου απο e φαρμακειο μου ηρθε σε 4 εργασιμες μεσω Γενικης ταχυδρομικης και αντικαταβολης.
Παραγγελια μου απο καταστημα μικρου δεματος μου ηρθε σε 4 εργασιμες μεσω speedex και αντικαταβολης.(παραδοση 9μιση το βραδυ !!! και ακομα δεν ειχε τελειωσει)

Φαινεται οτι η ACS ειναι η πιο προβληματικη αυτην την εποχη για παραδοσεις.

Όλοι είναι Ναθ, απλά έτυχε να στα φέρουν γρήγορα..Με την acs την χειρότερη όλων..

Last edited by a moderator:
Μ.Τρίτη πήγα να ψωνίσω κρεατικά από κρεοπωλείο στη Θηβών στο Περιστέρι.
Έφτασα εκεί μεσημεράκι για να μην βρω πολύ κόσμο. από μακριά βλέπω ουρά καμιά δεκαριά άτομα. θα τον πιω λέω τώρα αλλά τι να κάνω, υπομονή.

Πλησιάζοντας λοιπόν διαπίστωσα ότι η ουρά δεν ήταν από το κρεοπωλείο αλλά από το ACS που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.
Όταν δεν πάει η ACS στον πελάτη πάει ο πελάτης στην ACS. σαν το βουνό με τον Μωάμεθ ας πούμε..!!

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Όταν δεν πάει η ACS στον πελάτη πάει ο πελάτης στην ACS. σαν το βουνό με τον Μωάμεθ ας πούμε..!!

Λειτουργει σημειο παραλαβης ? Οσες φορες ρωτησα μου ειπαν οχι.

Λογικά ναι. αλλιώς δεν θα είχε κόσμο.
Πριν 2-3 χρόνια είχα παραλάβει φάκελο απ το συγκεκριμένο κατ/μα ( το είχα δηλώσει βέβαια ότι θα το παρελάμβανα ο ίδιος )
Μιλάω για το υποκατ/μα στη Θηβών 208 αν θυμάμαι καλά.

Μωρε το ξερω στο 210 ειναι αλλα μου κανει εντυπωση. Ηξερα οτι δια ροπαλου εχουν κλεισει ολα αυτα τα σημεια παραλαβης.

Τι να πω δεν ξέρω. πάντως με τα μάτια μου τους είδα να περιμένουν. ξέρεις, μηχανάκια και ΙΧ με τα φλας αναμένα στην άκρη του δρόμου..

Λειτουργουν κανονικα τα σημεια παραλαβης, το ιδιο γινοταν και εχθες στη Γ.Τ. στο Χαλανδρι

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν είχε δωθει ποτέ εντολή να κλειστούν τα σημεία παραλαβής των ταχυδρομικών εταιριών...

Εγω παντως που μιλησα με DHL ετσι μου ειπαν. Ουτε καν τα σημεια pickup λειτουργουσαν. Μονον παραδοση σπιτι.

Το ιδιο μου ειπαν και την ACS στην περιοχη μου.

Τα ELTA και ELTA courier οντως ξερω οτι λειτουργουσαν κανονικα.

Δηλ. αλλιώς δουλεύει το ένα κατ/μα αλλιώς το άλλο ; τι να πεις, δεν ξέρουμε τους λόγους βέβαια, και τι ισχύει στην πραγματικότητα..

Acs καταστήματα σε δύο διαφορετικούς δήμους δουλεύουν κανονικα για παράδοση δεμάτων (pickup).

Από Asc και γενική ταχυδρομική παρέλαβα σε 4 ημέρες κανονικά αλλά και έστειλα επαρχία και πήγαν.

Ελτα κούριερ η χειρότερη εταιρία αυτή τη στιγμή, δέμα σε μια ημέρα έφτασε Αθήνα από Κομοτηνή και εκ τότε αγνοείται η τύχη του.

Έστειλα mail που ακόμα περιμένω απάντηση, έπαιρνα τηλέφωνο και όλη την ώρα μίλαγε όταν έπιασα γραμμή κανείς ποτέ δεν το σήκωσε. Στο chat επίσης δεν ήξεραν πού είναι το δέμα και μου έστειλαν ένα μήνυμα copy paste για καθυστερήσεις λόγο του ιού κτλ.

Kαλα τα ELTA courier υπολειτουργουσαν εδω και μηνες. Για να πιασεις γραμμη τηλεφωνου μαζι τους επρεπε να εχεις τυχη και πολυ υπομονη.

Δυστυχως δεν ειναι αυτο που ηταν αρχικα.

Kαλά και η Γενική Ταχυδρομικη επί 10 μέρες δεν μου απαντούσε στα τηλ....

Γενικός πιστεύω και ανάλογως τον όγκο παραγγελιών η κάθε εταιρία και τα κατα τόπους καταστήματα αναπροσαρμοζουν τις ανάγκες τους..

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ενιαία γραμμή αυτήν την στιγμή και αυτο φενεται από τα γραφόμενα του καθενός εδώ μέσα...Αφού άλλος από την ίδια εταιρία εξυπηρετείται γρήγορα άλλος όχι.

Να συμφωνήσουμε όλοι όμως αυτή η κατασταση όπως τρέχει εδώ και ένα μήνα και βάλε δεν έχει προηγούμενο και τυχόν λάθη είναι λογικό να γίνονται..

παιδια, καπου μπερδευτηκα..
δεμα απο κινα μεσω NL post (με αναλογο traking) περασε απο ελεγχο τελωνειου και πγρε πρασινο αυτοκολλητο "τελωνειακως ελευθερο"

Ειναι αυτο που πληρωσα και εγω και το έστειλαν με οτι ναναι κινεζικο τρακινγκ και πληρωσα τελωνιο.

Στην περιπτωση σου το δεμα στελνεται σε Ολλανδια εκτελωνιζεται εκει και επειτα το λαμβανεις εσυ τελωνιακως ελευθερο καθως ερχεται ενδοευρωπαικα.

ναι αλλα με απραξενευει τι περασε απο ελεγχο (για δασμους)