Tαχυδρομεία - Τελωνεία

https://www.voria.gr/article/thessa...ia-katastimata-tis-genikis-tachidromikis-foto
Όπως έχω ξαναγράψει, σε ότι αφορά το Ηράκλειο, είναι ο ορισμός της απαράδεκτης.
Έχω αναγκαστεί να τυποποιήσω σχόλιο στις παραγγελίες μου : "η αποστολή να ΜΗΝ γίνει με την Γενική Ταχυδρομική. Αν είναι ο μοναδικός συνεργάτης σας τότε η παραγγελία ακυρώνεται "
Και φυσικά είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που εντός Ελλάδος παραγγέλνω ΜΟΝΟ με αντικαταβολή.
Τουλάχιστον αν δεν παραλάβω να μην κλαίω τα χρήματα μου.

Re: Απάντηση: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Τελικά το προβλημα ειναι μόνο η Αθηνα.
Εγω παρελαβα σήμερα 2 παραγγελιες που εβαλα την Παρασκευη. Jumbo 2 κουτες με γενικη ταχυδρομικη και μελανια εκτυπωτη με Speedex.
Δηλαδη απολυτως φυσιολογικές παραδοσεις.

Παρελαβα χτες, Δευτερα πρωι μια παραγγελια απο Κρητη που ειχα κανει την Παρασκευη το μεσημερι, με ΕΛΤΑ courier. Oυσιαστικα σε μιση εργασιμη μερα!!

12/12 Παραγγελία
14/12 Παραλαβή από την ACS
15/12 Κέντρο διαλογής Αθηνών
22/12 Φόρτωση για Βόλο!

Εγώ νομίζω οτι, πέραν της όλης κατάστασης, είναι και θέμα των συμβάσεων με τα καταστήματα.

πχ
παραγγελία (online) απο τοπικό φαρμακείο Παρασκευή 18/12 18:00 - Παράδοση στη Γενική ταχυδρομική Δευτέρα 21/12 09:30, κατά της 11:30 παρέλαβα σπίτι.
παραγγελία e.shop.gr 13/12 19:00 (προϊόντα που ακόμα και τώρα είναι άμεσα διαθέσιμα) απο 14/12 είμαστε σε φάση Έλεγχος διαθεσιμότητας...!!!
που δεν κάνει χρήση εταιρειών κούριερ...
παραγγελία απο κατάστημα στην Κόρινθο (στυλό, μαρκαδόροι κλπ), αποστολή με ACS, δεν μου έχει δώσει ούτε αριθμό παρακολούθησης.

Άσχετο με τις κούριερ, αλλά σε παραγγελία απο Κίνα (ebay) η οποία έκανε 51 μέρες συνολικά να παραδοθεί μέσω ΕΛΤΑ (9/12 Αθήνα - 22/12 Βόλος),
ενώ σε άλλες παραγγελίες μου άφηναν χαρτάκι να πάω να παραλάβω απο υποκατάστημα στη συγκεκριμένη μου το παρέδωσαν ζητώντας και ταυτότητα...

12/12 Παραγγελία
14/12 Παραλαβή από την ACS
15/12 Κέντρο διαλογής Αθηνών
22/12 Φόρτωση για Βόλο!

Και 23/12 ήρθε! Άρα το κόλλημα ήταν στο κέντρο και στην εδώ ACS δουλεύουν κανονικά. Και ζήτησαν συγγνώμη για την καθυστέρηση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 15/12/2020 στις 11:54

ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 15/12/2020 στις 12:34

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 16/12/2020 στις 17:33

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 16/12/2020 στις 17:33

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 23/12/2020 στις 14:54

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 23/12/2020 στις 15:07

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ

ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ: ιδίος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 23/12/2020 στις 15:30

Παραγγελία από Μυτιλήνη, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα και παραλαβή με αντικαταβολή και pos στην πόρτα μου, σε 8 μέρες με την speedex.
Με την Γενική από 30/11 και μετά από συνεχόμενα ψέματα και προσβλητικές συμπεριφορές, ή παραγγελία επεστράφη σήμερα. Ευτυχώς ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον έμπορο και είχα την σύμφωνη γνώμη του, γιατί, όπως μου είπε και ο ίδιος, είναι η πολλοστή φορά που συμπεριφέρεται έτσι το υποκατάστημα του Ηρακλείου.
Τα πάντα είναι θέμα Διοίκησης του κάθε υποκαταστήματος.

Παραλαβη σημερα απο Ελτα κουριερ, με μικρη καθυστερηση σε σχεση με την speedex τις προαλλες, αλλα και παλι σε ανεκτα επιπεδα, 5-6 ημερων, με ΣΚ.

Εχτες παρηγγειλα απο Αθηνα. Σημερα μου στειλανε αριθμο αποστολης με Γενικη.
Τον βαζω στην αναζητηση στο σαιτ της Γενικης, δεν βγαζει τιποτα.

Λογικο ειναι . Δεν εχει μπει ακομα στο συστημα. Μπορει να παρει και μια ημερα ή και δυο αυτο με τον φορτο εργασιας που υπαρχει.

Στη δική μου περίπτωση παιδιά, ιδού τα χάλια των Elta Courier σε 2 παραγγελίες:

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥ.ΔΕ.ΤΑ. ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ 27-11-2020 13:08 ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 27-11-2020 17:52 ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 02-12-2020 21:56 ΚΤΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΑΛΟΓΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥ.ΔΕ.ΤΑ. ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ 11-12-2020 09:54 ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 11-12-2020 19:13 ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Και τα 2 δέματα παραδόθηκαν στα Ελτά Κούριερ στη Θεσσαλονίκη για να παραδοθούν στην Αθήνα.
27 μέρες το πρώτο, αγνοείται ουσιαστικά.
Το δεύτερο "μόνο" 13 μέρες, κι αυτό αγνοείται ουσιαστικά.
Έστειλα μέηλ στους γελοίους των ελτά κούριερ. Σιγά μη λάβω απάντηση.

Στο κτεπ Θεσσαλονίκης υπάρχει το πρόβλημα. Το ίδιο κι εγώ από 9/12 έχει κολλήσει εκεί και δεν κουνιέται. Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα να το έστελνα με απλό ταχυδρομείο.

Καμία αντίρρηση, αλλά δεν είναι με καμία κυβέρνηση που λέει ο λόγος, δυνατόν, να δεχτεί οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, ότι ένα δέμα έχει κολλήσει στην αφετηρία από 27/11 μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, και, τι να κάνουμε, φράκαρε το σύστημα στη Θεσσαλονίκη...
Κανονικά έπρεπε από μόνοι τους να ενημερώσουν από τα Ελτά Κούριερ τους αποστολείς των δεμάτων, ότι παιδιά, τα σκατώσαμε, δεν κινείται μύγα, τι θέλετε να κάνουμε, να τα πάρετε πίσω με τη νόμιμη αποζημίωση που προβλέπει ο νόμος, ή να τα αφήσετε για του χρόνου κι όποτε φύγουν...
Οι σωστοί επαγγελματίες έτσι θα έκαναν, δεν θα το έπαιζαν χαζοί, μούγκα στη στρούγκα, που απλά θα έβγαζαν ένα δελτίο τύπου που λέει γενικότητες, του τύπου... είχε πολύ μεγάλη αύξηση του όγκου αποστολών και θα υπάρξουν καθυστερήσεις...
Τι λες ρε μεγάλε; Σοβαρά ε; Να κόψετε τον κ@λο σας παλιοξεφτύλες...

.......27 μέρες το πρώτο, αγνοείται ουσιαστικά....

Μην απελπίζεσαι, θα έρθει.
Το δικό μου έκανε 27 μέρες για μια μεταφορά εντός Αττικής!
Πάνω που θεώρησα πως χάθηκε ... ήρθε .

Screenshot 2020-12-24 at 8.30.44 AM.png

Εμένα που εμπλέκονται και χρήματα τι να πω?
Στελνω στις 7/12με ΕΛΤΑ και αντικαταβολή μια θήκη καραμπινας Κιλκίς, τα ΕΛΤΑ παραδιδουν σφαίρα στις 11/12 αλλά εμένα ακόμα να μου έρθει ειδοποίηση για τα χρήματα...

Στη δική μου περίπτωση παιδιά, ιδού τα χάλια των Elta Courier σε 2 παραγγελίες:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥ.ΔΕ.ΤΑ. ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ 27-11-2020 13:08 ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 27-11-2020 17:52 ΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 02-12-2020 21:56 ΚΤΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΑΛΟΓΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥ.ΔΕ.ΤΑ. ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ 11-12-2020 09:54 ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 11-12-2020 19:13 ΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Και τα 2 δέματα παραδόθηκαν στα Ελτά Κούριερ στη Θεσσαλονίκη για να παραδοθούν στην Αθήνα.
27 μέρες το πρώτο, αγνοείται ουσιαστικά.
Το δεύτερο "μόνο" 13 μέρες, κι αυτό αγνοείται ουσιαστικά.
Έστειλα μέηλ στους γελοίους των ελτά κούριερ. Σιγά μη λάβω απάντηση.

ειχα το ιδιο θεμα με δεμα που ξεκινησε απο το πρακτορειο της Αναληψης.
Στην περιπτωση αυτη εφυγε απο το πρακτορειο και κολλησε στο κεντρο διαλογης.
Πηρα τηλεφωνο στο πρακτορειο και μου εξηγησαν. επισης μου ζητησαν το νουμερο προς "επιταχυνση".
μια μερα μετα εμφανιστηκε τι
"ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ DL SKG 19-12-2020 03:25 DL SKG "
και την επομενη το ειχα στα χερια μου

Εμενα η acs έχασε ολόκληρη θηκη κιθαρας ( ευτυχώς αδεια) . Με παραγγελία στις 25/11 μου ήρθε μήνυμα στις 18/12 οτι δεν μπορούν να το φέρουν λόγο δυσπρόσιτης περιοχής. Λεω μάλλον λόγο όγκου δεν το φορτώνουν για να μην πιάσει χώρο απο άλλες αποστολές. Πάω να το πάρω και δυστυχώς ειχε έρθει μονο ενα μέρος της παραγγελίας, ένα κουτάκι με χορδές και άλλα παρελκόμενα . Λεω η θήκη; Μου λένε δεν είχε κάτι άλλο, μήπως είναι μέσα στο κουτί; ! !! Το τιμολόγιο που το συνόδευε έγραφε ότι στείλανε και θηκη .... φυσικά δεν παρέλαβα και μου τα έστειλε ξανα το κατάστημα όλα με μεταφορικη μέσα σε 5 μερες ....

ειχα το ιδιο θεμα με δεμα που ξεκινησε απο το πρακτορειο της Αναληψης.
Στην περιπτωση αυτη εφυγε απο το πρακτορειο και κολλησε στο κεντρο διαλογης.
Πηρα τηλεφωνο στο πρακτορειο και μου εξηγησαν. επισης μου ζητησαν το νουμερο προς "επιταχυνση".
μια μερα μετα εμφανιστηκε τι
"ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ DL SKG 19-12-2020 03:25 DL SKG "
και την επομενη το ειχα στα χερια μου

Το θέμα ξέρεις ποιο είναι φίλε μου; Ήμουν έτσι κι αλλιώς προετοιμασμένος για μεγάλες καθυστερήσεις παραλαβών από εταιρείες κούριερ λόγω της κατάστασης, και είχα για το λόγο αυτό φροντίσει να παραγγείλω νωρίς κάποια υλικά για να κάνω μερεμέτια τις μέρες των γιορτών που θα έχω άδεια (25/12/20-3/1/21) σε κάτι σκουριασμένα/σαπισμένα κάγκελα στο σπίτι που μένω. Θεωρούσα "λογική" καθυστέρηση μέχρι 15, άντε στη χειρότερη 20 μέρες για παραλαβή δεμάτων, ήτοι να παραλάβω, το απολύτως αργότερο, μέχρι τις 18-21/12. Εδώ είμαστε στις 28 μέρες, αύριο είναι Χριστούγεννα και πάει και η άδειά μου, λογικά μιλάμε μετά τις 10 Γενάρη του 21 έτσι που το βλέπω. Είναι να μην τρελαίνεσαι; Παραγγελία στις 27/11/2020, το μαγαζί προς τιμήν του έδωσε το δέμα στην ΕΛΤΑ Κούριερ αυθημερόν, και παραμονή Χριστουγέννων, στις 24/12 να αγνοείται το δέμα; Ήμαρτον ρε πο@στη μου.