mparaxir
AVClub Addicted Member
Last edited by a moderator:
Δεν ξερω και το ονομα σου. Διονυσης εγω ξέρεις ποσες φορες τους εχω στηλει φωτογραφία με προπληρωμενους τους φόρους στο τελωνειο το δικο μας την απόδειξη που σου στελνει το iherb τίποτα μια τρυπα στο νερο γίνεται συνεχίζουν οι δικοι μας και χρεώνουν φπα.Eδω σου λεει η iHerb τι να κανεις οταν το τελωνειο σου ζητησει να ξαναπληρωσεις. Φαινεται οτι ειναι εγγεγραμενοι στην υπηρεσια ΙOSS η οποια αποδιδει το ΦΠΑ στις Ευρωπαικες χωρες.
Με λιγα λογια σου λενε να πεις (στο Τελωνειο) οτι εχεις πληρωσει οταν εκανες την παραγγελια.
Αν επιμενουν να πληρωσεις, σου λενε να πληρωσεις και κρατησεις τις αποδειξεις για να τις στειλεις στην εταιρεια και να σου επιστρεψουν την αξια που διπλοπληρωσες
Για την ακριβεια θα σου πληρωσουν μονο το ΦΠΑ (που τους ειχες ηδη πληρωσει και λεγεται ΙOSS fee)) και οχι τα τελωνειακα η αλλα εξοδα.
Αν θες για αρχη, πες στο τελωνειο οτι εχεις προπληρωσει το ΦΠΑ κατα την παραγγελια και οτι η εταιρια απο την οποια αγορασες τα προιοντα χρησιμοποιει την πλατφορμα IOSS που αποδιδει αμεσα το ΦΠΑ. Ρωτησες τους ποιο ειναι ακριβως το προβλημα και εαν ειναι κατι που μπορεις εσυ να τους στειλεις κατοπιν επικοινωνιας με την εταιρεια. πχ. εαν θελουν καποιο παραστατικο οτι εχει πληρωθει το IOSS fee (το ΦΠΑ δηλαδη) απο τον πωλητη.
Αλλιως πληρωνεις και θα γραψουμε ενα γραμμα στην εταιρεια να σου κανει refund τον ΦΠΑ που εχεις ηδη πληρωσει.
Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και ο αριθμός IOSS οπότε δεν έχουν καμία δικαιολογία για την χρέωση.Δεν ξερω και το ονομα σου. Διονυσης εγω ξέρεις ποσες φορες τους εχω στηλει φωτογραφία με προπληρωμενους τους φόρους; την απόδειξη που σου στελνει το iherb τίποτα μια τρυπα στο νερο γίνεται συνεχίζουν οι δικοι μας και χρεώνουν φπα.
Δεν μπορει ο αμερικανος που στέλνει σε ολες τις χώρες να μην εχει χαρτι κατι για το φπα της καθε χωρας που αναλογεί.
Ευχαριστώ που την εσβησες να εισαι καλαΔιονυση εσβυσα την φωτο με τα στοιχεια διευθυνσεως σου.
Οπωσδηποτε να στειλεις στην εταιρεια την αποδειξη να παρεις τα χρηματα σου. Το ασχημο ειναι πως τα 7,5 ευρω τα εχασες.
Κριμα κριμα καθως τα στραβα μυαλα των ΕΛΤΑ δεν φτιαχνουν.
Εγω εχω κανει καταγγελια στον συνηγορο του πολίτη ουτε καν ενδιαφερθηκαν μιλαμε πολυ σαπιλα το κράτος που ζουμε αυτα ούτε στο Μεξικό με τα καρτελ.Αν δεν γίνουν το συντομότερο δυνατό σοβαρές και συντονισμένες κινήσεις από ενώσεις καταναλωτών ή/και μαζικές διαμαρτυρίες/καταγγελίες από πελάτες, δεν υπάρχει περίπτωση φοβάμαι να σταματήσει η αλητεία.
Αφού βρήκαν και τα κάνουν (όπως και τόσοι άλλοι σε πάμπολλους τομείς στην Ελλάδα) γιατί να σταματήσουν;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.