Tαχυδρομεία - Τελωνεία

επιστροφη ολο το ποσο στην paypal και εαν καταλαβα καλα,η αποστολη τρεχει ακομα...
μαλλον δεν τους συμφερει να γυρισει και την στελνουν ετσι κι`αλλιως..(?)

Εκανες dispute?

οχι..δεν εκανα καμια απολυτως κινηση.
μονο μεσω email με το καταστημα.
σαφως και ειναι δικο μου λαθος που δεν ειχα προσεξει οτι ελεγε ενα κομματι και οχι ζευγαρι,
αλλα απο την στιγμη που εστειλα ακυρωτικο email αμεσως μετα απο λιγα λεπτα,νομιζω οτι με δικαιωνει.
το οτι δεν απαντησαν ή δεν το ειδαν αμεσα,ή το οτι δεν εχει διακοπτη/επιλογη ακυρωσης,σορι αλλα δεν φταιω εγω.
τα λεφτα εχουν επιστραφει στην paypal(και προφανως σε λιγο και στην καρτα)αλλα η πορεια της παραγγελιας συνεχιζει κανονικα μεσω Ups.
εχω δηλαδη τον αριθμο αποστολης και το προιον φαινεται καθ`οδον...

Από Amazon UK με αγορά πάνω από 25-30£ σου βάζουν import fees.
Ξέρεις κάποιος όταν φτάσει Ελλάδα αν έχει επιπλέον χρεώσεις;;

Αν το εχουν εφαρμοσει οπως απο Αμερική οχι, ουσιαστικά το εκτελωνιζεις προκαταβολικα και σιγουρα πολυ φθηνοτερα απο το να ερχοταν εδω και να εκανες τη διαδικασια

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν πχ βάλεις ένα προϊόν στο καλάθι και πας στο checkout, θα σου έχουν αφαιρέσει το αγγλικό ΦΠΑ και θα έχουν προσθέσει τα import fees. Οπότε φαντάζομαι μόλις έρθει Ελλάδα, θα πληρώσεις το 24% της τιμής (??). Και ποιας τιμής; της αρχικής ή αυτής με τα import fees;;
Απλά το περίεργο είναι ότι είπαν ότι δεν θα πληρώνεις import fees από Αγγλία, αλλά μόνο το ΦΠΑ.
Επίσης, στης Αμερικής δεν αφαιρούν το ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά, απλά προσθέτουν τα import fees.
Γι αυτό ρωτάω αν έχει κάποιος εμπειρία για να δούμε τι ισχύει τελικά..
Ας μου πει κάποιος, γιατί περιμένει το καημένο το iPad στο καλάθι τόσες μέρες. Κρίμα είναι

Όπως έχει ήδη γραφτεί δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω από αυτά που πληρώνεις στο τελικό στάδιο της παραγγελίας

Καλημερα κυριοι και καλο μηνα.
Να πω και εγω με τη σειρα μου οτι παρελαβα την παρασκευη δεμα απο αγγλια https://www.axminstertools.com/axminster-trade-plane-blade-honing-guide-720742
και δεν πληρωσα ουτε ενα ευρω παραπανω απο αυτα που ελεγε το καλαθι.
Ουτε import fees ουτε φπα ουτε τιποτα.
Απλα ο εκτελωνισμος κρατησε περιπου 3 εβδομαδες

Εγώ παρέλαβα ένα βιβλίο από UK. Παραγγελία 5/12, αποστολή 8/12, παραλαβή 28/1! Έφτασε μέσω MHI και Belgium Post.

Απο τις τρεις διαφορετικες παραγγελιες που εκανα την αρχη του χρονου (2-3 Ιανουαριου) για να τεσταρω τι γινεται με τα τελωνεια απο Αmazon.co.uk, δεν μου εχει ερθει καμμια.
Ουτε η μικρη των 12 ευρω ουτε η οριακα χαμηλοτερη των 21 ευρω (μαζι με τα μεταφορικα) ουτε και η οριακα υψηλοτερη των 20 ευρω + τα μεταφορικα (συνολο ~26 ευρω).

Για την τελευταια το Αmazon δεν μου εβγαλε τελη παρ'οτι το συνολο ξεπερνα τα 22 ευρω με τα μεταφορικα.
Φαινεται οτι δεν υπολογιζει στην αξια τα μεταφορικα, αλλα μονο στο προιον που κοστιζε 20 ευρω (το αντιστοιχο σε λιρες)

Οταν βαζεις ομως ενα προιον ανω των 22 ευρω, σου βγαζει προσθετα τελη. Ειμαι πολυ περιεργος για την τελευταια περιπτωση.

Περιμένω έναν γνωστό μου που μένει Αγγλία και κάνει πάρε δώσε να μου απαντήσει! Μόλις μάθω θα σας πω αμέσως!!

..Μιχαλη ενδεχομενος να εχουν κολλησει στον εκτελωνισμο οπως ειπε ο φιλος πιο πανω....για να δουμε...

Εγώ περιμένω παραγγελία από e-bay που έγινε τέλος Νοεμβρίου κι ακόμα τίποτε. Estimated delivery Sun,Dec 13, 2020 - Mon, Jan 18, 2021.
Κι απο 11 Ιαννουαρίου:
Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination anb will be delivered in the coming days.

Ναι, καλά....

Παιδιά συγνώμη που θα επιμείνω, αλλά απ τη στιγμή που αφαιρείται το ΦΠΑ στο checkout, που αποδίδουμε το ΦΠΑ;;

Ερώτηση:
Ένα e-mail από Bangood έλεγε για Local Warehouse, faster and cheaper και στέλνει από ότι είδα από τις αποθήκες στην Τσεχία.
https://www.banggood.com/marketing-Local-Warehouse/tid-6645.html?utm_design=18&utm_source=emarsys&utm_medium=mail_21newyear08_email1&utm_campaign=newsletteremarsys&utm_content=yoshiki&sc_src=email_4735396&sc_eh=54b49afa905a2c9b1&sc_llid=428531&sc_lid=199741212&sc_uid=HRHAKSKIOS

Αν παραγγείλει κάποιος από εκεί κάτι αξίας πάνω από 20-25 θα θεωρηθεί αγορά από Ευρωπαϊκή Ένωση ?? και τι γίνεται με το τελωνείο και τους φόρους ??
Και όταν λέει παράδοση σε 1-2 εβδομάδες εννοεί με Ελληνικά Ταχυδρομεία ή courier ??

Ερώτηση:
Ένα e-mail από Bangood έλεγε για Local Warehouse, faster and cheaper και στέλνει από ότι είδα από τις αποθήκες στην Τσεχία.
https://www.banggood.com/marketing-Local-Warehouse/tid-6645.html?utm_design=18&utm_source=emarsys&utm_medium=mail_21newyear08_email1&utm_campaign=newsletteremarsys&utm_content=yoshiki&sc_src=email_4735396&sc_eh=54b49afa905a2c9b1&sc_llid=428531&sc_lid=199741212&sc_uid=HRHAKSKIOS

Αν παραγγείλει κάποιος από εκεί κάτι αξίας πάνω από 20-25 θα θεωρηθεί αγορά από Ευρωπαϊκή Ένωση ?? και τι γίνεται με το τελωνείο και τους φόρους ??
Και όταν λέει παράδοση σε 1-2 εβδομάδες εννοεί με Ελληνικά Ταχυδρομεία ή courier ??
Αν στέλνει από Τσεχία δεν πληρώνεις κάτι έξτρα, αφού είναι Ευρώπη. Για οποιοδήποτε ποσό.
Συνήθως με ελτα στέλνουν, αλλά είναι αναλόγως με ποια εταιρία συνεργάζονται. Μπορεί να είναι και με κουριερ..

παντως κατι φτηνο απο banggood που περιμενω μεσω τσεχιας , παραγγελια 30 νοεμβριου, ακομα δεν το εχω παραλαβει!
μου λεει απλα οτι ταξιδευει.
κατοπινες αγορες απο κινα, εχουν ερθει και αυτο ακομα ειναι στο δρομο