Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εδώ λέει οτι έχει πληρώσει 1€ ΦΠΑ, αν και μου φαίνεται λίγο...εκτός αν είναι η διαφορά με UK το 1€
H χρεωση διαφορας του ΦΠΑ ισχυει μονο για χωρες της ΕΕ.
Σε ολες τις υπολοιπες χωρες χρεωνεται ολοκληρος ο (Ελληνικος) ΦΠΑ.

Στην περιπτωση του φιλου, μιας και διευκρινιστηκε οτι προκειται για βιβλια με ΦΠΑ 6%, φαινεται οτι το Amazon Aγγλιας χρεωσε τον αντιστοιχο ΦΠΑ οποτε δεν θα υπαρξει περαιτερω χρεωση ΦΠΑ, ουτε και εκτελωνιστικα τελη.

• Like
Reactions: ikomninos
Αυτό ελπίζω κι εγώ. Τα μεταχειρισμένα πανεπιστημιακά συγγράμματα από UK με έχουν σώσει τα τελευταία χρόνια. Μόνο το ένα από τα δύο που παρήγγειλα έχει ένα 30άρι καινούργιο. Τώρα είμαι στα 21-και-κάτι και για τα δύο.

• Like
Reactions: Χιωτης
Χωρις να θελω να σε απογοητεύσω δεν νομιζω εκτος αμα συνεννοηθείς με τον πωλητή να στο ξανα στηλει αλλα δεν ξερω αμα σε χρεεωσει παλι μεταφορικα.
Ειναι απαράδεκτοι μαφια σκέτη
Ελπίζω μόνο, να καταλάβουν οι Ούγγροι, τι έχει γίνει και να το ξαναστείλουν Ελλάδα.

O ξεφτιλισμός των τελωνείων και των ΕΛΤΑ μαζί. Πιστεύω το 2022 να έρθει. Απολαύστε:
Σε περνάω για 6 ημερες αχαχα αστα να πανε.
Πραγματικα το εχω σκεφτεί απο αγνωστο νούμερο τους περνεις τηλ ετσι και το σηκώσουν και τους λες ερχομαι με καραμπίνα δεν ξερω που θα κρυφτειτε αλλα αμα σας πετύχω την εχετε κατσει να σου πω εγώ μετα πως θα τρεξουν τα δεματα

Τα δυο μου πακέτα μαλιστα το ενα εχει οπως εχω πει γερμανικό τρακινγκ απο Αμερική αλλα με τριγωνική αποστολή απο iherb με προπληρωμένο φπα και δασμούς που δεν έπρεπε καν σύμφωνα με τον νεο νόμο μια που να περάσει απο τελωνειο και μια να αποδεευτει αμέσως.
Το αλλο καθαρο απο αμερικη maggards

Screenshot_20211202-205441047.jpgScreenshot_20211202-205421394.jpg

Last edited by a moderator:
Από το amazon.co.uk μου είπαν:

Your package was shipped Thursday, 2 December.
Arriving 11 December - 3 January

Πολύ σαφής... Μπορεί να κάνει μια βδομάδα, μπορεί κι ένα μήνα.

Μια αλλαγή προς το χειρότερο: Στην προηγούμενη παραγγελία μου (προ Brexit) το site της Amazon έβγαζε και tracking info για το Marketplace. Τώρα λέει να επικοινωνήσω απ' ευθείας με τον πωλητή για tracking number.

Σε περνάω για 6 ημερες αχαχα αστα να πανε.
σας εχω και τους δυο....Αφιξη στην ελλαδα 3 Ιουνιου...στα χερια μου στα μεσα Νοεμβρη. καπου 5 μηνες κολλημενο στα αεροδρομιο προς εκτελωνισμο

• Wow
Reactions: mparaxir
παιδια προσοχη γιαιτ αρχισε να κυκλοφορει παραπαλνητικο μειλ, ταχα απο τα ΕΛΤΑ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ
γεια σας χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
Λάβετε υπόψη ότι το πακέτο σας είναι έτοιμο για παράδοση.
Ολοκληρώστε την πληρωμή 1.99 EU κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί παρακάτω
Εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης : Παρασκευή 10, Δεκέμβριος 2021
Σημείωση : Η επαλήθευση πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών

απο κατω εχει λινκ πληρωμης https://qrcodes.pro/χχχχχ
που σε βγαζει καττευθειαν σε φορμα καταχωρισης στοιχειων καρτας

παιδια προσοχη γιαιτ αρχισε να κυκλοφορει παραπαλνητικο μειλ, ταχα απο τα ΕΛΤΑ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

απο κατω εχει λινκ πληρωμης https://qrcodes.pro/χχχχχ
που σε βγαζει καττευθειαν σε φορμα καταχωρισης στοιχειων καρτας

Έχουν χακάρει τα ΕΛΤΑ και μερικες φορές και ο αριθμός αποστολης είναι σωστός , μου έχει έρθει 2-3 φορές παλιότερα ενω ηξερα οτι δεν όφειλα κάτι να πληρώσω για το πακέτο και το ρώτησα στα συστημένα γιατί έρχεται τέτοιο mail και μου το είπε υπαλληλος

τώρα είναι πιο εύκολο να την πατήσουμε όταν δεν ξέρουμε τι και πως χρεώνουν ή βάζουν λανθασμένες χρεώσεις μερικες φορές

Ο κανόνας ειναι ποτέ δεν προχωράμε σε πληρωμή σε τέτοιο mail

Χαχα επιτελους κουνηθηκε το ενα απο τα δυο δέματα είναι προς εκτελωνισμο και αυτο το δεμα είναι προπληρομενοι με φπα και δασμούς.
Για να δουμε βαλανε μυαλό η θα με χρεώσουν πάλι αλλα αυτή την φορά δεν το αφήνω εχω ηδη εκτυπώσει το χαρτί που γράφει οτι εχω πληρωσει αν και έχει το barcode στο πακέτο με το id

Σεπόλια - Πειραιάς 6 ημέρες με την speedex...
Αν βάζανε ρόδες στο δέμα και το αμολάγανε στον Κηφισό σε δύο μέρες θα το είχα.
Μιας που ειπες για speedex δυο μερες τωρα έμπαινε το δεμα στο μαγαζι έβγαινε προς παραδοση δυο μερες γινόταν αυτό. Ωστε αναγκαστικα στον Βύρωνα αυτο πηγα και το πηρα μονος μου τους έκραξα κιόλας λεω υποτίθεται σας πληρώνουμε για ποιο γρήγορα μα δεν βλέπετε την ντανα με τα δέματα; ναι την βλέπω προσλάβετε κόσμο η απάντηση μου, αι σιχτιρ

• Haha
Reactions: nickmanak
Άμα πάμε στην ΕΕΤΕ πως τη λένε δε βρίσκουμε δίκιο ? Ε θα βρούμε !
Γιατί πρόσφατα έσυρα τα ELTA στον συνήγορο του πολίτη και μου τεκμηρίωσαν να πάω σ αυτούς.
Ενώ πάλι ο συνήγορος του Καταναλωτή με δικαίωσε σε 2 εβδομάδες .
Απλά μην αφήνετε τίποτα σας το λέω εκ πείρας .Online όλα από τον υπολογιστή και δεν τρέχεις καθόλου.
Την Kenwood την έστειλα για τσάι όταν είπε οτι δεν καλύπτω εγγύηση από Αγγλία αλλά περισσότερο ευχαριστήθηκα για τον μάγκα προιστάμενο που μου είπε "πήγαινέ το όπου θες εμείς δεν σε καλύπτουμε "
Ανάλογες δικαιώσεις έχω σε Cosmote , Vodafone κτλ .
Ο ωχαδερφισμός τελείωσε και το μοιρολόι ν αλλάξουν .
Πληρώνουμε ή δεν πληρώνουμε ?
Αφού πληρώνουμε θα πληρώσουν και αυτοί …Απλά

Last edited:
Άμα πάμε στην ΕΕΤΕ πως τη λένε δε βρίσκουμε δίκιο ? Ε θα βρούμε !
Γιατί πρόσφατα έσυρα τα ELTA στον συνήγορο του πολίτη και μου τεκμηρίωσαν να πάω σ αυτούς.
Ενώ πάλι ο συνήγορος του Καταναλωτή με δικαίωσε σε 2 εβδομάδες .
Απλά μην αφήνετε τίποτα σας το λέω εκ πείρας .Online όλα από τον υπολογιστή και δεν τρέχεις καθόλου.
Την Kenwood την έστειλα για τσάι όταν είπε οτι δεν καλύπτω εγγύηση από Αγγλία αλλά περισσότερο ευχαριστήθηκα για τον μάγκα προιστάμενο που μου είπε "πήγαινέ το όπου θες εμείς δεν σε καλύπτουμε "
Ανάλογες δικαιώσεις έχω σε Cosmote , Vodafone κτλ .
Ο ωχαδερφισμός τελείωσε και το μοιρολόι ν αλλάξουν .
Πληρώνουμε ή δεν πληρώνουμε ?
Αφού πληρώνουμε θα πληρώσουν και αυτοί …Απλά
Μπορεις να δωσεις λιγες πληροφορίες οσο αφορα ελτα και συνήγορο πολιτη; διαδικτυακά εκανες με τον συνήγορο του πολιτη;

Αγορά από ηλ. φαρμακείο την περασμένη Πέμπτη 2/12 το μεσημέρι. Την επόμενη μέρα, το κατάστημα (που βρίσκεται, όπως και εγώ που παρήγγειλα. εντός Αττικής) στέλνει τα προϊόντα με ACS και μου στέλνει τον αριθμό αποστολής.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 4/12 βλέπω από την ιχνηλάτιση δέματος ότι το πακέτο έχει αφιχθεί στο κατάστημα ACS της περιοχής μου. Θεωρώ λογικό ότι τη Δευτέρα θα κάνουν διανομή στο σπίτι. Στην ιχνηλάτιση όπου μπήκα τη Δευτέρα έγραφε ότι το δέμα θα παραδοθεί σήμερα (Δευτέρα 6/12). Αμ δε, περνάει η Δευτέρα και τίποτα. Το δέμα εν τω μεταξύ παραμένει στο κατάστημα.
Τρίτη πρωί τους παίρνω τηλέφωνο λίγο αφότου άνοιξαν ώστε να μην χρεώσουν το δέμα σε κούριερ για παράδοση στο σπίτι, αλλά να περάσω εγώ να παραλάβω, γιατί το μεσημέρι μετά τη δουλειά θα έφευγα κατευθείαν από το σπίτι για ταξίδι εκτός...Τους ενημερώνω λοιπόν και τι μου λένε; Ότι δεν μπορώ να περάσω από το κατάστημά τους γιατί το δέμα δεν έχει απομονωθεί (προφανώς είναι ντανιασμένο στο σωρό μαζί με εκατοντάδες άλλα) και αν θέλω να παραλάβω, θα πρέπει να περιμένω κλήση τους στο κινητό και δεν ξέρουν πότε θα με καλέσουν...Τους εξηγώ ότι επειδή ξέρω από άλλες φορές που μου έστελναν ειδοποίηση μέσω Viber ότι "το δέμα θα παραμείνει 5 μέρες στο κατάστημα", να μην επιστρέψουν αυτή τη φορά το δέμα στον αποστολέα γιατί θα λείπω τις επόμενες 5 μέρες και δεν θα μπορώ να παραλάβω ο ίδιος πριν τη Δευτέρα 13/12, και μου απαντάνε ότι κρατάνε τα δέματα 8-10 μέρες στο κατάστημα.
Αναχωρώ λοιπόν το απόγευμα της Τρίτης εκτός Αττικής και χτες, Τετάρτη 8/12 λαμβάνω μήνυμα στο Viber από την ACS ότι το δέμα θα παραμείνει στο κατάστημα μέχρι το Σάββατο 11/12...
Τα συμπεράσματα δικά σας...