Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Χρειαζόμουν ένα dimmer και επειδή το βιαζόμουν το παρήγγειλα από το Skroutz (αν και στο banggood είχε τη μισή τιμή)

• Στις 3/1 το παρήγγειλα
  • Στις 4/1 το έστειλε ο άνθρωπος
  • Στις 5/1 έφτασε στη Speedex Νέας Σμύρνης
  • Στις 16/1, 13 μέρες μετά, "η αποστολή παραμένει στο Σταθμό" !

Χάχα, φοβερό όνομα διαλέξανε ... speedex :p

Παίζει να είχε έρθει πιο γρήγορα από Banggod τελικά, παρά από Λάρισα που το παρήγγειλα :ROFLMAO::p:ROFLMAO:
Με τη Speedex έχω χοντρά θέματα κι εγώ τις τελευταίες εβδομάδες. Από 10 μέρες και άνω χρόνοι παράδοσης, ανεξαρτήτως τοποθεσίας αποστολές. Χειρότεροι και από την ACS που έκραζα πρόσφατα...

παιδια, πως λειτουργει αυτη η συγκεντρωση διαφορων πακετων απο το alλiexpress σε ενα?

Εγώ παρέλαβα από aliexpress δύο παραγγελίες που έγιναν μία. Έρχονται μέσω Ουγγαρίας και είχα βάλει το aliexpress standard shipping.
Περιμένω άλλες 4 οι οποίες έφτασαν ήδη Ουγγαρία και εχουν συγχωνευθεί σε μία, αλλά αργούν πολύ. 40 μέρες και βάλε.

Καλημερα.
Μολις μου ηρθε μηνυμα απο ελτα οτι αυριο θα ερθει δεμα απο ups και θα παραδοθει σε αυτους. Και πως πρεπει να πληρωσω 2.84 ευρω τελη μεταφορας. Και αν αργησω πανω απο 3 μερες θα πληρωνω αποθηκευση 1.99 ευρω ανα ημερα.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι 4 δεματα απο aliexpress που εγιναν ενα και πηγαν πρωτα σε ευρωπαικη χωρα. Ουγγαρια αν θυμαμαι καλα;

Σας εχει τυχει ποτε κατι τετοιο;
Πληρωσα ηδη. Αλλα μου φαινεται περιεργο.

• Sad
Reactions: nikfor
Ελπίζω να μην έπεσες θύμα της μεγάλης απάτης που γίνεται μέσω της επωνυμίας των ELTA

Διάβασε το παρακάτω και αν όντως έπαθες κάτι τέτοιο, μπλόκαρε αμέσως την κάρτα που χρησιμοποίησες.

(τυχαίο link, υπάρχουν πολλές αναφορές)

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ συνάδελφοι!

Απιστευτο. Και ελεγα δε προκειται να την πατησω ποτε αλλα με τα ελτα ολα τα περιμενεις... Οντως αυτο ειναι.

Πληρωσα μεσω paypal υποτιθεται με την καρτα της ρεβολουτ.
Αλλαξα κωδικο στο paypal και εβαλα και αποστολη κωδικου στο κινητο.
Καταργησα και την ρεβολουτ.
Δεν εχω αλλη καρτα συνδεδεμενη στο paypal.
Ειμαι ενταξει ή πρεπει να κανω κατι ακομα;
Φιλε μου χιλια ευχαριστω !!!

Ευτυχώς βρε Γιώργο! Θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

........
Ειμαι ενταξει ή πρεπει να κανω κατι ακομα;
Φιλε μου χιλια ευχαριστω !!!

Νομίζω είσαι ΟΚ. Θυμάσαι αν στο Paypal έχεις δώσει το κινητό σου (το κινητό που σου έρχεται PIN από την τράπεζα που συνεργάζεσαι; )

Αν δεις το κινητό να μην λειτουργεί, να χτυπήσει συναγερμός και να κάνεις αυτά που θα διαβάσεις εδώ

Είναι η μέθοδος που αφού υποκλέψουν κάποια στοιχεία σου, πάνε σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, προσποιούνται εσένα και δηλώνουν απώλεια κινητού, οπότε η εταιρία κινητής τους εκδίδει νέα sim. Τη βάζουν και λαμβάνουν τα PIN της τράπεζας, ή ό,τι άλλο.

Δεν είναι και πολύ πιθανό, αλλά έχε το νου σου

Αν σου έρχονται ειδοποιήσεις έγκρισης συναλλαγών από την τράπεζα σε κάποιο κινητό σου, μην το βάλεις καλύτερα. Βάλε ένα άλλο αν έχεις διαθέσιμο.

Αν δεν έχεις άλλο, καλύτερα καθόλου τηλέφωνο στην περίπτωσή σου για να μην κινδυνεύεις από αυτό που έγραψα στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα.

παιδια την γνωμη σας....
μου ηρθε ειδοποιηση για δεμα απο εβαυ , και ενω εχωπληρωσει τον ΦΠΑ, το τελωνειο μου ξαναχρεωσε
σκεφτομαι μηπως εκανε μακακια ο κινεζος και δεν σημειωσε το νουμeρο IOS.
πως σας φαινεται?

επισης στο tracking μεφανιζεται το "ΕΛΛΕΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ"

Attachments

• web 133257.jpg
    web 133257.jpg
    1.8 MB · Views: 46
Το eBay είναι ρίσκο γενικά πιστεύω. Κι εγώ πλήρωσα καπέλο στο ebay από usa παρόλο που είχα πληρώσει το ΦΠΑ.

Αν προπληρωσεις το ΦΠΑ, δεν υπαρχουν δασμοι και αλλα τελη.
Εαν δεν προπληρωσεις το ΦΠΑ, τοτε το τελωνειο σε χρεωνει ΚΑΙ το ΦΠΑ ΚΑΙ τα εκτελωνιστικά τελη.

Το ebay χρεωνει τον Ελληνικο ΦΠΑ, φαινεται σε ξεχωριστη γραμμη. Αν για καποιο λογο τα ELTA δεν βρουν τα στοιχεια, θα χρειαστει να τα δωσεις εσυ.
Τα ELTA προφανως και γνωριζουν οτι η πλατφορμα του Εbay αποδιδει τον ΦΠΑ σε ολες τις συναλλαγες, χρεωντας τον Ελληνα πελατη αυτοματα με την πληρωμη.

αρα αυτο που πρεπει να κανω ειναι να κανω ενσταση, να εκτυπωσω την αποδειξη φπα, και να γυρισει το δεμα στο τελωνειο.
μαματα

αρα αυτο που πρεπει να κανω ειναι να κανω ενσταση, να εκτυπωσω την αποδειξη φπα, και να γυρισει το δεμα στο τελωνειο.
μαματα
Αστο δεν αξιζει να κανεις ένσταση είναι 14ευρω εκει ποντάρουν οι μάγκες εκεί στο τελωνείο οτι δεν κανει κανεις ένστασή είναι 14 ευρω και παρτα να εχεις και καλα το κολπάκι τους ελλειπη στοιχεία και παει λέγοντας.
Δεν βγαζεις άκρη