lazarefa
AVClub Addicted Member
- 18 October 2007
- 1,530
Τελικά σήμερα η τρισκατάρατη UPS εδέησε να παραδώσει στο χώρο εργασίας μου... Ενώ σε όλες τις προηγούμενες επικοινωνίες τους μαζί μου αρνιούνταν κατηγορηματικά να συνεργαστούν (δηλαδή να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο ώστε να τους κατευθύνω στο ακριβές σημείο παράδοσης, λόγω του ότι η εργασία μου είναι εκτός οικιστικού ιστού και δεν υπάρχει ονοματοδοσία οδών, αν και δέχτηκαν να μου αλλάξουν σημείο παράδοσης από τη δ/νση κατοικίας στο χώρο εργασίας και αφού εξαρχής τους ενημέρωσα για αυτή την ιδιαιτερότητα), τα πράγματα άλλαξαν όταν μπήκε σφήνα σε αυτούς η εξυπηρέτηση πελατών της Nike.Τραγική και άθλια η εξυπηρέτηση της UPS Ελλάδας.
Παραγγελία από το διαδικτυακό κατάστημα της Nike. Αποστολή με UPS. Την προηγούμενη της αποστολής μου στέλνουν email ότι την επόμενη (29/5) θα κάνουν παράδοση (όλη μέρα, δεν δίνουν ζώνη ώρας). 29/5 στις 14:25 με καλεί στο τηλέφωνο ο διανομέας τους. Είναι κάτω από το σπίτι, αλλά εγώ είμαι 18 χλμ μακριά, στη δουλειά μου (τι πρωτότυπο για τέτοια ώρα...). Αναγκαστικά ζητώ παράδοση επόμενη μέρα, μια που δεν έχω κάποιον να παραλάβει εκεί γύρω αντί για μένα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρα, επικοινωνώ τηλεφωνικά με τα γραφεία της εταιρείας UPS) και ζητώ αλλαγή διεύθυνσης παράδοσης. Δίνω τα στοιχεία της δουλειάς μου, αλλά επειδή βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη του Ασπρόπυργου και δεν υπάρχει ονομασία οδού και αριθμός, τους δίνω ονομασία περιοχής και ΤΚ. Τους προτείνω να στείλω ηλεκτρονικά συντεταγμένες google maps ώστε να βρει το ακριβές σημείο ο διανομέας, αλλά εκείνοι μου λένε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου ο διανομέας όταν θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή για να τον κατευθύνω... (υπόψη ότι στη δουλειά έχουμε 24ώρη φύλαξη με φύλακα και πύλη).
Την επόμενη (30/5) ενημερώνω τον φύλακα πριν φύγω το μεσημέρι ώστε αν έρθουν να παραλάβει αυτός για μένα. Φτάνω σπίτι γύρω στις 5 και μετά από λίγο μπαίνω στο tracking του δέματος από το site της UPS και βλέπω ότι ενημερώθηκε 15:47 ότι η διεύθυνση είναι λάθος, Φυσικά κανείς δεν με κάλεσε στο τηλε΄φωνο για οδηγίες... Γύρω στις 6 τους καλώ στα γραφεία αλλά έχουν κλείσει.
Την Παρασκευή τους ξανακαλώ προς το μεσημέρι, καθώς βλέπω από το tracking ότι το δέμα βγήκε πάλι στη γύρα για διανομή. Μιλάω με την κοπέλα της εξυπηρέτησης πελατών και της λέω το ιστορικό. Έκπληκτος την ακούω να λέει ότι συνεννόηση παράδοσης μέσω τηλεφωνήματος του διανομέα στον πελάτη δεν παίζει, και μάλιστα μου τονίζει με στόμφο ότι η πολιτική της εταιρείας είναι να αποτρέπει τους διανομείς από το να καλούν τον πελάτη για συνεννόηση παράδοσης! Επιμένω ότι αυτό μου είπε η συνάδελφός της την προηγούμενη μέρα (συνεννόηση παράδοσης από το τηλ.) και μου λέει ξερά, έ, θα έκανε λάθος η συνάδελφος. Της εξηγώ ότι αν και σήμερα (31/5) γίνει η ίδια ιστορία και στο τέλος της ημέρας χρεωθεί στο σύστημά τους απόπειρα παράδοσης με αιτιολογία μη παράδοσης λάθος διεύθυνση, απλά μετά θα πρέπει να περάσω εγώ από τα γραφεία τους (Κορωπί), το οποίο δεν προτίθεμαι να κάνω, και μου λέει ότι και καλά, όχι, όταν είναι λάθος η διεύθυνση δεν λογίζεται ως απόπειρα παράδοσης. Αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής που γυρίζω σπίτι, αφού και πάλι δεν επικοινώνησε κανένας διανομέας από την UPS μαζί μου, μπαίνω πάλι στο tracking του δέματος και βλέπω ότι αναγράφει την ίδια δικαιολογία (λάθος διεύθυνση), με ενημέρωση λίγο μετά τις 17:00... Τους καλώ γύρω στις 17:30 ξανά στο τηλέφωνο (υπενθυμίζω ότι είχα ξανακαλέσει 3-4 ώρες νωρίτερα την ίδια μέρα).
Με το που σηκώνει η υπάλληλος το τηλ. μου ζητά αριθμό αποστολής. Δίνω τον αριθμό αποστολής κι εν συνεχεία ζητά επώνυμο. Με το που δίνω επώνυμο, αμέσως μετά ως δια μαγείας πέφτει η γραμμή. Εν συνεχεία επί 20 λεπτά σχεδόν τους καλούσα συνέχεια κι ενώ καλούσε κανονικά δεν σήκωναν τηλέφωνα, μέχρι που πήγε 6, οπότε και τυπικά κλείνουν...
Στο καπάκι καλώ την εξυπηρέτηση πελατών της Nike (για να γνωρίζετε, τα τηλέφωνα της Nike απαντούν από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας). Μου απαντά μια ευγενική κυρία στα ελληνικά. Τηε εξηγώ το πρόβλημα με την εταιρεία που συνεργάζονται και της ζητώ επί τόπου να γίνει ακύρωση της παραγγελίας (αξία περί τα 84 ευρώ), λόγω άθλιας εξυπηρέτησης της UPS κι επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταβώ στο Κορωπί για πάρτη τους για να παραλάβω (δηλαδή να διανύσω 40+40 χλμ, με το αμάξι, να χάσω 2 ώρες από τη ζωή μου και να και πληρώσω 20 ευρώ σε βενζίνη συν διόδια αττικής οδού, για κάτι που υποτίθεται ότι μου έρχεται σπίτι με δωρεάν μεταφορικά). Μου δηλώνει ότι ακύρωση μπορεί να γίνει από 3 Ιουνίου και μετά (αυτή την ημερομηνία τους δίνει το σύστημα) και μου δεσμεύεται ότι στέλνει άμεσα email στην UPS όπου ζητά διευκρινίσεις για τη διαχείριση του δέματός μου.
Φυσικά δεν τρέφω αυταπάτες ότι αυτοί οι ξεφτίλες (ο χαρακτηρισμός δικός μου) θα αλλάξουν κάτι, οπότε εκτιμώ ότι θα προχωρήσει η ακύρωση.
Για την ιστορία, από ότι μου είπε η κυρία της εξυπηρέτησης πελατών της Nike, έχουν αρκετά ανάλογα παράπονα από πελάτες στην Ελλάδα για τη UPS. Το θέμα βέβαια είναι γιατί δεν αλλάζουν εταιρεία αποστολής των προιόντων τους. Ίσως αν καθένας που ταλαιπωρούνταν όπως εγώ, προχωρούσε σε ακύρωση/μη παραλαβή (άρα οικονομική ζημία για την εταιρεία που χρησιμοποιεί τη UPS) τα πράγματα να εξελίσσονταν καλύτερα για τους Έλληνες πελάτες.
Για του λόγου το αληθές, μπήκα στις κριτικές της UPS στο google και η κατάσταση για πάρα πολύ κόσμο είναι ανάλογη με τη δική μου εμπειρία:
UPS of Greece Inc. Αξιολογήσεις - Αναζήτηση Google
www.google.com
Mια πραγματικά απίστευτη Κυρία από την εξυπηρέτηση της Nike, πραγματικά πήρε την υπόθεση πάνω της από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα με τη Nike, και κυριολεκτικά τους έγινε (UPS) στενός κορσές, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.
Βέβαια εξ αρχής είχα δηλώσει στη Nike ότι αν δεν επιχειρήσουν να παραδώσουν εκεί που τους δήλωσα, δεν πρόκειται να πάω στο Κορωπί (αποθήκες UPS) να παραλάβω, αλλά θα αφήσω το δέμα να επιστραφεί στις αποθήκες της Nike και κατά συνέπεια να μου επιστραφούν τα χρήματα της αγοράς.
Ανεξάρτητα από αυτό ωστόσο, ξαναλέω, ο επαγγελματισμός, η ειλικρινής προσπάθεια βοήθειάς μου και το πείσμα (με την καλή έννοια) που επέδειξε η συγκεκριμένη υπάλληλος της εξυπηρέτησης πελατών της Nike ήταν συγκλονιστικά και σίγουρα ότι καλύτερο έχω πετύχει στη μέχρι τώρα ζωή μου σε παρόμοιες καταστάσεις.
Από την άλλη, η UPS μπήκε για τα καλά για μένα στη μαύρη λίστα, ως η χειρότερη εταιρεία Courier (σε σχέση με το μέγεθος του ονόματος που κουβαλά), και σίγουρα πλέον αποτελεί ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα για μελλοντικές αγορές μου από εταιρείες - συνεργάτες τους (ας είναι και η ίδια η amazon), τουλάχιστον για παραλαβές εντός Αττικής (που κάνουν οι ίδιοι και την τελική παράδοση).