Tαχυδρομεία - Τελωνεία

ναι....2,5 γιατι το σταματησαν για ελεγχο. που δεν αποεδωσε χρεωση..δυστυχως

Το είδατε αυτό;.
Άρχισαν να στέλνουν mail ζητώντας να πληρωθεί μέσω κάρτας μικρή χρέωση σαν και αυτές που χρεώνουν τα ΕΛΤΑ για μικρά πακέτα.
Προσοχή λοιπόν μην την πατήσει κάνεις.
5af01958ce4771eb151e594a5dcd3119.jpg

Έχουν κουράσει όλοι αυτοί οι απατεώνες με τα δήθεν τέλη και πληροφορίες για δέματα, όπου το ζητούμενό τους είναι απλά να πατήσει ο αποδέκτης του μέηλ κάποιο κουμπί (λινκ) στο μήνυμα που στέλνουν.
Προσωπικά όποτε λαμβάνω τέτοια μηνύματα τα χαρακτηρίζω με τη μία ως phising (ελληνιστί απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος) μέσω της αντίστοιχης επιλογής του hotmail, ώστε να ενημερωθεί η Microsoft (στην περίπτωσή μου, λόγω hotmail) και να μπλοκάρει την αντίστοιχη διεύθυνση αποστολής.

ali-x_empty-box-png.17382484

Έχετε υπόψη και αυτό...έτυχε σε γνωστό από το εξωτερικό με μικρό αλλά σχετικά ακριβό δέμα. Ένα ρολόι ήταν με sterile dial. Έκανε dispute και ευτυχώς δεν είχε πετάξει το κουτί...Να συμπληρώσω ήταν από Ali express και είχε πληρωθεί ΦΠΑ, οπότε είναι τελείως τρελό ότι το έκρυψαν έτσι γιατί δεν υπήρχε λόγος να ανοκτεί στο τελωνείο...

Last edited:
Aν ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ, εκτός από ΦΠΑ θα έπρεπε να χρεωθεί και τέλη εκτελωνισμού (χοντρικά άλλο ένα 30-35% επί της αξίας του προϊόντος).
Γιαυτό το λόγο πιθανότατα το έκρυψαν.

να ρωτησω παιδια, αν αγορασουμε κατι απο αποθηκη τσεχιας στο μπανγκουντ και ειναι πανω απο 150 ευρω, πληρωνουμε εκτελωνισμο?
αν ερθει απο κινα, πληρωνουμε, αλλά απο τσεχια? ή ισπανια?

Τα 150 ευρω ισχυουν για τα εμπορευματα που προερχονται εκτος ΕΕ.
Δεν υπαρχουν δασμοι για συναλλαγες εντος ΕΕ οπως απο Τσεχια,Ισπανια προς Ελλαδα.

Τυπικά όχι, αφού έρχεται από Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση.
Αν πρόκειται για τριγωνική μεταφορά (Κίνα - Ουγγαρία - Ελλάδα), υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πληρώσεις κάτι, (αλλά τρέχα γύρευε πόσο).

Προχθές που πήρα το μηχανάκι για τις μπαταρίες που ήρθε από Κίνα μέσω Ουγγαρίας, ψάχνανε να δουν γιατί δεν βγήκε κάτι να πληρώσω (αφού όπως είπαν ξεκίνησε από Κίνα). Τέλικα δεν πλήρωσα τίποτα, αλλά δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση. Είναι λίγο τυχαίο.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Παιδιά, για αγορά από ΑΛΙ αντικειμένου 2 ευρώ, πήρα SMS από ΕΤΛΑ ότι επιβαρύνεται με φόρους και τέλη 2,87 ευρώ και ότι θα κρατηθεί στο γραφείο για 20 μέρες.. Όπως βλέπω στον ΑΛΙ αναφέρει ότι η τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ. Τί γίνεται τώρα; Εάν δεν το παραλάβω σε 20 μέρες (το αντικείμενο δεν αξίζει τα 4,87 ευρώ) το επιστρέφουν και χάνω τα 2 ευρώ ή μου τα επιστρέφει ο ΑΛΙ; Σ αυτήν την περίπτωση τα τέλη 2,87 ευρώ παραγράφονται ή συνεχίζω να τα χρωστάω στα ΕΛΤΑ; Εάν παρουσιάσω στα ΕΛΤΑ παραστατικό που φαίνεται πληρωμή ΦΠΑ τί θα γίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...

τοσα χρονια, τοσες αγορες απο αλι, ποτέ δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο, ουτε στιις σημερινες παραλαβες
μαλλον για απατη μοιαζει

Να και τα sms από ΕΛΤΑ για να μπεις να πληρώσεις
Πάλι καλά πήγε στα ανεπιθύμητα με την μια

e5635fee83c0851a90bf94afebd95491.jpg

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Παιδιά, για αγορά από ΑΛΙ αντικειμένου 2 ευρώ, πήρα SMS από ΕΤΛΑ ότι επιβαρύνεται με φόρους και τέλη 2,87 ευρώ και ότι θα κρατηθεί στο γραφείο για 20 μέρες.. Όπως βλέπω στον ΑΛΙ αναφέρει ότι η τιμή συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ. Τί γίνεται τώρα; Εάν δεν το παραλάβω σε 20 μέρες (το αντικείμενο δεν αξίζει τα 4,87 ευρώ) το επιστρέφουν και χάνω τα 2 ευρώ ή μου τα επιστρέφει ο ΑΛΙ; Σ αυτήν την περίπτωση τα τέλη 2,87 ευρώ παραγράφονται ή συνεχίζω να τα χρωστάω στα ΕΛΤΑ; Εάν παρουσιάσω στα ΕΛΤΑ παραστατικό που φαίνεται πληρωμή ΦΠΑ τί θα γίνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...
Καλημέρα
τα ΕΛΤΑ μου έχουν χρεώσει αρκετές φορές 2,5€ τέλη εκτελωνισμού (μόνο σε παραγγελίες από ALI), ΑΛΛΑ ποτέ με sms. Το ποσό αναφέρεται πάντα στην ειδοποίηση και πληρώνεται κατά την παραλαβή από το ταχυδρομείο.

Το ίδιο και εμένα.
View attachment 214957

Προσοχή παιδιά.
Χθες με πήρε φίλος και με ρωτάτε αν πρέπει να πληρώσει.
Ευτυχώς με πήρε δλδ.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι ελέγχου παραπλανητικών e-mail, στην προκειμένη περίπτωση οι διευθύνσεις https://elta-dilivery-parcel.com και https://.confirmation-diliveryelta.com/ απλώς δεν υπάρχουν αλλά και σαν αριθμός αποστολής το PP876401585GR δεν αναγνωρίζεται στον ΕΛΤΑ
https://itemsearch.elta.gr/#searchResults .

Last edited:
  • Like
Reactions: nickmanak
Καλημέρα
τα ΕΛΤΑ μου έχουν χρεώσει αρκετές φορές 2,5€ τέλη εκτελωνισμού (μόνο σε παραγγελίες από ALI), ΑΛΛΑ ποτέ με sms. Το ποσό αναφέρεται πάντα στην ειδοποίηση και πληρώνεται κατά την παραλαβή από το ταχυδρομείο.
Αυτό ακριβώς.
Συνήθως έρχεται μήνυμα που ενημερώνει για τη χρέωση αλλά ποτέ δεν ζητά κατάθεση online.
Η πληρωμή γίνεται στο κατάστημα του ταχυδρομείου.

Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει από αρκετούς πως έχουν λάβει τέτοια μηνύματα και τα ΕΛΤΑ με το που ανοίγει η σελίδα τους έχουν σχετικό μήνυμα σχετικά με απάτες/phishing.
Ένας συνάδελφος την πάτησε και ευτυχώς μπλόκαραν την κάρτα του από την τράπεζα αφού προσπάθησαν να κάνουν μια συναλλαγή.

Οπότε προσοχή και ενημέρωση γνωστών, γονιών, φίλων κτλ ειδικά αν δεν είναι υποψιασμένοι ή και κάποιας ηλικίας.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ κάνω διαδικτυακή αγορά 2 παραιατρικά είδη από ηλ. κατάστημα της Θεσσαλονίκης.
Οι άνθρωποι του καταστήματος αμεσότατοι, τα έστειλαν για παράδοση στην ACS την επόμενη μέρα (Τετάρτη) και μου έστειλαν τον αριθμό αποστολής.
Τα προιόντα ήρθαν στο κατάστημα της περιοχής μου και παρελήφθησαν από μένα σήμερα, δηλαδή Θεσσαλονίκη - Αθήνα 3 εργάσιμες (5 ημερολογιακές) ημέρες.
Ε, δεν το λες και ταχυμεταφορά αυτό. Υπόψιν ότι στην αναζήτηση αποστολής το πακέτο φαινόταν από την Πέμπτη το πρωί μέχρι και χθες ότι βρισκόταν στο κέντρο διαλογής της Αθήνας...

Για να φτάσει να τους συμφέρει να στέλνουν SMS (άρα να πληρώνουν τα μηνύματα) μάλλον πιάνει η κομπίνα...

Από 0,035€ κοστίζει το καθένα για 5.000 μηνύματα (τυχαία αναζήτηση για SMS services). Ακόμη κι ένας στους 10 να την πατήσει, κερδισμένοι είναι.

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor